Kuinka tietää, onko puhelimesi hakkeroitu 12 kylttiä

[ware_item id=33][/ware_item]

Nykyajan matkapuhelimet ovat vähintään tehokkaita tietokoneita. He ovat mahdollistaneet kaikki ne tehtävät ja ponnistelut, jotka tuntuivat mahdottomilta muutama vuosi sitten. Lisäksi kaikkia näitä tehtäviä pidettiin tieteiskirjallisuutena.


Matkapuhelimen turvallisuus on välttämätöntä, koska se sisältää huomattavan määrän yksityisiä ja luottamuksellisia tietoja. Henkilökohtaisia ​​tietoja ovat yhteystiedot, tekstiviestit, sähköposti ja myös pääsy erilaisiin sosiaalisen median sovelluksiin.

Siksi on erittäin tärkeää ja välttämätöntä suojata puhelimesi hakkereilta. Jokaisen henkilön tulee suorittaa joitain välittömiä toimia, jos älypuhelimet ovat vaarantuneet tai he ovat hakkeroineet.

12 kylttiä mikä osoittaa, että matkapuhelimeesi on hakkeroitu:

Pitäen mielessä matkapuhelinturvallisuuden tärkeyden tässä artikkelissa keskustelemme 12 erilaisesta merkistä, jotka osoittavat, että joku on katkaissut puhelimesi.

Lisäksi kuinka pieni huolimattomuutesi voi antaa hakkereille pääsyn puhelimeesi. Merkit ovat seuraavat:

1 - Puhelimesi toimii hitaammin kuin ennen:

Taustan takana olevat virukset ja haittaohjelmat voivat vaikuttaa vakavasti useiden laitteellasi toimivien sovellusten suorituskykyyn. Se voi myös käynnistää verkkoyhteyden toisinaan. Siksi on tärkeää huomata, että käyttöjärjestelmän päivittäminen voi vahingoittaa laitetta.

Älä menetä hallintaa tai ahdistuneisuutta, jos laite ei toimi hyvin päivityksen jälkeen. Samoin jos sisäinen muisti täyttyy loistavien sovellusten asentamisen vuoksi, kokonaissuorituskyky heikkenee ilman viruksen tai haittaohjelman läsnäoloa.

2 - Vääriä viestejä:

Jos ystäväsi tai muu yhteyshenkilösi valittaa vastaanottavansa sähköpostiviestin tai tekstiviestin, jota et ole lähettänyt, se tarkoittaa, että jokin on väärässä. Samoin, jos saat epäilyttäviä ja outoja viestejä, on selvää, että puhelimesi on vaarantunut.

3 - Fake-sovellukset:

On selvää, että laitevalmistaja tai palveluntarjoaja saattaa asentaa sovelluksia laitteeseesi ilman lupaasi. Jos uutissovellukset alkavat kuitenkin näkyä, voit tarkistaa, ovatko ne laillisia vai eivät.

Turvallisuuden vuoksi sinun on haettava Google-sovelluksista ja tarkistettava niiden arvostelut erilaisilta teknologiasivustoilta. Käyttöjärjestelmän herkkyys saattaa antaa Android- ja iOS-haittaohjelmien saada entistä voimakkaampia. Se saa heidät välttämään tietoturvaominaisuuksia, jotka antavat sille ryöstää tietoja, tallentaa ja säilyttää puheluita ja tekstiviestejä, varastaa sosiaalisen median ja verkkopankin istuntoja ja luoda kaikenlaista kaaosta.

4 - Sovellukset eivät toimi oikein:

Jos äkillisesti sovelluksesi lakkaavat toimimasta, mikä aiemmin toimi hyvin, se on merkki siitä, että jokin haittaohjelma haisee sovelluksen toimintojen kanssa. Jos tällainen ongelma ilmenee pian käyttöjärjestelmän päivityksen suorittamisen jälkeen, päivitys on todellinen syyllinen sitten itse haittaohjelma.

5 - Lisääntynyt tiedonkäyttö:

Jos huomaat, että tietosi käyttö vaikuttaa huomattavasti odotetulta, lähinnä jos nousu nähdään pian jonkin epäilyttävän tapahtuman jälkeen. Se tarkoittaa luonnollisesti, että haittaohjelma siirtää tietoja laitteestasi muille osapuolille.

Voit myös tarkistaa tietosi käytöstä sovellusta kohden, jos jokin sovellus osoittaa, että käytät liian paljon tietoa, jonka se tarjoaa toiminnallisuudelle. On myös mahdollista, että voit jopa poistaa asentamasi sovelluksen kolmannen osapuolen sovelluskaupasta. Voit myöhemmin asentaa sovelluksen mistä tahansa muusta luotettavasta lähteestä. Jos haittaohjelma on saastuttanut laitteen, sovelluksen uudelleenasentaminen ei kuitenkaan ratkaise ongelmaa.

6 - Roskapostisuodattimet estävät laitteesi sähköpostit:

Jos roskapostisuodattimet estävät sähköpostisi yhtäkkiä etkä pysty lähettämään sähköpostia laitteeltasi, se tarkoittaa, että sähköpostiasetuksesi ovat muuttuneet. Se on osoitus siitä, että jotkut luvattomat palvelimet hallitsevat sähköpostiasi ja palvelin salli joidenkin muiden osapuolten lukea viestejäsi.

7 - Laitteesi yrittää päästä haitallisille sivustoille:

Jos käytät menetelmääsi verkossa, joka estää pääsyn kaikkiin tunnettuihin haastaviin verkkosivustoihin ja järjestelmiin, huomaat silti, että se yritti päästä tällaisille sivustoille ilman lupaasi. Tämä osoittaa, että laitteesi on saanut tartunnan jostakin haittaohjelmasta. Myös kaikki henkilökohtaiset ja yksityiset tietosi ovat vaarantuneet.

8 - Akku kuluttaa paljon virtaa:

Jos puhelimesi kuumenee paljon, se tarkoittaa akun ongelmaa. Se tarkoittaa myös, että akku ei ole enää riittävän luotettava ja kestävä. Se voi myös johtaa siihen, että akku ei lataudu melko pitkään.

Jos käytät sosiaalisen median sovelluksia ja pelaat pelejä säännöllisesti puhelimellasi jo pitkään, laite on avoin hyökkääjille ja hakkereille. Hyökkääjät pääsevät sisään vakoiluohjelmien kautta, mikä myös aiheuttaa akun tyhjenemisen.

9 - Epätavalliset palvelun häiriöt:

Jos sinulla on ongelmia soittaessasi toisinaan, vaikka signaalin voimakkuudet olisivat riittävän hyviä tai jos keskustelun aikana koet outoja ääniä, niin jotain on hämärä varmasti.

Yleensä kaikki nämä ongelmat viittaavat joihinkin teknisiin ongelmiin, joilla on yhteys ja huolta hakkeroinnista, mutta tapaus ei ole aina sama. Siksi, jos huomaat kaikki tällaiset merkit ja oireet, sinun on ryhdyttävä tarvittaviin ehkäiseviin toimenpiteisiin.

10 - Bluetooth:

Bluetooth on tila, joka antaa pääsyn hakkeriin tai hyökkääjiin antamatta koskettaa puhelintasi. Se on eräänlainen hakkerointi, joka jää käyttäjien huomaamatta. Se voi jopa vahingoittaa ja saastuttaa ympäröivät laitteet, jos niiden Bluetooth-tila on päällä.

Edellisvuonna turvayhtiö '' Armis '' tunnisti uuden hyökkäysmuodon, joka tunnetaan nimellä '' BlueBorne ''. Hyökkäys käytti molemminpuolisesti Bluetoothia saadakseen laittoman ja luvattoman pääsyn matkapuhelimiin.

Hyökkäys koski lähes 5,3 miljardia laitetta. Lisäksi se antaa hyökkääjille mahdollisuuden hallita laitteita ja käyttää organisaation tietoja ja verkkoja. Yhtiö kertoi, että puolet hyökkäyksistä kohdistui laitteisiin, jotka vain tarvitsevat Bluetooth-tilan ollakseen aktiivisia. Tällä tavoin hyökkääjät pääsevät laitteisiinsa ja levittävät haittaohjelmia.

Siksi asiantuntijat suosittelevat sammuttamaan Bluetooth, kun sitä ei tarvita. Huomaa myös epäilyttävät lataukset ja URL-linkit sähköposteissa, tekstiviesteissä, Messenger-palveluissa, kuten Facebook tai WhatsApp, jotka voivat vahingoittaa puhelinta.

Lisäksi, jos havaitset, että Bluetooth on päällä, kun et ole niin, kytke se pois päältä ja suorita skannaus.

11 -Taustamelu:

Jos huomaat taustamelua joko puheluiden aikana tai ääntä kuunnellessasi, se voi merkitä siitä, että matkapuhelimesi on saattanut vaarantua.

On mahdollista, että joku keskeyttää kaikki keskustelut. Joku on myös voinut päästä älypuhelimeesi mahdollisesti tapahtuneen ohjelmisto- tai laitevirheen takia.

On tärkeää tarkistaa puhelimesi säännöllisesti, jotta se pysyy ajan tasalla mahdollisten toimintahäiriöiden kanssa.

12 - Julkinen Wi-Fi:

Julkinen Wi-Fi on toinen tapa, jolla hakkerit pääsevät käyttämään henkilökohtaisia ​​ja yksityisiä tietojasi. Hakkerit tekevät niin käyttämällä älypuhelimen Wi-Fi-yhteyttä julkiseen yhteyspisteeseen.

On aivan selvää, että yhteyttä julkiseen Wi-Fi-verkkoon ei ole salattu ja hakkerit käyttävät pääsyyn usein erilaisia ​​tekniikoita ja menetelmiä. Hyökkääjät voivat esitellä sinulle väärän sivuston, jossa sinua pyydetään antamaan tietosi. Sen tunnistaminen voi olla melko haastavaa. Siksi asiantuntijat ehdottavat, että älä käytä mobiilipankkitoimintaa ja ostoksia julkisen Wi-Fi: n kautta.

Hyökkääjät voivat myös perustaa väärennetyn tukiaseman ja ilmaisen Internet-saatavuuden yhdessä luotettavan hotspot-nimen kanssa. Jos näet minkä tahansa kahden samanlaisen verkkoyhteyden, se on selvä merkki siitä, että puhelimesi on vaarassa. On suositeltavaa olla muodostamatta yhteyttä tällaiseen verkkoon.

Jos käytät Wi-Fi-verkkoa, jonka kanssa et tiedä, että haittaohjelma voi vaikuttaa siihen. Kun aloitat Wi-Fi-verkon käytön, sinun on valvottava käyttöliittymää oikein. Jos sillä on logo, joka on hiukan erilainen kuin odotit, se on merkki siitä, että käytät väärää Wi-Fi-verkkoa.

Kuinka suojautua?

Älypuhelimen suojaaminen hakkereilta on todella tärkeä ja välttämätön asia. Yleensä tarjoamme sinulle vinkkejä, joilla voit varmasti suojata älypuhelintasi hakkeroitumiselta. Ennaltaehkäisevät toimenpiteet ovat seuraa:

  1. Älä avaa mitään viestiä, jonka URL-linkki on epäselvä. Älä koskaan avaa viestejä, joissa on linkki, jota et näe.
  2. Älä anna puhelimesi muistaa salasanasi.
  3. Kun lataat puhelimesi tuntemattomalta tietokoneelta, valitse "Vain lataaminen" yksi, kun se näyttää vaihtoehdot niin.
  4. Poista automaattinen yhteys julkiseen Wi-Fi-verkkoominaisuuteen. Valitse korvaaviksi heidät
  5. Lisää salasana matkapuhelimeesi.
  6. Jos olet Android-käyttäjä, sinun on asennettava luotettava virustorjuntaohjelma.
  7. Älä tee online-ostoksia tai siirrä varoja, kun käytät julkista Wi-Fi-verkkoa.
  8. Vältä verkkojen käyttöä, joilla on epäilyttäviä tai epäilyttäviä nimiä. Valitse aina käyttöliittymä, joka on suojattu salasanalla, varsinkin jos pidät jossain kahvilassa tai hotellissa.

Lopulliset ajatukset:

Puhelimien suojaaminen ja suojaaminen hakkereilta on aikaa tarvitseva. Vaikka on olemassa useita merkkejä, joiden perusteella on selvää, että joku on hakkeroinut puhelimesi varmasti.

Jokaisen yksilön ensisijainen velvollisuus on toteuttaa tarvittavat ennaltaehkäisevät toimenpiteet epävarmojen ja ei-toivottujen tilanteiden välttämiseksi.