Kuinka USB-laite voi aiheuttaa tietoturvariskejä

[ware_item id=33][/ware_item]

Universal Serial Bus - USB-laite on hyödyllinen ulkoinen tiedontallennuslaite. Se sisältää flash-muistin, johon mahtuu vain 256 Mt: n korkeintaan 256 Gt. Tämä USB-tikku voi kuitenkin osoittautua suureksi turvallisuusriskiksi. Ihmiset alkoivat pitää USB-laitteita turvallisuusuhkana sen jälkeen, kun Edward Snowden käytti sitä kopioimaan salaisuuksia Yhdysvaltain kansalliselta turvallisuusvirastolta (NSA).


Vaiheet USB-laitteen aiheuttamien turvallisuusriskien lievittämiseksi

Tässä artikkelissa keskitymme erilaisiin tietoturvariskeihin, joita voi aiheutua väärinkäytöstä tai USB-muistitikusta.

Kohtaamiasi riskejä ovat useat suuret tietoturvahäiriöt, USB-erityiset haittaohjelmat ja virukset. Näitä turvallisuusriskejä voidaan kuitenkin lievittää käyttämällä joitain hyviä turvallisuuskäytäntöjä. On erittäin tärkeää, että teet turvatoimenpiteitä USB-muistitikullesi.

  1. USB-laitteen menettäminen

USB Flash -laitteisiin liittyvät yleisimmät tietoturvariskit ilmenevät suuresti, kun laite katoaa.

Jos sinulla on suojattu salasanalla tai, mikä vielä parempi, salatulla USB-salamalaitteella, huolet voidaan minimoida. Lisäksi, jos olet varmuuskopioinut tietosi muualle, olet riittävän turvallinen. Joten vaikka laitteesi katoaa tai varastetaan, tietosi pysyvät turvassa, koska kukaan ei voi rikkoa USB-laitteellesi asettamaa salausta.

Voit salata USB-laitteen sitten joko käyttää salausohjelmistoa tai ostaa laitteen, jolla on salattu osio.

Suositeltava artikkeli: USB-aseman salaaminen Macissa

USB-laitteen menettäminen ilman salasanaa ja salauksen suojausta on kuitenkin aivan toinen asia. USB-laitteelle tallennetun tiedon tärkeydestä riippuen kadonnut USB-laite voi maksaa sinulle koko omaisuutesi. Sinun ei kuitenkaan tarvitse olla huolissasi siitä, että USB-laitteellesi tallennetaan vain ansioluettelosi, mutta jos laitteeseen on tallennettu erittäin henkilökohtaisia ​​asiakirjoja, nämä huolenaiheet ovat erittäin korkeat.

Siksi yksinkertaisin tapa välttää USB-laitteen menettämistä on varmistaa, että se on tallennettu turvallisesti oman itsesi kanssa. Missä tahansa asetat USB-laitteen turvallisesti, sinun on myös varmistettava, että liiallinen isku tai paine ei vahingoita sitä, koska se voi vioittaa tietoja tai rikkoa niitä.

  1. USB-muistitikun löytäminen

Jos USB-muistitikku löytyy luonnottomalta, asetat sen tietokoneeseen lähes 50-prosenttisesti. Saatat ajatella, että se on ilmaista tavaraa, joten miksi et käytä sitä omaan tarkoitukseen. Valitettavasti tämä USB-muistitikku voi olla myös ansa ja voi helposti ansata sinut lataamaan haittaohjelmia tietokoneellesi.

Turvallisuus-riskit-by-USB-laite

Muu kuin tekniikka taitava ei koskaan tarkistaisi USB-muistitikun sisältöä, mutta tietoturva-asiantuntija tekisi niin. Tällaisen luontaisesti havaitun USB-muistitikun sisällön tarkistamiseksi on käytettävä suojattuja tietokoneita, joissa on erikoistunut tietoturvaohjelmisto.

Erilaisia ​​autorun haittaohjelmia voidaan välttää tartuttamasta tietokonettasi, jos jokin virustorjuntaohjelmisto suojaa järjestelmääsi jo. Mutta tämä on mahdollista vain, jos järjestelmäsi on ajan tasalla. Muuten on edelleen mahdollista, että haittaohjelmat tartuttavat järjestelmääsi.

Siksi on parempi jättää rauhassa kaikki epäluonnolliset USB-muistitikut. Voit myös soittaa kadonneen laitteen omistajalle sosiaalisessa mediassa. Mutta sinun ei pitäisi koskaan kytkeä sitä pistorasiaan.

  1. USB-laitteen antaminen ystävälle

Jos sinulla on USB-laite ja ostit juuri uuden, sinulla saattaa olla toinen ajatus vanhemmasta USB-laitteestasi. Saatat ajatella joko myydä vanhemman USB-laitteen tai antaa sen pois. Tärkeä asia sinun ei pidä olla unelma ansaita pientä voittoa, vaan sinun tulisi miettiä tietoturvaa. Turvallisuus-riskit-by-USB-laite

Kun myyt USB-laitetta tai annat sen pois, varmista, että koko sisältö on poistettu. Tiedot on poistettava turvallisesti ja vasta, kun ne on validoitu täydellisesti, ne tulisi luovuttaa muukalaiselle tai ystävälle.

Lisäksi on saatavana useita erilaisia ​​menetelmiä flash-pohjaisen median turvallisen pyyhkimiseen USB-muistitikulta. Jokainen luku- ja kirjoitusjakso johtaa kuitenkin levyjen vanhenemiseen. Siksi on parasta pyyhkiä ja säilytä vanhemmat asemat, koska ne eivät välttämättä kestä vain tarpeeksi kauan uuden omistajan käsissä..

  1. USB-erityinen haittaohjelma

Yllä olemme pohtineet riskejä, jotka aiheutuvat luonnottomasti löydetystä USB-laitteesta tietokoneeseen. Lisäksi sinun on tiedettävä myös haittaohjelmista, joita voidaan käyttää helposti. Joitakin haittaohjelmia, troijalaisia ​​ja matoja löytyy myös automaattisina käynnissä. Tämä haittaohjelma saavuttaa hyvän menestysasteen, jos tietokoneesi ei ole ladattu tietoturvaohjelmistoon. Turvallisuus-riskit-by-USB-laite

Esimerkki tällaisesta haittaohjelmasta on BadUSB. Tämä käytännössä huomaamaton haittaohjelma voi johtaa kohdennettujen tietokoneiden kaappaamiseen. BadUSB kohdistaa yksilön tartunnan saaneen USB-laitteen kautta ja tarttuu sitten hänen henkilökohtaiseen tietokoneeseensa tai mihin tahansa tartunnan saaneen USB-laitteen asemaan.

  1. Tunne USB-laitteesi

USB-laite vaatii turvallisen paikan hakkereiden ja snoopparien uteliailta silmiltä. Mutta on myös tärkeää, että tunnistit sen esimerkiksi silloin, kun sitä on valtavassa joukossa erilaisia ​​USB-laitteita. Siksi USB-laitteen tunnistaminen on erittäin tärkeää.

Turvallisuus ja yksityisyys ovat suuria huolenaiheita, jotka kiertävät kellon ympäri USB-laitteen ympäri. Siksi on erittäin tärkeää, että et vahingossa luovuta henkilökohtaista USB-laitettasi sen sijaan, että se olisi tarkoitettu luovutettavaksi. Jos vahingossa luovutat henkilökohtaisen USB-laitteesi, on todennäköistä, että se sisältää arkaluontoisia tietoja, jotka voivat aiheuttaa hämmennystä tai myös maksaa omaisuutesi. Siksi sinun tulisi pitää henkilökohtaiset asemasi erillään niistä, joita käytät työssä. Lisäksi sinun tulisi tarkistaa sisältö myös ennen USB-laitteen luovuttamista. Turvallisuus-riskit-by-USB-laite

Jos USB on kuin tavallinen USB, silloin on suuri mahdollisuus, että et ehkä pysty erottamaan niitä toisistaan. Kuitenkin antamalla erityisen näyttävä tai näyttävä malli, kuten Lego, puu jne., Tunnet USB-laitteen helposti. Voit myös kiinnittää joitain tahmeita tarroja laitteeseesi, mutta kannattaa silti harkita USB-laitteen sijoittamista turvalliseen paikkaan.

johtopäätös

Useimmiten tietokoneen käyttäjät ohittavat USB-laitteita kuten pii-käyntikortteja. Koska olemme perehtyneet haittaohjelmainfektioita sisältäviin USB-liitäntöihin, siis olemme riippuvaisia ​​satunnaisista alustusmuodoista ja virustorjuntaohjelmista. Tällä tavalla voimme turvallisesti estää USB-asemiamme aiheuttamasta seuraavaa digitaalista epidemiaa. USB-laitteisiin liittyvät tietoturvariskit ajautuvat kuitenkin mielikuvitustamme syvemmälle. Siksi, ottamalla käyttöön yllä mainitut hyvät käytännöt, voit varmasti suojata itsesi turvallisuusriskeiltä, ​​joita USB-laite aiheuttaa sinulle.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me