Poista WebRTC käytöstä Firefoxissa, Chromessa ja Operassa – Päivitetty 2018

[ware_item id=33][/ware_item]

WebRTC on ominaisuus, josta tuli suosittu vuonna 2008, ja pian tunnetut selaimet ovat ottaneet sen käyttöön käyttäjien oletusominaisuutena. Tietosuojaan liittyviä huolenaiheita voidaan kuitenkin vaarantaa tästä johtuen, ja siksi käyttäjät etsivät tapoja poistaa WebRTC käytöstä..


Tässä artikkelissa on joitain helppoja tapoja poistaa WebRTc käytöstä, ja sinulla on enemmän tietoa tekniikasta.

Kuinka testata, onko Webrtc käytössä vai pois käytöstä?

On monia tapoja testata, ottaako Webrtc käyttöön tai poistaa sen käytöstä selaimessa, mutta suosittelemme käyttämään webRTC-vuototestityökalua WebRTC: n tarkistamiseen ja poistamiseen nopeasti selaimessa.

Mikä on WebRTC?

Yksinkertaisimmalla selityksellä WebRTC tarjoaa reaaliaikaisen viestinnän selaimen sisällä; siksi se on nimeltään ”Web Real-Time Communication (WebRTC)”. Periaatteessa sen avulla käyttäjä voi äänipuheluita, videokeskusteluja ja P2P-tiedostojen jakamista ilman ylimääräisiä selaimen laajennuksia tai laajennuksia.

WebRTC käyttää erilaisia ​​plugin-free-sovellusliittymiä, joita voidaan käyttää sekä työpöydällä että mobiiliselaimissa. Tätä nykyaikaista selaintekniikkaa on nyt käytetty useimmissa suosituissa selaimissa. Tällainen parannettu suorituskyky oli kuitenkin mahdollista vain ulkoisilla laajennuksilla, kun WebRTC: tä ei ollut siellä.

WebRTC: n toiminta

WebRTC voidaan kuvata mediamoottoriksi, jonka päällä on Javascript, jotta jokainen henkilö on tietoinen käytöstä.

Oletetaan, että osoitat selaimesi URL-osoitteeseen ja saat sitten jonkun muun henkilön osoittamaan selaimensa kyseiseen URL-osoitteeseen. Taianomaisesti molemmat pystyisit näkemään toisensa ollessasi eri selaimissa ja tämä johtuu vain WebRTC: stä.

Tässä kerromme sinulle selainten toiminnan yksinkertaisimmalla mahdollisella tavalla.

Verkkosovelluksen ajattelu tuottaa kaksi elementtiä, asiakkaan ja palvelimen. Asiakas, joka on selain, muodostaa yhteyden palvelimeen ja vaatii HTTP-pyyntöjä. Toisaalta palvelimen on pakko toimittaa vastauksia. Olemme käyttäneet samanlaista tekniikkaa, joka on WebSockets. Siellä työskenteleminen on kuin posti, jossa selain siirtää viestin palvelimelle ja sieltä se siirretään nimetylle henkilölle.

Nyt jos selaimessa on WebRTC-ominaisuus, viestit voitaisiin toimittaa suoraan yhdestä selaimesta toiseen ilman palvelinta välissä. Tällainen kytkentä kehitetään kuitenkin lyhyen signalointiprosessin jälkeen, jonka läpi selaimet paikallistavat toisiaan. Siksi siitä on tulossa suosittu tehokas vertaisverkko-tekniikka.

Kuinka WebRTC voisi olla haavoittuvainen?

Vaikka tämä on innovaatio selaimen tehokkuudessa, se voi myös olla uhka käyttäjän yksityisyydelle, vaikka hän olisi suojatun elementin, kuten VPN: n, takana. Monissa selaimissa se on kuitenkin oletusasetus, jonka vuoksi WebRTC on poistettava käytöstä.

Turvallisuusasiantuntijat ja tutkijat ovat löytäneet WebRTC: ssä kriittisen virheen, jonka avulla verkkosivuston omistaja voi nähdä käyttäjän todellisen IP-osoitteen. Tällainen yksityisyyden puute pystyi lisäämään haavoittuvuuden Windows-käyttöjärjestelmän toimintaan; muuten Linuxin ja Mac OS X: n käyttäjät ovat turvassa tällaiselta yksityisyyden uhkalta, eikä heidän ole välttämätöntä poistaa WebRTC: tä käytöstä Firefox- ja Chrome-selaimilla.

Mikä tekee WebRTC-haavoittuvasta?

WebRTC toimii tavalla, joka sallii pyynnön STUN (SATT Traversal Utilities for NAT) -palvelimille, jotka toimittavat julkisen IP-osoitteen tai ”piilotetun” IP: n VPN: n tapauksessa ja lähettävät järjestelmän paikallisen IP-osoitteen, jota käyttäjä käyttää.

Pyynnön havainnot voidaan saada käyttämällä JavaScriptiä, mutta koska ne ovat normaalin XML / HTTP-pyyntömenettelyn ulkopuolella, ne ovat näkymättömiä kehittäjäkonsolissa. Siksi ainoa tapa toimia se on WebRTC-tuki selaimissa tai JavaScript.

Pitämään tällainen haavoittuvuus poissa on paras tapa poistaa WebRTC käytöstä Firefox- ja Chrome-selaimissa.

Poista WebRTC-ratkaisut käytöstä

  • Kuten olen jo aiemmin maininnut, älykäs ratkaisu on poista WebRTC käytöstä joita varten sinun on noudatettava joitain alla selitettyjä vaiheita.
  • Tämän lisäksi voit käyttää myös selaimen lisäosia ja laajennuksia, jos et pysty estämään WebRTC: tä tietyistä syistä.
  • Käytä aitoa VPN joka on riittävän turvallinen suojaamaan sinua WebRTC-vuotoilta.

Kuinka poistaa WebRTC käytöstä Firefoxissa ja Chromessa

WebRTC: tä pidetään virheenä selaimessa VPN: n tai verkkojärjestelmien sijaan. Siksi jotkut selaimen asetusten muutokset voivat auttaa sinua poistamaan WebRTC käytöstä ja voit sitten selata ilman vaivaa ja huolta paljastumisesta..

Poista WebRTC käytöstä Firefoxissa

disable-WebRTC-firefox-alkuperäinen

  • Siirry ensin kotisivun URL-palkkiin ja kirjoita ”About: config” ja paina Enter. disable-WebRTC-firefox
  • Sitten sinulle annetaan varoitusviesti ja sinun on painettava “Hyväksyn riskin”-Vaihtoehto alareunassa. poista-WebRTC-firefox-2
  • Juuri URL-kentän alapuolella on hakutilaa. Kirjoita ”peerconnection.enabled“Kaksoisnapsauta haluamaasi nimeä ja vaihda arvoksi”vääräPoista WebRTC käytöstä Firefoxissa, Chromessa ja Operassa - Päivitetty 2018

Lopuksi olet Firefox-selaimessa, joka ei sisällä WebRTC-ominaisuutta.

Poista WebRTC käytöstä Chromessa

pöytä-

WebRTC: tä ei voi poistaa käytöstä työpöydän kromiselaimessa muuttamalla tietosuoja-asetuksia. Siksi sinulla on vain mahdollisuus ladata Chrome-laajennus. Jos käytät Google Chromea tai Chromium-pohjaista selainta, WebRTC Leak Prevent voi olla älykäs valinta.

disable-WebRTC-kromi

mobile

Kirjoita URL-osoite Android-laitteellesi chrome: // liput / # disable-WebRTC Chrome-sovelluksessa. On olemassa vaihtoehto "WebRTC STUN alkuperäotsikko”Näkyviin tulevasta luettelosta ja poista se sitten käytöstä. Ylimääräisenä turvatoimenpiteenä voit myös poistaa käytöstä WebRTC-laitteiston videokoodaus / dekoodaus vaihtoehto.

Kuinka tarkistaa WebRTC-vuoto

Todennäköisesti käyttäjä pysyisi huolestuneena ja hämmentyneenä WebRTC-vuodosta, vaikka hän olisi poistanut WebRTC: n selaimessaan.

Yksinkertainen tapa tarkistaa WebRTC-vuoto on käydä sivustolla http://ipleak.net. Joko olet ottanut VPN: n käyttöön tai poistanut WebRTC: n selainasetuksista, tulokset on näytettävä alla esitetyllä tavalla;

Poista WebRTC käytöstä Firefoxissa, Chromessa ja Operassa - Päivitetty 2018

Kuitenkin, jos selaimesi vaikuttaa siihen, mitä sinulle näytetään, kun tulokset näyttävät todellisen IP-osoitteesi.