Verkon salaus – suojaa kotisi langaton verkko

[ware_item id=33][/ware_item]

Mikä on suojattu Wifi-verkko?

Koska langaton verkko (Wi-Fi) on muuttanut elämäämme ja sitä, kuinka käytämme Internetiä hyväksi, ja nyt kodin jokaisen on helpompi yhdistää laitteita, kuten kannettavia tietokoneita, matkapuhelimia ja tabletteja, Internetiin ilman vaivaa ja sotkua. kaapelit.


Aika, jolloin olimme riippuvaisia ​​valtavasta kaapeleiden häiriöstä, jotka olivat tarpeen Internet-yhteyden tarjoamiseksi yhdistämällä meidät lähdetietokoneeseen, jotta voimme vastaanottaa yhteyden.

Tuolloin Internet-yhteyden varastaminen tai häiritseminen oli melkein mahdotonta, mutta etuna on siihen liittyviä haittoja..

Langaton Internet-verkko (Wi-Fi) on nopea, nopea, kätevä, mutta toisaalta on myös suoraviivaista kaistanleveyden varastaminen ja siihen kytkettyjen laitteiden hakkerointi. Jos Wi-Fi-verkkoasi ei ole suojattu, kuka tahansa langattoman signaalin alueella voi käyttää sitä napsauttamalla sitä.

Verkkosuojausta varten on välttämätöntä ymmärtää, miksi me sitä tarvitsemme.

  1. Se voi lisätä Internet-laskuasi, kun joudut maksamaan käytetystä tavulta.
  2. Se vähentää yhteyden nopeutta, kun useampi käyttäjä muodostaa yhteyden yhteen Wifi-verkkoon.
  3. Se voi olla vaarallinen kaikille verkkoon kytkeville laitteille, koska tietoverkkorikollisuus voi helposti hakkeroida laitteita ja käyttää arkaluontoisia tietoja väärin.

Sinun ei kuitenkaan tarvitse huolehtia, että siitä on tie. Voit aina suojata langattoman Internet-verkon seuraavilla vaiheilla ja varmistaa verkon salauksen.

Vaiheet langattoman kotiverkon suojaamiseksi

Voit minimoida hakkereiden, roskapostittajien tai muiden tietoverkkorikollisten hakkeroinnin vaaran tekemällä (langattomasta) kotiverkostasi suojatun ja salatun verkkoyhteyden, johon ei voida päästä sellaisilla pahuuksilla..

Siirry Wifi-reitittimen asetussivulle

Verkon (Wi-Fi) salaamiseksi sinun on ensin tiedettävä, kuinka muuttaa Wifi-reitittimen asetusta. Avaa kannettavan tietokoneen tai tietokonejärjestelmän avulla verkkoselain (jopa ilman Internet-yhteyttä) ja kirjoita osoiteriville ”192.168.1.1” ja kirjoita sitten reitittimen oikea käyttäjänimi ja salasana.

Jos et tiedä, niin näet reitittimen tai google-reitittimen käyttöoppaan verkossa kirjoittamalla esimerkiksi reitittimen mallin, osoitamme tässä artikkelissa Linksys-reitittimen asetukset. Voit viitata reitittimen asetuksiin lukemalla käyttöoppaan.

verkon salaus

Aseta vahva salasana Wifi-yhteydellesi

Reitittimessä on oletussalasana, yleensä kahdeksan numeroinen numeerinen salasana, joka on erittäin helppo ajatella. Kun olet kirjautunut reitittimeesi nyt, seuraava askel on asettaa vahva salasana, jota on vaikea tai melkein mahdoton arvata kenenkään yrittäessäsi käyttää langatonta verkkoasi..

Sinun on vaihdettava se verkkosalausta varten, ja voit tehdä sen napsauttamalla reitittimen asetussivun Hallinta-välilehteä..

Vaihda verkon SSID-nimi

Nyt kun olet asettanut vahvan salasanan; sinun on vaihdettava langattoman verkon nimi (Wi-Fi-verkon SSID-nimi), joka on oletuksena modeemin valmistajan tuotenimi. Se kertoi muille ihmisille, mitä yhteyttä käytät. Kun he yrittävät varastaa Wi-Fi: n ja tietäen, että salasanan arvaaminen on helpompaa, koska useimmissa tuotemerkeissä on oletussalasana, niin vaihtaaksesi ne, siirry reitittimen asetussivun 'Langaton' -välilehteen ja muuta sitten SSID nimeä ja tallenna verkon salauksen asetukset.

Aktivoi verkon salaus

Verkko on salattava, jotta ihmiset eivät varasta Wi-Fi-yhteyttäsi. Wi-Fi-verkon salaukselle on erilaisia ​​vaihtoehtoja, esimerkiksi WEP, WPA (WPA-Personal) ja WPA2 (Wi-Fi Protected Access version 2), jotka ovat yhteensopivia eri laitteiden kanssa. WEP on vähiten turvallinen, mutta se on yhteensopiva vanhempien laitteiden kanssa, ja verkon salauksen suojaustaso ei ole liian vahva, joten se voidaan murtaa helposti, mutta WPA2 on turvallisin ja salattu verkko, mutta se on yhteensopiva vain uuden vuoden 2006 jälkeen valmistetun laitteiston kanssa.

Asenna MAC-suodatin

Kaikilla omistamillasi langattomilla laitteilla on erityiset MAC-osoitteensa (Media Access Control), samoin kuin kaikissa Internetiin kytketyissä tietokoneissa on yksilöivä IP-osoite. Parantaaksesi ja tehostaaksesi langattoman yhteyden suojausta ja verkon salausta voit määritellä tietyn ja lisätä jokaisen Wi-Fi-yhteyteen kytketyn laitteen MAC-osoitteen, jotta vain valtuutettu laite voi käyttää langatonta yhteyttä. Ennen kuin teet tämän, sinun on tehtävä pieni kotitehtävä kerätäksesi ja tehdä luettelo kaikkien laitteiden MAC-osoitteista, jotka haluat lisätä valtuutetuksi laitteeksi reitittimen asetussivulle. Lisäksi suorita sitten nämä vaiheet. Nyt sinulla on kaikki MAC-osoitteet, on aika lisätä ne, ja tämä voidaan tehdä napsauttamalla reitittimen asetussivun 'Langaton' -välilehteä, napsauttamalla sitten uudelleen ja siirtymällä '' Langattoman verkon käyttö '' -välilehteen ja lisäämällä kaikki osoitteet ja tallenna asetukset.

Rajoita Wifi-signaalialuetta

Jos langattomalla reitittimelläsi on suuri kantavuusalue ja etäisyys ei ole välttämätöntä, kun asut pienessä tilassa. Sitten tämä alue on hyödyllisempi muille kuin sinulle, mutta voit vähentää langattoman reitittimen signaalialuetta siirtymällä 'Langaton' -välilehdelle ja napsauttamalla sitten 'Langattoman verkon lisäasetukset'. Yritä vähentää valikoimaa tarpeidesi mukaan.

Päivitä reitittimen laiteohjelmisto

On erittäin tärkeää pitää silmällä reitittimen laiteohjelmistoa ja jos se on vanhentunut, päivitä se nopeasti nopeasti suorituskyvyn parantamiseksi hankkimalla kaikki viimeisimmät tekniset päivitykset varmistaaksesi vahvan verkon salauksen.

Muodosta yhteys suojattuun verkkoon

Nyt kun olet tehnyt melkein parhailla mahdollisilla langattomilla suojausasetuksilla, sinun on aktivoitava nämä asetukset tietokoneellesi ja muihin siihen kytkettyihin laitteisiin.

Kytke jokainen laite Wi-Fi-verkkoon ja tallenna se "yhdistä automaattisesti" tähän Wi-Fi-asetukseen, joten sinun ei tarvitse kirjoittaa kaikkia käyttäjänimiä ja salasanoja joka kerta, kun kirjaudut verkkoon. Nyt kun olet onnistuneesti turvannut kotiverkon (langaton) verkko, eikä kukaan voi murtaa näitä suojausasetuksia, ja voit nauttia Wi-Fi-yhteydestään ilman huolenaiheita.

Tarkista kuka on yhteydessä Wi-Fi-verkkoon

Kaikkien näiden turvatoimenpiteiden jälkeenkin, jos luulet jonkun edelleen varastavan Wifi-palveluasi, on olemassa paljon ohjelmistoja ja sovelluksia, jotka voit ladata tarkistaaksesi, kuka käyttää Wifi-verkkoasi, tekniikan ansiosta, joka helpottaa elämäämme.

johtopäätös

Pahin mahdollinen asia, jota ihmiset tekevät nykyään, on Internet-yhteyden ja laitteiden suojausvaiheiden sivuuttaminen. Mikä puolestaan ​​vie heidät pahempaan tietoturvavaaraan, kuten hakkerointi, roskapostitus ja verkkotietovarkaudet.

Joten ole älykäs Internetin käyttäjä ja ole salattu, joten kaikilla snoopereilla ei ole mitään muuta kuin koodattua ja salattua verkkoa. Voit seurata perimmäistä salausoppaamme lisää salausta varten.