6 snabbkontroller för att upptäcka en falsk VPN-tjänst

[ware_item id=33][/ware_item]

Virtuella privata nätverk (VPN) är bra - om du använder en legitim tjänst. VPN: er lägger till ett extra lager av säkerhet för din webbsökning genom att kryptera dina data och maskera din IP-adress så att du kan surfa på webben anonymt. Dessutom kommer all denna extra säkerhet till en låg månadsavgift (eller en engångsavgift om du bara behöver det när du reser).


Relaterad artikel: Scammers som fångar användare via falska VPN-tjänster efter antiteringsräkningen

6 snabbkontroller för att upptäcka en falsk VPN-tjänst

Men nya bedrägerier dyker alltid upp och försöker dra fördel av individer som söker integritet och säkerhet. Falla inte för dessa falska VPN-leverantörer. Börja med att verifiera tjänsten med följande tips.

1. Läs om sidan

Börja med att titta runt tjänsteleverantörens sida om. Hur länge har de varit i branschen? Vilken typ av språk använder de för att beskriva sin tjänst? Om deras erbjudande låter för bra för att vara sant, är det antagligen. Undvik VPN som använder osubstanterade påståenden som "snabbast", "säkraste" och "mest privata."

2. Testa deras kundtjänst

En legitim VPN-tjänst kommer att ge många möjligheter att kontakta support eftersom de bryr sig om sina kunder. Titta igenom deras webbplats för att se vilken typ av support som erbjuds, till exempel ett telefonnummer, e-postadress, livechatt, FAQ-sida och communityforum. Vissa kanske till och med har en Twitter-supportsida.

Var inte rädd för att testa deras supportalternativ för att se hur snabbt de svarar - om de svarar alls. Var försiktig med stöd som verkar som om det inte kommer från en riktig person. Om allt du får är ett formulärsvar, vill du fortsätta med försiktighet.

3. Kontrollera deras närvaro på sociala medier

Avsaknaden av närvaro på sociala medier borde höja en stor röd flagga. Sök i leverantörens webbplats för att se om de har några länkar till en Twitter- eller Facebook-sida. Bläddra igenom deras profil för att se när deras sida startades. Det är aldrig ett bra tecken om deras sida först lanserades under den senaste veckan eller så.

Se till hur ofta de publicerar och om de svarar på kommentarer eller tweets. Om du inte ser riktiga kunder interagerar eller de interagerar men får inget svar kanske du vill gå vidare och undersöka en annan VPN-tjänst.

4. Undersök onlinerecensioner

Online recensioner kommer att berätta mycket om legitimiteten hos en VPN-tjänsteleverantör. Börja med en enkel Google-sökning och utforska sedan flera granskningswebbplatser för att se vad folk säger om tjänsten. Se alltid bortom företagets webbplats eftersom det är lätt att tillverka dessa recensioner.

Inte bara kommer du att leta efter information om andra människors upplevelser, utan du vill vara uppmärksam på hur långt tillbaka recensionerna går. Om de enda recensionerna du hittar har publicerats under den senaste månaden, är det ett bra tecken på att tjänsten är helt ny - och kanske inte tillförlitlig.

Var försiktig med tjänster som bara tycks ha bra recensioner skrivna om dem. Det är möjligt att det här är falska recensioner som är utformade för att få företaget att se legitimt ut.

5. Kontrollera deras loggningspolicy

Om du stöter på ett VPN som håller en logg över dina data, fortsätt att köra! Detta besegrar i huvudsak syftet med ett VPN eftersom om de spårar och lagrar information om de webbplatser du har besökt och filer du har laddat ner är din surfning inte längre privat eller anonym.

Som sagt, de flesta VPN: er som HideMyAss! föra en logg över vissa data, såsom längden på anslutningen eller bandbredd som används. Den typen av loggning gör det så att de kan förbättra sin tjänst.

Din VPN-leverantör borde dock inte logga in information utöver den, till exempel webbplatserna du besöker eller IP-adresserna du använder. Om du inte hittar information på deras webbplats som nämner företagets loggpolicy, kolla in den här listan med över 100 VPN som inte har loggar.

6. Granska deras prissättningsstruktur

Om du vill njuta av säkerhetsfördelarna som virtuella privata nätverk erbjuder, kan du räkna med att betala en avgift för det. Vanligtvis är det en liten månatlig prenumerationsavgift, men du bör aldrig lita på gratis VPN-tjänster för att hålla dina data säkra. Troligtvis stjäl dessa gratis tjänster dina uppgifter och säljer dem till tredje part eller omdirigerar dig till deras partnersidor för att vinna försäljningsprovisionen.

Liksom gratis VPN: er bör livstids VPN-prenumerationer inte lita på. För en varar dessa "livstidsabonnemang" vanligtvis inte länge - kanske ett år eller två. För det andra är det en instabil affärsmodell. För att ge ordentligt pågående support och säkerhet måste VPN ständigt få in intäkter. Det kommer genom månadsabonnemang. Livstidsabonnemang å andra sidan skulle förlita sig enbart på att locka till sig nya kunder. Så, vad händer när tillströmningen av kunder minskar? Den billiga VPN-tjänsten vänder sig till att sälja dina uppgifter till tredje part och annonsörer på samma sätt som skissartade gratistjänster gör.

Tänk på att dessa typer av tjänster faktiskt kan ge några av de funktioner du letar efter snarare än att bara ta dina pengar och köra. Men med risken för komprometterade data är det en gratis eller "livstidsabonnemang" -tjänst som är bäst att undvika.

Se också efter en återbetalningspolicy. De flesta legitima VPN-er kommer att erbjuda en återbetalningsgaranti mellan sju till 30 dagar så att du kan testa tjänsten riskfri.

Att välja rätt VPN är viktigt om du vill hålla din information privat online. Ovan nämnda tips hjälper dig att undvika falska VPN: er som vill dra nytta av dig.