6 raske sjekker for å oppdage en falsk VPN-tjeneste

[ware_item id=33][/ware_item]

Virtuelle private nettverk (VPN) er gode - hvis du bruker en legitim tjeneste. VPN-er legger til et ekstra lag med sikkerhet for surfing på Internett ved å kryptere dataene dine og maskere IP-adressen din slik at du kan surfe på nettet anonymt. I tillegg kommer all denne ekstra sikkerheten til et lavt månedlig gebyr (eller en engangsavgift hvis du bare trenger det når du reiser).


Relatert artikkel: Svindlere som fanger brukere via falske VPN-tjenester etter regning mot privatliv

6 raske sjekker for å oppdage en falsk VPN-tjeneste

Imidlertid dukker nye svindel alltid opp og prøver å dra nytte av enkeltpersoner som søker privatliv og sikkerhet. Ikke fall for disse falske VPN-leverandørene. Begynn med å bekrefte tjenesten med følgende tips.

1. Les Om-siden

Begynn med å ta en titt rundt tjenesteleverandørens side om side. Hvor lenge har de vært i virksomhet? Hva slags språk bruker de for å beskrive tjenesten deres? Hvis tilbudet deres høres for godt ut til å være sant, er det sannsynligvis det. Unngå VPN-er som bruker underbyggede påstander som "raskeste," "sikreste" og "mest private."

2. Test deres kundestøtte

En legitim VPN-tjeneste vil gi mange muligheter til å kontakte support fordi de bryr seg om kundene sine. Se gjennom nettstedet deres for å se hvilken type støtte som tilbys, for eksempel et telefonnummer, e-postadresse, live chat, FAQ-spørsmål og samfunnsforum. Noen kan til og med ha en Twitter-støtteside.

Ikke vær redd for å prøve en test på alternativene deres for å se hvor raskt de svarer - hvis de reagerer i det hele tatt. Vær på vakt mot støtte som virker som om den ikke kommer fra en ekte person. Hvis alt du mottar er et skjema svar, vil du fortsette med forsiktighet.

3. Kontroller tilstedeværelsen av sosiale medier

Mangelen på tilstedeværelse på sosiale medier bør heve et stort rødt flagg. Søk på leverandørens nettsted for å se om de har koblinger til en Twitter- eller Facebook-side. Bla gjennom profilen deres for å se når siden deres ble lansert. Det er aldri et godt tegn hvis siden deres først ble lansert i løpet av den siste uken.

Sørg for å sjekke hvor ofte de legger ut, og om de svarer på kommentarer eller tweets. Hvis du ikke ser virkelige kunder som samhandler, eller de samhandler, men ikke får noe svar, kan det være lurt å gå videre og undersøke en annen VPN-tjeneste.

4. Undersøk anmeldelser på nettet

Online-anmeldelser vil fortelle deg mye om legitimiteten til en VPN-tjenesteleverandør. Begynn med et enkelt Google-søk, og undersøk deretter flere vurderingsnettsteder for å se hva folk sier om tjenesten. Se alltid utover selskapets nettsted siden det er enkelt å fremstille disse anmeldelsene.

Ikke bare vil du lete etter informasjon om andre menneskers opplevelser, men du vil være oppmerksom på hvor langt tilbake anmeldelsene går. Hvis de eneste anmeldelsene du finner har blitt lagt ut i løpet av den siste måneden, er det en god indikasjon på at tjenesten er helt ny - og kanskje upålitelig.

Vær på vakt mot tjenester som bare ser ut til å ha gode anmeldelser skrevet om dem. Det er mulig at dette er falske anmeldelser designet for å gjøre selskapet ser legitimt ut.

5. Sjekk loggpolicyene deres

Hvis du kjører over en VPN som fører en logg over dataene dine, fortsett å kjøre! Dette beseirer egentlig formålet med en VPN fordi hvis de sporer og lagrer informasjon om nettstedene du har besøkt og filer du har lastet ned, er surfingen din ikke lenger privat eller anonym.

Når det er sagt, de fleste VPN-er som HideMyAss! føre en logg over noen data, for eksempel varigheten av tilkoblingen eller båndbredden som brukes. Den typen logging gjør det slik at de kan forbedre tjenesten.

VPN-leverandøren din bør imidlertid ikke logge informasjon utover det, for eksempel nettstedene du besøker eller IP-adressene du bruker. Hvis du ikke finner informasjon på nettstedet deres som omtaler selskapets loggpolicy, kan du sjekke denne listen over over 100 VPN-er som ikke holder logger..

6. Gå gjennom prisstrukturen deres

Hvis du vil nyte sikkerhetsfordelene som virtuelle private nettverk tilbyr, kan du forvente å betale et gebyr for det. Vanligvis er det et lite månedlig abonnementsgebyr, men du bør aldri stole på gratis VPN-tjenester for å holde dataene dine trygge. Mest sannsynlig stjeler disse gratis tjenestene dine data og selger dem til tredjepart eller omdirigerer deg til deres partnersider for å tjene på salgskommisjonen.

Som gratis VPN-er, bør ikke VPN-abonnement på livstid stole på. For det første varer disse "livstidsabonnementene" vanligvis ikke - kanskje et år eller to. For det andre er det en ustabil forretningsmodell. For å gi ordentlig løpende støtte og sikkerhet, trenger VPN-er hele tiden å skaffe inntekter. Det kommer gjennom månedlige abonnementer. Livstidsabonnement derimot vil kun stole på å tiltrekke seg nye kunder. Så, hva skjer når tilstrømningen av kunder synker? Den billige VPN-tjenesten viser seg å selge dataene dine til tredjepart og annonsører på samme måte som skisserte gratis tjenester.

Husk at denne typen tjenester faktisk kan gi noen av funksjonene du leter etter, i stedet for bare å ta pengene dine og løpe. Imidlertid, med risikoen for kompromitterte data, er en gratis eller "livstidsabonnement" -tjeneste best å unngå.

Hold også øye med refusjonsreglene. De fleste legitime VPN-er vil tilby en pengene-tilbake-garanti mellom syv til 30 dager, slik at du kan teste ut tjenesten risikofri.

Å velge riktig VPN er viktig hvis du vil holde informasjonen privat online. Ovennevnte tips vil hjelpe deg å unngå falske VPN-er som ønsker å dra nytte av deg.