A mesterséges intelligencia jövője – szakértői vélemények

[ware_item id=33][/ware_item]

A mesterséges intelligencia nem új koncepció az emberek számára. A gépi tanulást és a robotokat évekkel ezelőtt beoltották életünkbe, de a mesterséges intelligencia hihetetlen manapság rendkívüli. Legyen szó egy közelgő AI technológiáról vagy annak új perspektívájáról a társadalomra.


Még mindig homályos, hogy ezeknek a technológiáknak milyen potenciális hatásai lehetnek a különböző platformokon, ahol az AI szervezeti megvalósítása a leginkább kiemelésre kerül. Az embereket még mindig összezavarják az ötlet, különösen, ha a gép toborzására kerül sor.

Láthattunk nagymértékben megkülönböztetni az egyének fogalmait és véleményét a mesterséges intelligencia vonatkozásában. Mindazonáltal az összes nézetet ellentétes célterületeken mutatják be, a körülményektől eltérően. Itt összegyűjtöttünk néhány szakértői véleményt azon személyektől, akik közvetlenül kapcsolódnak az AI-hez és aktívan részt vesznek az ilyen eseményeken.

A mesterséges intelligencia jövője továbbra is zavarja az összes ipart

Ronald van Loon Influencer AI (Mesterséges Intelligens), Big Data

A mesterséges intelligencia jövője - szakértői vélemények

A mesterséges intelligencia jövője továbbra is az összes ipart megzavarja, és az intelligens intelligencia etikai fejlesztése és alkalmazása fontos az intelligens fejlődés ösztönzése szempontjából. A biztonságot a hackerek új stratégiák kidolgozásának sebessége hajtja; ha új technikával találkoznak, a szervezetek ugyanolyan gyorsan reagálnak. Mindkét oldal, a jó és a rossz, a mesterséges intelligenciát alkalmazza céljaik elérése érdekében. A Machine Learning és az AI, a Deep Learning és az idegi hálózatokon keresztül, kritikus fontosságúak a biztonság szempontjából a fenyegetések felismerése és a „jó”, megbízható ügyfelek és a „rossz” számítógépes bűnözők közötti különbségtétel meghatározása szempontjából, miközben megőrzik az ügyfélélmény optimális gyakorlatát. Kövesse Ronald Van Loon Twitter | Youtube | Linkdin

A Digital Banking Report tulajdonosa és kiadója, valamint a The Financial Brand társkiadója.

Jim Marocus, a The Financial márka kiadója

A mesterséges intelligencia jövője - szakértői vélemények

A mesterséges intelligencia fejlõdésének legnagyobb akadályai az elkövetkezõ öt évben a megfelelõ tehetségek elsajátítása és a szervezetekben történõ kulturális kiigazítások a megoldások bevezetése érdekében. Ezen összetevők nélkül az átalakulás iteratívabb, mint innovatív lesz. A küldetés az, hogy a nagy belső jelentéseket kivételes vevői élménnyé alakítsuk.

A mesterséges intelligenciát a kiberbűnözők és a nemzetállamok is felhasználják a szoftverek és a hálózati sebezhetőségek felismerésére, valamint a számítógépes támadások elindítására..

Duane Baker, független informatikai tanácsadó

Duane Baker

„Az AI-nek negatív és pozitív hatása is lehet.
Mondja Duane Baker

A mesterséges intelligencia (AI) a fenyegetés-intelligencia és a kibervédelmi rendszerek létfontosságú elemévé válik. Az adatok elterjedése szükségessé teszi az AI komponensek használatát az emberek kibővítéséhez a kiberbiztonsági funkciókban. Noha az AI ilyen módon hasznos, a számítógépes bűnözők és a nemzetállamok is használják a szoftverek és a hálózati sebezhetőségek azonosítására és az internetes támadások indítására. Mivel mind a jó, mind a rossz szereplők hozzáférhetnek az AI-hez, valószínűleg csak növeli a sikeres kibernetikai támadások súlyosságát.

A mesterséges intelligencianek még mindig időre van szüksége ahhoz, hogy teljes mértékben reagáljon.
Mondja Brian Honan alapítója & Írország CSIRT (számítógépes biztonsági eseményekre reagáló csoportja) vezetője

Brian_Honan InfoSec tanácsadó

„A mesterséges intelligencia sok előnyt kínál a kiberbiztonság szempontjából. A technológia azonban még mindig messze van az érettségtől, és a műszaki intelligencia kifejezést az iparban sokan visszaélnek. Vigyázatosnak kell lennünk az eladók számára, akik azt ígérik, hogy megoldásukkal mesterséges intelligenciát használnak, amikor csak egyszerű automatizált szkripteket kínálnak nagy mennyiségű adat feldolgozására. Ahhoz, hogy valóban intelligens rendszerek legyenek, az adatok és az adott időbeli helyzet körülményei alapján kell feldolgozniuk és döntéseket hozniuk. A belátható jövőben nem látom, hogy az AI helyettesíti az embereket a biztonsági folyamatban, hanem inkább átveszi a sokkal hétköznapiabb feladat átvételét, hogy az emberek a biztonság fontosabb szempontjaira összpontosítsanak. ”
Brian Honan

Ha feltételezzük, hogy az AI üzleti jövőben van, kíváncsi lesz.
Mondja David Bisson Infosec újságíró Közreműködő szerkesztő @gcluley, @TripwireInc

David Bisson

„A vállalatok mesterséges intelligenciát és gépi tanulást alkalmaznak, hogy megfeleljenek digitális biztonsági követelményeiknek, válaszul a képzett emberi személyzet hiányára (egyesek szerint„ észlelt ”). Feltéve, hogy ez a tendencia folytatódik, kíváncsi lennék megnézni, hogy néz ki a biztonság az elkövetkező 5-10 évben. Milyen funkciókat fognak ellátni az emberi informatikai biztonsági elemzők a jövőben? ”
David Bisson

Az AI pénzügyi egyensúlyhiánynak bizonyulhat.
Mondja a Trip Elix hangszórót / szerzőt, személyi biztonsági szakértőt. Biztonsági tanácsadó a http://tripelix.com oldalon

Utazás Elix

„Az AI emberi formájába való bejutása pénzügyi szempontból pusztítónak bizonyul az emberekre mindaddig, amíg az állam nem korlátozza. Képzelje el, hogy cselekedne magával olyan áruknál, amelyek vonzóak, de kívül esnek azon, amit megengedhet magának. Az AI kedveli azt, aki (amelyikkel) vezérelte a számítógépet, ellentétes a szükség logikájával. ”
Utazás Elix

A mesterséges intelligencia hatékony megoldás lehet a hatalmas adatkészletek kezelésére.
Mondja Ratan Jyoti, a szociális média befolyásolója és az Ujjivan Small Finance Bank információbiztonsági igazgatója.

Ratan Jyoti

Manapság a számítógépes támadás felülete jelentősen kibővült, és tovább ballonál, szélesebbé és mélyebbé válik. Ugyanez jár óriási nyomással az erőforrásokra (beleértve az embereket is) és az időre az így előállított hatalmas mennyiségű adat mennyiségének, sebességének és sokféleségének kezelésére. Az óriási adatkészletek kezelésére szolgáló hagyományos módszerek nem elegendőek, és a mesterséges intelligencia (AI) segíthetne ezen adatkészletek normalizálásában, és az üzleti környezet kihúzásában ezekből.

Véleményem szerint nem lenne helyes azt mondani, hogy az AI képes automatizálni a kiberbiztonsági döntéshozatalt, de az intelligencia és a gépi tanulás minden bizonnyal csökkenti a helyreigazításhoz szükséges időt, és segít a szervezetnek az időmegtakarításban a számítógépes támadásokkal szembeni védelemben. A viselkedés profilozása és az ismeretlen felismerése lesz az a terület, ahol az AI és a gépi tanulás hozzájárul majd. Az AI és a gépi tanulás használatához a megfelelő kiberbiztonsági stratégia lesz a kulcs.

Az AI-kompatibilis rossz szereplők komoly kihívást jelentenek a kiberbiztonság szempontjából.
Ratan Jyoti

A vállalatok az AI felé haladnak, hogy leküzdjék a kiberbiztonsági szakértők növekvő igényét.
Mondja Scott Schober, a BVS elnök-vezérigazgatója, a Hacked Again szerzője, a kiberbiztonsági szakértő

A mesterséges intelligencia jövője - szakértői vélemények

„Az elmúlt négy évben a hírcímeket olyan számítógépes jogsértésekkel töltötték el, amelyek szinte minden iparágat és személyt érintettek a bolygón. A vállalatok előtt álló legnagyobb kihívás a kibernetikus tehetségek felkutatása és megtartása. A következő öt évben mindegyik ágazatban millióra kiberbiztonsági szakértőre van szükség, mégis nagyon kevés szakértőnek kell megfelelnie ennek a hullámzó igénynek.

Hogy segítséget nyújtson a tehetséges cégeknek a mesterséges intelligencia felé fordulásában. Ez nem az az eset, amikor az embereket robotok helyettesítik, inkább a képzett szakértőkkel párhuzamosan működő mesterséges intelligencia. A mesterséges intelligencia segítséget nyújthat a prediktív elemzésben, amely gyorsan felismeri a potenciális támadások formáját, így megtörhetik őket, mielőtt oldalirányban elterjednének a vállalat hálózatain. Az emberek hatalmas mennyiségű adat elemzésekor gyorsan szenvednek a kiberfáradástól, így nehéz megfejteni, amikor valami valóban működőképes.

Míg az AI hatékonyan képes beolvasni a terabájt „nagy adatot”, és szétválogathatja, miközben a fenyegetéseket harapásméretű darabokra jellemzi, így a kibernetikus szakértő gyorsan tartalmazhat kritikus veszélyeket. Az emberek és az AI egy erős kombináció, amely hatékonyan harcol a növekvő kiberháborúval, és minden bizonnyal játékváltó. ”
Scott Schober

Az AI tovább fokozza a kiberbiztonsági műveleteket, - mondja Bob Carver

A mesterséges intelligencia jövője - szakértői vélemények

„Az AI-t (vagy annak egy részét) már kiberbiztonsági műveletek során alkalmazzák, és az idővel nagyobb mértékben fogják használni. A gépi tanulás és a mélyreható tanulás felhasználható a helyi hálózatokat, az internetet átjáró végpontok (rosszindulatú programok / kizsákmányolások / forgalomcsökkentések) rendellenes tevékenységeinek figyelésére és minták keresésére, amelyek ezeket a tevékenységeket összekötik. Továbbra nehezebb lesz megkísérelni ezeket a tevékenységeket manuálisan elvégezni, és végül a legtöbbre szükségük van egyre több és jobb technológia felhasználására ezeken a területeken, mindezen technológiákon alapulva. ” Bob Carver

Az AI fejlesztése érdekében a kormányoknak, a tudományos életnek és a magánvállalkozásoknak együtt kell működniük a készségekbe, a technológiába és az etikai keretbe történő befektetés érdekében.
Mondja Carl Herberger, a @Radware biztonsági megoldások alelnöke

A mesterséges intelligencia jövője - szakértői vélemények

„Már most szembesülünk a rossz robotok elleni küzdelemmel. A szervezetek hálózat- vagy alkalmazásbiztonságáért felelős személyek megfigyelhetik, hogy az automatizált számítógépes támadások miként válnak - a polcokon levő támadások fekete piaca kezd érezni. A kutatók nehezebben tudják naprakészen tartani a fenyegetéseket, és mivel az emberi agy egyszerűen nem tudja elég gyorsan feldolgozni az információkat ahhoz, hogy legyőzze a botokat, ezért egyetlen reményünk az, hogy az AI-hez forduljunk.

Az AI alkalmazása ismeretlen, tehát hogyan készül fel egy ország erre a forgatókönyvre? Hogyan tervezi az elképzelhetetlen? Mi történne, ha az AI-t arra használnák, hogy elrejtsék a kommunikációs kapcsolatokat, a városokat sötétségbe sodorják, olajfúrótornyokat világítsanak meg, a mentőszolgálatokat elpusztítsák?

Ezért kell mindannyian tudomásul venni a figyelmeztetést, és gondoskodnunk kell arról, hogy a kormányok, a tudományos élet és a magánvállalkozások együtt dolgozzanak a készségekbe, a technológiába és az etikai keretekbe történő befektetés érdekében. Ha nem így van, akkor nem tudjuk biztosítani, hogy az AI fejlesztése szilárdan a jó cselekedeteinek területén maradjon. És ha ebben kudarcot vallunk, akkor az emberiséget is bukjuk. ”
Carl Herberger

A mesterséges intelligencia ezen jövőbeli szempontjainak figyelembevételével az egyik leginkább befolyásolt terület az e-tanulási folyamatokat is magában foglalja. Amint azt a Barbara Kurshan a Forbes-en,

„A mesterséges intelligencia segíthet a tartalom megszervezésében és szintetizálásában a tartalomszállítás támogatása érdekében. A mély tanulási rendszereknek nevezett technológia képes olvasni, írni és emulálni az emberi viselkedést. Például Dr. Scott R. Parfitt Content Technologies, Inc. (CTI) lehetővé teszi az oktatók számára az egyedi tankönyvek összeállítását. Az oktatók importálnak egy tantervet, és a CTI motorja betölti a tankönyvet az alaptartalommal. ”

A mesterséges intelligencia a legvitatottabb technológiai szempont, megfelelő felhasználása és korlátozásai szempontjából szintén homályos. Bár a technológia mindig is elérte a legmagasabb szélsőséget, mégis szüksége van néhány évre ahhoz, hogy tökéletesen beilleszkedjen a társadalomba.

Remélem azonban, hogy ezek a szakértői vélemények jobban megoldották volna a mesterséges intelligencia kusza aspektusait.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me