Kényszerített keresés és lefoglalások az USA határain az alkotmány visszaélése – Rebecca Jeschke EFF

[ware_item id=33][/ware_item]

Nem sokkal azután, hogy Trump betiltotta az emberek belépését, az amerikai határügynökök fokozottabban érdeklődtek a polgároktól személyes adataikkal kapcsolatban. Az amerikai állampolgárok, az állandó lakosok és a vízumbirtokosok kénytelenek bemutatni személyes adataikat elektronikus eszközökön.


Az amerikai állampolgárok panaszkodnak a határügynökök „adják be a készülékedet vagy menjenek vissza” hozzáállásukat illetően, és az ilyen fellépés jogszerűsége is kérdéses. Az USA határaira vonatkozó törvényei azonban tiltják az emberek hitelesítő adatainak hiteles ok nélküli keresését.

A szakértők most azt javasolják az Egyesült Államokba látogató emberektől, hogy legyen éber, nyugodt és óvatos, valamint tartsák be az magánéletük védelmére szolgáló intézkedéseket az Egyesült Államok határán. Azoknak, akik Amerikát utazni terveznek, tudniuk kell; hogyan lehet megvédeni böngészési előzményeiket, mivel az ügynökök szintén ellenőrzik a meglátogatott webhelyeket.

Betekintést nyerünk és megismerhetjük a kérdést, és interjút készítettünk Rebecca Jeschke-rel, az EFF médiakapcsolat-igazgatójával és a digitális jogok elemzőjével. Az EHA az a digitális világban a polgári szabadságjogok érdekében dolgozó szervezet, amely szintén operatív módon oldja meg azokat az problémákat, amelyekkel az emberek az USA határán szembesülnek az adatvédelmi aggályaikkal kapcsolatban..

TISZTÍTOTT: Mondj nekünk valamit magadról:

12 évig dolgoztam az EFF-nél, harcolva az adatvédelem, a szólásszabadság és az innováció érdekében online és minden digitális eszközünkben.

TISZTÍTOTT: Az utóbbi időben az Egyesült Államokba látogató emberektől panaszok merültek fel elektronikus eszközök tisztességtelen ellenőrzése kapcsán. Lehetséges, hogy ez zavar és nyugtalanság kezdete az országban?

REBECCA: Nyilvánvaló, hogy az emberek nem szeretik a megnövekedett, inváziós kereséseket a határon. Úgy gondolom, hogy az emberek továbbra is tiltakoznak a tisztességtelen keresések és lefoglalások ellen.

TISZTÍTOTT: Az emberek ma leginkább intim információjukat tárolják elektronikus eszközökön, tükrözve gondolataikat, feltárásaikat, tevékenységeiket és társulásaikat. Helyes-e autentikus okok nélkül beavatkozni a magánéletbe??

REBECCA: Nem, nem tisztességes, vagy egyszerűen csak ok nélkül keresni a határon. Úgy gondoljuk, hogy a határellenőröknek rendelkezniük kell egy paranccsal, mielőtt átkutatják. Ez azt jelenti, hogy valószínűleg oka van annak, hogy az a személy bűncselekményt követett el, és a bírónak egyet kell értenie. Most nem ez történik.

Az EHA jelentésében azt is megemlítette, hogy bár a határügynökök az emberekhez és a belpolitikához képest nagyobb hatáskörrel rendelkeznek, és az országot látogató emberek kevésbé biztosítják a magánélet védelmét. De a határ nem alkotmányos korlátozások nélküli hely. A határellenőrök hatásköreit az első módosítás (a szólásszabadság, az egyesülés, a sajtó és a vallás szabadsága), a negyedik módosítás (az indokolatlan keresések és lefoglalások alól való mentesség), az ötödik módosítás (a kényszerített önmegvallás alól való mentesség) és a tizennegyedik módosítja. Módosítás (megkülönböztetésmentesség).

TISZTÍTOTT: Sok ember üzleti célokra vagy bizonyos hivatalos ügyekben utazik. Számos szakma, például ügyvédek és újságírók embereinek azonban fokozottan szükségük van elektronikus információjuk bizalmas kezelésére. Tehát milyen következményekkel járhat, mivel az információk bizalmasak, különösen a nyomozó újságírásban?

REBECCA: Az újságírók, ügyvédek és mások számára, akik jelenleg utaznak, határozottan nehéz. Az újságírók gyakran rendelkeznek azokkal az információkkal, amelyeket titokban kell tartaniuk a források személyes biztonsága érdekében. Az ügyvédek minden nap kiváltságos beszélgetéseket folytatnak ügyfeleikkel, akiknek tisztességes okokból titokban kell maradniuk. Az adatok biztonságának megőrzésével kapcsolatos tippeket itt követheti:

https://www.eff.org/document/eff-border-search-pocket-guide

TISZTÍTOTT: Mind az első, mind a negyedik módosítás értelmében az amerikaiak elektronikus eszközének válogatás nélküli válogatása jogellenes, és valószínű okuknak kell lennie ilyen cselekedetek végrehajtásához. Milyen helyzetben látja az Egyesült Államok kormányának kezdeményezésének jogszerűségét?

REBECCA: Reméljük, hogy a Kongresszus egyértelmûvé teszi, hogy a határok átkutatására van szükség parancsra.

Rámutatott a lehetséges okkal kapcsolatos korábbi válaszaira. Mit jelent az, hogy ebben a hónapban a Kongresszusban törvényjavaslatot vezettek be, amely megköveteli az USA vám- és határvédelmi szerveitől vagy más kormányzati képviselőktől, hogy szerezzenek valószínű ok okát, mielőtt az USA polgárainak és a törvényes állandó lakosoknak a határokon átnézik a digitális eszközöket.

A CBP azonban ésszerűtlenül állítja, hogy az utazók digitális eszközökkel kapcsolatos magánéletének érdeke nem különbözik a poggyász vagy más fizikai cikk érdekeitől, amelyet az utazók a határon átviszhetnek, így a CBP a digitális eszközökre a negyedik módosítás hagyományos „határkeresési kivételét” alkalmazza. , amely lehetővé teszi a kevésbé és gyanútlan „rutin” határkereséseket.

Íme egy törvényjavaslat, amely segíthet: https://www.eff.org/deeplinks/2017/04/border-search-bill-would-rein-cbp

TISZTÍTOTT: Ha olyan országokba utazott, amelyek a terrorizmushoz, a kábítószer-kereskedelemhez vagy a szexuális turizmushoz kapcsolódnak, ez további ellenőrzést vonhat maga után a határőröknél - mondta az Egyesült Államok kormánya. Úgy véli, hogy ez a szélsőséges ellenőrzés valódi oka, vagy csak egy nyilatkozat a politikájuk igazolására?

REBECCA: Ha a kormány elrendelést kap a valószínű ok alapján, akkor képeseknek kell lenniük a digitális eszközökön való keresésre. A kormány okán, miért nem értenek egyet ezzel, fel kell kérdeznie őket!

TISZTÍTOTT: John Kelly belbiztonsági titkára szerint az Egyesült Államok javíthatja a 14 országból érkező utasok ellenőrzési eljárásait. Véleménye szerint milyen következményekkel jár ez a diszkriminatív viselkedés bizonyos országokban.

REBECCA: Meg kellett volna látnunk a konkrét ellenőrzési eljárásokat, mielőtt megtudhatnánk, mi a hatás. De azt hiszem, hogy már sok hír történt az Egyesült Államokba irányuló utazások csökkenéséről a végrehajtási rendelet és más utazási kérdések nyomán.

TISZTÍTOTT: Utána, Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke 2017. január 20-án írta alá az első utazási tilalom végrehajtási végzését. A Trump és Ausztrália, Németország, Mexikó és Kína vezetői között a kezdeti kapcsolatok nem mentek jól, negatív nyilvánosságot eredményezve azokban az országokban, amelyek sok utazók Amerikába. Gondolod, hogy az Egyesült Államok kormányának ez a mozgalma befolyásolja globális kapcsolataikat?

REBECCA: Természetesen kétszer is azon gondolkodnék, hogy olyan nemzetek felé megyek, amelyek potenciálisan elkobozhatják a számítógépemet és a telefonomat - nem lepnék meg, ha sokan más emberek is így éreznék magukat.

TISZTÍTOTT: Mennyire pozitívnak tartja, hogy az EHA, az egyéb polgári szabadságok és a törvény sikeresen megállítják az ilyen betolakodó gyakorlatokat a Trump Administration felszólításán?

REBECCA: Mindent megteszünk! És addig fogunk dolgozni, amíg nyerünk.

TISZTÍTOTT: Milyen intézkedéseket hoz az EHA egy ilyen helyzetben??

REBECCA: Rámutatott a jelentések, blogok, útmutatók, információs dokumentumok stb. Felé, amelyek azt mutatják, hogy az EHA ebben a tekintetben keményen dolgozik az emberek problémáinak kiküszöbölésén. Az emberek magánéletének védelmét szolgáló útmutatásokat adták annak érdekében, hogy bárki az USA-ba való meglátogatás előtt követhesse ezeket az intézkedéseket.

Az EHA szervezet szintén tiltakozik e jogellenes cselekedetek ellen, amikor a bíróság előtt szólal fel az ilyen gyakorlatokkal szemben.

Sok oktatást végzett, mint például a fehér könyv és az adatlapok: https://www.eff.org/wp/digital-privacy-us-border-2017,

https://www.eff.org/document/digital-privacy-us-border,

https://www.eff.org/document/eff-border-search-pocket-guide.

Bírósági beszámolókat is benyújtottunk:

https://www.eff.org/press/releases/border-agents-need-warrant-search-travelers-phones-eff-tells-court.

És támogatjuk a reformszámlákat:

https://www.eff.org/deeplinks/2017/04/border-search-bill-would-rein-cbp

TISZTÍTOTT: Mit javasol azoknak az embereknek, akik az Egyesült Államokba utazni terveznek, azokról az intézkedésekről, amelyeket követniük kellene a magánélet védelme érdekében?

REBECCA: Lásd a fehér könyvet

https://www.eff.org/wp/digital-privacy-us-border-2017

és az egy személyhívó

https://www.eff.org/document/eff-border-search-pocket-guide.

Mindenki eltérő helyzetben van, így mindenkinek különféle dolgokat kell tennie!

Ezekben a tanulmányokban az EHA szervezet hosszú jelentést tett közzé, amely útmutatást nyújt az embereknek az Egyesült Államok határánál követendő biztonsági intézkedésekről. Az emberek helyzetét szem előtt tartva azonban különféle módszereket javasoltak a különféle állapotú emberek számára.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me