Slik krypterer du harddisken Enkel guide å følge

[ware_item id=33][/ware_item]

En teknikk som kryptering får så mye oppmerksomhet og enorm positiv respons på grunn av hindringen det har skapt for de uønskede inntrengingene. Enten det er din PC, harddisk eller flash-stasjon, alle disse eiendeler med sensitive data kan beskyttes gjennom kryptering, og det er det som gjør det populært blant alle individer. Harddiskkryptering er en lignende anbefaling for deg å forbedre datasikkerheten.


Hva er harddiskkryptering?

Harddiskkryptering er bare en implementering av standard krypteringsmetoder til en stasjon for å forbedre beskyttelsen. Gjennom en slik krypteringsprosedyre konverteres dataene som er lagret på harddisken til en sikker uleselig kodet form.

Drive-krypteringsprogramvare gjør det umulig for noen uautorisert enhet å få tilgang til de krypterte dataene uten riktig passord.

Denne stasjonskrypteringsprogramvaren er delt inn i tre hovedkategorier: programvarebasert, maskinvarebasert i lagringsenheten og maskinvarebasert andre steder. For å oppnå dette beskyttelsesnivået på enheten din, må du bruke noen dollar for å få avansert beskyttelse. Full diskkryptering har flere fordeler sammenlignet med en vanlig fil- eller mappekryptering eller krypterte hvelv.

Fortell artikkelen: hva er torrenting og hvordan det fungerer

Hvorfor du trenger harddiskkryptering?

Før du velger å kryptere hele Disken på systemet ditt, må du vite hvordan det kommer deg og hvorfor du trenger en intern harddisk eller en bærbar harddiskkryptering.

 • Nesten alle filene på systemet inkludert bytteplass og midlertidige filer er kryptert. Dette er veldig viktig fordi slike poster er tilbøyelige til å avsløre viktige og fortrolige data.
 • Når du har kryptert hele stasjonen, trenger du ikke å bekymre deg for noen fil eller mappe som er konfidensiell og uten kryptert, eller du kan glemme noen data som skal krypteres, etc. Den hele interne eller bærbare krypteringsmekanismen for harddisken sikrer fullstendig stasjonsbeskyttelse med bare et passord eller krypteringsnøkkel.
 • Hvis du mister systemet ditt på grunn av uvelkomne eller plutselige årsaker som tyveri eller maskinsvikt, er ikke lagrede filer tilgjengelige av noen selv etter at det er reparert. Selv om du søppel systemet ditt, trenger du derfor ikke bekymre deg for sensitive data du har lagret i systemet.

Metoder for stasjonskryptering

Intern eller USB-harddiskkryptering kan gjøres av forskjellige programvare, og det er mange verktøy i markedet. Hver gang en fil skrives og lagres på stasjonen, krypteres den automatisk av en spesialisert programvare. Når en fil blir lest fra stasjonen, dekrypterer programvaren imidlertid automatisk den filen mens resten av dataene forblir kryptert.

Krypterings- og dekrypteringsprosessene er de samme for alle typiske applikasjoner. I mange versjoner av Windows, for eksempel, har Windows 10 aktivert enhetskrypteringsfunksjon, som vanligvis kjører i bakgrunnen uten å la brukerne selv vite det, men det krever spesifikk maskinvare for å aktivere og krever en krypteringspassordnøkkel for å få tilgang til hele systemet og dets data.

Full harddiskkryptering

Hele krypteringen av harddisken er mest passende og nyttig måte å kryptere harddisken på. Denne metoden er mest anbefalt fordi den beskytter deg mot en uønsket risiko som kan oppstå på grunn av menneskelige feil som å glemme å kryptere en bestemt fil.

Sammen med dette sørger den komplette harddiskkrypteringen for å kryptere midlertidige filer og sveipe plass. Det betyr at alt på harddisken forblir trygt. Likevel, litt negativ innvirkning er at den fullstendige harddiskkrypteringen gjør at systembehandlingen går tregt. På grunn av fremkomsten av moderne prosessorer er dette imidlertid ikke noe problem lenger. Derfor har vi beskrevet de enkle måtene å kryptere hele harddisken.

Kryptering av bestemte filer og mapper på harddisken

Hvis du ikke vil ha full harddiskkryptering, er det et annet alternativ for kun å kryptere individuelle filer. Denne typen kryptering kan ha mindre innvirkning på ytelsen til systemet ditt, men det er en litt komplisert prosess. Mens du bare krypterer bestemte filer eller mapper på harddisken din, trenger du mer tid til å finne ut viktige data som bør beskyttes.

Det er imidlertid få måter å kryptere individuelle filer og mapper;

 • Brukerne av Microsoft Office kan kryptere og passordbeskytte filene på systemet sitt. Likevel blir krypteringsnivået mer avansert med den oppgraderte versjonen av det offisielle programmet.
 • Metoden for kryptering er enkel på Windows ved å bruke krypterende filsystem. Høyreklikk på en bestemt mappe eller fil du vil kryptere, klikk på egenskaper og klikk deretter Avansert.
 • På Mac, Diskverktøy kan brukes til å kryptere enkeltfiler og mapper.

Lås BIOS via passord 

For å kryptere harddisken, er det et annet alternativ for å låse BIOS (primært input-output system). Du kan implementere spesifikke innstillinger for datamaskinens maskinvare og kan til og med kontrollere innlasting av datasystemet gjennom BIOS-systemet.

Hvis du sikrer harddisken med et passord i BIOS, vil harddisken forbli låst selv når stasjonen er lagt inn i en ny PC annet enn den nåværende. Bare passordkoden kan låse opp harddisken, og den er nødvendig hver gang du slår på stasjonen.

Harddiskkryptering på Windows 10

Windows 10 har en komplisert krypteringsmekanisme, i likhet med tidligere versjoner. Windows 10 har ikke krypteringsfunksjonen i utgavene “Core” eller “Home”. Hvis du trenger å integrere intern eller bærbar harddiskkryptering i Windows 10, må du betale for "Enterprise" eller "Professional" -versjonene av Windows 10 eller bare bruke en tredjeparts krypteringsløsning.

Drive Encryption-funksjonen er automatisk aktivert av Microsoft i noen av de siste Windows 10-utgavene, som sørger for at du logger deg på Windows med Microsoft-kontoen. Dette er fordi den bare krypterer stasjonen din hvis du logger deg på Windows med en Microsoft-konto. Gjenopprettingsnøkkelen eller passordet ditt blir deretter lastet opp til Microsofts skyservere. Dette vil hjelpe deg med å gjenopprette dataene dine hvis du mister tilgangen til PCen. For å sjekke om det er aktivert på enheten din eller ikke, må du utføre noen enkle trinn:

 • Åpne “Innstillinger” app i Windows 10 og naviger til "System". ximg_5654d5da91fde-png-Page Speed-gpjpjwpjjsrjrprwricpmd-ic-bfu8yte8k0Se Om side og se etter en “Enhetskryptering” innstillingen under vinduet.
 • Hvis du ikke ser noe alternativ for enhetskryptering, støtter ikke systemet enhetskrypteringsfunksjonen. Det er flere sjanser for at du kanskje ikke har BitLocker-funksjonen. Så hvis du ikke oppfyller noen av de ovennevnte kravene, kan du bruke noen dollar på å få en tredjeparts programvare for å oppnå stasjonskryptering på systemet ditt.

  Harddiskkryptering av BitLocker

  Hvis Windows-versjonen din har BitLocker som en innebygd funksjon, kan du beskytte stasjonen ved å gjøre følgende:

  Windows 7

  • Gå til Kontrollpanel for Windows 7
  • Velg System og sikkerhet
  • BitLocker Drive Encryption
  • Eller bare høyreklikk på enheten og velg Slå på BitLocker
  • Sett opp passordet ditt for å kryptere harddisken

datamaskin

Windows 10

 • Gå til "Innstilling" app
 • Plukke ut "System" alternativ
 • Gå til "Om" ruten
 • Plukke ut '‘Bitlocker innstillinger'For å aktivere denne funksjonen.
 • Velg passord for å kryptere harddisken.

BitLocker-innstilling

Bærbar harddiskkryptering

Vi elsker alle å ha en bærbar datalagringsenhet på grunn av dens bekvemmelighet og bærbarhet. Imidlertid kan det også være en ulempe hvis vi mister vår eksterne bærbare stasjon (USB-flash-stasjon), som er veldig vanlig og også kan bli stjålet, og skaper enorm panikk blant ofrene.

Derfor bør du alltid være forberedt selv i verste fall og lære å kryptere data på ekstern og bærbar harddisk. Du trenger en krypteringsprogramvare for å kryptere filer på USB-flash-stasjon. Nedenfor har vi diskutert noen av de beste krypteringsverktøyene som også brukes til ekstern stasjonskryptering.

Beste harddiskkrypteringsprogramvare

Veracrypt (Windows, OS X, Linux)

Hvis du leter etter en gratis og mest populær etterfølger av Truecrypt, er Veracrypt det riktige valget for deg. VeraCrypt støtter AES-krypterings-, TwoFish- og Serpent-krypteringssifere støtter opprettelsen av skjulte, krypterte volumer i andre bind.

nzwko2kub52epymwp6ij

AxCrypt (Windows)

AxCrypt er en gratis, enkel, effektiv og brukervennlig programvare som er en åpen kildekodeverktøy for GNU GPL-lisensiert for Windows. Å kryptere en fil eller en hel mappe er veldig enkelt med AxCrypt. Du trenger bare ett høyreklikk og kan velge filer eller mapper som skal krypteres.

Du kan også planlegge en begrenset tidskryptering av noen filer eller mapper ved å bruke "tidsbestemt" -funksjonen. En varighet kan også angis, og etter at varigheten er utløpt vil den dekrypteres selv. Det gir så mye letthet med filer som forblir dekryptert mens de er i bruk og blir automatisk kryptert når du slutter å bruke. Den støtter bare 128-biters AES-kryptering.

n3qitsbrxhig5z7vrmi5

DiskCryptor (Windows)

Diskcryptor er et åpen kildekode-program og støtter både Windows Servere, Desktop og Laptops. Den støtter 256-biters kryptering og komplekse systemkonfigurasjoner som RAID.

diskencryptor

GNU Privacy Guard (Windows / OS X / Linux)

GNU Privacy Guard er en open source-krypteringsprogramvare som støtter flere krypteringstyper og -sifere. Det er vanligvis i stand til å kryptere individuelle filer én om gangen, diskbilder og volumer, eller eksterne stasjoner og tilkoblede medier.

nchfrzmuxzqa6uap2rhg

7-Zip (Windows / OS X / Linux)

7-Zip er en lett og brukervennlig filarkivprogramvare for Windows. Den er helt gratis, selv for kommersiell bruk, støtter 256-bit AES-kryptering og trenger bare et klikk for å kryptere flere filer med krypteringsnøkkelen.

m28tn2kzfdr9qhgonrlk

Harddiskkryptering på Mac OS X

Følg disse enkle trinnene for å kryptere stasjonen på Mac OS X og forbedre databeskyttelsesnivået;

 • Gå til Apple-menyen og velg Systemvalg.
 • Klikk nå på sikkerheten & Personvernikon i vinduet Systemvalg.
 • Klikk deretter på FileVault-fanen og klikk på låseikonet og skriv inn et administratornavn og passord.
 • Klikk nå på Slå på FileVault-knappen og ikke glem å holde gjenopprettingsnøkkelen og passordet ditt trygt.

eple-menyen

Konklusjon

Kryptering har nå blitt en vellykket metode for å beskytte deg mot mange potensielle trusler og risikoer. Det er en effektiv måte å forbedre datasikkerheten og å holde den borte fra tilgangen til datasnoopere som alltid er på jakt etter dine personlige data. Forsikre deg derfor alltid om at enhetene dine er kryptert slik at de ikke kan brukes negativt hvis de går tapt eller blir stjålet.