Kuinka salata kiintolevysi. Seuraava ohje

[ware_item id=33][/ware_item]

Salaus, kuten tekniikka, saa niin paljon huomiota ja valtavan positiivisen vastauksen johtuen esteistä, jotka se on luonut ei-toivottuihin tunkeutumisiin. Olipa kyseessä tietokoneesi, kiintolevy tai flash-asema, kaikki nämä arkaluonteisiin tietoihisi kuuluvat esineet voitaisiin suojata salaamalla, ja se tekee siitä suosion kaikkien henkilöiden keskuudessa. Kiintolevyn salaus on samanlainen suositus sinulle tietoturvallisuuden parantamiseksi.


Mikä on kiintolevyn salaus?

Kiintolevyn salaus on vain vakiona olevien salausmenetelmien toteutus asemalle sen suojauksen parantamiseksi. Tällaisen salausmenettelyn avulla kiintolevylle tallennetut tiedot muunnetaan turvalliseksi, lukukelvottomaksi koodatuksi muotoksi.

Aseman salausohjelmisto tekee mahdottomaksi luvattomien tahojen pääsyn salattuihin tietoihin ilman asianmukaista salasanaa.

Tämä aseman salausohjelma on jaettu kolmeen pääluokkaan: ohjelmistopohjainen, laitteistopohjainen tallennuslaitteen sisällä ja laitteistopohjainen muualle. Tämän suojaustason saavuttamiseksi laitteellasi on käytettävä dollaria korkeatasoisen suojauksen saamiseksi. Täydellä levyn salauksella on useita etuja verrattuna tavanomaiseen tiedostojen tai kansioiden salaukseen tai salattuihin holviin.

Liitä artikkeli: mikä on kiehtovaa ja miten se toimii

Miksi tarvitset kiintolevyn salausta?

Ennen kuin salaat koko levyn järjestelmässäsi, sinun on tiedettävä, miten se hyödyttää sinua ja miksi tarvitset sisäistä kiintolevyä tai kannettavaa kiintolevyn salausta.

 • Lähes kaikki järjestelmän tiedostot, mukaan lukien vaihtotila ja väliaikaiset tiedostot, ovat salattuja. Tämä on erittäin tärkeää, koska tällaisilla tietueilla on taipumus paljastaa joitain tärkeitä ja luottamuksellisia tietoja.
 • Kun olet salannut koko aseman, sinun ei tarvitse huolehtia tiedoista tai kansioista, jotka ovat luottamuksellisia ja jättämättömiä, tai saatat unohtaa joitain salattavia tietoja jne. Koko sisäinen tai kannettava kiintolevyn salausmekanismi varmistaa täydellinen aseman suojaus vain salasanalla tai salausavaimella.
 • Jos kadotat järjestelmän epätoivottujen tai äkillisten syiden kuten varkauden tai konevian vuoksi, kukaan ei pääse tallennettuihin tiedostoihin edes sen korjaamisen jälkeen. Siksi, vaikka roskakorit järjestelmääsi, sinun ei tarvitse huolehtia järjestelmään tallennetuista arkaluontoisista tiedoista.

Aseman salauksen menetelmät

Sisäinen tai USB-kiintolevyn salaus voidaan suorittaa erilaisilla ohjelmistoilla, ja markkinoilla on monia työkaluja. Aina kun tiedosto kirjoitetaan ja tallennetaan asemaan, se salataan automaattisesti erikoistuneella ohjelmistolla. Kun tiedosto luetaan asemasta, ohjelmisto salata tiedoston automaattisesti, kun taas loput tiedot pysyvät salattuina.

Salaus- ja salauksenpurkuprosessit ovat samat kaikille tyypillisille sovelluksille. Esimerkiksi monissa Windows-versioissa Windows 10: ssä on käytössä laitteen salausominaisuus, joka yleensä toimii taustalla antamatta käyttäjille edes tietää, mutta se vaatii tietyn laitteiston aktivoitumisen ja salaussavausavaimen pääsyyn koko järjestelmään ja sen tietoihin.

Täysi kiintolevyn salaus

Kiintolevyn koko salaus on sopivin ja hyödyllisin tapa salata kiintolevy. Tätä menetelmää suositellaan parhaiten, koska se suojaa sinua ei-toivotulta riskiltä, ​​joka voi aiheutua ihmisvirheistä, kuten tietyn tiedoston salauksen unohtamisesta..

Yhdessä tämän, kova kiintolevyn täydellinen salaus varmistaa salaus väliaikaiset tiedostot ja pyyhkäisemällä tilaa. Tämä tarkoittaa, että kiintolevyllä oleva kaikki pysyy turvallisena. Hieman negatiivinen vaikutus on kuitenkin se, että kiintolevyn täydellinen salaus hidastaa järjestelmän käsittelyä. Nykyaikaisten jalostajien tulon vuoksi tämä ei ole kuitenkaan enää ongelma. Siksi olemme kuvanneet helppoja tapoja salata koko kiintolevy.

Tiettyjen kiintolevyn tiedostojen ja kansioiden salaaminen

Jos et halua kovalevyn täydellistä salausta, on olemassa toinen vaihtoehto vain yksittäisten tiedostojen salaamiseksi. Tällaisella salauksella saattaa olla vähemmän vaikutusta järjestelmän suorituskykyyn, mutta se on vähän monimutkainen prosessi. Salaa vain kiintolevyllä olevia tiettyjä tiedostoja tai kansioita, mutta tarvitset enemmän aikaa tärkeiden tietojen suojaamiseen, jotka olisi suojattava.

Yksittäisten tiedostojen ja kansioiden salaamiseen on kuitenkin muutamia tapoja;

 • Microsoft Office -käyttäjät voivat salata, ja salasana suojaa järjestelmäänsä tiedostoja. Salausaste muuttui kuitenkin edistyneemmäksi virallisen ohjelman päivitetyn version myötä.
 • Salausmenetelmä on suoraviivainen Windowsissa, joka käyttää salaus tiedostojärjestelmä. Napsauta hiiren kakkospainikkeella tiettyä kansiota tai tiedostoa, jonka haluat salata, napsauta ominaisuuksia ja napsauta sitten Lisäasetukset.
 • Macissa, Levytyökalu voitaisiin käyttää yksittäisten tiedostojen ja kansioiden salaamiseen.

Lukitse BIOS salasanan avulla 

Kiintolevyn salaus on toinen vaihtoehto lukita BIOS (ensisijainen tulo- ja lähtöjärjestelmä). Voit ottaa käyttöön tietyt asetukset tietokoneen laitteistolle ja voisit jopa hallita tietokonejärjestelmän lataamista BIOS-järjestelmän kautta.

Jos suojaat kiintolevyn salasanalla BIOS-järjestelmässä, kiintolevy pysyy lukittuna, vaikka asema syötetään uuteen muuhun kuin nykyiseen tietokoneeseen. Vain salasana voi avata kiintolevyn ja sitä tarvitaan joka kerta, kun kytket aseman päälle.

Kiintolevyn salaus Windows 10: ssä

Windows 10: llä on monimutkainen salausmekanismi, kuten aiemmilla versioilla. Windows 10: llä ei ole salausominaisuuksia Core- tai Home-versioissaan. Jos joudut integroimaan sisäinen tai kannettava kiintolevyn salaus Windows 10: ään, joudut maksamaan Windows 10: n ”Enterprise” tai ”Professional” versioista tai käyttämään vain kolmannen osapuolen salausratkaisua.

Joissakin uusimmissa Windows 10 -versioissa Microsoft ottaa automaattisen aseman salausominaisuuden käyttöön, mikä varmistaa, että olet kirjautunut Windows-järjestelmään Microsoft-tilillä. Tämä johtuu siitä, että se salaa aseman tosiasiallisesti vain, jos kirjaudut Windowsiin Microsoft-tilillä. Palautusavaimesi tai salasanasi lähetetään sitten Microsoftin pilvipalvelimiin. Tämä auttaa sinua palauttamaan tietosi, jos menetät pääsyn tietokoneeseesi. Jotta voit tarkistaa, onko se käytössä laitteellasi, sinun on suoritettava joitain yksinkertaisia ​​vaiheita:

 • Avaa "Asetukset" sovellus Windows 10: ssä ja siirry kohtaan ”Järjestelmä”. ximg_5654d5da91fde-png-Latausnopeus-gpjpjwpjjsrjrprwricpmd-ic-bfu8yte8k0Katso Noin sivua ja etsi ”Laitteen salaus” asetus ikkunan alapuolelle.
 • Jos et näe mitään laitteen salausvaihtoehtoja, järjestelmäsi ei tue laitteen salausominaisuutta. On enemmän mahdollisuuksia, että sinulla ei ehkä ole myös BitLocker-ominaisuutta.Joten jos et täytä kumpaakaan yllä mainituista vaatimuksista, voit käyttää joitakin dollareita hankkiaksesi kolmannen osapuolen ohjelmiston saavuttaaksesi levysalauksen järjestelmässäsi.

  Kiintolevyn salaus BitLockerin avulla

  Jos Windows-versiossasi on sisäänrakennettu BitLocker, voit suojata aseman seuraavilla vaiheilla:

  Windows 7

  • Siirry Windows 7: n Ohjauspaneeliin
  • Valitse Järjestelmä ja suojaus
  • BitLocker-aseman salaus
  • Tai napsauta hiiren oikealla painikkeella laitetta ja valitse Ota BitLocker käyttöön
  • Asenna salasana salataksesi kiintolevyn

tietokone

Windows 10

 • Mene ”Asetus” sovellus
 • valita ”Järjestelmä” vaihtoehto
 • Mene "Noin" lasi
 • Valitse '’BitLocker asetukset'”Ottaaksesi tämän ominaisuuden käyttöön.
 • Valitse salasana salataksesi kiintolevy.

BitLocker-asetus

Kannettava kiintolevyn salaus

Me kaikki rakastamme omaa kannettavaa tiedontallennuslaitetta sen mukavuuden ja siirrettävyyden takia. Se voi kuitenkin olla haitta myös, jos kadomme ulkoisen kannettavan asemamme (USB-muistitikku), joka on hyvin yleinen ja joka voidaan myös varastaa helposti aiheuttaen valtavan paniikin uhreille.

Siksi sinun tulee aina olla varautunut jopa pahimpaan tilanteeseen ja oppia salaamaan tiedot ulkoisella ja kannettavalla kiintolevyllä. Tarvitset salausohjelmiston USB-muistitikun tiedostojen salaamiseen. Jäljempänä olemme keskustelleet joistakin suosituimmista salausvälineistä, joita käytetään myös ulkoiseen aseman salaukseen.

Paras kiintolevyn salausohjelmisto

Veracrypt (Windows, OS X, Linux)

Jos etsit ilmaista ja suosituinta Truecrypt-seuraajaa, Veracrypt on oikea valinta sinulle. VeraCrypt tukee AES-salausta, TwoFish- ja Serpent-salaustekniikat tukevat piilotettujen, salattujen levyjen luomista muihin levyihin.

nzwko2kub52epymwp6ij

AxCrypt (Windows)

AxCrypt on ilmainen, yksinkertainen, tehokas ja helppokäyttöinen ohjelmisto, joka on avoimen lähdekoodin, GNU GPL -lisensoitu työkalu Windowsille. Tiedoston tai koko kansion salaus on erittäin helppoa AxCrypt-sovelluksen avulla. Tarvitset vain yhden hiiren oikean painikkeen ja voit valita salattavat tiedostot tai kansiot.

Voit myös ajoittaa rajoitetun ajan tiettyjen tiedostojen tai kansioiden salauksen käyttämällä niiden "ajoitettu" -ominaisuutta. Myös kesto voitiin asettaa ja keston päätyttyä se salataan itse. Se tarjoaa niin paljon helppoutta tiedostojen jäljitettäessä salaus niiden käytön aikana, ja ne salataan automaattisesti, kun ne lopetetaan käytöstä. Se tukee vain 128-bittistä AES-salausta.

n3qitsbrxhig5z7vrmi5

DiskCryptor (Windows)

Diskcryptor on avoimen lähdekoodin ohjelma, joka tukee Windows-palvelimia, työpöytä- ja kannettavia tietokoneita. Se tukee 256-bittistä salausta ja monimutkaisia ​​järjestelmämäärityksiä, kuten RAID.

diskencryptor

GNU Privacy Guard (Windows / OS X / Linux)

GNU Privacy Guard on avoimen lähdekoodin salausohjelmisto, joka tukee useita salaustyyppejä ja salauslaitteita. Se kykenee yleensä salaamaan yksittäiset tiedostot kerrallaan, levykuvat ja taltiot tai ulkoiset asemat ja liitetyn median.

nchfrzmuxzqa6uap2rhg

7-zip (Windows / OS X / Linux)

7-Zip on kevyt ja helppokäyttöinen Windows-tiedostoarkisto-ohjelmisto. Se on täysin ilmainen, jopa kaupalliseen käyttöön, tukee 256-bittistä AES-salausta ja tarvitsee vain napsautuksen useiden tiedostojen salaamiseksi salausavaimella..

m28tn2kzfdr9qhgonrlk

Kiintolevyn salaus Mac OS X: ssä

Noudata näitä yksinkertaisia ​​vaiheita salata asema Mac OS X: ssä ja parantaa tietosuojatasoa.

 • Siirry Apple-valikkoon ja valitse Järjestelmäasetukset.
 • Napsauta nyt Suojaus & Tietosuojakuvake Järjestelmäasetukset-ikkunassa.
 • Napsauta sitten FileVault-välilehteä ja napsauta lukituskuvaketta ja kirjoita järjestelmänvalvojan nimi ja salasana.
 • Napsauta nyt Käynnistä FileVault-painiketta ja älä unohda pitää palautusavaimesi ja salasanasi turvassa.

Apple-valikko

johtopäätös

Salauksesta on nyt tullut menestyvä tapa suojata sinua monilta mahdollisilta uhilta ja riskeiltä. Se on tehokas tapa parantaa tietoturvaa ja pitää se erillään sellaisten datan snooppien pääsystä, jotka etsivät aina henkilökohtaisia ​​tietojasi. Siksi varmista aina, että laitteesi ovat salattuja, jotta niitä ei voida käyttää negatiivisesti, jos ne katoavat tai varastetaan..