Gedwongen zoeken en inbeslagname aan de Amerikaanse grens is misbruik van de grondwet – Rebecca Jeschke EFF

[ware_item id=33][/ware_item]

Kort nadat Trump de toegang van mensen heeft verboden, hebben Amerikaanse grensagenten steeds meer burgers naar hun persoonlijke gegevens gevraagd. De Amerikaanse burgers, permanente inwoners en visumhouders zijn verplicht hun persoonlijke informatie op hun elektronische apparaten te tonen.


Amerikaanse burgers klagen over, "geef je apparaat in of ga terug" houding van grensagenten en ook de wettigheid van dergelijke actie staat ter discussie. De Amerikaanse wetgeving met betrekking tot grens verbiedt echter het zoeken naar de referenties van mensen zonder enige authentieke oorzaak.

Experts suggereren nu dat mensen die de VS bezoeken waakzaam, kalm en voorzichtig zijn en de maatregelen volgen om hun privacy aan de Amerikaanse grens te beveiligen. Ook moeten de mensen die van plan zijn om door Amerika te reizen weten; hoe ze hun browsegeschiedenis kunnen beschermen, omdat agenten ook de sites controleren die ze bezoeken.

Om inzicht te krijgen en meer te weten te komen over het probleem dat we hebben uitgevoerd en interviewen met Rebecca Jeschke, directeur Media Relations en Digital Rights Analyst, EFF. EFF is de organisatie die werkt voor burgerlijke vrijheden in de digitale wereld en ze zijn ook actief in het oplossen van de problemen waarmee mensen aan de Amerikaanse grens worden geconfronteerd met betrekking tot hun privacykwesties.

WORDEN VERSLEUTELD: Vertel ons iets over jezelf:

Ik heb 12 jaar bij EFF gewerkt, vechtend voor privacy, vrije meningsuiting en innovatie online en op al onze digitale apparaten.

WORDEN VERSLEUTELD: Er is een recente golf van klachten geweest van mensen die de VS bezoeken over oneerlijke controle van hun elektronische apparaten. Zou het het begin kunnen zijn van onrust en onrust in het land?

REBECCA: Het is duidelijk dat mensen niet houden van de toegenomen, invasieve zoekopdrachten aan de grens. Ik denk dat mensen zullen blijven protesteren tegen oneerlijke zoekopdrachten en inbeslagnames.

WORDEN VERSLEUTELD: Mensen slaan tegenwoordig hun meest intieme informatie op hun elektronische apparaten op, een weerspiegeling van hun gedachten, verkenningen, activiteiten en associaties. Is het correct om zonder enige authentieke reden inbreuk te maken op hun privacy?

REBECCA: Nee, het is niet eerlijk of gewoon om zonder reden aan de grens te zoeken. Wij vinden dat grensagenten een bevelschrift moeten hebben voordat ze zoeken. Dat betekent dat ze een waarschijnlijke oorzaak moeten hebben dat die persoon een misdrijf heeft begaan, en de rechter moet het daarmee eens zijn. Dat is niet wat er nu gebeurt.

EFF heeft ook in hun rapport vermeld dat, hoewel de grensagenten in vergelijking met mensen en binnenlandse politie meer bevoegdheden hebben en mensen die het land bezoeken minder privacy hebben. Maar de grens is geen plaats zonder grondwettelijke beperkingen. De bevoegdheden van grensagenten worden beperkt door het eerste amendement (vrijheid van meningsuiting, vereniging, pers en godsdienst), het vierde amendement (vrijheid van onredelijke huiszoekingen en inbeslagnemingen), het vijfde amendement (vrijheid van gedwongen zelfincriminatie) en het veertiende Amendement (vrijheid van discriminatie).

WORDEN VERSLEUTELD: Veel mensen reizen voor hun zakelijke doeleinden of bepaalde officiële zaken. Mensen in veel beroepen, zoals advocaten en journalisten, hebben echter een grotere behoefte om hun elektronische informatie vertrouwelijk te houden. Dus welke implicaties het zou kunnen hebben als hun informatie vertrouwelijk is, vooral in onderzoeksjournalistiek?

REBECCA: Het is absoluut moeilijk voor journalisten, advocaten en anderen die nu reizen. Journalisten hebben vaak de informatie die ze geheim moeten houden om de persoonlijke veiligheid van bronnen te beschermen. Advocaten hebben elke dag bevoorrechte gesprekken met hun cliënten, en die moeten om billijkheidsredenen vertrouwelijk blijven. U kunt hier de tips volgen om uw gegevens veilig te houden:

https://www.eff.org/document/eff-border-search-pocket-guide

WORDEN VERSLEUTELD: Volgens zowel het eerste als het vierde amendement is het willekeurig zoeken naar elektronische apparaten aan Amerikanen aan de grens onwettig en moeten ze een waarschijnlijke reden hebben om dergelijke acties uit te voeren. In welke positie ziet u de rechtmatigheid van dit initiatief van de Amerikaanse regering?

REBECCA: We hopen dat het Congres duidelijk maakt dat een bevel nodig is voor grensdoorzoekingen.

Ze wees op haar eerdere antwoorden met betrekking tot de waarschijnlijke oorzaak. Wat het betekent dat er deze maand in het Congres een wetsvoorstel is ingediend dat vereist dat de Amerikaanse douane en grensbescherming of andere overheidsagenten een bewijs van waarschijnlijke oorzaak verkrijgen voordat ze de digitale apparaten van Amerikaanse burgers en legale permanente inwoners aan de grens doorzoeken.

Maar CBP betoogt onredelijk dat de privacybelangen die reizigers hebben in digitale apparaten niet anders zijn dan die van bagage of andere fysieke items die reizigers mogelijk meenemen over de grens, dus CBP past op digitale apparaten de traditionele "grenszoek uitzondering" op het vierde amendement toe , waardoor minder en onsmakelijk "routinematig" grensonderzoek moet worden uitgevoerd.

Hier is een factuur die zou kunnen helpen: https://www.eff.org/deeplinks/2017/04/border-search-bill-would-rein-cbp

WORDEN VERSLEUTELD: Als u naar bepaalde landen bent gereisd die verband houden met terrorisme, drugshandel of sekstoerisme, kan dit extra toezicht van grensagenten opeisen, zei de Amerikaanse regering. Zou je het beschouwen als de ware oorzaak van extreme controle of is het gewoon een verklaring om hun beleid te rechtvaardigen?

REBECCA: Als de overheid een bevel krijgt op basis van waarschijnlijke oorzaak, moeten ze in staat zijn om digitale apparaten te zoeken. Om redenen van de overheid waarom zij het hier niet mee eens zijn, moet u het hen vragen!

WORDEN VERSLEUTELD: Minister van Binnenlandse Veiligheid, John Kelly, zegt dat de VS wellicht betere onderzoeksprocedures voor reizigers uit maar liefst 14 landen willen. Wat zijn volgens u de gevolgen van dit discriminerende gedrag voor bepaalde landen.

REBECCA: We zouden de specifieke keuringsprocedures moeten zien voordat we konden zien wat de impact is. Maar ik denk dat er al veel nieuwsverhalen zijn geweest over minder reizen naar de VS als gevolg van de uitvoerende orde en andere reiskwesties.

WORDEN VERSLEUTELD: Na, De Amerikaanse president Donald Trump had het eerste reisverbod op 20 januari 2017 ondertekend. De eerste contacten tussen Trump en leiders van Australië, Duitsland, Mexico en China verliepen niet goed, wat resulteerde in negatieve publiciteit in landen die veel reizigers naar Amerika. Denk je dat deze beweging van de Amerikaanse regering hun wereldwijde relaties beïnvloedt?

REBECCA: Ik zou zeker twee keer nadenken over naar landen gaan die mogelijk mijn computer en mijn telefoon in beslag nemen - het zou me niet verbazen als veel andere mensen hetzelfde zouden voelen.

WORDEN VERSLEUTELD: Hoeveel positief bent u dat EFF, andere burgerlijke vrijheden en de wet succesvol zullen zijn in het stoppen van dergelijke opdringerige praktijken in opdracht van Trump Administration?

REBECCA: Wij doen ons best! En we blijven werken totdat we winnen.

WORDEN VERSLEUTELD: Welke maatregelen neemt EFF in een dergelijke situatie??

REBECCA: Ze wees op de rapporten, blogs, gidsen, informatiebladen enz. Waaruit blijkt dat EFF in dit opzicht hard werkt om de problemen van de mensen weg te nemen. De handleidingen voor het beschermen van de privacy van mensen worden gegeven zodat iedereen voordat hij de VS bezoekt deze maatregelen kan volgen.

De EVF-organisatie protesteert ook tegen deze onwettige daad door tegen dergelijke praktijken voor de rechtbank te spreken.

We hebben veel voorlichting gedaan, zoals onze whitepaper en onze informatiebladen: https://www.eff.org/wp/digital-privacy-us-border-2017,

https://www.eff.org/document/digital-privacy-us-border,

https://www.eff.org/document/eff-border-search-pocket-guide.

We hebben ook gerechtelijke instructies ingediend:

https://www.eff.org/press/releases/border-agents-need-warrant-search-travelers-phones-eff-tells-court.

En we ondersteunen rekeningen voor hervorming:

https://www.eff.org/deeplinks/2017/04/border-search-bill-would-rein-cbp

WORDEN VERSLEUTELD: Wat is uw suggestie aan de mensen die van plan zijn om naar de VS te reizen, over de maatregelen die ze moeten nemen om hun privacy te beschermen?

REBECCA: Zie het witboek

https://www.eff.org/wp/digital-privacy-us-border-2017

en de one-pager

https://www.eff.org/document/eff-border-search-pocket-guide.

De situatie van iedereen is anders, dus iedereen moet verschillende dingen doen!

In deze artikelen heeft de EVF-organisatie een langdurig rapport gepubliceerd om mensen te begeleiden bij de veiligheidsmaatregelen die ze aan de Amerikaanse grens moeten nemen. Met het oog op de situatie van mensen, hebben ze echter verschillende manieren voorgesteld voor de mensen in verschillende omstandigheden.