8 Beste Torrent-clients en software om te gebruiken

[ware_item id=33][/ware_item]

Torrenting is een favoriete manier voor het downloaden van grote bestanden, inclusief streaming dingen, en dat is voornamelijk vanwege de haalbaarheid die het biedt aan de gebruikers.


Het proces kan echter lastig en ingewikkeld worden met een verkeerde torrent-client. Daarom moet je een juiste torrent-downloader vinden voordat je verhuist om een ​​torrent-bestand te downloaden.

Wat is een Torrent-client?

Een torrent-client of torrent-downloader maakt van uw pc een deel van een zwerm waar de gegevens worden gedeeld via zowel downloaden als uploaden.

Torrent-client gebruikt voornamelijk het BitTorrent-protocol om bestanden te downloaden en peer-to-peer-communicatieservices tot stand te brengen. In eenvoudiger woorden, het maakt het delen van torrent-bestanden mogelijk tussen alle wereldwijd verbonden peers die door hetzelfde protocol worden aangedreven.

De gebruikers - die hetzelfde bestand downloaden of downloaden - zijn verbonden Geen tracker-uitwisselingsfunctionaliteit mogelijk en tegelijkertijd een gebruiker aan het downloaden en uploaden of anderen helpen om dat bestand te downloaden. Hierdoor wordt het proces van het downloaden van grote bestanden efficiënter en sneller.

De torrent-client helpt ook bij het samenstellen van de stukjes en beetjes van het torrent-bestand dat is gedownload van verschillende torrents.

Je kunt het artikel lezen over "hoe torrenting werkt" om het torrenting-proces beter te begrijpen.

1 - BitTorrent-client

BitTorrentBitTorrent is de populairste en oudste torrent-client die zijn efficiëntie in de loop van de tijd heeft verbeterd. Er zitten meer geavanceerde en handige functies in.

De BitTorrent-client heeft een schone en eenvoudig te navigeren gebruikersinterface, samen met de web-gebaseerde seeding, opmerkingen en beoordelingen.

De bijgewerkte versie van BitTorrent deelt ook torrent-bestanden in op basis van hun categorieën en biedt meer technische details in vergelijking met andere torrent-clients.

Niet alleen dit, maar er zijn meer voordelen aan het gebruik van BitTorrent waardoor het de beste torrent-client is. Het biedt downloadplanner, limiet bandbreedtegebruiker, gekoppelde apparaten en meer in BitTorrent voorkeurvensters.

Kortom, BitTorrent is gratis torrent-software, maar het biedt een Pro-versie met enkele extra functies. De pro-versie biedt bijvoorbeeld verwijdering van advertenties en ondersteuning voor interne HD-media.

Er zijn ook enkele nadelen van het gebruik van de BitTorrent-client voor torrenting. Er is geen tracker-uitwisselingsfunctionaliteit waarmee torrent-peers informatie kunnen uitwisselen met betrekking tot trackers van een bepaald torrent-bestand. Het zorgt er ook voor dat het bestand wordt gedownload van de optische bron.

Ook geeft BitTorrent niet publiekelijk de broncode weer, wat een manier is om de implementatie van beveiligings- en privacyfuncties te verifiëren.

2 - qBitTorrent-software

8 Beste Torrent-clients en software om te gebruikenqBitTorrent is een lichtgewicht torrent-client die ook een gratis, ad-less en open source torrent-downloader is. Ik heb het als tweede genoemd, maar sommige torrents verkiezen het boven BitTorrent en beschouwen het als de beste torrent-client.

In tegenstelling tot BitTorrent neemt de qBitTorrent minder ruimte in beslag en is ook vrij van advertenties die een betaalde functie in BitTorrent zijn.

De torrent-software omringt alle vitale en noodzakelijke functies waar meer torrenters naar op zoek zijn. qBitTorrent heeft BitTorrent-protocolcodering, torrent-prioriteitsstelling, torrent-query's, torrent-creatie, externe toegang, RSS-abonnement en bepaalde inhouddownload.

Ondanks geavanceerde functies, toont qBitTorrent alles op een eenvoudige en duidelijke manier om kleine kansen om verward te raken achter te laten.

qBitTorrent is gelicentieerd onder GPL en de broncode is toegankelijk op de GitHub. Deze functie verhoogt het privacy- en beveiligingsvertrouwen voor qBitTorrent.

Er zijn een aantal nadelen voor qBitTorrent die niet zo serieus zijn, maar gebruikers hebben de problemen gemeld. Soms stoppen bijvoorbeeld de torrent-downloads en wordt de status 'vastgelopen' weergegeven. Meestal wordt dit probleem vanzelf normaal, maar soms is de oplossing om qBitTorrent te verwijderen en opnieuw te installeren.

3 - uTorrent-client

8 Beste Torrent-clients en software om te gebruikenuTorrent is een klein of lichtgewicht alternatief voor BitTorrent dat door BitTorrent zelf wordt onderhouden. Het is de meest gebruikte torrent-client en bestaat al sinds 2005.

uTorrent heeft bijna dezelfde functies als BitTorrent, maar weegt nauwelijks meer dan 1 MB. Deze functie maakt het een snelle torrent-downloader, maar de ingebouwde zoekmachine versnelt ook het torrent-zoekproces.

Het is draagbare torrent-software die kan worden uitgevoerd zonder installatie, omdat alle bestanden en instellingen in dezelfde map worden opgeslagen. U kunt het op een extern opslagapparaat zoals USB plaatsen en het direct vanaf het uitvoeren.

Afgezien van al deze voordelen, zijn er enkele beveiligingsrisico's verbonden aan uTorrent. Onlangs is ontdekt dat de uTorrent vatbaar is voor hackertoegang die de hoofdfuncties van de client kan besturen en het downloaden van gebruikers kan controleren. BitTorrent had echter een patch vrijgegeven voor het beveiligingslek.

Net als BitTorrent, is uTorrent ook advertentie-ondersteund en heeft het niet de publiek beschikbare broncode.

4 - Vuze Torrent-client

beste torrent-clientVuze is een efficiënte torrent-client en beweert de krachtigste van alle beste torrent-clients ter wereld te zijn.

Vuze biedt heel veel functies, en er is alleen nog maar wat over. Het is ook een oude torrent-downloader zoals blijkt uit de interface, maar het wordt geleverd met een ingebouwde web- en metasearchtool.

Er is een enorme lijst met Vuze-voordelen voor gebruikers, waaronder samenvoegen van zwermen, I2P-ondersteuning via een plug-in, gespecialiseerde plug-ins die de efficiëntie van Vuze kunnen verbeteren, gemakkelijk aanpasbare torrent-trackerlijst, ingebouwde videospeler, ingebouwde virusbeveiliging en nog veel meer functies.

Het kan ook bindend zijn voor een VPN, wat betekent dat u het alleen kunt laten uitvoeren wanneer een VPN is verbonden.

Vuze bevat echter advertenties die alleen kunnen worden verwijderd wanneer u betaalt voor de pro-versie. Het is ook een zware app die je internet een beetje achter kan laten.

Naast de zware desktop-client is de mobiele Vuze-app ook lichtgewicht en advertentievrij. Daarnaast biedt het bandbreedtebeperking, IP-filtering en bijna alle functies die u kunt verwachten van de beste torrent-client.

5 - Transmission Torrent-client

transmissionbtTransmissie is ook open source torrent-downloader-software, samen met advertentievrij voor absoluut geen prijs.

In tegenstelling tot de meeste van de beste torrent-clients, is Transmission licht van gewicht met een zeer eenvoudig ontwerp. Het heeft ook de geavanceerde optie, maar ze zijn niet verknald aan de voorkant en ze zijn gewoon weggestopt uit het zicht.

Het is vooraf geïnstalleerd in Linux OS-systeem waar de gebruiker in bijna geen tijd kan beginnen met het downloaden van torrent. De transmissie biedt ondersteuning voor web-seed, BitTorrent-protocolversleuteling, watch directories, tracker-bewerking, globale en per-torrent snelheidslimieten, enz..

Naast de voordelen, zijn er enkele prominente tekortkomingen in deze torrent-software. Er is bijvoorbeeld geen ingebouwde zoekmachine, geen proxyserverondersteuning en geen sequentieel downloaden.

Maar de Transmission-client heeft functies zoals UDP-tracker, µTP-ondersteuning voor gegevensoverdrachtprotocol, automatisch bijwerken, Web-seeding, lokale peer-detectie en nog veel meer.

6 - Deluge nog een torrent-software

Deluge TorrentDeluge is een torrent-client die verkeer kan coderen via Message Stream Encryption (MSE / PE) om de privacy te vergroten. Met deze functie kan Deluge worden beschouwd als de beste torrent-client die het volgen van derden en de bijwerkingen ervan beperkt, zoals ISP-beperking.

Deluge is open source software die minder dan 15 MB weegt. Het is ook gratis zonder de intrusieve advertentieweergave. Er is geen heel lange lijst met functies in Deluge; de functionaliteit kan echter worden uitgebreid door het downloaden van een reeks plug-ins voor zowel eigen als externe partijen.

Deluge biedt webbeheer op afstand en ondersteuning voor magneetlinks. Het is compatibel met uTorrent en u kunt zowel uTorrent als Deluge downloaden op elk ondersteund besturingssysteem.

7 - Tribler-client voor torrenting

Tribler-torrentMet behulp van P2P-uiroutering en volgens de principes van Tor, is de Tribler een van de compatibele keuzes die nog meer torrent wil kiezen.

Een uniek kenmerk van Tribler dat het onderscheidt van andere beste torrent-clients is de video die u kunt bekijken tijdens het downloaden van een torrent-bestand. Er is ook een ingebouwde zoekmachine en geen advertentieweergave zonder kosten.

Om anonimiteit aan zijn gebruikers te bieden, verbreekt Tribler hun directe link van BitTorrent-zwerm door er drie daisy-chained proxy-servers tussen te plaatsen.

De nadelen van Tribler zijn echter het gebrek aan super-seeding waardoor de torrent-downloaders snel uploaders kunnen worden. Ook is er geen NAT-transversale ondersteuning en lokale peer discovery.

8 - Tixati Good Torrent-client

Tixati-torrent

Tixiati is opvallend populair vanwege zijn hoge aanpasbaarheid en krachtige functies. In tegenstelling tot de meeste torrent-clients biedt Tixati veel informatie en gedetailleerde statistieken, zoals informatie over peers, stukken, bestanden, trackers, enz..

Het biedt pop-up tips, handige tips en tutorials voor het optimaliseren van instellingen. Het is een gratis torrent-downloader met sequentieel downloaden en een advertentievrije interface.

Gebruikers kunnen Tixati gemakkelijk en snel downloaden vanwege het kleine formaat dat het ook helpt om snel te werken.

De afwezigheid van broncode en ingebouwde zoekmachine behoren echter tot de tekortkomingen van Tixati.