Hoe betrapt u niet op torrenting – Eenvoudige gids

[ware_item id=33][/ware_item]

De meeste mensen kennen waarschijnlijk het concept van torrenting en hoe het werkt. Als dit niet het geval is, kunt u dit artikel snel bekijken voordat u verder leest.


Waar torrenting fascinerend is, is het tegelijkertijd ook riskant. En je kunt betrapt worden op het torreren van de nieuwste films, tv-shows en muziekreleases.

Risico heerst bij torrenting omdat er veel websites zijn met veel illegaal materiaal en auteursrechtelijke inhoud. Ze wekken echter de indruk dat de inhoud die ze weergeven volledig legaal is, terwijl dat niet het geval is.

Dat is de reden waarom veel netizens illegale inhoud downloaden, zelfs als ze niet bedoeld zijn om dergelijke activiteiten uit te voeren. Als gevolg hiervan krijgen ze meldingen van auteursrechtschendingen of waarschuwingen.

Daarom, om veilig te blijven, kun je enkele stappen volgen om niet betrapt te worden op torrenting.

Torrenting is illegaal?

Er is een term bekend als auteursrecht die verwijst naar het recht om alleen inhoud weer te geven. De eigenaar of wanneer de eigenaar van de inhoud iedereen toegang geeft.

Iedereen die dergelijk auteursrechtelijk materiaal gratis aanbiedt of degene die dergelijk materiaal torrents, dan voert hij / zij een illegale taak uit. Torrenting zelf is echter niet illegaal.

Om te weten hoe je niet betrapt wordt op torrenting. Je moet op de hoogte zijn van de entiteiten die meestal torrentactiviteiten volgen.

Als je weet hoe torrenting werkt, weet je waarschijnlijk dat een ISP, auteursrechthouder, overheid of wetshandhavingsinstantie gemakkelijk torrent-downloader kan vangen van de torrent-zwerm (een verzameling peers die hetzelfde torrent-bestand uploaden en downloaden).

Terwijl, als je voorzorgsmaatregelen hebt genomen, je torrenting misschien anoniem blijft.

Lees meer ... is torrenting illegaal?

Wat gebeurt er als je betrapt wordt op torrenting?

Betrapt worden tijdens het delen van torrents, kan zowel milde als extreme gevolgen hebben.

U ontvangt mogelijk een waarschuwingsbrief van uw ISP of u kunt een vertraagde snelheid als een straf ervaren. Zware straffen voor illegale torrenting zijn echter ook collectief.

Maar torrentwetten zijn grotendeels afhankelijk van het land waar je woont. Zo werd in het VK een gevangenisstraf van 12 maanden gegeven aan iemand die auteursrechtelijk beschermde top 40 singles deelt in 2016.

Er zijn kansen dat u een penalty brief ontvangt van auteursrechttrollen. Copyright-trollen zijn de kleine bedrijven die de taak hebben om achter de individuele piraten aan te gaan. Ze lokaliseren het IP-adres van torrent die illegale inhoud downloadt, en met toestemming van de auteursrechthouder onderneemt het bedrijf juridische stappen namens hen.

De meeste van deze bedrijven gebruiken een gemeenschappelijke tactiek die in feite is om de zaak buiten de rechtbank te regelen. Copyright-trollen gebruiken e-mail of gaan zelfs van deur tot deur om de copyright-schikkingsbrief in te leveren.

In dergelijke brieven dreigt er meer dan $ 100.000 te worden gezongen, maar ze vragen slechts $ 3000, wat extreem laag lijkt, evenals zonder gedoe met gerechtskosten en -risico's.

Hoe kan ik niet betrapt worden op torrenting??

Alle torrenting-veiligheid draait om het maskeren van het IP-adres, dat de belangrijkste identiteitsaanwijzer is van een individuele torrent voor delen.

Een VPN gebruiken

Deze term kan zo worden herhaald voor degenen die anoniem willen blijven. Dat is wat het VPN-gebruik en de acceptatie dat het de meest effectieve manier is om het IP-adres te maskeren, verhoogt.

VPN's variëren van extreem goedkoop tot een beetje hoge kosten, maar je kunt de VPN-prestaties of veiligheid nooit beoordelen door prijs te beoordelen. De VPN-functies kunnen u een idee geven van de prestaties van die service, maar een goed idee wordt verkregen door de gebruikersbeoordeling van VPN voor torrenting.

Tor

De Onion Router (Tor) is gratis en een beetje vergelijkbaar met VPN; daarom wordt het gebruikt door sommige netizens die niet willen betalen voor anonimiteit.

Tor biedt ook verkeerscodering en IP-maskering door het verkeer door verschillende ‘node’ te laten gaan. Om vele redenen wordt Tor echter niet als efficiënt beschouwd voor torrenting. De eerste en belangrijkste van allemaal is een merkbare lage snelheid die in tegenspraak is met een hoge bandbreedte-veeleisende taak, torrenting.

Tor zou een zeer prominent doelwit kunnen zijn van wetshandhavingsinstanties en overheidsinstanties omdat het een favoriet hulpmiddel is onder hackers / criminelen.

PeerBlock

Peerblock is een bekende en speciaal ontworpen app voor het delen van torrents. Rekening houdend met het prominente risico van IP-blootstelling aan des te meer torrent in een zwerm, bevat het Peerblock een zwarte lijst met IP-adressen.

De snuffelende IP-adressen met als voornaamste doel het volgen van torrent-gebruikers worden regelmatig bijgewerkt op deze desktopfirewall. Helaas wordt de zwarte lijst van Peerblock slechts één keer bijgewerkt, na installatie. Een gebruiker die bereid is om regelmatig updates te ontvangen, moet ervoor betalen.

Maar de vraag is, zal dit ervoor zorgen dat elk onecht IP op de zwarte lijst van Peerblock staat?

Ook kan de auteursrechttrol of een andere snoopende entiteit snel IP's van een zwerm achterhalen door een IP te gebruiken die niet op de zwarte lijst staat.

seedbox

Seedbox is voor BitTorrent waarmee je de torrent kunt delen met speciale hogesnelheidsservers. Het is een externe server die gebruikers een hoge snelheid biedt en het IP-adres voor het grote publiek maskeert.

Zodra het downloaden is voltooid, wordt het gedownloade torrent-bestand gehost in de Seedbox en kun je het op elk moment downloaden naar je pc.

Er zijn een aantal Seedbox-leveranciers die een HTTP-bestandsbrowser bieden waarmee u bestanden van de Seedbox kunt downloaden via een webbrowser.

Wat te doen als je betrapt wordt op illegale activiteiten??

De meeste mensen geven niet om anonimiteit tijdens torrenting totdat ze eindigen met copyright-kennisgevingen of schikkingsbrieven.

Als jij degene bent, dan kan een deel van het advies je helpen. Het is echter essentieel om de anonimiteitspatronen uit voorzorg te volgen voordat je betrapt wordt op illegaal torrenting.

Sommige mensen hebben geluk en krijgen alleen waarschuwingsberichten van ISP's, wat niet erg is om je zorgen over te maken. Maar dit is een must alert moment voor internetgebruikers.

Nu worden vooral de afrekeningsbrieven ook via uw ISP ontvangen. Een auteursrechttrol die het rechtssysteem volgt, schaadt uw ISP en dwingt deze om klanten met een juridische dreiging te e-mailen en om persoonlijke gegevens te verstrekken. Omdat het IP-adres geen persoon is (volgens de Amerikaanse wetgeving), konden de auteursrechttrollen niet de werkelijke identiteit van gebruikers krijgen.

Daarom, als de e-mail geen persoonlijke identificatie van u bevat, bewaar deze dan zo en beantwoord deze e-mail niet. Als u op deze e-mail reageert, worden uw persoonlijke gegevens bekendgemaakt aan de auteursrechttrol als de internetprovider niet uw gegevens heeft verstrekt.