Hoe Torrent IP met VPN-verbinding te controleren

[ware_item id=33][/ware_item]

Torrenting stelt uw IP-adres altijd bloot aan de andere torrent-downloader en aan de internetprovider of overheidsinstanties die u mogelijk volgen. Dat is de reden waarom de meeste torrent-gebruikers anonimiteitstools gebruiken om hun identiteit te maskeren.


Conformiteit voor volledig anonieme torrents kon echter alleen worden bereikt als men regelmatig torrent IP controleert terwijl hij verbonden is met zijn proxy of VPN.

Er zijn veel tools voor het controleren van torrent-IP die we hier in dit artikel zullen bespreken.

Hoe u uw Torrent IP-adres kunt controleren

Het is duidelijk dat als u IP-maskeringstools zoals VPN of proxy gebruikt, het alleen de moeite waard is om het torrent-IP-adres te controleren.

Hier zal ik je een eenvoudige manier vertellen om torrent IP te controleren met de speciaal ontworpen tools voor dit doel. Allereerst moet u een van deze tools selecteren;

  • IPMagnet
  • upcoil.com
  • torrentprivacy.com

Al deze tools werken min of meer hetzelfde, dus het maakt niet uit welke u selecteert.

Stap 1: Ga naar de geselecteerde gratis toolwebsite (we gebruiken checkmyip.torrentprivacy.com als voorbeeld). Hier ziet u uw echte IP-adres. check torrent ip - stap 1

Stap 2: Verbind nu uw VPN en vernieuw de pagina. Met deze stap wordt uw VPN IP weergegeven in het gedeelte 'anonieme VPN'. (Onthoud dat dit IP anders moet zijn dan uw echte IP) check torrent ip - stap 2

Stap 3: Klik op het ‘download test torrent-bestand’. check torrent ip - stap 3

Stap 4: Voer de gedownloade link uit via uw torrent-client. check torrent ip - stap 4

Stap 5: Na stap 4 wordt uw torrent-IP geladen in het gedeelte ‘BitTorrent Proxy’ van de torrent IP-testtool. check torrent ip - stap 5

Stap 6: Controleer nu of het weergegeven IP-adres in het veld ‘BitTorrent Proxy’. Als het uw VPN IP is, lekt uw torrent IP niet. check torrent ip - stap 6

Dat is alles wat u hoeft te doen als u uw torrent-IP wilt controleren en ook wilt controleren of uw VPN uw Torrent IP lekt (incase)

Deel je gedachten

Wat is een IP-adres??

Om het juiste idee van een torrent-IP-lek te krijgen, is het noodzakelijk om te weten wat een IP is. Het IP-adres is een unieke reeks getallen die voor elk apparaat verschillend is.

IP-adres toont de locatie van een persoon / apparaat vergelijkbaar met het huuradres. Met andere woorden, het is het internetadres van elk apparaat dat u gebruikt.

Het IP-adres is zichtbaar in normale omstandigheden en uw activiteiten zoals websites die u bezoekt, hoe laat u die sites bezoekt en hoeveel tijd u daar doorbrengt; ze zijn allemaal zichtbaar voor uw ISP.

U kunt uw IP-adres controleren met elke IP-testtool.

Hoe het IP-adres te wijzigen

Zonder enige voorzorgsmaatregel kan je torrent-download gemakkelijk worden herleid tot jou, omdat torrenting het IP-adres van de gebruiker publiekelijk toont aan elke peer in een bestandszwerm.

Ook gebruiken internetgebruikers vanwege veel privacy- en beveiligingsrisico's IP-maskeringstools om het IP-adres te wijzigen. Torrenting is echter een van de meest bewaakte en bedreigde internetactiviteit die de meeste torrent-downloaders gebruiken om hun IP-adres te veranderen in een nep adres.

IP-maskeringstools zoals een proxy of VPN-software plaatsen een anonieme server tussen uw apparaat en internetsites waardoor u een vals IP-adres krijgt. Wanneer dergelijke tools zijn verbonden, zorgt het ervoor dat uw URL-verzoek niet door de ISP-server gaat of anders zou alles worden onthuld.

Waarom moet je Torrent IP controleren?

Voorheen waren mensen niet op de hoogte van de anonimiteitsvereiste of het feit dat ze zelfs na het gebruik van een privacy-tool risico liepen.

Als we het vooral hebben over torrenting, is het een beetje complex proces dat torrenter over de hele wereld verbindt. Trouwens, er zijn paren taken tegelijkertijd aan de gang bij het delen van torrent-bestanden.

Als u een IP-maskeringstool gebruikt, moet u er daarom voor zorgen dat uw Keep controleert of uw tool goed werkt of niet.

Er zijn twee populairste manieren waarop torrent-gebruikers mogelijk anonieme torrenting gebruiken;

  1. volmacht
  2. VPN
  3. Browser-extensie

volmacht

Wanneer u een proxy gebruikt, blijft het torrent-IP-adres anoniem, maar het browser-IP-adres is hetzelfde als uw echte IP-adres. Met andere woorden, deze installatie anonimiseert alleen uw torrent-IP en verbergt het IP-adres niet bij andere browse-activiteiten (u moet proxy naar uw torrent-client downloaden).

VPN (Virtual Private University)

In een VPN-verbinding wordt de hele internetverbinding gecodeerd en daarom wordt tijdens het torrenten met VPN uw torrent-IP-adres gemaskeerd. Ook blijft de browser IP of IP tijdens het browsen op andere websites anoniem met VPN.

Browser-extensies 

Als je een browserextensie gebruikt, blijft alleen je browser-IP anoniem en niet het torrent-IP-adres. Dit komt omdat de browserextensie alleen de activiteit anonimiseert die u in die specifieke browser uitvoert, maar de torrent-client wordt op uw apparaat uitgevoerd.

Ik hoop dat je al deze situaties hebt begrepen. Maar wacht even!

Er kan nog steeds sprake zijn van een torrent-IP-lek met VPN of proxy. Dat is DNS-lek.

DNS-lek kan uw Torrent-IP lekken

DNS is het domeinnaamsysteem om communicatie tussen uw apparaat en het internetsysteem mogelijk te maken.

DNS-server verandert de woordige URL in numerieke vorm zodat de browser deze kan begrijpen en het gewenste resultaat kan tonen voor het verzoek dat vanaf een apparaat is verzonden. Voor meer gedetailleerde DNS-uitleg kunt u deze pagina over DNS-lektest bezoeken.

Meestal is de DNS-server ingesteld op de ISP DNS-server; daarom konden ze ook het IP-adres zien van het apparaat waarvan het DNS-verzoek afkomstig is. Maar wanneer u een VPN of proxy gebruikt, plaatst deze een anonieme DNS-server zodat elk verzoek er doorheen gaat en IP gemaskeerd blijft. Soms lekken de DNS-verzoeken echter naar de ISP-server en wordt het echte IP-adres van de gebruiker zichtbaar.