Hoe veilig Torrent: downloaden met anonimiteit

[ware_item id=33][/ware_item]

Torrent delen is een proces van peer-to-peer download waarbij meerdere apparaten als servers over de hele wereld betrokken zijn. Deze methode voor het delen van torrent-bestanden maakt de torrent een sneller en efficiënter middel om te downloaden, maar maakt het ook vatbaar voor sommige potentiële risico's.


Grote risico's tijdens torrenting

Anonieme torrenting is een broodnodige manier voor torrent-downloaders omdat de risico's voor torrent behoorlijk groot zijn. Deze bedreigingen zijn van verschillende middelen en in verschillende vormen.

Hier zijn enkele belangrijke risico's verbonden aan het downloaden van torrent.

1 - Privacy of juridische kwesties

Schending van auteursrechten of juridische bedreigingen voor torrenting zijn de grootste problemen wanneer u torrents niet anoniem downloadt. Torrenting zelf is niet illegaal; het copyrightmateriaal en de strikte torrentwetten van verschillende landen maken het op een bepaald moment echter illegaal.

Het is zeer waarschijnlijk dat je betrokken raakt bij het downloaden van het illegale torrent-bestand zonder de intentie om dit te doen. Maar de snuffelende entiteiten zoals ISP's en wetshandhavingsinstanties kunnen je constant volgen, en je kunt betrapt worden tijdens torrenting.

Als een gebruiker wordt aangetroffen in het torrenteren van illegale spullen, kan hij / zij geconfronteerd worden met juridische acties, waaronder DMCA-achtige kennisgevingen, het opleggen van boetes of misschien een opschorting van de licentie van de ISP. De ISP-beperking is echter een veelvoorkomend gevolg waarmee een torrent-downloader zou kunnen worden geconfronteerd als de ISP illegale torrenting identificeert.

Ook is het gebruikelijk om verborgen trackers in auteursrechtelijk beschermde films en andere torrent-bestanden te plaatsen om een ​​torrent-downloader te haken..

Over het algemeen variëren de straffen voor overtreding van opschorting van de internetdienst, tot 10 jaar gevangenisstraf en $ 250.000 boetes.

1 - Malware-injecties en hacking

Net als elk ander bestand, kunnen de torrent-bestanden ook een virus bevatten dat uw apparaat kan verlammen. De dreiging tijdens het downloaden van torrent is voornamelijk afhankelijk van de bron van waar u het bestand downloadt.

Wanneer een niet-herkende malware wordt geopend, is dit alleen omdat de downloader een misleidend gevoel van veiligheid heeft voor P2P-netwerken. Vanwege een dergelijk patroon en onbekendheid met de beveiligingsbedreigingen in verband met torrenting, plaatsen de kwaadwillende entiteiten meestal de frauduleuze links op deze manier.

Bovendien worden de torrent-downloaders bespioneerd door de hackers zodat IP-adressen van alle peers kunnen worden gecontroleerd. De hackers verzamelen soms essentiële informatie voor sequentiële targeting van gebruikersapparaten en uiteindelijk vallen ze de pc kwetsbaar aan.

Privacyproblemen met torrenting (uitleg & Voorzorgsmaatregelen)

Torrents gebruiken een specifieke methode voor het overbrengen van bestanden die zijn gebaseerd op BitTorrent-technologie. Bij deze methode is een bepaalde poort voor verkeer, d.w.z. 6881-6889 TCP-poort, wat betekent dat het torrentverkeer uniek is en gemakkelijk kan worden geïdentificeerd door de internetproviders of een andere onderzoeksentiteit..

Als een gebruiker torrent gebruikt via een normale internetverbinding, zijn er grote kansen voor de serviceproviders om te onderzoeken en te observeren welk type bestanden worden gedownload en zouden ze juridische stappen ondernemen als illegale torrent-bestanden worden gevonden.

De internetproviders kunnen met behulp van torrents eenvoudig de IP-adressen van clients volgen.

Dat komt ook omdat torrents hun IP-adressen meestal delen met andere gebruikers om te helpen bij het downloadproces. Wanneer de ISP identificeert wie het torrent-verkeer gebruikt en dat het IP-adres een specifiek bestand illegaal deelt, worden mensen betrapt en worden juridische stappen tegen hen ondernomen. is torrent veilig

Zoals je in de bovenstaande screenshot kunt zien, worden alle downloader en seeders blootgesteld door IP's.

Illegale torrenting - Cases en problemen

Omdat u nog steeds beschermd bent tegen auteursrechten, denkt u misschien dat het een zeldzame gebeurtenis is? Maar het is onverstandig dergelijke acties lichtvaardig te ondernemen.

De meeste mensen die torrents downloaden, hebben de incidenten gemeld wanneer ze een kennisgeving van auteursrechttrollen of internetproviders hebben ontvangen. Hier zijn enkele ervaringen van zo'n verraste en verwarde torrent-gebruiker.

Reactie uit discussie Mensen van reddit die zijn vervolgd voor het illegaal downloaden van films, wat er is gebeurd?.

Sommige mensen klaagden ook over de juridische kennisgevingen die ze hadden ontvangen voor de actie die ze niet hebben uitgevoerd.

Reactie uit discussie Mensen van reddit die zijn vervolgd voor het illegaal downloaden van films, wat er is gebeurd?.

Er zijn echter gelukkige torrent-downloaders die net de waarschuwing hebben gekregen voor een boete of straf.

Reactie uit discussie Mensen van reddit die zijn vervolgd voor het illegaal downloaden van films, wat er is gebeurd?.

Hoe je torrenting privé kunt maken (voorzorgsmaatregelen)

Het gebruik van torrents met volledige veiligheid is essentieel. Als een gebruiker bijzondere aandacht besteedt aan de torrents die worden gebruikt en waar de torrent-bestanden worden gevonden, is torrenting een nuttige manier om grote bestanden te downloaden.

Hier zijn enkele manieren die, als een gebruiker volgt, volledig veilig blijven tijdens torrenting.

1. Gebruik wettelijke torrents:

Om problemen of juridische consequenties te voorkomen, is het belangrijk om geen auteursrechtelijk beschermde bestanden of materialen van een torrent te downloaden. De illegale bestanden die in eerste instantie niet mogen worden gedeeld zonder toestemming of enige kosten, maar torrent presenteert ze nog steeds. Daarom wordt voorgesteld om weg te blijven van het downloaden van dergelijke materialen.

2. Gebruik een VPN:

De eenvoudigste en eenvoudigste manier om jezelf veilig te houden tijdens torrenting, is het gebruik van een VPN. Een VPN is een manier om de persoonlijke informatie en het IP-adres van de gebruiker te beschermen tijdens het gebruik van torrents.

Het verbergt het IP-adres en verandert het in een ander IP-adres, waardoor het voor de auteursrechttrollen en serviceproviders ingewikkeld wordt om de gebruiker te volgen.

Bovendien versleutelt een VPN het internetverkeer van de gebruiker. Daarom kan de ISP de gebruiker niet volgen. VPN houdt alle internetactiviteiten vast en biedt de gebruikers een veilige en beveiligde internetervaring.

3. Gebruik privé-trackers:

De trackers zijn de plaats waar de auteursrechttrollen en hackers aanwezig zijn om het downloadproces te onderbreken en toegang te krijgen tot de informatie / gegevens van de gebruiker.

Daarom is het essentieel waar de torrents zijn gedownload. Het wordt aanbevolen om privé-trackers te gebruiken, omdat er minder verandering is opgespoord door auteursrechttrollen en hackers.

4. Vind Torrents op vertrouwde sites:

Om de kans op virussen en malware te voorkomen, wordt aanbevolen om torrents van vertrouwde en gerespecteerde sites alleen te downloaden in plaats van naar sites te gaan, waar u geen idee van hebt en van anderen hebt gehoord.

Malware-injectie met torrenting (uitleg & Voorzorgsmaatregelen)

Computervirussen kunnen zich via verschillende kanalen verspreiden, waaronder een aanzienlijk medium, een "torrent-bestand".

Vanwege onbekendheid en de brede verspreiding van malware, wordt het moeilijk om het virus te achterhalen. Er zijn twee manieren waarop de virussen worden overgedragen aan de torrenters.

De banneradvertenties en andere soorten weergegeven advertenties tijdens het downloaden van torrents worden geïnjecteerd met het virus. Dergelijke advertenties worden genoemd malvertisements. Deze advertenties worden zelfs gerapporteerd vanuit gerenommeerde programma's zoals Google-advertenties.

De torrent-sites scannen niet elke advertentie goed. Daarom kan een torrent-site malvertentie bevatten. Als u de details van dergelijke advertenties goed doorleest, kunt u het virus echter wel achterhalen.

Een andere manier om een ​​virus te krijgen is door downloaden van een geïnfecteerd torrent-bestand. De meeste hackers gebruiken populaire software om virussen te verspreiden. Ze injecteren de geïnfecteerde code in het installatieprogramma van de software en wanneer u het gewijzigde programma installeert, komt het virus in uw systeem.

Voorzorgsmaatregelen

Het is van cruciaal belang voor de gebruikers om torrent-inhoud veilig te downloaden. Om absoluut veilige torrent-inhoud te downloaden, kan de gebruiker deze richtlijnen volgen;

Wijzig uw apparaatinstellingen

Zoals eerder besproken, hebben de pc's die al kwetsbaar zijn een grotere kans om te worden aangevallen. Zorg daarom dat u deze instellingen op uw apparaat hebt.

Schakel "Hulp op afstand" en "Extern bureaublad" uit in Systeemeigenschappen. Schakel ook alle uitzonderingslijsten in uw firewall uit. Schakel bovendien het delen van mappen uit en stel wachtwoorden in voor de essentiële mappen op uw apparaat.

Vermijd bestanden die vatbaar zijn voor virussen

Er zijn enkele torrent-bestanden die zeer riskant zijn om te downloaden, en je kunt ze beoordelen met hun extensie. De uitvoerbare bestanden (EXE, BAT) zijn bijvoorbeeld de meest gebruikelijke manier om het virus over te dragen.

Ook zijn de gekraakte programma's de meest destructieve bestanden die je via torrents kunt downloaden.

Antivirus

Antivirus is de meest efficiënte manier om virussen op uw apparaten te voorkomen, ongeacht de bron waar het virus vandaan komt.

Evenzo kunnen de torrent-virussen worden vermeden met goede antivirussoftware. Er zijn enkele populaire antivirusprogramma's zoals Avast of BitDefender. Een Windows-gebruiker kan echter de vooraf geïnstalleerde antivirus, Windows Defender, inschakelen die voldoende is om de meeste virussen op te vangen.

Vergeet niet dat er op een apparaat tegelijkertijd één antivirusprogramma moet zijn.

Controleer de authenticiteit van de website, beoordelingen en Seeders

Wanneer u een site bezoekt om een ​​torrent-bestand te downloaden, ziet u hoogstwaarschijnlijk een opmerkingenlijst van de personen die dat bestand hebben gedownload.

Het is van vitaal belang dat u op zoek bent naar de beoordelingen die deze downloaders in hun opmerkingen geven. Het is geen 100% werkende oplossing, maar het geeft een breder idee dat hoe het bestand presteert en of er een virus is of niet.

Daarnaast kan de seeder-ratio van een torrent-bestand je helpen bij het beoordelen van de authenticiteit. Als er veel seeders zijn, is het hoogstwaarschijnlijk dat het bestand geen virus bevat en daarom delen mensen het. Nogmaals, dit is geen gegarandeerde oplossing.