Is Torrenting illegaal of legaal? Laten we het uitzoeken

[ware_item id=33][/ware_item]

Torrenting is eigenlijk een veel voorkomende techniek voor het downloaden van bestanden zoals films, liedjes, games en andere via een torrent-client.


Deze techniek wordt op grote schaal gebruikt door torrents over de hele wereld met als basisdoel het downloaden van het bestand van een enkele server die later wordt overgedragen door verschillende gebruikers die dat specifieke bestand al in hun computer hebben.

Wat is torrenting??

Torrenting is een soort peer-to-peer (P2P) bestandsuitwisseling waarbij veel gebruikers verbinding kunnen maken en hun specifieke en vereiste bestanden kunnen delen in plaats van afhankelijk te zijn van een enkele website of een bron voor het downloaden van bestanden.

Torrenting is erg handig op een manier dat de gebruikers niet alleen bestanden downloaden van een enkele website / bron maar ook van andere gebruikers van dezelfde torrent die een vloeiende overdracht tussen de gebruikers mogelijk maken.

Torrenting vermindert ook het netwerk wordt ook gereduceerd omdat tijdens het torrenting elke peer / gebruiker als een miniserver fungeert en de belasting aanzienlijk vermindert.

Hoe te gebruiken?

Een verkeerde interpretatie van torrenting is dat veel mensen het als een normaal downloadproces beschouwen, maar in werkelijkheid zijn de dingen heel anders. Mensen geven de voorkeur aan torrenting omdat het vrij eenvoudig is om een ​​bestand te zoeken volgens de keuze van de gebruiker. Een gebruiker kan het op internet zoeken en downloaden met behulp van een torrent.

Torrenting kan worden gedaan op een manier dat een bestand is gefragmenteerd in kleine stukjes gegevens. De gebruiker / peer heeft echter een ander fragment van het bestand. De gebruiker downloadt het en deelt het met andere peers die het niet hebben en downloadt alle data-chunks van die peers. Wanneer de gebruikers ze allemaal hebben gedownload, zetten ze ze allemaal samen en wordt eindelijk een compleet bestand gevormd.

Met andere woorden, om een ​​torrent te gebruiken, moet een gebruiker deze stappen volgen:

  • Download een torrent-client.
  • Zoek naar een torrent om te downloaden.
  • Download het torrent-bestand.
  • Voeg het torrent-bestand toe aan de client.

Is torrenting legaal of illegaal?

Dit is een zeer verwarrend debat dat torrenting legaal of illegaal is, maar het is essentieel om te weten dat torrenting slechts een eenvoudige manier is om bestanden te delen met gebruikers / collega's en dat torrenting in deze handeling geen illegale zaak is.

Het legale en illegale aspect van torrenting is afhankelijk van het bestand dat wordt gedownload. Als het gedeelde bestand niet is beperkt of waarop auteursrechten rusten, is torrenting een legale zaak, maar als het gedownloade bestand illegaal of niet-officieel is, kunnen dergelijke bestanden hun eigen gevolgen hebben.

Omdat elk land zijn eigen juridische structuur heeft met betrekking tot de implementatie van copyrightregels en -regelgeving. Het is mogelijk dat torrenting in het ene land als illegaal wordt beschouwd en in een ander land, dit mogelijk legaal is. Dit hangt allemaal af van de privacywetgeving en het gebruik van internet. Als je in een land woont waar torrenting illegaal is, dan is het noodzakelijk dat je torrent in het geheim moet downloaden en dat je anoniem moet blijven.

Er is niets illegaals aan het gebruik van de torrent-clientsoftware, maar het delen van geplagieerde en auteursrechtelijk beschermde inhoud met behulp van die software is strikt verboden en illegaal in veel landen.

Is torrenting veilig?

Hoewel torrenting niet illegaal is, is het een beetje riskant. Als een gebruiker / peer torrent auteursrechtelijk beschermd materiaal dus, is er een grotere kans om betrapt te worden door hogere autoriteiten. Bovendien is er ook een kans om geïnfecteerde bestanden te downloaden, dus het wordt aanbevolen om een ​​VPN te gebruiken om torrenting veiliger te maken.

Overheden en serviceproviders werken samen om het leven van de gebruikers steeds moeilijker te maken die mediabestanden en piratensoftware torrent.

Risico's van torrenting?

Er zijn niet veel risico's verbonden aan het torrentproces. Het downloaden gebeurt via een netwerk van collega's, dus het risico dat een computervirus een ritje maakt, is iets kleiner dan bij normaal downloaden.

Een ander probleem van torrenting is malware. De gebruiker / peer zou er geen idee van hebben dat het gedownloade torrent-bestand van een bron het virus zou kunnen bevatten. De gedownloade virus-aangetaste torrent-bestanden kunnen een reden zijn om het computersysteem van de gebruiker te verlammen.

Met het torrentproces bestaat het risico van illegale en onwettige toegang tot serieuze en belangrijke bedrijfsinformatie van bedrijven. Deze gevoelige gegevens kunnen werknemersrecords, bedrijfsbeleid en informatie over belanghebbenden, beloningen en nog veel meer omvatten. Als een werknemer een torrents-bestand downloadt en onbewust dat torrent-bestand opslaat in dezelfde map die de kritieke informatie bevat en die map is alleen toegankelijk voor de hogere autoriteiten van de corporaties, en als ze een torrent-bestand opmerken, zullen ze zeker een actie tegen die persoon.

Torrenting heeft geen directe invloed op het systeem van de gebruiker. Er is echter altijd een mogelijkheid van online hackaanvallen en illegale toegang tot de informatie van een gebruiker. Zodra een gebruiker een torrent-bestand uploadt, downloadt of deelt, worden de online hackers actief en kunnen ze gegevens verzamelen over de activiteiten van de online gebruiker. De hackers na het verzamelen van gebruikersgegevens gebruiken deze voor hun eigen persoonlijk gebruik en voordeel.

Een andere grootste zorg bij het gebruik van torrents is dat van de meeste bestanden bekend is dat ze auteursrechtelijk beschermd materiaal bevatten. Hier hebben torrent-gebruikers juridische problemen wanneer ze deze torrents downloaden.

De torrent-gebruikers staan ​​onder sterk toezicht van surveillancebureaus. De dienstverleners observeren de online activiteiten van de gebruikers. Als ze ooit hints vonden van het illegaal gedownloade torrent-bestand of een auteursrechtelijk beschermd torrent-bestand, dan hebben de torrent-gebruikers de neiging om juridische boetes op te lopen voor hun acties.

Torrenting regels en voorschriften in verschillende landen:

Verschillende landen hebben verschillende regels en voorschriften voor torrenting. Torrenting kan legaal zijn in één land, maar het is mogelijk dat dit in andere landen niet is toegestaan.

De volgende lijst toont verschillende landen met een verschillende torrent-status:

Landen waar gedownloade auteursrechtelijk beschermde inhoud is toegestaan ​​voor persoonlijk gebruik Landen waar gedownloade auteursrechtelijk beschermde inhoud wordt over het hoofd gezien Landen waar gedownloade auteursrechtelijk beschermde inhoud wordt beboet Landen die torrentingsites hebben afgesloten
Polen Argentinië Finland Australië
Spanje Brazilië Frankrijk China
Zwitserland Canada Duitsland Italië
Columbia Japan Letland
Tsjechië VAE Maleisië
Denemarken UK Portugal
Egypte Rusland
Griekenland Zuid-Afrika
Indië Verenigde Staten van Amerika
Ik rende
Israël
Mexico
Nederland
Filippijnen
Roemenië
Slowakije
Singapore
Uruguay

Straffen als je te maken krijgt met torrenting:

In de VS valt de handeling van illegaal downloaden onder de Copyright Act van 1976. Omdat in de VS de torrent-sites volledig zijn afgesloten, dus als iemand wordt ingehaald op torrenting, is de algemene straf een geldboete. De schade die een beschuldigde kan hebben, kan variëren van $ 750 tot $ 30.000.

Dit is een precies vastgesteld boetebedrag. Het kan ook afhangen van de feiten van de zaak en zal later ook worden beslist door de rechtbanken. Volgens CNN werd bijvoorbeeld een 32-jarige vrouw uit Minnesota gevonden die verantwoordelijk was voor het downloaden van 24 nummers en werd belast met $ 80.000 per nummer, wat neerkomt op een totaal van $ 1,9 miljoen.

Volgens een rapport dat eerder dit jaar werd gepubliceerd, zijn vorig jaar meer dan 1.000 rechtszaken aangespannen tegen het gebruik van BitTorrent in de VS. Evenzo valt illegaal downloaden in het VK onder het burgerlijk recht, terwijl schending van auteursrechten of het stelen van iemand anders werk en het op internet publiceren een gevangenisstraf van maximaal twee jaar heeft.