Is uTorrent veilig? – Vind alle privacyaspecten

[ware_item id=33][/ware_item]

Met bijna 100 miljoen actieve gebruikers hebben de zusterplatforms uTorrent en BitTorrent ongeveer 50 procent van het marktaandeel van alle BitTorrent-klanten gewonnen.


Een dergelijke reputatie kan niet worden verkregen zonder enige uniciteit en prestaties. Het is echter ook waar dat geen van de software volledig veilig is. Daarom is de zoektocht naar zoekopdrachten zoals uTorrent veilig en BitTorrent veilig in overvloed gevraagd op verschillende platforms.

Hier in dit artikel zal ik enkele aspecten uitleggen waardoor u kunt beoordelen dat uTorrent en BitTorrent veilig zijn of niet.

Is uTorrent veilig? - Zorgen en zaken

Begin 2018 was er nieuws over de uTorrent-kwetsbaarheid waardoor gebruikers het risico liepen op hacking en rondneuzen. Volgens de rapporten werden zowel het Windows-bureaublad als de webclients met kwetsbaarheden gedetecteerd.

Dit probleem is ontdekt door Tavis Ormandy van Google Project Zero. Al snel had BitTorrent Inc. de bètaversie uitgebracht met een beveiligingsfix. Ook werd de webversie van uTorrent gerepareerd zoals aangegeven door Dave Rees, vice-president engineering bij BitTorrent.

In 2015 dook op internet het nieuws op dat de uTorrent betrokken is bij het bundelen van bitcoin mining-software. Deze software werd gemeld automatisch te worden geïnstalleerd met de uTorrent-client en in het geheim hostmachines te gebruiken voor het minen van bitcoins zonder gebruikers te erkennen.

Dit probleem leek ook alleen maar te zijn verspreid en het uTorrent-management verwijderde de malware uit de komende releases.

In 2014 had de Google Chrome-browser de uTorrent-client gemarkeerd als malware; het leek echter schoon te zijn van virussen.

Met al dit nieuws over de uTorrent-client, zou je waarschijnlijk kunnen vragen dat Is uTorrent veilig is en meestal is het antwoord ja. Dit komt omdat de software onmiddellijk met beveiligingspatches komt.

Daarnaast zijn er nog andere redenen waarom torrent onveilig kan zijn. Het kan bijvoorbeeld de malvertisement zijn (advertenties die malware bevatten) waardoor uw BitTorrent-client wordt geïnfecteerd.

Privacy Beste versie van uTorrent

Omdat BitTorrent Inc. voortdurend verschillende versies van uTorrent heeft uitgebracht - hetzij voor beveiligingspatch of met geavanceerde functies - is er altijd een gedachte dat welke versie het beste is in termen van privacy.

Er zijn verschillende releases voor uTorrent en elke nieuwe versie heeft meer functies en een lichter gewicht dan de vorige.

De experts en ervaren gebruikers beweren echter dat de uTorrent-versie 2.2.1 nog steeds de veiligste is. Het is ook de laatste versie zonder adware. Er zijn veel manieren waarop u de vorige versies kunt downloaden; deze Reddit-bedreiging geeft u echter links om deze OG-versie te downloaden.

Hoe advertenties op uTorrent uit te schakelen

Het maakt niet uit welke app, software of website u gebruikt, u wilt altijd zonder onderbrekingen en het grote gedoe bij het weergeven van advertenties.

uTorrent heeft ook advertentie-ondersteuning en in het algemeen moet u betalen voor de advertentievrije versie. Later maakte het bedrijf het echter optioneel na de opstand van de gebruiker. We zullen u een procedure vertellen waarmee u de advertentieweergave van uw uTorrent-client kunt uitschakelen via enkele instellingsaanpassingen.

Vergeet niet de instructies zorgvuldig te volgen, omdat de clientinstellingen een beetje ingewikkeld zijn en een kleine fout een ongewenste wijziging in uw uTorrent-client kan veroorzaken.

5 eenvoudige stappen om advertenties op uTorrent te verwijderen

Stap 1: Open de uTorrent-client op uw apparaat en klik op "Opties". Is uTorrent veilig? - Vind alle privacyaspecten

Stap 2: Selecteer 'Voorkeur' in de vervolgkeuzelijst. verwijder advertenties utorrent

Stap 3: Selecteer vervolgens "Vooruit" in de zijbalk. (Wees voorzichtig terwijl u op de geavanceerde optie klikt en niet op het ‘+’ -teken) Is utorrent veilig

Stap 4: Daarna worden verschillende opties in een venster weergegeven en moet u de waarde van bepaalde opties wijzigen in "false" om advertenties uit te schakelen. Hieronder zou ik enkele sleutelwoorden schrijven die u één voor één in het filterveld moet invoeren en hun waarde tegelijkertijd wijzigen.

verwijder advertenties op utorrentOm de waarde te wijzigen in false, dubbelklikt u op ‘True’ of klikt u er eenmaal op en selecteert u false.

Is uTorrent veilig? - Vind alle privacyaspecten

  • Left_rail_offer
  • Sponsored_torrent-aanbod
  • show_plus
  • enable_pulse
  • show_notorrents
  • offer_autoexec

Stap 5: Als je klaar bent met het wijzigen van de waarde van al deze opties, klik je op "OK" onderaan het venster en verlaat je de uTorrent-client. is utorrent veilig

Wacht nu even en start uw uTorrent-client opnieuw. Hopelijk beland je nu op ad-free uTorrent.

Waarom u uTorrent veilig zou moeten gebruiken?

Niet alleen de gebruikers van de uTorrent-client, maar alle torrent-downloaders van elke BitTorrent-client moeten anoniem torrenten vanwege de extreme privacyrisico's die gepaard gaan met onbeschermde torrenting.

Zoals in eerdere artikelen besproken, konden in een torrentzwerm alle peers gemakkelijk het IP-adres en andere details van elke peer krijgen.

Dat is een duidelijke en echt haalbare manier voor elke kwaadwillende entiteit om de zwerm binnen te gaan en gemakkelijk het detail van een gebruiker te krijgen. Toch kan je internetprovider je torrent-downloads volgen zonder extra moeite. Je moet echter wel de gevaren kennen als je betrapt wordt op torrenting.

Hoe uTorrent veilig te gebruiken

Er zijn bepaalde manieren om uTorrent en andere BitTorrent-software die u gebruikt te anonimiseren. In plaats van alle dingen opnieuw te bespreken, zou ik je aanraden dit artikel te lezen, "Hoe veilig Torrent".

Dit artikel bevat de maatregelen die de veiligheid van privacy en malwarerisico's tijdens torrenting waarborgen.