Wat is torrenting en hoe het werkt

[ware_item id=33][/ware_item]

Torrenting is een onderscheidend proces voor het delen van bestanden, waarbij meerdere personen (peers) bij het downloadproces betrokken zijn.


Deze hele procedure maakt gebruik van P2P-technologie om het torrent-bestand onder duizenden gebruikers te verspreiden. Een torrent-bestand is een computerbestand dat metagegevens bevat, gerelateerd aan de bestanden en mappen die moeten worden gedeeld. Je zou kunnen luisteren naar torrent en BitTorrent als synonieme termen, maar ze zijn een beetje anders.

De BitTorrent is een protocol voor bestandsoverdracht, dat helpt het torrent-bestand op te splitsen in kleine stukjes om het downloadproces sneller te maken.

Evenzo worden er tal van termen gebruikt om het torrent-proces te beschrijven en je moet ze begrijpen voordat je naar de werking van de torrent gaat.

 • peers: De individuen (torrenters) die betrokken zijn bij het deelproces van een torrent-bestand in een peer-to-peer-netwerk.
 • zaaimachines: Degenen die delen van een torrent-bestand uploaden en het downloaden.
 • leechers: De torrenters die alleen maar downloaden en niets uploaden in een bestandsuitwisselingsproces.
 • Zwerm: Een groep mensen is betrokken bij het downloaden en uploaden van hetzelfde torrent-bestand.
 • Tracker: Zoals de naam al aangeeft, is de tracker in een torrent-proces een server, die de peers van hetzelfde torrent-bestand in verschillende gebieden lokaliseert. Ze verbinden de torrenters (peers) en helpen bij het dirigeren van datapakketten tussen hen.
 • Torrent-client: Torrent-client is het programma dat het bestandsuitwisselingsproces mogelijk maakt en beheert met behulp van het BitTorrent-protocol. Deze BitTorrent-clients regelen de gedemonteerde bits van torrent-bestanden voor het uploaden en downloaden, terwijl ze de statistieken over de torrent verstrekken.
 • indexers: De websites die een verzameling torrent-bestanden hebben samen met de informatie daarover. Gebruikers krijgen de torrent-bestandslink op deze websites, die worden gedeeld door een andere torrent-downloader. Daarom is het een kanaal om een ​​torrent-bestand te krijgen, te delen en aan te vragen.

hoe torrenting werktAfbeelding tegoed: theglobeandmail.com

Waarom mensen torrenting?

BitTorrent is de manier waarop mensen muziek, video's, applicaties, games en afbeeldingen downloaden, meestal van groter formaat. Niet alleen downloaden, maar veel mensen delen bestanden die op hun computer aanwezig zijn.

Iemand van jullie vraagt ​​zich misschien af ​​waarom mensen torrent gebruiken in plaats van dat traditionele downloaden. Een van de belangrijkste redenen is dat de torrent-bestanden, die voor iedereen aanwezig zijn, worden geleverd door iedereen die heeft betaald of die het mogelijk heeft gekregen via gedoe. Om deze reden zijn de torrent-bestanden over het algemeen aanwezig bij conventioneel downloaden.

Bovendien zijn er enkele belangrijke voordelen van torrenting, die het gebruik van torrenting buitengewoon hebben gestimuleerd.

 • De P2P betekent dat een gedecentraliseerd proces gebruikt betekent dat het bestand dat u downloadt niet op een centrale centrale server wordt gehost. Als een downloadbron het downloadproces verlaat of deactiveert, kunt u het downloadproces daarom voltooien met andere bronnen. Trouwens, de normale downloadprocedure omvat slechts één hoofdserver en als deze uitvalt, kunt u de download niet voltooien.
 • U hoeft het hele downloaden niet vanaf het begin opnieuw te starten als uw internet om welke reden dan ook plotseling wordt verbroken.
 • Het is een merkbaar snelle manier van downloaden in vergelijking met het normale downloadproces.
 • U kunt elk bestand gemakkelijk vinden, downloaden en zelfs aanvragen.

De legitimiteit van torrenting vergroten

Zoals eerder besproken, is torrent sharing een snelle en effectieve manier om grote bestanden te downloaden en te uploaden. De naam "torrent" geeft echter waarschijnlijk een algemene indruk dat het iets illegaals betreft of iets dat de auteursrechtwetten negeert.

Maar met de overweldigend toenemende populariteit en de haalbaarheid van BitTorrent delen, komt het gestaag in de mainstream.

BitTorrent-download omvat voornamelijk de illegale extractie van prominente muziek, films en games. Daarom heeft de Blizzard Entertainment die de makers zijn van games zoals World of Warcraft, Starcraft II en Diablo III de torrent-technologie overgenomen. Ze hebben het torrent-proces in de online versie van hun games opgenomen, zodat het een standaardmanier van downloaden voor de individuen zou kunnen zijn.

Een andere opgenomen functie is de optie die ze de spelers bieden om te kiezen of ze willen deelnemen aan het versnellen van het downloaden van anderen door een bijdrage te leveren aan hun bandbreedte.

Op dezelfde manier verplaatsen de torrent-websites (indexers) nu de video- en muziekstreaming naar de mainstream. Nu hebben veel websites talloze klaar om torrent-bestanden te downloaden die allemaal legaal zijn en geen auteursrechtelijke problemen hebben.

Hoe werkt Torrenting??

Torrenting helpt je om een ​​bestand van elk type te delen, terwijl het bezig is met downloaden. Dus, zonder te wachten tot het hele bestand is gedownload, kunt u het proces van delen en overbrengen starten, correct wanneer het bestand begint te downloaden. Met andere woorden, torrenting verdeelt een groter bestand in kleine segmenten terwijl het nog bezig is met downloaden. Op deze manier wordt de tijd van de gebruiker opgepot en blijft het ook druk uitoefenen op de computers in het netwerk.

Voorheen downloaden gebruikers elk bestand rechtstreeks van de website. Het grote nadeel van een dergelijk type downloaden was wanneer de verbinding dit niet doet; het hele downloaden wordt ook mislukt, ongeacht hoeveel procent er nog over was. Bovendien hangt de downloadsnelheid ook af van de grootte van het bestand.

In torrenting dingen zijn echter niet zo. De peers die betrokken zijn bij het delen van P2P kunnen het bestand of de gegevens gelijktijdig onder elkaar downloaden of delen. Dit komt omdat wanneer je torrent, er geen centraal punt van mislukking is, zelfs als de verbindingen mislukken, kan peer doorgaan met downloaden van de resterende links. Omdat de peers delen van de torrent tegelijkertijd kunnen downloaden en uploaden, verloopt het hele proces daarom veel sneller.

Torrent werkt uitstekend met VPN-services. Als je een VPN-service gebruikt, zul je getuige zijn van snelle torrent-downloads. Een VPN verhoogt niet alleen de snelheid, maar maakt ook onze identiteit verborgen.

Waarom zijn torrents beter te downloaden?

Wanneer een bestand wordt gedownload van een website, wordt het meestal afkomstig van een enkele server. Deze technologie is oud en eenvoudig, wat resulteert in trage downloads en biedt ook beperkte beschikbaarheid vanwege geografische beperkingen.

Aan de andere kant zijn torrent-bestanden veel innovatietechnologie dan de duurzame technologie voor het delen van bestanden. Terwijl torrenting wanneer een bestand downloads krijgt, wordt het dus getekend door meerdere gebruikers in tegenstelling tot servers. Elke peer die deel uitmaakt van de bestandszwerm profiteert van zijn bandbreedte om het bestand beschikbaar te maken voor downloaden. Door dit te doen, neemt de snelheid onmiddellijk toe.

Als een gebruiker een torrent-bestand downloadt, moet hij / zij dit ook uploaden voor andere peers. Het betekent dat het aantal peers in een bestand zwerm, hoe sterker het zal zijn. Daarom is deze technologie niet alleen populair, maar ook beter dan elke andere technologie.

Hoe veilig Torrent?

Het enige dat de gebruikers tijdens torrenting riskeert, is dat ze niet worden betrapt door het IP-adres dat tijdens het zaaien wordt blootgesteld.

Dit komt omdat torrentwetten van land tot land verschillen. Om torrenting veilig uit te voeren, is het belangrijkste om je echte IP-adres te verbergen voor de auteursrechttrollen en codeert het internetverkeergegevens. Om dit te doen, hebt u twee keuzes gegeven. U kunt een proxyservice of een VPN-service gebruiken. Van beide is bekend dat ze het IP-adres van de gebruiker verbergen en anoniem weergeven tijdens torrenting.

Hoe veilig Torrent: downloaden met anonimiteit

Een proxy fungeert als een gateway-manier tussen uw server en de bron die u zoekt. Een proxy verbergt het IP-adres maar biedt geen coderingsfaciliteit. Een VPN verbergt echter het IP-adres en codeert ook het volledige internetverkeer door beveiligde protocollen en coderingssleutels.

Wordt torrenting buiten de wet geacht?

Torrenting-wetten zijn verschillend voor verschillende landen. In sommige staten is torrenting legaal, en sommigen beschouwen het als illegaal.

In Zwitserland wordt torrenting bijvoorbeeld als een juridisch proces beschouwd totdat het gedownloade materiaal niet wordt gebruikt om winst te maken. Zo kan een Zwitser gemakkelijk elk soort inhoud downloaden en hoeven ze zich ook geen zorgen te maken over de auteursrechttrollen.

Evenzo is torrenting in Spanje en Nederland tot op zekere hoogte verboden en illegaal. In Mexico zijn er echter geen wetten met betrekking tot auteursrechtbescherming waardoor ze een veilige plek zijn voor torrenting.

De meerderheid van de landen grijnst door het gebruik van torrents en beschouwt ze als illegaal. Over het algemeen wordt torrenting als onwettig beschouwd wanneer er strikte copyrightwetten zijn. Deze landen hebben ook zware straffen opgelegd in de vorm van geld en gevangenisstraf aan iedereen die zich schuldig heeft gemaakt aan schendingen van het auteursrecht. De gebruikers ontvangen eerst waarschuwingen van serviceproviders en DMCA en worden later beboet en zelfs gevangengezet.

Juridische versus Illegale torrenting:

Torrenting is zowel legaal als illegaal. Het verschil tussen de twee is als volgt:

Juridische Torrenting:

 • Torrenting waarin u een bestand met verlopen auteursrecht downloadt dat nu openbaar is
 • Torrenting is legaal wanneer u een bestand downloadt en het geeft een licentie die toestemming verleent voor het delen en verspreiden van bestanden.

Illegale torrenting:

 • Torrenting is onwettig wanneer u een bestand downloadt dat het auteursrecht schendt en niet voor het publiek toegankelijk is

Voors en tegens van Torrenting:

Zoals elk ander ding heeft torrenting ook zowel positieve als negatieve kanten. De voor- en nadelen van torrenting zijn als volgt:

 1. Gratis en makkelijk:

Torrenting is een open proces en kost u niets. Het wordt gedaan door een eenvoudige installatie en geeft u in ruil daarvoor toegang tot een grote hoeveelheid informatie.

 1. Overmatig aantal bestanden:

De torrenting-websites zijn er in overvloed. Al deze sites bieden een groot aantal downloadbare bestanden, waardoor de gebruiker het gewenste bestand gemakkelijk kan vinden en downloaden.

 1. Geen punt van mislukking:

In torrenting is er geen centraal punt van mislukking. Zelfs als de verbinding nog steeds mislukt, kunt u het bestand downloaden van andere servers.

 1. Blootstelling aan virussen:

Torrenting brengt uw systeem in gevaar voor malware en virussen, en uw systeem kan gemakkelijk worden blootgesteld aan virussen omdat de inhoud van het bestand verborgen is op het moment van downloaden.

 1. Risico op proef:

Het downloaden van een auteursrechtelijk beschermd bestand kan leiden tot juridische geschillen. Je kunt een boete krijgen en zelfs in extreme gevallen naar een gevangenisstraf worden gestuurd.

 1. De mogelijkheid om blootgesteld te worden:

Hoewel torrent je IP-adres openbaar is voor iedereen die hetzelfde torrent-web gebruikt. Het vergroot de kans om gedetecteerd te worden door websites die torrentverkeer blokkeren of traceren.