Mikä on torrenting ja miten se toimii

[ware_item id=33][/ware_item]

Torrenting on erottuva tiedostojen jakamisprosessi, johon osallistuu useita henkilöitä (ikäisensä) latausprosessissa.


Koko tässä menettelyssä käytetään P2P-tekniikkaa torrent-tiedoston jakamiseen tuhansien käyttäjien kesken. Kuitenkin a torrent-tiedosto on tietokoneetiedosto, joka sisältää metatiedot, jaettavat tiedostot ja kansiot. Voit kuunnella torrentia ja BitTorrentia synonyymeinä, mutta ne ovat hiukan erilaisia.

BitTorrent on tiedostonsiirtoprotokolla, joka auttaa jakamaan torrent-tiedoston pieniksi biteiksi, jotta latausprosessi nopeutuisi.

Samoin on olemassa useita termejä, joita käytetään kuvaamaan torrentin prosessia, ja sinun on ymmärrettävä ne ennen kuin siirryt torrentin toimintaan.

 • Peers: Henkilöt (torrenterit), jotka ovat mukana torrent-tiedoston jakamisprosessissa vertaisverkossa.
 • Seeders: Ne, jotka lataavat osia torrent-tiedostosta lataamalla sen.
 • Leechers: Torrenterit, jotka vain lataavat eivät lataa mitään tiedostojen jakamisprosessissa.
 • Parvi: Ryhmä ihmisiä osallistuu saman torrent-tiedoston lataamiseen ja lähettämiseen.
 • seuraaja: Kuten nimestä voidaan päätellä, torrent-prosessin jäljittäjä on palvelin, joka paikantaa saman torrent-tiedoston vertaiskäyttäjät, jotka ovat läsnä eri alueilla. Ne yhdistävät torrenterit (ikäisensä) ja auttavat ohjaamaan datapaketteja niiden välillä.
 • Torrent-asiakas: Torrent-asiakas on ohjelma, joka mahdollistaa ja hallitsee tiedostojen jakamisprosessia BitTorrent-protokollan avulla. Nämä BitTorrent-asiakkaat järjestävät puretut torrent-tiedoston bitit, jotka käsittelevät sen lähettämistä ja lataamista, samalla kun tarjoavat torrentin tilastotietoja.
 • indeksoijia: Sivustot, joilla on kokoelma torrent-tiedostoja sekä niitä koskevia tietoja. Käyttäjät saavat torrent-tiedostolinkin näiltä verkkosivustoilta, jotka toinen torrentin lataaja jakaa. Siksi se on kanava torrent-tiedoston hakemiseen, jakamiseen ja pyytämiseen.

kuinka torrentia toimiiKuvaluotto: theglobeandmail.com

Miksi ihmiset kiusaavat?

BitTorrent on tapa, jolla ihmiset lataavat musiikkia, videoita, sovelluksia, pelejä ja kuvia pääosin suurempana. Ei vain lataaminen, mutta monet ihmiset jakavat tiedostoja, jotka ovat heidän tietokoneellaan.

Joku teistä saattaa ihmetellä, miksi ihmiset käyttävät torrenttia perinteisen lataamisen sijasta. Yksi tärkeimmistä syistä on, että torrent-tiedostot, jotka ovat kaikilla läsnä, toimittavat kaikki, jotka ovat maksaneet tai jotka ovat saattaneet sen hankalien keinojen avulla. Tästä syystä torrent-tiedostot ovat yleensä läsnä tavanomaisessa latauksessa.

Lisäksi on muutama suuri huolenaihe, joka on lisännyt torrentin käyttöä poikkeuksellisesti.

 • P2P tarkoittaa, että hajautettu prosessi tarkoittaa, että lataamaasi tiedostoa ei ylläpidetä pääasiallisessa keskuspalvelimessa. Siksi, jos jokin latauslähde lähtee tai poistuu latausprosessin välillä, voit suorittaa latausprosessin muilla lähteillä. Säännöllinen lataaminen sisältää vain yhden pääpalvelimen, ja jos se sammuu, et voinut suorittaa lataamista loppuun.
 • Sinun ei tarvitse käynnistää koko lataamista alusta alkaen, jos Internet katkeaa yhtäkkiä mistä tahansa syystä.
 • Se on huomattavasti nopea lataustapa verrattuna tavanomaiseen latausprosessiin.
 • Voit helposti löytää, ladata ja jopa pyytää mitä tahansa tiedostoa.

Torrentin laillisuuden lisääminen

Kuten aiemmin keskusteltiin, torrent-jakaminen on nopea ja tehokas tapa ladata ja ladata suuria tiedostoja. Nimi “torrent” antaa todennäköisesti kuitenkin yleisen kevään mieleen, että siihen liittyy jotain laitonta tai jotain, joka ei huomioi tekijänoikeuslakia.

Mutta BitTorrent-jakamisen suosion ja toteutettavuuden lisääntyessä, se on siirtymässä tasaisesti valtavirtaan.

BitTorrent-lataaminen liittyy pääosin näkyvästi esiintyvän musiikin, elokuvien ja pelien laittomaan poistamiseen. Siksi Blizzard Entertainment, joka on sellaisten pelien luoja, kuten World of Warcraft, Starcraft II ja Diablo III, on ottanut käyttöön torrent-tekniikan. He ovat sisällyttäneet torrent-prosessin peliensä online-versioon, jotta se voisi olla oletus tapa ladata yksilöille.

Toinen mukana oleva ominaisuus on vaihtoehto, jonka he pelaajille tarjoavat valita, haluavatko he osallistua muiden lataamisen nopeuttamiseen lisäämällä kaistanleveyttä.

Samoin torrent-sivustot (hakemistot) siirtyvät nyt videoiden ja musiikin suoratoistoon valtavirtaan. Nyt monilla verkkosivustoilla on lukuisia valmiita ladata torrent-tiedostoja, jotka ovat kaikki laillisia ja tekijänoikeusvapaita.

Kuinka Torrenting toimii?

Torrentin avulla voit jakaa minkä tahansa tyyppisen tiedoston latauksen aikana. Joten odottamatta koko tiedoston lataamista, voit aloittaa jakamisen ja siirtämisen oikein, kun tiedosto alkaa ladata. Toisin sanoen torrenting jakaa suuremman tiedoston pieniin segmentteihin, kun se on edelleen latausprosessissa. Tällä tavoin käyttäjän aikaa pidetään kiinni, ja se myös painostaa verkon tietokoneita.

Aikaisemmin käyttäjät latasivat minkä tahansa tiedoston suoraan verkkosivustolta. Tällaisen lataamisen suurin haitta oli, kun yhteys epäonnistui; koko lataus myös epäonnistuu riippumatta siitä, kuinka paljon prosenttia oli jäljellä. Lisäksi latausnopeus riippuu myös tiedoston koosta.

Kiusauksessa asiat eivät kuitenkaan ole sellaisia. P2P: n jakamiseen osallistuvat ikätoverit voivat ladata tai jakaa tiedoston tai datan samanaikaisesti keskenään. Se johtuu siitä, että kun olet torrent niin, ei ole keskeistä epäonnistumispistettä, vaikka yhteydet epäonnistuvat, vertaisarviointi voi jatkaa lataamista jäljellä olevista linkeistä. Lisäksi, koska ikätovereiden sallitaan ladata ja ladata torrentin osia samanaikaisesti, koko prosessi tapahtuu siten paljon nopeammin.

Torrent toimii erinomaisesti VPN-palveluiden kanssa. Jos käytät VPN-palvelua, näet nopeat torrent-lataukset. VPN ei vain lisää nopeutta, vaan myös piilottaa identiteettimme.

Miksi torrentit ovat parempi tapa ladata?

Kun tiedosto ladataan verkkosivustolta, se yleensä otetaan yhdestä palvelimesta. Tämä tekniikka on vanhaa ja suoraviivaista, mikä johtaa hitaisiin latauksiin ja tarjoaa myös rajoitetun saatavuuden maantieteellisten rajoitusten takia.

Toisaalta torrent-tiedostot ovat paljon innovaatioteknologiaa kuin kestävä tiedostojenjako-tekniikka. Torrentin aikana, kun tiedosto ladataan, niin useat käyttäjät vetävät sen palvelimien sijasta. Kukin tiedostopariin kuuluva vertaiskäyttäjä hyötyy kaistanleveydestään, jotta tiedosto voidaan ladata. Tekemällä nopeus kasvaa välittömästi.

Lisäksi, jos käyttäjä lataa torrent-tiedoston, niin hänen on ladattava se muille ikäisille. Se tarkoittaa sitä, kuinka monta vertaisparia tiedostossa on, sitä vahvempi se on. Siksi tämä tekniikka ei ole vain suosittu, vaan se on myös parempi kuin mikään muu tekniikka.

Kuinka torrent turvallisesti?

Ainoa asia, joka vaarantaa käyttäjät torrentin aikana, on se, että he eivät pääse IP-osoitteen paljastumiseen paljastuksen aikana.

Se johtuu siitä, että torjuvat lait vaihtelevat maittain. Torrentin turvallinen suorittaminen, tärkein tehtävä on piilottaa oikea IP-osoitteesi tekijänoikeuksien peiteiltä ja salaa Internet-liikennetiedot. Tätä varten olet antanut kaksi vaihtoehtoa. Voit käyttää joko välityspalvelinta tai VPN-palvelua. Molempien tiedetään piilottavan käyttäjän IP-osoitteen ja näyttävän heille nimettömänä torrentin aikana.

Kuinka torrent turvallisesti: Lataa nimettömästi

Välityspalvelin toimii yhdyskäytävänä palvelimen ja etsimäsi lähteen välillä. Välityspalvelin piilottaa IP-osoitteen, mutta ei tarjoa salausta. VPN piilottaa kuitenkin IP-osoitteen ja salaa myös koko Internet-liikenteen suojatuilla protokollilla ja salausavaimilla.

Onko piinausta pidetty lain ulkopuolella?

Torrentit lait ovat eri maissa erilaisia. Joissakin valtioissa torjunta on laillista, ja toiset katsovat sen olevan laitonta.

Esimerkiksi Sveitsissä torrentia pidetään laillisena prosessina, kunnes ladattua materiaalia ei käytetä voiton tuottamiseen. Siten Sveitsin kansalainen voi helposti ladata kaikenlaista sisältöä, eikä heidän tarvitse huolehtia tekijänoikeuspeleistä.

Samoin Espanjassa ja Alankomaissa torjunta on jossain määrin kiellettyä ja laitonta. Meksikossa ei kuitenkaan ole tekijänoikeuksien suojaamista koskevia lakeja, jotka tekisivät niistä turvallisen ja rentouttavan paikan rentoutumiseen.

Suurin osa maista nauraa torrentien käytöstä ja pitää niitä laittomina. Yleensä torjuntaa pidetään laittomana, jos on olemassa tiukkoja tekijänoikeuslakeja. Nämä maat ovat myös määränneet ankaria raha- ja vankeusrangaistuksia jokaiselle, joka on syytetty tekijänoikeusloukkauksiin. Käyttäjät saavat ensin varoituksen palveluntarjoajilta ja DMCA: lta, ja heille myöhemmin määrätään sakkoja ja jopa vankeutta.

Lakisääteinen Vs. Laiton torrentti:

Torrenting on laillista ja laitonta. Ero näiden kahden välillä on seuraava:

Oikeudellinen torrent:

 • Torrentin aikana lataat tiedoston, jonka tekijänoikeuksien voimassaolo päättyi ja joka on nyt julkinen
 • Torrenting on laillista, kun lataat tiedoston, ja se antaa lisenssin, joka antaa luvan tiedostojen jakamiseen ja jakeluun.

Laiton torrentti:

 • Torrentin torjunta on laitonta, kun lataat tekijänoikeuksia rikkovan tiedoston, joka ei ole avoinna yleisölle

Plussaa ja miinusta torrenting:

Kuten kaikilla muillakin asioilla, torrentialla on myös sekä positiivisia että negatiivisia puolia. Torjaamisen edut ja haitat ovat seuraavat:

 1. Ilmainen ja helppo:

Torrentti on avoin prosessi, eikä se maksa mitään. Se tehdään yksinkertaisella asennuksella, ja se antaa sinulle vastineeksi suuren määrän tietoa.

 1. Liiallinen tiedostojen lukumäärä:

Kiusallisia verkkosivustoja on runsaasti. Kaikki nämä sivustot tarjoavat suuren määrän ladattavia tiedostoja, joiden avulla käyttäjän on helppo löytää ja ladata haluamansa tiedosto.

 1. Ei vikakohta:

Torrentissa ei ole keskeistä vikakohtaa. Vaikka yhteys epäonnistuisi silti, voit ladata tiedoston muilta palvelimilta.

 1. Altistuminen viruksille:

Torrenting asettaa järjestelmän haittaohjelmien ja virusten vaaraan, ja järjestelmäsi voi helposti altistaa viruksille, koska tiedoston sisältö on piilotettu lataamisen yhteydessä..

 1. Kokeilun riski:

Tekijänoikeuksilla suojatun tiedoston lataaminen voi johtaa oikeudellisten oikeudenkäyntien vaaraan. Voit saada sakkoja ja jopa lähettää vankeuteen ääritapauksissa.

 1. Mahdollisuus paljastua:

Vaikka torrent, IP-osoitteesi on julkinen kaikille, jotka käyttävät samaa torrent-verkkoa. Se lisää mahdollisuuksia saada havaintoa verkkosivustoilta, jotka estävät tai seuraavat torrent-liikennettä.