Onko torrenting laiton vai laillinen? Otetaan selvää

[ware_item id=33][/ware_item]

Torrenting on oikeastaan ​​laajalle levinnyt tekniikka tiedostojen, kuten elokuvien, kappaleiden, pelien ja muiden tiedostojen lataamiseen torrent-asiakkaan kautta.


Torrentit käyttävät tätä tekniikkaa laajalti ympäri maailmaa perustarkoituksessaan ladata tiedosto yhdestä palvelimesta, jonka myöhemmin siirtävät useat käyttäjät, joilla kyseinen tiedosto on jo tietokoneessaan.

Mikä on kiehtovaa?

Torrenting on tietyn tyyppinen vertaisverkkojen (P2P) tiedostojen jakamistaito, jossa monet käyttäjät voivat yhdistää ja jakaa tietyt ja vaadittavat tiedostot sen sijaan, että olisivat riippuvaisia ​​yhdestä verkkosivustosta tai lähteestä tiedostojen lataamista varten..

Torrentit ovat erittäin hyödyllisiä sillä tavalla, että käyttäjät eivät vain lataa tiedostoja yhdestä verkkosivustosta / lähteestä, vaan myös saman torrentin muilta käyttäjiltä, ​​mikä mahdollistaa virtauksen siirron käyttäjien kesken.

Torrenting vähentää myös verkon määrää, koska myös torrenting-prosessissa jokainen vertaisverkko / käyttäjä toimii minipalvelimena ja vähentää huomattavasti kuormitusta.

Kuinka käyttää sitä?

Väärä tulkinta torrentista on, että monet ihmiset pitävät sitä normaalina latausprosessina, tosiasiassa asiat ovat kuitenkin paljon erilaisia. Ihmiset mieluummin torrentia, koska tiedostosta on melko helppo hakea käyttäjän valinnan mukaan. Käyttäjä voi etsiä sitä Internetistä ja ladata sen torrentin avulla.

Torrentti voidaan tehdä siten, että tiedosto hajotetaan pieniksi datapalasiksi. Käyttäjällä / vertaisryhmällä on kuitenkin eri fragmentti tiedostosta. Käyttäjä lataa sen ja jakaa sen muiden ikätovereiden kanssa, joilla sitä ei ole, ja lataa kaikki kyseisten ikäten datapalat. Kun käyttäjät ovat ladanneet ne kaikki niin, he laittavat ne kaikki yhteen ja lopulta muodostetaan kokonainen tiedosto.

Toisin sanoen torrentin käyttämiseksi käyttäjän on noudatettava seuraavia vaiheita:

  • Lataa torrent-asiakas.
  • Etsi ladattava torrentti.
  • Lataa torrent-tiedosto.
  • Lisää torrent-tiedosto asiakkaalle.

Onko Torrenting laillista vai laitonta?

Tämä on hyvin hämmentävä keskustelu siitä, että joko torrentin käyttö on laillista tai laitonta, mutta on välttämätöntä tietää, että torrenting on vain yksinkertainen tapa jakaa tiedostoja käyttäjien / ikätovereiden kesken eikä tässä torrentissa ole laitonta asiaa..

Torrentin laillinen ja laiton osa riippuu ladattavasta tiedostosta. Jos jaettua tiedostoa ei ole rajoitettu tai suojattu tekijänoikeuksilla, torrentit ovat laillisia, mutta jos ladattu tiedosto on laiton tai epävirallinen, sellaisilla tiedostoilla voi olla omat seurauksensa.

Koska jokaisella maalla on oma oikeudellinen rakenne tekijänoikeussääntöjen ja -määräysten täytäntöönpanossa. Voi olla mahdollista, että jos yhdessä maassa piinaamista pidetään laitonta ja toisessa maassa, se saattaa olla laillista. Kaikki riippuu yksityisyyttä koskevista laeista ja Internetin käytöstä. Jos asut maassa, jossa torrentin torjunta on laitonta, on välttämätöntä, että sinun on ladattava torrent salaisesti ja sinun on pysyttävä nimettömänä.

Torrent-asiakasohjelmiston käytössä ei ole mitään laitonta, mutta plagioidun ja tekijänoikeuksien alaisen sisällön jakaminen kyseisen ohjelmiston avulla on ehdottomasti kiellettyä ja laitonta monissa maissa.

Onko torrenting turvallinen?

Vaikka torrenting ei ole laitonta, se on kuitenkin hieman riskialtista. Jos käyttäjä / vertaisryhmä torrentia tekijänoikeuksilla suojattua materiaalia, niin korkeammilla viranomaisilla on suurempi mahdollisuus tulla kiinni. Lisäksi on mahdollista myös ladata tartunnan saaneet tiedostot, joten on suositeltavaa käyttää VPN: ää torrentin turvallisemmaksi tekemiseen..

Hallitukset ja palveluntarjoajat tekevät yhteistyötä tehdäkseen entistä vaikeammaksi käyttäjien elämän, jotka torrentit mediatiedostoja ja merirosvo-ohjelmistoja.

Torrentin riskit?

Torjuttavaan prosessiin ei liity monia riskejä. Lataus tapahtuu vertaisten verkosta, joten tietokoneviruksen sitominen ajoon on hiukan pienempi kuin normaalin lataamisen yhteydessä..

Toinen torrenttiin liittyvä huolenaihe on haittaohjelma. Käyttäjällä / vertaisarvioijalla ei olisi aavistustakaan, että lähteestä ladattu torrent-tiedosto saattaa sisältää viruksen. Ladatut virukselliset torrent-tiedostot voivat olla syy pilata käyttäjän tietokonejärjestelmää.

Kiusausprosessin myötä on olemassa vaara, että laiton ja laiton pääsy yrityksiin saa vakavaa ja merkittävää yritystietoa. Tämä arkaluonteinen tieto voi sisältää työntekijöiden tietueita, yrityksen käytäntöjä ja tietoja sidosryhmistä, palkkiot ja paljon muuta. Jos työntekijä lataa torrentitiedoston ja tallentaa sen torrent-tiedoston tietämättään samaan kansioon, joka sisältää kriittiset tiedot, ja siihen kansioon pääsevät vain yritysten ylemmät viranomaiset, ja jos he huomaavat torrent-tiedoston, niin ne varmasti vievät kanne kyseistä henkilöä vastaan.

Torrentit eivät vaikuta suoraan käyttäjän järjestelmään. On kuitenkin aina mahdollista online-hakkerointihyökkäykset ja käyttäjän tietojen laiton käyttö. Heti kun käyttäjä joko lataa, lataa tai jakaa torrent-tiedoston, online-hakkerit aktivoituvat ja pystyvät keräämään tietoja online-käyttäjän toiminnoista. Hakkeritietojen hankkimisen jälkeen hakkerit käyttävät niitä omaan henkilökohtaiseen käyttöön ja hyödyksi.

Toinen suurin huolenaihe torrentien käytöstä on se, että suurimmalla osalla tiedostoista tiedetään olevan tiedostoja, joissa on tekijänoikeuksien alaista materiaalia. Täällä torrentin käyttäjät kohtaavat oikeudellisia ongelmia, kun he lataavat näitä torrenteja.

Torrentin käyttäjät ovat valvontaelinten tiukassa valvonnassa. Palveluntarjoajat tarkkailevat käyttäjien verkkotoimintaa. Jos he koskaan löysivät vinkkejä laittomasti ladatusta torrent-tiedostosta tai mistä tahansa tekijänoikeuksien alaisesta torrent-tiedostosta, torrentin käyttäjät kohtaavat yleensä lailliset seuraamukset toiminnastaan.

Torrentin säännöt ja määräykset eri maissa:

Eri maissa on erilaiset torjuntaa koskevat säännöt ja määräykset. Torrentin käyttö voi olla laillista yhdessä maassa, mutta on mahdollista, että se ei ole sallittua muissa maissa.

Seuraava luettelo näyttää eri maat, joilla on erilainen torrentitila:

Maat, joissa ladattu tekijänoikeuksilla suojattu sisältö on sallittu henkilökohtaiseen käyttöön Maat, joissa ladattua tekijänoikeuksien alaista sisältöä ei huomioida Maat, joissa ladattu tekijänoikeuksilla suojattu sisältö on sakotettu Maat, jotka ovat sulkeneet torrent-sivustot
Puola Argentiina Suomi Australia
Espanja Brasilia Ranska Kiina
Sveitsi Kanada Saksa Italia
Columbia Japani Latvia
Tšekin tasavalta UAE Malesia
Tanska UK Portugali
Egypti Venäjä
Kreikka Etelä-Afrikka
Intia Yhdysvallat
Iran
Israel
Meksiko
Alankomaat
Filippiinit
Romania
slovakia
Singapore
Uruguay

Rangaistukset, jos pyydät torrentista:

Yhdysvalloissa laiton lataaminen kuuluu vuoden 1976 tekijänoikeuslain soveltamisalaan. Koska Yhdysvalloissa rentouttavat sivustot suljetaan kokonaan, jos joku joutuu kiinni torjuntaan, yleinen rangaistus on rahallinen sakko. Vahingot, joista syytetty voi olla velkaa, voivat vaihdella 750 dollarista 30 000 dollariin.

Tämä on tarkalleen kiinteä sakko. Se voi myös riippua tapauksen tosiseikoista, ja myöhemmin siitä päättävät myös oikeusistuimet. Esimerkiksi CNN: n mukaan 32-vuotias Minnesotasta kuuluva nainen todettiin vastuuseen 24 kappaleen lataamisesta, ja hänelle maksettiin 80 000 dollaria kappaleelta, mikä tarkoittaa yhteensä 1,9 miljoonaa dollaria.

Aiemmin tänä vuonna julkaistun raportin mukaan Yhdysvalloissa viime vuonna käynnistettiin yli 1000 oikeusjuttua BitTorrentin käytöstä. Vastaavasti Yhdistyneessä kuningaskunnassa laiton lataus kuuluu siviilioikeuden piiriin, kun taas tekijänoikeusrikkomus tai jonkun muun varastaminen ja julkaiseminen Internetissä on enintään kahden vuoden tuomio..