Hoe uw harde schijf te coderen Eenvoudige gids om te volgen

[ware_item id=33][/ware_item]

Een techniek zoals encryptie krijgt zoveel aandacht en een enorme positieve reactie vanwege de hinder die het heeft veroorzaakt voor de ongewenste indringers. Of het nu uw pc, harde schijf of flashdrive is, al deze bezittingen met uw gevoelige gegevens kunnen worden beschermd door codering, en dat is wat het populair maakt bij alle personen. Codering van de harde schijf is een soortgelijke aanbeveling voor u om uw gegevensveiligheid te verbeteren.


Wat is codering van de harde schijf?

Codering van de harde schijf is slechts een implementatie van standaard coderingsmethoden op een schijf om de beveiliging te verbeteren. Via een dergelijke coderingsprocedure worden de gegevens die op de harde schijf zijn opgeslagen, omgezet in een veilige onleesbare gecodeerde vorm.

Drive-coderingssoftware maakt het voor elke ongeautoriseerde entiteit onmogelijk om toegang te krijgen tot uw gecodeerde gegevens zonder het juiste wachtwoord.

Deze schijfversleutelingssoftware is onderverdeeld in drie hoofdcategorieën: op software gebaseerd, op hardware gebaseerd binnen het opslagapparaat en elders op hardware gebaseerd. Om dit beveiligingsniveau op uw apparaat te bereiken, moet u enkele dollars uitgeven om hoogwaardige beveiliging te krijgen. Volledige schijfversleuteling heeft verschillende voordelen in vergelijking met een gewone bestands- of mapversleuteling of versleutelde kluizen.

Relatief artikel: wat is torrenting en hoe het werkt

Waarom u codering van de harde schijf nodig hebt?

Voordat u ervoor kiest om de hele schijf op uw systeem te coderen, moet u weten hoe u hiervan profiteert en waarom u een interne harde schijf of draagbare harde schijfversleuteling nodig hebt.

 • Bijna alle bestanden op het systeem, inclusief de wisselruimte en de tijdelijke bestanden, zijn gecodeerd. Dit is erg belangrijk omdat dergelijke archieven gevoelig zijn voor enkele belangrijke en vertrouwelijke gegevens.
 • Wanneer u de hele schijf hebt gecodeerd, hoeft u zich geen zorgen te maken over bestanden of mappen die vertrouwelijk zijn en niet worden gecodeerd, anders kunt u sommige gegevens vergeten die moeten worden gecodeerd, enz. Het hele interne of draagbare harde schijf coderingsmechanisme zorgt ervoor volledige schijfbescherming met alleen een wachtwoord of coderingssleutel.
 • Als u uw systeem verliest vanwege ongewenste of plotselinge redenen zoals diefstal of machinestoring, zijn uw opgeslagen bestanden voor niemand toegankelijk, zelfs niet nadat deze is gerepareerd. Daarom hoeft u zich, zelfs als u uw systeem weggooit, geen zorgen te maken over de gevoelige gegevens die u in het systeem heeft opgeslagen.

Methoden van schijfversleuteling

Interne of USB-hardeschijfversleuteling kan worden gedaan door verschillende software en er zijn veel tools op de markt. Wanneer een bestand op de schijf wordt geschreven en opgeslagen, wordt het automatisch gecodeerd door gespecialiseerde software. Wanneer een bestand echter van het station wordt gelezen, decodeert de software dat bestand automatisch, terwijl de rest van de gegevens gecodeerd blijft.

De coderings- en decoderingsprocessen zijn hetzelfde voor alle typische toepassingen. In veel versies van Windows, bijvoorbeeld, heeft Windows 10 apparaatcoderingsfunctie ingeschakeld die meestal op de achtergrond draait zonder dat de gebruikers het weten, maar het vereist specifieke hardware om te activeren en vereist een coderingswachtwoordsleutel om toegang te krijgen tot het hele systeem en zijn gegevens.

Volledige codering van de harde schijf

De volledige codering van uw harde schijf is de meest geschikte en nuttige manier om uw harde schijf te coderen. Deze methode wordt het meest aanbevolen omdat het u beschermt tegen een ongewenst risico dat kan optreden als gevolg van menselijke fouten, zoals het vergeten van een bepaald bestand.

Daarnaast zorgt de volledige codering van de harde schijf ervoor dat tijdelijke bestanden worden gecodeerd en ruimte wordt vrijgemaakt. Dat betekent dat alles op de harde schijf veilig en beveiligd blijft. Een beetje negatief effect is echter dat de volledige codering van de harde schijf uw systeemverwerking traag maakt. Vanwege de komst van moderne processoren is dit echter geen probleem meer. Daarom hebben we de eenvoudige manieren beschreven om uw hele harde schijf te coderen.

Bepaalde bestanden en mappen van de harde schijf coderen

Als u geen volledige hardeschijfversleuteling wilt hebben, is er een andere optie om alleen individuele bestanden te versleutelen. Dit soort codering heeft misschien minder invloed op de prestaties van uw systeem, maar het is een beetje ingewikkeld proces. Terwijl u alleen specifieke bestanden of mappen op uw harde schijf codeert, hebt u meer tijd nodig om erachter te komen welke belangrijke gegevens moeten worden beschermd.

Er zijn echter weinig manieren om afzonderlijke bestanden en mappen te coderen;

 • De gebruikers van Microsoft Office kunnen coderen, en wachtwoord beschermt de bestanden op hun systeem. Toch wordt het coderingsniveau geavanceerder met de verbeterde versie van het officiële programma.
 • De coderingsmethode is eenvoudig op Windows met behulp van de coderend bestandssysteem. Klik met de rechtermuisknop op een bepaalde map of een bestand dat u wilt coderen, klik op eigenschappen en klik vervolgens op Geavanceerd.
 • Op Mac, Schijfhulpprogramma kan worden gebruikt om afzonderlijke bestanden en mappen te coderen.

BIOS vergrendelen via wachtwoord 

Om de harde schijf te coderen, is er een andere optie om het BIOS (primaire invoer-uitvoersysteem) te vergrendelen. U kunt specifieke instellingen voor computerhardware implementeren en zelfs het laden van het computersysteem via het BIOS-systeem regelen.

Als u de harde schijf beveiligt met een wachtwoord in BIOS, blijft de harde schijf vergrendeld, zelfs wanneer de schijf wordt ingevoerd in een andere pc dan de huidige. Alleen de wachtwoordcode kan de harde schijf ontgrendelen en is elke keer nodig wanneer u de schijf inschakelt.

Hard Drive Encryption op Windows 10

Windows 10 heeft een gecompliceerd coderingsmechanisme, net als zijn vorige versies Windows 10 beschikt niet over de coderingsmogelijkheden in de versies “Core” of “Home”. Als u interne of draagbare harde schijfcodering in Windows 10 moet integreren, moet u betalen voor de “Enterprise” of “Professional” versies van Windows 10 of alleen een coderingsoplossing van derden gebruiken.

Drive Encryption-functie wordt automatisch ingeschakeld door Microsoft in sommige van de nieuwste Windows 10-edities die ervoor zorgen dat u zich aanmeldt bij uw Windows by Microsoft-account. Dit komt omdat het uw schijf alleen daadwerkelijk codeert als u zich bij Windows aanmeldt met een Microsoft-account. Uw herstelsleutel of wachtwoord wordt vervolgens geüpload naar de cloudservers van Microsoft. Hiermee kunt u uw gegevens herstellen als u de toegang tot uw pc verliest. Om te controleren of het is ingeschakeld op uw apparaat, moet u enkele eenvoudige stappen uitvoeren:

 • Open de “Instellingen” app in Windows 10 en navigeer naar "Systeem". ximg_5654d5da91fde-png-PageSpeed-gpjpjwpjjsrjrprwricpmd-ic-bfu8yte8k0Zie de Over pagina en zoek naar een "Apparaatcodering" instelling onder het venster.
 • Als u geen apparaatversleutelingsoptie ziet, ondersteunt uw systeem de functie Apparaatversleuteling niet. Er zijn meer kansen dat je misschien niet ook de BitLocker-functie hebt, dus als je niet aan een van de bovengenoemde vereisten voldoet, kun je wat dollars uitgeven om software van derden te krijgen om schijfcodering op je systeem te bereiken.

  Hard Drive Encryption door BitLocker

  Als uw Windows-versie BitLocker als ingebouwde functie heeft, kunt u uw schijf als volgt beschermen:

  Windows 7

  • Ga naar het Configuratiescherm van Windows 7
  • Kies Systeem en beveiliging
  • BitLocker Drive Encryption
  • Of klik met de rechtermuisknop op het apparaat en selecteer Zet de Bitlocker aan
  • Stel uw wachtwoord in om de harde schijf te coderen

computer

Windows 10

 • Ga naar “Setting” app
 • kiezen "Systeem" optie
 • Ga naar "Over" paneel
 • Selecteer ‘‘Bitlocker settings’’Om deze functie in te schakelen.
 • Selecteer het wachtwoord om uw harde schijf te coderen.

BitLocker-setting

Portable Hard Drive Encryption

We houden allemaal van een draagbaar apparaat voor gegevensopslag vanwege het gemak en de draagbaarheid. Het kan echter ook een nadeel zijn als we onze externe draagbare schijf (USB-flashdrive) verliezen, wat heel gebruikelijk is en ook gemakkelijk kan worden gestolen, waardoor er enorme paniek onder de slachtoffers ontstaat.

Daarom moet u altijd voorbereid zijn op het ergste geval en leren hoe u gegevens op externe en draagbare harde schijven codeert. U hebt coderingssoftware nodig om bestanden op een USB-stick te coderen. Hieronder hebben we enkele van de beste coderingstools besproken die ook worden gebruikt voor externe schijfcodering.

Beste coderingssoftware voor harde schijven

Veracrypt (Windows, OS X, Linux)

Als u op zoek bent naar een gratis en meest populaire opvolger van Truecrypt, dan is Veracrypt de juiste keuze voor u. VeraCrypt ondersteunt AES-codering, TwoFish en Serpent-coderingssleutels ondersteunen de creatie van verborgen, gecodeerde volumes binnen andere volumes.

nzwko2kub52epymwp6ij

AxCrypt (Windows)

AxCrypt is een gratis, eenvoudige, efficiënte en gemakkelijk te gebruiken software die een open source, GNU GPL-gelicentieerde coderingstool voor Windows is. Een bestand of een hele map coderen is heel eenvoudig met AxCrypt. U hebt slechts één klik met de rechtermuisknop nodig en kunt bestanden of mappen selecteren om te coderen.

U kunt ook een beperkte tijdcodering van bepaalde bestanden of mappen plannen met behulp van de functie 'getimed' ervan. Er kan ook een duur worden ingesteld en na afloop van de duur wordt deze zelf gedecodeerd. Het biedt zoveel gemak met bestanden die gedecodeerd blijven terwijl ze in gebruik zijn en wordt automatisch gecodeerd wanneer ze stoppen met gebruiken. Het ondersteunt alleen 128-bit AES-codering.

n3qitsbrxhig5z7vrmi5

DiskCryptor (Windows)

Diskcryptor is een open-source programma en ondersteunt zowel Windows Servers, Desktop en Laptops. Het ondersteunt 256-bit encryptie en complexe systeemconfiguraties zoals RAID.

diskencryptor

GNU Privacy Guard (Windows / OS X / Linux)

GNU Privacy Guard is een open source coderingssoftware die meerdere coderingstypen en cijfers ondersteunt. Het is over het algemeen in staat om afzonderlijke bestanden één voor één, schijfkopieën en volumes, of externe schijven en verbonden media te coderen.

nchfrzmuxzqa6uap2rhg

7-Zip (Windows / OS X / Linux)

7-Zip is een lichtgewicht en eenvoudig te gebruiken software voor bestandsarchivering voor Windows. Het is volledig gratis, zelfs voor commercieel gebruik, ondersteunt 256-bit AES-codering en heeft slechts één klik nodig om meerdere bestanden te coderen met de coderingssleutel.

m28tn2kzfdr9qhgonrlk

Hard Drive Encryption op Mac OS X

Volg deze eenvoudige stappen om de schijf op uw Mac OS X te coderen en uw gegevensbeschermingsniveau te verbeteren;

 • Ga naar het Apple-menu en selecteer Systeemvoorkeuren.
 • Klik nu op de beveiliging & Privacypictogram in het venster Systeemvoorkeuren.
 • Klik vervolgens op het tabblad FileVault en klik op het vergrendelingspictogram en voer een beheerdersnaam en wachtwoord in.
 • Klik nu op de knop FileVault inschakelen en vergeet niet uw herstelsleutel en wachtwoord veilig te houden.

apple-menu

Conclusie

Versleuteling is nu een succesvolle methode geworden om u te beschermen tegen vele potentiële bedreigingen en risico's. Het is een effectieve manier om de gegevensveiligheid te verbeteren en weg te houden van de toegang van datasnoopers die altijd op zoek zijn naar uw persoonlijke gegevens. Zorg er daarom altijd voor dat uw apparaten gecodeerd zijn, zodat ze niet negatief kunnen worden gebruikt als ze verloren of gestolen worden.