Κορυφαία 7 πιο αδύναμα σημεία της ασφάλειας VPN

[ware_item id=33][/ware_item]

Το VPN σας είναι το δίχτυ ασφαλείας μεταξύ εσάς και του υπόλοιπου κόσμου. Αυτό το επίπεδο ασφάλειας είναι τόσο ισχυρό όσο οι υπηρεσίες, οι εφαρμογές και οι φορείς εκμετάλλευσης πίσω από αυτό. Υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος τρόπων που μπορεί να διακυβεύεται η ασφάλεια VPN. από διαρροές DNS σε κακόβουλο λογισμικό και κάθε χρήστης VPN πρέπει να γνωρίζει πώς να προστατεύσει τη σύνδεσή του.


Ολοκλήρωση της ιδιωτικής ζωής στο διαδίκτυο είναι κάτι που πρέπει να προσπαθήσει κάθε χρήστης VPN. Τα πάντα, από τα δεδομένα θέσης έως τις συνήθειες περιήγησης και ακόμη και την ταυτότητά σας, μπορούν να εξακριβωθούν σε μια ανοιχτή σύνδεση. Η διατήρηση αυτού του επιπέδου προστασίας της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας απαιτεί κάποια επιμέλεια από πλευράς του χρήστη. Παρόλο που θα ήταν ωραίο αν απλά να εγγραφείτε σε πάροχο VPN και να συνδεθείτε με την υπηρεσία σας, σας έδινε πλήρη ασφάλεια και ανωνυμία, η πραγματικότητα είναι λιγότερο αισιόδοξη.

Σε έναν ιδανικό κόσμο, κάθε χρήστης VPN και ο παροχέας του θα είναι το τέλειο μοντέλο των καλύτερων πρακτικών ασφαλείας, ικανές να περιηγηθούν στον περίπλοκο κόσμο της ασφάλειας δικτύων χωρίς να ανησυχούν. Όταν πρόκειται για την ασφάλεια VPN, το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για μια ασφαλή σύνδεση εξαρτάται από τον χρήστη, είτε πρόκειται για διεξοδική έρευνα πριν από την επιλογή παρόχου είτε για τη διατήρηση των δικών τους ισχυρών πρακτικών ασφάλειας στην καθημερινή χρήση του διαδικτύου.

Οι περισσότερες παγίδες ασφαλείας μιας σύνδεσης VPN μπορούν να επιλυθούν με λίγο χρόνο και προσοχή στη λεπτομέρεια. Να θυμάστε πάντα ότι η ασφάλεια σε οποιοδήποτε δίκτυο αρχίζει και τελειώνει με τους ίδιους τους χρήστες. Μπορείτε να κάνετε περισσότερα για να προστατευθείτε από το VPN snafus από όσο νομίζετε!

1. Ευάλωτες ιστοσελίδες

Η πρώτη εγγραφή στον κατάλογο θα ακούγεται αμέσως σαν τις ίδιες συμβουλές που έχετε ακούσει από τις πρώτες μέρες του διαδικτύου: Να είστε προσεκτικοί κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο. Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν κοινή λογική, αλλά όταν οι άνθρωποι έχουν ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας, όπως αυτό που παρέχεται από ένα VPN, είναι πιο πιθανό να είναι απρόσεκτοι στις δραστηριότητές τους. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε σκιερούς ιστότοπους με κακόβουλη πρόθεση.

Ακριβώς επειδή είστε συνδεδεμένοι σε ένα VPN δεν σημαίνει ότι έχετε ένα τείχος προστασίας από διαδίκτυο. Η γνώση των ιστοτόπων που είναι ασφαλείς και οι οποίες δεν είναι ακόμα σημαντικό. Εάν δεν είστε σίγουροι αν ένας ιστότοπος είναι ασφαλής, μην το επισκέπτεστε. Υπάρχει μια σειρά από πολύ εξεζητημένες σαρώσεις ασφαλείας ιστότοπου που θα ελέγχουν εάν ένας ιστότοπος είναι ασφαλής και αξιόπιστος. Ο υπολογιστής σας εξακολουθεί να μολύνεται από κακόβουλο λογισμικό ή ιό όταν είστε συνδεδεμένοι σε ένα VPN!

Για να κρατήσετε τον εαυτό σας προστατευμένο, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε καλές πρακτικές περιήγησης στο διαδίκτυο. Πολύ σπάνια ένας ευυπόληπτος ιστότοπος θα έχει εκτεθειμένη ευπάθεια που οδηγεί σε μια συμβιβασμένη σελίδα. Ο μόνος τρόπος για να καταπολεμηθεί αυτό είναι να βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε το πρόγραμμα περιήγησης και το λειτουργικό σας σύστημα ενημερωμένο με τις πιο πρόσφατες ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας. Επίσης συνιστάται η χρήση λογισμικού προστασίας από ιούς ή λογισμικού προστασίας από ιούς, όπως και η ενεργοποίηση του τείχους προστασίας λογισμικού του υπολογιστή σας.

2. Παροχείς Υπηρεσιών

Οι πάροχοι υπηρεσιών για συνδέσεις VPN διατίθενται σε ένα ευρύ φάσμα σχημάτων και μεγεθών. Ενώ μερικοί πηγαίνουν σε μεγάλες αποστάσεις για να εξασφαλίσουν την προστασία της ιδιωτικής ζωής σας και η διαδικτυακή ανωνυμία είναι ασφαλής ανά πάσα στιγμή, άλλοι μπορεί να είναι χαλαροί στη διασφάλιση της ασφάλειας των πελατών τους. Η διεξαγωγή έρευνας στον πάροχο VPN σας αποτελεί σημαντικό βήμα για την ασφαλή διαμονή σας στο διαδίκτυο.

Ακόμη και πάροχοι με μεγάλη φήμη και ιστορικό υπηρεσιών μπορεί να διαφέρουν πολύ σε αυτό που παρέχουν στους πελάτες τους, και καθένας θα έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Θα θελήσετε να ελέγξετε τον τρόπο με τον οποίο κάθε πάροχος επεξεργάζεται τα δεδομένα σας, τους όρους υπηρεσίας τους για την κατακράτηση δεδομένων και το τι έδειξαν να κάνουν όταν ζητούνται τα δεδομένα σας.

Τα περισσότερα από όσα κάνει ο παροχέας υπηρεσιών σας όταν βρίσκεστε στη σύνδεσή τους είναι εκτός του ελέγχου σας, οπότε το μόνο που μπορείτε να κάνετε για να διασφαλίσετε ότι αυτό δεν είναι ένα αδύναμο σημείο στην ασφάλεια VPN σας είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το σωστό που ταιριάζει τις ανάγκες σας και έχει μεγάλη φήμη από τους πελάτες της.

3. Διακομιστές

Όπως και ο νούμερο 2 αυτής της λίστας, οι διακομιστές για τη σύνδεσή σας VPN διαδραματίζουν τεράστιο ρόλο στην ασφάλεια σύνδεσης, αλλά είναι σε μεγάλο βαθμό έξω από τον άμεσο έλεγχο. Αυτό μπορεί να είναι ένα δυνητικά επιβλαβές σημείο σε οποιαδήποτε σύνδεση VPN. όταν υπάρχει πρόβλημα σε οποιοδήποτε από τα δύο άκρα της σύνδεσης, το VPN μπορεί να πέσει, παραλείποντας να επιστρέψετε στο κανονικό σας διαδίκτυο. Εάν υπάρχουν θέματα ασφάλειας από την πλευρά του διακομιστή, αυτό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ανωνυμία σας επίσης.

Ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμηθεί αυτό είναι, για άλλη μια φορά, να διεξαγάγει διεξοδική έρευνα πριν επιλέξετε τον πάροχο VPN. Ψάξτε για συνεχείς κριτικές και πηγές τρίτων μερών που μπορούν να επαληθεύσουν το uptime του διακομιστή. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία "kill-switch" στο λογισμικό VPN. Αν χάσετε τη σύνδεση με το διακομιστή VPN, η εφαρμογή θα σκοτώσει τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο και θα προστατεύσει την ιδιωτική σας ζωή.

Τι είναι ένας διακόπτης VPN Kill και πώς λειτουργεί

4. Μέθοδοι ελέγχου ταυτότητας

Ο εκπληκτικά πολύπλοκος κόσμος της ασφάλειας κρυπτογράφησης είναι εξίσου χρήσιμος, καθώς είναι δύσκολο να πλοηγηθείς. Με περισσότερα από επτά διαφορετικά πρωτόκολλα κρυπτογράφησης και ελέγχου ταυτότητας που χρησιμοποιούνται σήμερα και πολλά άλλα που έχουν ξεπεραστεί ή να δουν περισσότερες εξειδικευμένες χρήσεις, η κατανόηση του τι κάνει ασφαλές το πρωτόκολλο σύνδεσης μπορεί να είναι ένας εφιάλτης.

Αυτή τη στιγμή το δημοφιλές πρωτόκολλο PPTP 128-bit είναι ήδη γνωστό ότι είναι εύκολα εκμεταλλεύσιμο. Είναι μια από τις ταχύτερες μεθόδους ελέγχου ταυτότητας, αλλά η ρωγμή μπορεί να είναι βρώμικα εξαναγκασμένη σε ένα μικρό παράθυρο ώστε να είναι ανεπιθύμητη για τους περισσότερους χρήστες.

Άλλες μέθοδοι προσφέρουν πολύ πιο ασφαλείς συνδέσεις. Το OpenVPN δεν έχει γνωστά ευπάθειες ασφαλείας αυτήν τη στιγμή και θεωρείται ευρέως ως η ασφαλέστερη επιλογή για τον επιφυλακτικό χρήστη ασφαλείας.

Το L2TP είναι μια πιο εύχρηστη εναλλακτική λύση από το OpenVPN και μπορεί γρήγορα να ρυθμιστεί ώστε να συνεργάζεται με τους περισσότερους παρόχους VPN. Προσφέρει υψηλό επίπεδο ασφάλειας, αλλά είναι επίσης πιο αργή από το OpenVPN.

Σε γενικές γραμμές, συνιστάται η αποφυγή του πρωτοκόλλου PPTP. Το OpenVPN είναι πιθανότατα η ασφαλέστερη επιλογή που αφαιρεί οποιαδήποτε σημεία αδυναμίας στον έλεγχο ταυτότητας και την κρυπτογράφηση, αλλά η εγκατάσταση μπορεί να εμπλέκεται περισσότερο από το L2TP.

5. Ασφάλεια χρηστών

Το πιο αδύναμο σημείο κάθε δικτύου είναι σχεδόν πάντα ο τελικός χρήστης. Αυτό ισχύει με ευρεία έννοια, με τους εμπειρογνώμονες ασφαλείας να το έχουν πει εδώ και χρόνια. Δεν χρειάζεται να είναι αληθινό για εσάς, όμως, και η λήψη ορισμένων απλών βημάτων ασφαλείας μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε τις πληροφορίες και την ταυτότητά σας ασφαλή.

Διατηρήστε τους κωδικούς σας ασφαλή, μην μοιράζεστε τις πληροφορίες του λογαριασμού σας και χρησιμοποιείτε την κοινή λογική όταν χρησιμοποιείτε το διαδίκτυο. Αυτή η λίστα με 10 συμβουλές ασφαλείας από το Berkeley προσθέτει μερικές ακόμα πιο σημαντικές πρακτικές που πρέπει να θυμάστε.

6. Ασφάλεια Υπολογιστή Υποδοχής

Μια σύνδεση VPN ουσιαστικά καθίσταται άχρηστη εάν το μηχάνημα-κεντρικό υπολογιστή έχει ήδη παραβιαστεί από κακόβουλο λογισμικό. Εάν το μηχάνημα υποδοχής έχει ήδη έναν ιό που είναι σε θέση να καταγράφει και να επικοινωνεί με πληροφορίες, θα παρακάμψει εξ ολοκλήρου το VPN. Η διασφάλιση ότι η συσκευή σας είναι απαλλαγμένη από ανεπιθύμητο λογισμικό που μπορεί να προκαλέσει βλάβη είναι κρίσιμη για τη διατήρηση της ασφάλειας.

Χρησιμοποιήστε ένα ισχυρό λογισμικό προστασίας από ιούς και φροντίστε να το κρατάτε ενημερωμένο.

7. Ζητήματα DNS

Οι διαρροές DNS αποτελούν συνηθισμένη αιτία ανωνυμίας που διακυβεύεται κατά τη λειτουργία σε ένα VPN. Αυτό συμβαίνει όταν ένας τοπικός διακομιστής DNS παίρνει pinged αντί ενός πλησίον της τοποθεσίας του VPN σας, ενδεχομένως αποκαλύπτοντας πού είναι ο χρήστης. Ενώ δεν είναι τόσο συνηθισμένες αυτές τις μέρες, αυτό μπορεί να συμβεί με ορισμένα λογισμικά VPN ή υπολογιστές.

Μπορείτε να δοκιμάσετε την απόρριψη του DNS σας σε διάφορες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο. Εάν λαμβάνετε διαρροή DNS ενώ είστε συνδεδεμένοι στο VPN σας, ίσως χρειαστεί να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις σας για να διασφαλίσετε ότι το απόρρητό σας παραμένει ασφαλές.

Εργαλεία δοκιμών διαρροής DNS EXPOSED - Εργαλεία που παραπλανούν τους χρήστες

Η ασφάλεια VPN σας εξαρτάται από εσάς

Το απόρρητο και η ασφάλεια σας εξαρτώνται σχεδόν αποκλειστικά από εσάς. Ακόμη και όταν βρίσκεστε πίσω από ένα VPN, απαιτείται η λήψη μέτρων για την προστασία της ανωνυμίας σας. Μην υποθέσετε ότι η ύπαρξη πίσω από ένα VPN είναι ένα 100% catch-all για τα δεινά της ασφάλειας. Πάρτε το χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι κάνετε το σωστό και να εξασκείτε καλή ασφάλεια κάθε φορά που συνδέεστε στο διαδίκτυο.