A VPN-biztonság 7 leggyengébb pontja

[ware_item id=33][/ware_item]

VPN-je az ön és a világ többi része közötti biztonsági hálózat. Ez a biztonsági szint csak annyira erős, mint a mögötte levő szolgáltatások, alkalmazások és operátorok. A VPN biztonságának veszélyeztetésére hosszú listája található; a DNS-szivárgástól a rosszindulatú szoftverekig, és minden VPN-felhasználónak tisztában kell lennie a kapcsolatok védelmével.


A teljes internet-magánélethez minden VPN-felhasználónak törekednie kell. Nyitott kapcsolaton keresztül mindent meg lehet határozni a helyadatoktól a konkrét böngészési szokásokig és akár személyazonosságának is. A magánélet és a biztonság ezen szintjének fenntartása a felhasználó részéről körültekintést igényel. Jó lenne, ha egyszerűen feliratkoznánk egy VPN-szolgáltatóra, és csatlakoznánk szolgáltatásukhoz, teljes biztonságot és névtelenséget nyújtanak Önnek, a valóság kevésbé optimista.

Ideális világban minden VPN-felhasználó és szolgáltatója a legjobb biztonsági gyakorlatok tökéletes modellje lenne, aki aggodalom nélkül képes navigálni a hálózati biztonság komplex világában. A VPN biztonsága szempontjából a biztonságos kapcsolatért a felelősség nagy része a felhasználót terheli, akár a szolgáltató kiválasztása előtt alapos kutatások útján, akár a napi internethasználat során a saját erős biztonsági gyakorlataik fenntartása révén..

A VPN-kapcsolat legtöbb biztonsági hibája kis idővel és a részletekre való figyelemmel oldható meg. Mindig emlékezzen arra, hogy minden hálózat biztonságát maguk a felhasználók kezdik és érik el. Többet tehet annak érdekében, hogy megvédje magát a VPN snafus ellen, mint gondolnád!

1. A webhely biztonsági rései

A lista első bejegyzése azonnal ugyanaznak a hangnak hangzik, mint amit az internet korai napja óta hallottál: Vigyázzon az internetre. Ez józan észnek tűnik, de ha az embereknek van egy extra biztonsági szintjük, mint például a VPN által biztosított, akkor valószínűbb, hogy gondatlanok tevékenységük során. Ez problémákat okozhat rosszindulatú szándékú árnyékos webhelyeken.

Csak azért, mert csatlakozik egy VPN-hez, még nem azt jelenti, hogy van egy vékony falú internetes védelme. Fontos még annak ismerete, hogy mely webhelyek biztonságosak, és melyek nem. Ha nem biztos abban, hogy egy webhely biztonságos-e, ne látogasson el rá. Számos nagyra becsült webhely-biztonsági szkennelés ellenőrzi, hogy a webhely biztonságos és jó hírű-e. Ha a VPN-hez kapcsolódik, számítógépe továbbra is megfertőzhet rosszindulatú programokkal vagy vírusokkal!

Védése érdekében csak ügyeljen a jó internetes böngészési gyakorlatokra. Nagyon ritkán egy jó hírű webhelynek lesz kitéve sérülékenysége, amely veszélyeztetett oldalhoz vezet. Az egyetlen módszer ennek leküzdésére az, ha a böngészőt és az operációs rendszert naprakészen tartja a legújabb biztonsági javításokkal. Az internetes biztonság vagy antivírus szoftver futtatása szintén javasolt, ugyanúgy, mint a számítógép szoftveres tűzfalainak engedélyezése.

2. Szolgáltatók

A VPN-kapcsolatok szolgáltatói sokféle formában és méretben kaphatók. Míg egyesek nagyon hosszú lépéseket tesznek az Ön személyes adatainak és az online névtelenség mindenkori védelmének biztosítása érdekében, mások lazábban tudják biztosítani ügyfeleik biztonságát. A VPN-szolgáltatón végzett kutatás fontos lépés az Internet biztonságának megőrzésében.

Még a jó hírnévvel és szolgáltatási múlttal rendelkező szolgáltatók is nagyon változhatnak abban, amit ügyfeleiknek nyújtanak, és mindegyiknek megvannak saját előnyei és hátrányai. Érdemes megvizsgálni, hogy az egyes szolgáltatók hogyan kezelik az Ön adatait, milyen szolgáltatási feltételeik vonatkoznak az adatok megőrzésére, és hogy mit tettek nekik, amikor az Ön adatainak kérése megtörtént..

Az, hogy a szolgáltatója miután elvégzi a kapcsolatot, a legtöbb nem az Ön ellenőrzése alatt áll, ezért az egyetlen dolog, amit megtehetsz annak biztosítása érdekében, hogy ez ne legyen gyenge pont a VPN-biztonságban, az, hogy a megfelelőt válassza ki. az Ön igényeinek megfelelően, és jó hírnevet élvez ügyfelei számára.

3. Szerverek

Ugyanúgy, mint a listán a második, a VPN-kapcsolat kiszolgálói óriási szerepet játszanak a kapcsolat biztonságában, de nagyrészt a közvetlen irányításán kívül esnek. Ez továbbra is potenciálisan káros gyengeség lehet bármely VPN-kapcsolatban; Ha a kapcsolat bármelyik végén probléma merül fel, a VPN leeshet, és visszaáll a normál internetre. Ha szerver oldali biztonsági problémák merülnek fel, akkor az anonimitását is veszélyeztetheti.

A legjobb módszer ennek leküzdésére az, ha ismét alapos kutatást végez, mielőtt kiválasztja a VPN-szolgáltatót. Keressen egységes véleményeket és harmadik féltől származó forrásokat, amelyek igazolják a szerver üzemidejét. A „kill-switch” funkciót be is kapcsolhatja a VPN szoftverben. Ha elveszíti a kapcsolatot a VPN-kiszolgálóval, az alkalmazás megsemmisíti az internetkapcsolatot, és védelmezi a magánéletét.

Mi a VPN gyilkos kapcsoló és hogyan működik?

4. Hitelesítési módszerek

A titkosítási biztonság csodálatosan összetett világa ugyanolyan hasznos, mint a navigálás. A jelenleg használt több mint hét különféle titkosítási és hitelesítési protokollal, és még sok másnal, amelyek már elavultak vagy több rést használnak, megérteni, hogy mi a biztonságos a kapcsolódási protokoll, rémálom lehet..

Jelenleg a népszerű 128 bites PPTP-protokollról már ismert, hogy könnyen kihasználható. Ez a hitelesítés egyik leggyorsabb módszere, de a feltörését valószínűleg elég kicsi ablakban kényszeríthetik, hogy a legtöbb felhasználó számára nemkívánatos legyen..

Más módszerek sokkal biztonságosabb kapcsolatokat kínálnak. Az OpenVPN-nek jelenleg nem ismert biztonsági rése van, ezért széles körben tekintik a biztonságos felhasználó számára a legbiztonságosabb választásnak..

Az L2TP az OpenVPN könnyebben használható alternatívája, és gyorsan konfigurálható úgy, hogy a legtöbb VPN-szolgáltatóval együttműködjön. Magas szintű biztonságot nyújt, de lassabb, mint az OpenVPN.

Általánosságban elmondható, hogy kerülje a PPTP protokollt. Az OpenVPN valószínűleg a legbiztonságosabb lehetőség, amely eltávolítja a hitelesítés és a titkosítás minden gyengeségét, ám a telepítésben sokkal inkább részt lehet venni, mint az L2TP-n..

5. Felhasználói biztonság

Bármely hálózat leggyengébb pontja szinte mindig a végfelhasználó. Ez tágas értelemben igaz, a biztonsági szakértők ezt évek óta mondják. Ennek nem feltétlenül igaz az ön számára, és néhány egyszerű biztonsági lépés végrehajtása segíthet az információk és személyazonosság biztonságában tartásában.

Tartsa biztonságban jelszavát, ne ossza meg fiókadatait, és használja az ésszerű érzést, amikor az interneten működik. A Berkeley által készített 10 biztonsági tipp ezen listája néhány fontosabb gyakorlatot is tartalmaz, amelyeket figyelembe kell venni.

6. Gazdagép biztonsága

A VPN-kapcsolat lényegében használhatatlanná válik, ha a gazdagépet már rosszindulatú szoftverek veszélyeztetik. Ha a gazdagépen már van olyan vírus, amely képes adatokat rögzíteni és továbbítani, akkor teljes mértékben megkerüli a VPN-t. A biztonság fenntartása szempontjából elengedhetetlen annak biztosítása, hogy az eszköz mentes legyen-e olyan nem kívánt szoftvertől, amely kárt okozhat.

Használjon erős vírusvédelmi szoftvert, és ügyeljen arra, hogy naprakész legyen.

7. DNS-problémák

A DNS-szivárgások a névtelenség veszélyének gyakori oka, ha VPN-en működik. Ez akkor fordul elő, amikor egy helyi DNS-kiszolgálót a VPN helyének közelében lévő helyett egy PIN-kód kap, potenciálisan feltárva, hogy a felhasználó hol van. Noha manapság ez nem olyan gyakori, ez mégis megtörténhet bizonyos VPN szoftverekkel vagy számítógépekkel.

Kipróbálhatja a DNS-ugrálást számos webhelyen online. Ha DNS-szivárgást észlel, miközben csatlakozik a VPN-hez, akkor valószínűleg konfigurálnia kell a beállításait az adatvédelem biztonságának biztosítása érdekében.

KITETT DNS-szivárgás-tesztelő eszközök - a felhasználók félrevezető eszközei

VPN-biztonsága rajtad múlik

Személyes adatait és biztonságát szinte teljes egészében rajtad múlik. Még akkor is, ha VPN mögött áll, kötelező lépéseket tenni a névtelenség védelme érdekében. Ne feltételezzük, hogy a VPN mögött maradás 100% -ot jelent minden biztonsági szempontból. Szánjon időt arra, hogy mindenképpen csatlakozzon az internethez, és helyesen cselekszik, és gyakorolja a jó biztonságot.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me