Bekymret for at VPN ikke fungerer? Prøv enkle løsninger [FAST]

[ware_item id=33][/ware_item]

Sist oppdatert 15. september 2019


Forfatterfunn: Totalt sett er den tregere VPN-en å bruke, og den vil bare gi en proxy-tunnel til surfetrafikken, anbefaler du å bruke ekte VPN som Nord

Den første tingen å være klar før du går lenger er, Opera var den første nettleseren som introduserte innebygd VPN-funksjon. men det er ikke egentlig en VPN. VPN antar å gi datakryptering til en hel internettforbindelse. så formålet med å bruke VPN-tilkoblingen bare for surfing er å ødelegge anonymiteten.

Vanlige problemer med Opera-nettleseren er:

 • Det er ikke en ekte VPN.
 • kan ikke velge ønsket sted.
 • frustrerende søkehastighet.
 • tilkoblingen mislyktes og fungerer ikke.
 • INGEN drap for å forhindre DNS-lekkasje.
 • Det vil også lekke den virkelige IP-en.

Etter min mening er VPN-klienter på desktop den beste VPN-løsningen hvis du er ute etter bedre personvern og sikkerhet med flott datakryptering.

Det er best å bruke NordVPN nettleserutvidelse med hvilken som helst nettleser du ønsker å få både stasjonære klienter, samt en nettleserutvidelse.

Opera VPN er nylig anskaffet av SurfEasy VPN som ble overtatt av Opera i 2017 og senere ble til Symantec, et cybersecurity-firma. For øyeblikket opereres Opera VPN av SurfEasy som en hvitmerket tjeneste.

På mange fora er det imidlertid økte søk etter at Opera VPN ikke fungerer. Det som vises er “VPN er midlertidig utilgjengelig”, eller bryteren VPN-knapp viser bare en melding om tilkobling ....

5 enkle trinn for å fikse Opera VPN

Heldigvis er det veldig enkelt å løse Opera VPN som ikke fungerer. Her er noen hurtigreparasjoner for det.

1 - Slå VPN på og av gjentatte ganger

Når Opera VPN tar lang tid og fortsetter å vise tilkoblingssignal, må du slå av VPN og deretter på igjen. Den vekslende VPN-knappen kan nås via VPN-alternativet øverst i nettleseren på høyre side av URL-linjen.

Dette er en midlertidig løsning, og du må kanskje utføre den samme funksjonen når du lukker Opera-nettleseren.

2 - Slett nettleserbufferen

Ved å tømme nettleserbufferen kan du gjøre nettleseren raskere, så vel som den kan løse Opera VPN-problemet.

For å tømme Opera-nettleserbufferen, trykk Ctrl + Shift + Del hurtigtast. I det åpne vinduet Tøm nettleserdata, merker du av for alle boksene, merk av for å merke alternativet Bufrede bilder og filer. Velg også alternativet “tidens begynnelse” fra rullegardinmenyen over alternativene.

Trykk til slutt på knappen "tøm nettleserdata" og start nettleseren på nytt.

3 - Slå av Opera-utvidelser

Du kan også prøve å slå av Opera-utvidelsene for å forsikre deg om at dette ikke er problemet. Slik slår du av Opera-utvidelsene;

 • Trykk på menyknappen øverst i Operaen
 • Trykk på Extensions for å åpne Utvidelsesfanen > Utvidelser og velg Aktivert fra alternativene som vises til venstre i vinduet.
 • Nå klikker du på Deaktivert-knappen for alle listede faner.

4 - Oppdater Opera Browser

Det meste av tiden en nettleser ikke fungerer som den skal når du ikke har oppdatert den på lenge. Vanligvis fungerer nettleseren sakte, men for Opera kan oppdateringen også påvirke Opera VPN-ytelsen. For å sjekke de siste oppdateringene, kan du følge disse trinnene;

 • Klikk på menyknappen øverst til venstre i Opera-nettleseren.
 • Trykk på alternativet About Opera, så får du oppdateringsvinduet.

Nettleseren vil deretter automatisk se etter nye oppdateringer og laste ned tilgjengelige oppdateringer. Til slutt klikker du på knappen “Start på nytt nå” slik at Opera-nettleseren starter på nytt.

5 - Slå av tredjeparts antivirusprogramvaren

Hvis du har installert tredjeparts antivirusprogramvare, kan dette være problemet med at Opera VPN ikke fungerer. Det er ikke nødvendig å avinstallere antivirusprogramvaren; alt du trenger er å bare slå av antiviruset mens du trenger Opera VPN-tilkoblingen.

Antivirusprogramvaren kan være slått av ved å høyreklikke på ikonet i systemstatusfeltet og klikke på slå av alternativet. I noen tilfeller må du også åpne programvarevinduene for å deaktivere noen antivirusverktøy.

Avsluttende ord

Ytelsen til Opera VPN blir rost av de fleste brukerne; I april 2018 har imidlertid selskapet kunngjort avslutning av VPN for brukerne av Android og iOS-appen. Derfor prøver mange av Internett-brukerne etter en annen gratis VPN-tjeneste som er verdt å laste ned. Likevel er det mange som ikke ønsker å ta risikoen for gratis VPN-er, for dem er det anerkjente billige VPN-er også.