Bezorgd over Opera VPN werkt niet? Probeer eenvoudige oplossingen [OPGELOST]

[ware_item id=33][/ware_item]

Laatst bijgewerkt 15 september 2019


Bevindingen van de auteur: Over het algemeen is het langzamere VPN om te gebruiken, ook biedt het slechts een proxy-tunnel voor uw browseverkeer, ten zeerste aan te bevelen om te gebruiken echte VPN zoals Nord

Het eerste dat duidelijk moet zijn voordat u verder gaat, was Opera de eerste browser die de ingebouwde VPN-functie introduceerde. maar het is niet echt een VPN. VPN veronderstelt dat gegevenscodering wordt geboden aan een hele internetverbinding. dus het doel van het gebruik van de VPN-verbinding met alleen browsen is het vernietigen van anonimiteit.

Veelvoorkomende problemen met de Opera-browser zijn:

 • Het is geen echte VPN.
 • kan de gewenste locatie niet kiezen.
 • frustrerende browsersnelheid.
 • verbinding mislukt en werkt niet.
 • GEEN dodingschakelaar om DNS-lekkage te voorkomen.
 • Het zal ook het echte IP lekken.

Naar mijn mening zijn desktop VPN-clients de beste VPN-oplossing als u op zoek bent naar betere privacy en beveiliging met geweldige gegevenscodering.

Het is het beste om de NordVPN-browserextensie te gebruiken met elke browser waarvan u zowel desktopclients als een browserextensie wilt krijgen.

Opera VPN is onlangs overgenomen door SurfEasy VPN, dat in 2017 door Opera werd overgenomen en later werd overgenomen door Symantec, een cybersecuritybedrijf. Momenteel wordt de Opera VPN door de SurfEasy beheerd als een service met een wit label.

Op veel forums zijn er echter meer zoekopdrachten voor Opera VPN die niet werken. Het weergegeven item is "VPN is tijdelijk niet beschikbaar" of de schakelaar VPN-knop blijft alleen een bericht weergeven met de verbinding ....

5 eenvoudige stappen om Opera VPN te repareren

Gelukkig is het heel eenvoudig om het probleem met Opera VPN die niet werkt op te lossen. Hier zijn enkele snelle oplossingen hiervoor.

1 - Schakel VPN herhaaldelijk in en uit

Wanneer de Opera VPN lang duurt en het verbindingssignaal blijft weergeven, schakel dan de VPN uit en vervolgens weer in. De omschakelbare VPN-knop kan worden geopend via de VPN-optie boven aan de browser aan de rechterkant van de URL-balk.

Dit is een tijdelijke oplossing en mogelijk moet u dezelfde functie uitvoeren zodra u de Opera-browser sluit.

2 - Verwijder de browsercache

Door de browsercache te wissen, kunt u de browser sneller maken en het Opera VPN-probleem oplossen.

Om de cache van de Opera-browser te wissen, drukt u op Ctrl + Shift + Del sneltoets. Schakel in het geopende venster Browsegegevens wissen alle selectievakjes in het bijzonder in om de optie Cache images and files te markeren. Selecteer ook de optie "het begin van de tijd" in het vervolgkeuzemenu boven de opties.

Druk ten slotte op de knop "Browsegegevens wissen" en start de browser opnieuw.

3 - Opera-extensies uitschakelen

Je kunt ook proberen de Opera-extensies uit te schakelen om te controleren of dit niet het probleem is. Om de Opera-extensies uit te schakelen;

 • Druk op de menuknop boven aan de Opera
 • Druk op Extensies om het tabblad Uitbreiding te openen > Extensies en selecteer Ingeschakeld uit de opties die aan de linkerkant van het venster verschijnen.
 • Klik nu op de knop Uitgeschakeld voor alle weergegeven tabbladen.

4 - Update de Opera Browser

Meestal functioneert een browser niet goed wanneer u deze lange tijd niet hebt bijgewerkt. Meestal werkt de browser langzaam, maar in het geval van Opera kan de update ook de prestaties van Opera VPN beïnvloeden. Volg deze stappen om de recente updates te controleren;

 • Klik op de menuknop linksboven in de Opera-browser.
 • Druk op de optie Over Opera en u krijgt het updatevenster te zien.

De browser controleert dan automatisch op nieuwe updates en downloadt beschikbare updates. Klik ten slotte op de knop "Nu opnieuw starten" zodat de Opera-browser opnieuw wordt opgestart.

5 - Schakel de antivirussoftware van derden uit

Als er antivirussoftware van derden is geïnstalleerd, werkt Opera VPN mogelijk niet. U hoeft de antivirussoftware niet te verwijderen; alles wat je nodig hebt is om gewoon de antivirus uit te schakelen terwijl je de Opera VPN-verbinding nodig hebt.

De antivirussoftware kan worden uitgeschakeld door met de rechtermuisknop op het systeemvakpictogram te klikken en op de optie uitschakelen te klikken. In sommige gevallen moet u ook de softwarevensters openen om sommige antivirusprogramma's uit te schakelen.

Laatste woorden

De prestaties van Opera VPN worden door de meeste gebruikers geprezen; in april 2018 heeft het bedrijf echter de sluiting van VPN voor de gebruikers van de Android- en iOS-app aangekondigd. Daarom proberen veel internetgebruikers naar een andere alternatieve gratis VPN-service die het downloaden waard is. Toch willen velen het risico van gratis VPN's niet nemen, voor hen zijn er ook gerenommeerde goedkope VPN's.