Bimbang Untuk Opera VPN Tidak Bekerja? Cuba Penyelesaian Mudah [TETAP]

[ware_item id=33][/ware_item]

Terakhir dikemaskini 15 SEP 2019


Penemuan Pengarang: Keseluruhan VPN yang lebih perlahan untuk digunakan, juga ia akan memberikan hanya terowong proksi pada lalu lintas pelayaran anda, sangat mengesyorkan untuk digunakan VPN sebenar seperti Nord

Perkara pertama yang perlu dijelaskan sebelum ini, Opera adalah pelayar pertama yang memperkenalkan ciri VPN terbina dalam. tetapi ia tidak sebenarnya VPN. VPN mengandaikan untuk menyediakan penyulitan data kepada sambungan internet keseluruhan. jadi tujuan menggunakan sambungan VPN dengan melayari hanya memusnahkan nama yang tidak dikenali.

Isu umum dengan penyemak imbas Opera adalah:

 • Ia bukan VPN yang sebenar.
 • tidak boleh memilih lokasi yang dikehendaki.
 • kelajuan melayari frustrasi.
 • sambungan gagal dan tidak berfungsi.
 • NO killswitch untuk mencegah kebocoran DNS.
 • Ia juga akan membocorkan IP sebenar.

Pada pendapat saya, pelanggan VPN desktop adalah penyelesaian VPN terbaik jika anda mencari privasi dan keselamatan yang lebih baik dengan penyulitan data yang hebat.

Lebih baik menggunakan sambungan penyemak imbas NordVPN dengan mana-mana pelayar yang anda ingin dapatkan kedua-dua klien desktop serta sambungan penyemak imbas.

Opera VPN telah diperolehi oleh SurfEasy VPN yang diambil alih oleh Opera pada tahun 2017 dan kemudiannya menjadi Symantec, firma keselamatan siber. Pada masa ini, VPN Opera dikendalikan oleh SurfEasy sebagai perkhidmatan berlabel putih.

Walau bagaimanapun, di banyak forum, terdapat peningkatan permintaan carian untuk Opera VPN tidak berfungsi. Perkara yang dipaparkan ialah "VPN tidak tersedia sementara" atau butang VPN suis hanya memaparkan mesej menyambung ....

5 Langkah Mudah Untuk Betulkan VPN Opera

Untungnya, sangat mudah untuk membetulkan masalah VPN Opera yang tidak berfungsi. Berikut adalah beberapa perbaikan pantas untuknya.

1 - Tukar VPN Hidup Dan Mati Berulang

Apabila Opera VPN mengambil masa yang lama dan terus menunjukkan isyarat penyambungan kemudian matikan VPN dan kemudian Aktif lagi. Butang VPN togol boleh diakses melalui pilihan VPN di bahagian atas pelayar di sebelah kanan bar URL.

Ini adalah pembetulan sementara dan anda mungkin perlu melaksanakan fungsi yang sama sebaik sahaja anda menutup penyemak imbas Opera.

2 - Padamkan Cache Browser

Melalui mengosongkan cache penyemak imbas, anda boleh membuat penyemak imbas lebih cepat serta ia dapat menyelesaikan masalah Opera VPN.

Untuk mengosongkan cache penyemak imbas Opera, tekan kekunci Ctrl + Shift + Del. Dalam tetingkap Clear browsing data yang dibuka, pilih semua kotak terutamanya semak untuk menandakan pilihan imej dan fail Cached. Juga, pilih pilihan "permulaan masa" dari menu drop-down di atas pilihan.

Akhir sekali, tekan butang "data pelayaran yang jelas" dan mulakan semula penyemak imbas.

3 - Matikan Pelanjutan Opera

Anda juga boleh cuba mematikan sambungan Opera untuk memastikan ini bukan masalah. Untuk mematikan sambungan Opera;

 • Tekan butang menu di bahagian atas Opera
 • Untuk membuka tab Pelanjutan, tekan Pelanjutan > Sambungan dan pilih Diaktifkan dari pilihan yang muncul di sebelah kiri tetingkap.
 • Sekarang klik butang Dinonaktifkan untuk semua tab yang disenaraikan.

4 - Kemaskini Pelayar Opera

Kebanyakan pelayar tidak berfungsi dengan betul semasa anda tidak memperbaharuinya untuk masa yang lama. Biasanya pelayar berfungsi dengan perlahan, tetapi dalam kes Opera, kemas kini boleh menjejaskan prestasi Opera VPN juga. Untuk menyemak kemas kini terkini, anda boleh mengikuti langkah-langkah ini;

 • Klik butang menu di bahagian atas sebelah kiri penyemak imbas Opera.
 • Tekan opsyen Tentang Mengenai dan anda akan dibentangkan dengan tetingkap kemas kini.

Penyemak imbas kemudian akan memeriksa secara automatik kemas kini baru dan akan memuat turun kemas kini yang tersedia. Akhirnya, klik butang "Lancarkan Sekarang" supaya penyemak imbas Opera dimulakan semula.

5 - Matikan Perisian Antivirus Pihak Ketiga

Jika anda mempunyai perisian anti-virus pihak ketiga yang dipasang maka ini mungkin masalah Opera VPN tidak berfungsi. Tidak perlu menyahpasang perisian antivirus; semua yang anda perlukan hanyalah mematikan anti-virus semasa anda memerlukan sambungan VPN Opera.

Perisian antivirus mungkin dimatikan melalui klik kanan ikon dulang sistem dan mengklik butang matikan pilihan. Juga, dalam beberapa kes, anda perlu membuka tingkap perisian untuk melumpuhkan beberapa utiliti antivirus.

Perkataan Akhir

Prestasi VPN Opera dipuji oleh kebanyakan pengguna; Walau bagaimanapun, pada bulan April 2018 syarikat itu telah mengumumkan penutupan VPN untuk pengguna aplikasi Android dan iOS. Oleh itu, ramai pengguna internet cuba untuk menggunakan perkhidmatan VPN percuma alternatif yang bernilai muat turun. Namun, ramai yang tidak mahu mengambil risiko VPN percuma, bagi mereka terdapat VPN murah yang bereputasi juga.