Biztonságos és érdemes-e használni? Surfshark VPN Review

[ware_item id=33][/ware_item]

Frissítve 2019. május 17-én


Szörföztem néhány hiteles beszámolóval a SurfShark VPN-ről. Szokásos dolgok az egész interneten, árazás, weboldal, támogatás és hasonló dolgok. Az összes értékelő ugyanazt az információt követi vagy gyűjtötte, mint a webhelyeken említett szolgáltatók.

Nos ... ez nem lesz olyan, mint az a felülvizsgálat, megvásároltam az éves előfizetést, és saját szakértelemmel elvégeztem néhány tesztet, és összegyűjtöm az eredményeket az alábbiakban.

Kattintson a „paraméter teszt linkek” elemre, hogy görgessen a teszt szakaszhoz

ParameterFindingsStatus
Titkosítás tesztelése Találtam jó ESP titkosítási protokollt.
Napló irányelv tesztelése A naplózás politikájának rendelkezései ellentmondásosak egymással. Zavaró
DNS szivárgás tesztelése Nem található szivárgás a tesztben.
IP szivárgás tesztelése Nincs szivárgás az IP Leak szakaszban, még a webRTC-ből sem.
Sebesség tesztelése 10 egyidejű tesztelési kísérlet elég rossz eredményeket eredményezett. 65% -kal lassabb a kapcsolat Szegény
Amerikai Netflix tesztelés Tökéletesen működik
Torrent tesztelés A torzításokkal is dolgozik
Árazási terv tesztelése Más vezető szolgáltatókhoz képest elég olcsó. Talán azért, mert eladásra kerülnek, 1,99 dollárt / millió kínálnak egy 2 éves tervre

A Surfshark újdonság a VPN piacon, ám gyorsan népszerűvé vált. Kíváncsi vagyok a működésére és olyan tulajdonságaira, amelyek lehetővé teszik a túl kemény versenyben, hogy túlélje.

A Surfshark VPN áttekintésével kezdjük, nézzük meg az általános részleteket.

A Surfshark székhelye a Brit Virgin-szigeteken található, és 50 szerverhelyen van, ahonnan bármilyen szervert kiválaszthat korlátlan szerverkapcsolóval. Azt állítják, hogy nincs naplózási politika, de a VPN-állítások feltételezése nem jó ötlet.

Tehát később a cikkben részletesebben tárgyalom az adatvédelmi politikát, ahol jobban lezárhatjuk annak naplózási politikáját.

A Surfshark felülvizsgálatához az egy hónapos tervet választottam az ingyenes próbaverzió helyett, mivel nehéz megítélni az ingyenes próbaszolgáltatás tulajdonságait és hatékonysági szintjét..

Kezdjük!

Egy kis bevezetés arról, hogy néz ki és mennyi ideig tart az Internet böngészése a Surfshark VPN-kapcsolattal. Amikor bejelentkezik a surfshark VPN-be, automatikusan összeköti Önt a legközelebbi szerverrel a valódi helyéről. Néhány másodpercet vett igénybe számomra. De a helyem megváltozott egy olyan lehetőség mellett, amely a kiszolgálóablak alatt található. Ez könnyű folyamat volt.

SurfShark befektetési és pénz-visszafizetési szorzók

Biztonságos és érdemes-e használni? Surfshark VPN Review

A biztonság és a pénz az a két dolog, amelyet a legtöbb ember megvizsgál minden vásárolt terméket. Azt kell mondanom, hogy a pénzt illetően rugalmas lehetősége van a surfshark VPN-re.

Két legfontosabb dolog;

  • Van nekik egy 7 napos ingyenes próbaidőszak.
  • Is, 30 napos pénz-visszafizetési garancia elérhető, ha bármilyen tervet kiválasztott.

De a surfshark VPN havi terve számomra kissé dráganak tűnik, ami 11,95 USD. Ehhez képest az egyéves és kétéves tervek meglehetősen költséghatékonyak.

  • Egyéves terv összesen 71,88 USD-ért - 5,99 USD havonta, és akár 50% megtakarítást jelent
  • 2 éves terv, összesen 47,76 USD-ért - 1,99 USD havonta, és akár 83% megtakarítást eredményez (Ez az üzlet kizárólagos a „xmasholiday” kuponkóddal)

Még egy dolog, ami tetszett a surfshark árazási oldalán, az a valutacsere opció, amely magában foglalja az amerikai dollárt, az ausztrál dollárt, a kínai jüanot, a kanadai dollárt, az eurót és a brit fontot..

Minden tervnek ugyanazok a tulajdonságai vannak.

Fizetési lehetőségek

A Surfshark VPN a szokásos fizetési módok mellett biztonságos kriptovaluta és PayPal csatornákkal is rendelkezik a pénz kifizetéséhez, és ezeket a csatornákat a VPN vásárláshoz kellene előnyben részesítenie..

Biztonságos és érdemes-e használni? Surfshark VPN Review

Milyen titkosítási szintet nyújt a SurfShark

A titkosítás részletei érdekében elvégeztem egy titkosítási tesztet, amely a rejtjelek rejtett kiskapuit teszteli akkor is, ha minden tökéletesnek és biztonságosnak tűnik..

A surfshark VPN biztonsági felülvizsgálatához a Wireshark titkosító szoftvert használtam.

Itt vannak az eredmények.

Surfshark kapcsolat nélkül:

A „Wireshark” szoftvert használtam VPN titkosítási teszthez. Először megmutatom az eredményeket VPN-kapcsolat nélkül, hogy megismerje, hogyan néz ki a titkosítatlan információ.

Biztonságos és érdemes-e használni? Surfshark VPN Review

Láthatja, hogy az információ olvasható és a webhelyek neve könnyen olvasható.

A Surfshark VPN használatával:

Biztonságos és érdemes-e használni? Surfshark VPN Review

A Surfsahrk VPN titkosítási eredményei kielégítőek voltak. Láthatja, hogy a VPN-kapcsolat nélkül látható információk nem olvashatók. Csatoltam egy képernyőképet, de a teszt idején megvizsgáltam az összes információt, és semmi nem volt titkosítva (olvasható).

Ha ellenőrizni szeretné a VPN titkosítást, akkor kövesse ezt az útmutatót.

Nézzük meg az általános titkosítási részleteket.

Jegyzőkönyv: A Surfshark támogatja az IKEv2 protokollt a mobil és a Mac alkalmazásban, míg a Window-felhasználók, mint én, OpenVPN vagy IKEv2 protokollt használhatnak. (OpenVPN telepítési folyamat itt)

Titkosítási szint: Katonai szintű AES 256 bites titkosítást használnak.

A surfshark VPN protokoll lehetőségei meglehetősen korlátozottak, ha összehasonlítjuk más igényelhető VPN szolgáltatásokkal. De az olyan rendszeres felhasználók számára, mint én, az OpenVPN elég hatékony volt.

Ezen alapbeállítások mellett a felhasználók választhatnak néhány speciális és néhány általános biztonsági funkciót a Surfshark VPN segítségével. A Surfshark VPN áttekintése közben észrevettem, hogy szolgáltatásaikat néhány új és kevésbé látott funkcióval hirdetik.

Kíváncsi?

Itt található ezeknek a szolgáltatásoknak a leírása.

többugrásos: ez egy másik név, amelyet egy „VPN-lánc” -nak használnak. A Surfshark lehetővé teszi ennek a láncnak a felépítését, hogy elkerülhető legyen minden olyan hiba, amely miatt a rendszeres VPN-ek nem hatékonyak vagy sebezhetők..

Valamivel így működik;

A Te eszközöd -> 1. VPN szerver -> 2. VPN szerver -> Internet

CleanWeb: Ez egy blokkoló, amely korlátozza a hirdetéseket, a nyomkövetőket és a rosszindulatú programokat az internetes böngészés megszakításától.

Ölj kapcsolót: ez nem új szolgáltatás, mivel néhány népszerű VPN már bevezette, de alapvető fontosságú biztonsági funkció a VPN-ekkel.

A Killswitch segíti az adattitkosítás fenntartását és az adatok szivárgásának elkerülését az automatikus automatikus leválasztás révén, amikor a VPN-kapcsolat hirtelen leesik.

Surfshark VPN Privacy Review

A magánélet elsősorban két dologtól függ;

  • A joghatóság
  • És a VPN adatvédelmi politikája

igazságszolgáltatás

A joghatóság mellett nem lehet tökéletesen kitalálni a VPN adatvédelmét.

De igen.

A joghatóság vagy a VPN alapja fontos tényező lehet a kormányzati vagy egyéb hivatalos politikai nyomás megítéléséhez.

Mint korábban említettem, a surfshark VPN székhelye a Brit Virgin-szigeteken (BVI) nem működik az 5-szemes és a 14-szemes szerződésnél sem. Állami ügyei ellenére a BVI valamilyen módon az Egyesült Királyság kormányának joghatósága és szuverenitása alá tartozik. Tehát feltételezhetjük, hogy az Egyesült Királyság kormánya nyomást gyakorolhat a BVI-ben működő vállalkozásokra.

A BVI-ben azonban nincsenek adatmegőrzési törvények, és a surfshark VPN szolgáltatási feltételei azt állítják, hogy minden jogvitát a BVI bíróságok kezelnek..

Adatvédelmi irányelvek

Általában nem hiszek abban, hogy nem jelentkezzenek be, mert amikor áttekintem az adatvédelmi irányelveket, általában zavaró záradékokat találok.

Keressük meg a surfshark adatvédelmi irányelveit.

A két kiindulási vonalra nézve az újjáéledt. Ezek a következők: "Nem gyűjtünk IP-címeket, böngészési előzményeket, munkamenet-információkat, használt sávszélességet, csatlakozási időbélyegeket, hálózati forgalmat és egyéb hasonló adatokat."

Biztonságos és érdemes-e használni? Surfshark VPN Review

De!

Az utóbbi részletek csalódást okoztak. Íme néhány példazáradék az adatvédelmi politikájukból.

Azt állítják, hogy személyes azonosítás nélkül figyelemmel kísérheti a forgalmat, ami azt jelenti, hogy hirdetéseket vagy marketing célokat céloz meg a felhasználókat.

Biztonságos és érdemes-e használni? Surfshark VPN Review

Több csalódást okozott ez a záradék,

"Amikor meglátogatja weboldalunkat, megőrizhetjük az Ön IP-címét, a számítógépének egyedi azonosítóját vagy más hozzáférési eszközt."

Azonnal kijelentik, hogy megtartják az IP-t a probléma megoldása érdekében, tartalmat biztosítanak az Ön igényei szerint, és fejlesztik webhelyüket.

De az IP-tárolás azt jelenti, hogy az identitás ki van téve!

Biztonságos és érdemes-e használni? Surfshark VPN Review

Az adatvédelmi politika között vannak olyan záradékok a harmadik felekkel és a hirdetőkkel kapcsolatban, amelyek nem vonatkoznak annyira, mint ahogyan én most nyilvánosságra hozom..

Azt állítják, hogy nem osztják meg a személyes információkat, de "megoszthatják az információkat, ha az illetékes bíróság előírja erre."

Biztonságos és érdemes-e használni? Surfshark VPN Review

VPN tesztek: DNS-szivárgás, WebRTC-szivárgás és IP-szivárgás

Sok VPN hajlamos DNS-szivárgásra, WebRTC-szivárgásra és IP-szivárgásra, amelyek végül feltárják az Ön személyazonosságát.

Így!

Ezeket a teszteket elvégeztem a Surfshark VPN felülvizsgálatához.

Itt vannak az eredmények.

DNS szivárgásteszt

A DNS-szivárgásteszt elvégzésekor csatlakoztam az Egyesült Államok szerveréhez. Az eredmények azt mutatják Nincs DNS LEAK.

Biztonságos és érdemes-e használni? Surfshark VPN Review

IP szivárgásteszt

Az IP szivárgás tesztet és a WebRTC szivárgás tesztet egyidejűleg végeztük. Az eszköz megnyitásakor megjelenik az IP-cím. Mivel ez az IP hasonló volt a VPN szerverhez, nem volt szivárgás.

Biztonságos és érdemes-e használni? Surfshark VPN Review

A WebRTC teszthez futtatom a tesztet, és ezúttal a VPN szerver IP-jén is azt mutattam, hogy a WebRTC nem szivárog.

Biztonságos és érdemes-e használni? Surfshark VPN Review

A kielégítő eredmények ellenére kerestem a surfshark VPN szolgáltatásait, hogy megtudjam azokat, amelyeket kifejezetten ilyen kérdésekre terveztek.

DNS szivárgás elleni védelem - hiányzó

IP szivárgás elleni védelem (IPv6) - hiányzó

Sebességteszt eredményei:

Két szervert teszteltem; mivel jelenleg 10 Mbps-os kapcsolatot használok.

VPN nélkül: Sebességteszt eredmények

Biztonságos és érdemes-e használni? Surfshark VPN Review

Surfshark VPN-kapcsolattal:

Biztonságos és érdemes-e használni? Surfshark VPN Review

Ezek az eredmények nem kielégítőek, de megemlítenem kell egy dolgot, amelyet észrevettem; a valódi tartózkodási helyem közelében lévő szerverek egy kicsit gyorsabbak voltak, mint ezek, de ez a sebesség szintén 50% -kal kevesebb volt, mint a normál / rendszeres internetes sebességem.

Az Surfshark együttműködik az American Netflix-szel?

Nagyon nagy a népesség, amelynek kizárólagos célja a VPN-kapcsolat, azaz az „US Netflix streaming és feloldása”.

Ezért lett volna a surfshark VPN áttekintése hiányos, ha elhagytam ezt a tesztet.

Nagyon meglepő volt számomra, hogy ez az új VPN működött feloldja az amerikai Netflix könyvtár blokkolását. De valószínűleg azért van, mert újak és a Netflix nem próbálta blokkolni szervereiket.

De kit érdekel az ok, ha a küldetés befejeződött.

Biztonságos és érdemes-e használni? Surfshark VPN Review

Torrent: hatékonyság, szolgáltatások és torrent teszt

A torrentnak sebességre van szüksége, és ez az átlag alatti a surfshark VPN-sel. De kipróbáltam, támogatja-e ez a VPN a torrentet? És vajon a kapcsolat titkosítva marad-e torrenting közben?

Biztonságos és érdemes-e használni? Surfshark VPN Review

A Surfshark megemlíti a weboldalán, hogy sok szervernél engedélyezi a P2P forgalmat, ám a P2P forgalmat átirányítják Hollandiában található szerverekre..

Egyébként!

Kipróbáltam a torrenting-et egy surfshark VPN-kapcsolattal, és nem csak a VPN működött a P2P fájlmegosztásban, de elég nagy sebességet is biztosított, amelyre nem számítottam. Itt szeretném megemlíteni, hogy a Killswitch funkciót torrentálás közben engedélyezni kell, mert a VPN kapcsolat többnyire torrent közben esik le..

Ezenkívül az android-felhasználók engedélyezhetik Osztott alagút a jobb sebességért, miközben torzítja.

Az osztott alagút a Surfshark VPN Android-felhasználók számára elérhető. Ezzel a szolgáltatással el lehet választani az irreleváns / érzéketlen adat-alkalmazásokat a titkosító csatornán történő áthaladástól. Ez a szolgáltatás csökkenti a VPN terhelését, ami gyorsabb sebességet eredményez.

Torrent IP szivárgásteszt

Lehetséges, hogy egy VPN nagyszerűen működik a P2P fájlmegosztásban, de torrenting közben a háttérben szivárog IP-je.

Szóval teszteltem a surfshark kapcsolatot a torrent IP szivárgás szempontjából.

Itt az eredmény.

Biztonságos és érdemes-e használni? Surfshark VPN Review

A tesztelő eszköz letöltött egy mágneses linket az uTorrent kliensből, majd megjelenítette az eredményt. Mint láthatja, a kapott torrent IP hasonló a csatlakoztatott VPN szerverhez, tehát van Nincs Torrent IP szivárgás.

Vevőszolgálat

Az ügyfélszolgálatnak hatékonynak és gyorsnak kell lennie, de sok alapvető szempontot követ. Mert ha a VPN ezen szempontjai erőteljesek, akkor nem kell túl gyakran ügyfélszolgálatra.

Élő csevegési támogatásuk van, ami gyors volt, amikor egy kérdéssel megnéztem őket.

Még egy dolog, ami az ügyfélszolgálatnak számít, a weboldal felépítése, és gondolkodnod kell miért.

A válasz egyszerű.

Sokszor elkerülheti a gondot, ha felveszi a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, amikor a problémájának egyszerű megoldása van a weboldal blogján, útmutatóiban vagy GYIK-ban.

A surfshark webhelyét kielégítőnek találom az olvasók számára nyújtott információk tekintetében. Emellett a blogok és a GYIK egyszerű nyelven íródnak, egyszerű útmutatásokkal.

Mit gondolnak a reditátorok a Surfsharkról??

A Reddit-értékelések a második dolog, amelyet a VPN-felülvizsgálattal kapcsolatos tapasztalataim alapján gondolok és hiszek.

Itt vannak a megjegyzések, amelyeket láttam, amikor surfshark-lekérdezéseket kerestem a Reddit-en.

Kártya

Kártya

Nem akarom megosztani az összes megjegyzést, mivel annyira sok. Azért választom ezt a megjegyzést, mert nem tudom magam tesztelni a surfshark VPN-t. Nagyon kevés olyan VPN működik Kínában, és ha a surfshark tényleg Kínában is működik, ez extra.

Kártya

Van néhány negatív megjegyzés.

Kártya

Mivel megtapasztaltam a torzítást, és láttam a torzító támogatási igényt a Surfshark VPN ellen, ezért ellentmondok ennek a megjegyzésnek.

Az általános vélemény pozitív volt, miután elolvasta a legtöbb megjegyzést a Redditről.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me