DotVPN granskning och åsikter med alternativ

[ware_item id=33][/ware_item]

Liksom många VPN-tjänster är DotVPN också en VPN-leverantör som tros kryptera din datatrafik, avblockera webbplatser och strömmande innehåll.


De har skapat en lång användarlista som är nästan 880 000 i Chrome Web Store. Det har inte gått lång tid sedan DotVPN har lanserats och från 2014 har det tagit över de andra VPN-tjänsterna med mer än 10 miljoner nedladdningar från 160 länder över hela världen.

Låt oss starta en DotVPN-granskning

DotVPN är en Hong Kong-baserad VPN-tjänst som har fått nästan 7000 användarrecensioner med 4 av 5 stjärnor på Google Web Store. Det är en gratis VPN-förlängning men erbjuder också premiumtjänster för avancerade funktioner.

De påstår sig ha servrar i nästan tio länder som är öppna för användare av både premium- och gratisversion att växla mellan dem. DotVPN kan laddas ner som en webbläsarextension för Chrome, Firefox och Opera med app-mjukvara tillgänglig för Android och iOS.

DotVPN-webbplats

Men deras webbplats har inte tillräckligt med information om företaget som äger DotVPN-tillägg. De har just visat sin adress och några affärsmål.

Integritetspolicy

Eftersom DotVPN-tillägget är baserat i Hong Kong, måste man förvänta sig att all information ska fortsätta där. Det konstaterades emellertid att webbplatsen är värd i Tyskland vilket är lite avseende för integritetsbor eftersom deras integritetspolicy hävdar att användarens information bara bevaras i Hong Kong.

Dessutom visar deras integritetssida att kundens data samlas in för att förnya användarnas surfupplevelse. Den säger, "Vi håller reda på din användning av tjänsterna för att ge användaren av statistik och för att optimera, förbättra och utveckla tjänster."

De har policyn att lagra en individs riktiga IP-adress under 24 timmar, vilket är att undvika problem som skräppost, bedrägeri eller annan skadlig handling.

Funktioner i DotVPN

DotVPN granskning och åsikter med alternativ

Enligt deras webbplats har de många effektiva funktioner som blir mer avancerade för sina betalade kunder. Den främsta fördelen med att få användarens attraktion är deras serverplats som kan hjälpa dem att kringgå de flesta av innehållsbegränsningarna och online-blockader.

DotVPN påstår sig ge 4096-bitars kryptering till deras användardata som verkar lite skuggiga. Detta beror på att de hänvisar till RSA även om detta också har 2048 bitar. För vad vi har funnit för våra läsare är att de faktiskt använder AES 128 bit och AES 256 bit, men RSA används dock för handskakning och utbyte av symmetriska (AES) krypteringsnycklar. Syftet med att använda en sådan taktik är att få deras VPN att sticker ut från alla andra.

DotVPN anger en enkel anslutning med en enkel anslutning med en enda klick. De hävdar också att det är effektivt att avblockera prestanda på grund av deras serverplatser, men som testats av oss och adresseras av många andra användare kan VPN inte komma åt populärt innehåll som NetFlix och Hulu med USA-servern..

En sak du måste komma ihåg är att en VPN inte är till någon nytta när din identitet är i fara. Detta är också fallet med DotVPN; en användares IP-adress kan läckas till följd av otillgänglig WebRTC-blockerare och flash-spelare.

Prestanda för DotVPN

Prestanda för DotVPN-tillägg kontrolleras genom olika testverktyg så att vi kan ge våra läsare autentisk information som sparar dem från svårigheter efter att ha övervägt det.

DotVPN granskning och åsikter med alternativ

För hastighet, Vi har använt verktyg som speednet.net och fast.com för att testa DotVPN: s prestanda. Liksom de flesta av VPN-tjänsterna gör det också hastigheten betydligt långsam. Procentandelen som visades med testverktyg var inte så trög jämfört med vad vi har upplevt när vi strömmade innehåll och laddade upp webbplatser, särskilt de som kräver lite tung data.

Det har en enkel Användande som testat och upplevt av oss. Du kan enkelt ansluta till webbläsartillägget och till mobilappen.

Så långt som Kundsupport är orolig, det är lite trög och användarna får ett extremt långsamt svar.

Mobil-app av DotVPN klarar sig bättre jämfört med webbläsartillägget. Du kan dock uppleva vissa hastighetsproblem på mobilprogramvaran också.

DotVPN som granskad av användarna

De flesta användare som har delat sin erfarenhet i Chrome Web Store har tagit upp frågan om serveranslutning, särskilt med den gratis versionen.

DotVPN granskning och åsikter med alternativ DotVPN granskning och åsikter med alternativ

Många användare är dock besvikna över sin premiumversion och säger att prestandan förblir ineffektiv som de upplevde när de använde sin gratisversion. Oavsett om det är serverfrågan, åtkomst till innehåll som Hulu eller Netflix och inför samma hastighetsproblem.

DotVPN granskning och åsikter med alternativ DotVPN granskning och åsikter med alternativ

Det är här en användare blir irriterad på grund av dessa allvarliga problem som fortsätter att öka när användaren förblir ansluten till DotVPN. Genom att uppleva allt detta och ta itu med sådana svar har vi filtrerat bort några av de bra gratis VPN-förlängningarna jämfört med DotVPN som har relativt färre problem.

Låt oss ta en titt på DotVPN-alternativet

Att ha ett VPN räcker inte bara. Du måste välja den som är tillräckligt säker för att skydda dina data från potentiella hot som cyberattacker, regeringsövervakning och tredjeparts datasnoopare. Många av VPN: erna är inte effektiva med att tillhandahålla tillräcklig säkerhet och är involverade i dataläckning, utan att användaren har informerats om det. En intelligent metod är dock att kontrollera din VPN-anslutning, oavsett vilken VPN-leverantör du använder.

Detta är också fallet med DotVPN. Dess integritets- och användars policy för datasäkerhet är vaga med vissa motstridiga uttalanden. Liksom alla VPN-leverantörer hävdar DotVPN också att kryptera användarens datatrafik men anger också sin policy för att övervaka deras onlineaktiviteter.

Även om DotVPN hävdar detta beteende som ett steg för att improvisera onlineupplevelsen och deras tjänster, men när informationen inte är skyddad kan någon smyga igenom den. Dessutom överför de dina webbläsarkakor till sina egna servrar. En sådan policy om företaget inte missbrukas skulle kunna ge en relativt enkel datatillgång för användarna till dem med skadliga handlingar.

Därför kommer en person som verkligen vill ha säkerhet aldrig kompromissa särskilt för det de är förvirrade över. När du också har olika alternativ måste du välja det du tycker är bäst lämpligt och värt att överväga. En sak som emellertid inte kan förbises är att en gratis VPN eller en VPN-förlängning inte kan vara lika effektiv som en ren och full pantsättning VPN-tjänster.

5 bästa DotVPN-alternativ för maximal integritet

1 - Cyberghost VPN

Cyberghost är en gratis proxy som också har släppt en Cyberghost-app som lätt kan installeras på din enhet oavsett om det är en PC eller en mobil. De påstår sig ge din data fullständig säkerhet och anonymitet medan de blockerar innehåll, men deras huvudmål är att skydda.

Det har en lättanvänd webbläsarförlängning med den enkla inloggningsprocessen. Chrome-förlängningen av CyberGhost VPN är extremt bekväm att använda eftersom den säkerställer en okomplicerad aktivering och inaktivering med ett klick. Med CyberGhost gratis VPN-förlängning får du nästan alla nödvändiga funktioner, till exempel att avblockera begränsat innehåll, undvika potentiella cyberattacker, och viktigast av allt anonymiteten med datakryptering.

Men alla dessa funktioner förstärks till en extraordinär nivå med sina premiumtjänster som har ännu fler funktioner att leta efter.

2 - TunnelBear VPN

TunnelBear är en populär VPN-förlängning över hela världen. Det kan vara en utmärkt lösning för dem som söker integritet, särskilt de som regelbundet ansluter till ett osäkert Wi-Fi-nätverk eller mestadels är anslutet till offentlig Wi-Fi.

Genom denna skyddande funktion har användarna en säker surfupplevelse utan risk för spårning online. Enligt Chrome Web Store är TunnelBear en VPN-tjänst som sammanfogas av mer än 14 miljoner användare som har en enkel enda klickanslutning. Men som varje gratis VPN har TunnelBear också ett problem angående tungt strömningsinnehåll, särskilt Netflix. Men dessa problem kan tillgodoses i mycket större utsträckning när en användare byter till sin premiumtjänst.

DotVPN granskning och åsikter med alternativ

3 - Tor Browser

När man talar om anonymitet är Tor-webbläsaren en ständig popularitet som får programvara som krypterar en individs data. Det förhindrar en osäker webbplats att riskera din integritet och undviker chansen för dataspårning av någon sådan onlinekälla.

Tor webbläsare VS VPN-tjänster, du kan uppleva en relativt långsam hastighet men det ger dig nästan samma funktioner som VPN. De kan göra din surfupplevelse säkrare genom att begränsa skadlig och oönskad snooping av data. Men de blockerade webbplatserna kan också nås genom att ansluta Tor-webbläsaren.

Du kan enkelt ansluta Tor på Windows, Mac OS X eller Linux utan att ladda ner någon programvara.

4 - Browsec VPN

Bland tusentals gratis VPN-tillägg listas Browsec VPN i några effektiva sådana som föredras av många användare runt om i världen. Trots att nästan alla gratis VPN: er har några allvarliga problem som äventyrar användarnas integritet har Browsec VPN inte utgett ett enormt hot mot integriteten.

Med Browsec VPN kan du komma åt det mesta av det blockerade innehållet som är otillgängligt utan någon proxy. En stor oro och risk vid åtkomst till sådan webbplats kan också vara dataspårning och exponering av identitet som nästan försvann genom IP-dölja av Browsec.

Du kan emellertid få alla dessa funktioner med en enkel anslutningsprocess, dvs. VPN med en enda klick som aktiverar och inaktiverar.

Gom Web VPN

5 - Med Gom Web VPN kan du få ett möjligt skydd utan att investera pengar. Jämfört med många gratis VPN-tillägg kan detta vara en mycket bättre lösning på dina problem online. Det kan vara åtkomst till blockerade webbplatser, kringgå oönskad spårning och även dataskyddet genom kryptering.

Liksom alla gratis VPN-tjänster kan det svara långsamt, men det är inte en fråga om du är säker när du är online. Vissa användare klagar också över deras långsamma och svarande kundsupport.

DotVPN granskning och åsikter med alternativ

Redaktörens bedömning

Du måste ha sett många nedladdningar av ett gratis VPN trots att de rör många allvarliga problem. Detta beror på att en person kommer in i användarlistan efter att ha sett några attraktiva funktioner som visas av de flesta VPN-tillägg. Men de flesta av användarna möter irriterande hustles omedelbart efter nedladdning av sådana VPN-skivor inklusive DotVPN-förlängning. Kommentar från diskussionen Är Hola VPN-förlängning värt att ladda ner?.

Därför är vår rekommendation att investera dina pengar istället för att riskera din integritet. Några av de bästa VPN-leverantörerna med effektiva funktioner och bra kundrespons finns nu tillgängliga till en otroligt låg kostnad som NordVPN och ExpressVPN.