Ghid de criptare VPN: și cum funcționează 2019?

[ware_item id=33][/ware_item]

Criptarea este o metodă folosită pentru a îmbunătăți securitatea și confidențialitatea datelor sau informațiilor sensibile la care poate fi accesat orice persoană aleatorie.


Criptarea este un nume al procesului care transformă datele și informațiile reale într-un format care nu poate fi citit și codat, care este protejat de o cheie de criptare setată doar de utilizatorul autorizat.

Datele pot fi decriptate atunci când utilizatorul autorizat intră corect în cheie. Există diferite categorii de criptare cum ar fi criptarea fișierelor, criptarea discului complet, criptarea dispozitivului și criptarea VPN.

Infracțiunile informatice sunt foarte frecvente în zilele noastre, deoarece hackerii, spammerii și alți insotitori, inclusiv agențiile de securitate și supraveghere guvernamentale au început să utilizeze tehnologie de ultimă generație pentru a obține accesul la rețeaua dvs. și să vă fure informațiile și datele sensibile..

Care nu numai că dăunează fizic dispozitivului, dar este periculos și pentru informațiile dvs. confidențiale, cum ar fi datele contului bancar, informațiile despre cardul de credit, conversațiile private, fotografii, videoclipuri și alte informații similare. Nimeni nu dorește ca datele atât de sensibile să fie în mâini greșite.

Nu trebuie să vă faceți griji, deoarece există și o soluție pentru aceasta, care este utilizată de milioane de utilizatori de pe tot globul și care este criptarea datelor pe internet. Cum pot fi criptate datele de pe internet? Se realizează printr-un instrument numit Rețea Privată Virtuală (VPN) și criptare VPN.

Ce este criptarea VPN? Și cum funcționează?

VPN Encryption este un proces prin care un VPN îți ascunde datele într-un format codificat, care nu poate fi citit de către oricine încearcă să dea aminte asupra datelor tale. Un VPN criptează datele când intră și trece prin tunelul său și apoi le decriptează în celălalt capăt unde serverul VPN vă conectează la site-ul dvs. solicitat, între timp, prin transfer, toate datele dvs. de conectare sunt păstrate în siguranță și ascunse de Criptare VPN.

Criptare VPN

Vom afla mai jos ceva despre aspectele tehnologice ale criptării VPN.

Diferite tipuri de VPN

Un VPN utilizează diferite combinații și tehnici pentru criptare, care pot fi ușor înțelese atunci când cunoașteți tipurile de VPN și protocoalele pe care le utilizează pentru criptare și securitate.

Întrebare înrudită despre VPN

Site pentru site VPN

Birourile folosesc în principal o VPN Site-to-Site cunoscută și sub numele de VPN Router-to-Router. De multe ori, companiile trebuie să conecteze unul dintre birourile sale la un alt birou de la distanță cu confidențialitatea și secretul păstrate, iar acest lucru este realizat prin instalarea unui VPN site-to-site, care construiește un tunel criptat privat și asigură o conexiune sigură între sucursalele biroului în orice locația lumii. Se numește și VPN router-to-router, deoarece aici un router acționează ca un client VPN, iar celălalt servește ca un server VPN pentru a furniza internet sigur și anonim în cadrul birourilor situate în diferite locații geografice..

VPN cu acces la distanță

Un VPN cu acces la distanță oferă conexiunea la internet utilizatorilor săi de la distanță prin intermediul rețelei sale private. Este folosit de utilizatorii de acasă și angajații de birou, în mare parte, pentru a se conecta la serverul companiei lor atunci când călătoresc departe de locația biroului.

Oferă conexiunea persoanelor fizice prin crearea unui tunel virtual sigur între computerul sau dispozitivul utilizatorului și serverul VPN și le conectează la internet cu un tunel securizat criptat..

Acest tip de VPN este de obicei folosit de utilizatorii casnici pentru a scăpa de georestricții și pentru a accesa site-urile blocate din regiunea lor, în timp ce angajații de birou îl folosesc atunci când vor să acceseze serverul companiei dintr-o altă locație..

Tipuri de protocoale VPN

Nivelul de confidențialitate și securitate pe care îl obțineți de la un VPN depinde de ce tip de protocol folosește pentru securizarea datelor dvs. și menținerea confidențialității. Există diferite tipuri de protocoale VPN care sunt utilizate de furnizorii VPN; fiecare tip de protocol VPN menționat mai jos oferă un nivel diferit de securitate, deci să aruncăm o privire asupra acestora.

IPSec - Internet Protocol Security

Internet Protocol Security sau IPSec este cel mai comun protocol VPN utilizat de VPN-urile site-to-site pentru a asigura siguranța datelor din rețelele IP, inclusiv pe internet. Poate securiza date între router la router, firewall la router, desktop pe server și desktop la router.

Utilizează în principal două sub-protocoale: încărcătură de securitate încapsulată (ESP) și antet de autentificare (AH), care indică pachetele de date care călătoresc prin tunel. Ambele trimit instrucțiuni diferite pe baza tipului de transfer de pachete de date prin tunel.

L2TP - (Protocolul de tunelare stratul 2)

Este un protocol de tunelare utilizat cu combinația de IPSec pentru a crea securitate și confidențialitate de înaltă calitate și o conexiune VPN extrem de sigură. De asemenea, este acceptat de VPN site-to-site, dar folosit de VPN-urile de acces de la distanță, deoarece este protocolul punct-to-point primar (PPP) utilizat în principal ca protocol de tunelare, împreună cu alte protocoale de criptare combinate precum IPsec pentru a consolida și îmbunătăți nivelul de securitate și confidențialitate.

Relatați articolul: ce este torentant și cum funcționează

PPTP - (Protocolul de tunelare punct la punct)

Este responsabil pentru criptarea datelor dintr-un punct în altul numai prin crearea unui tunel criptat și transferul datelor din acestea. Protocolul PPTP este cel mai utilizat protocol și acceptă mii de sisteme de operare și dispozitive. Acceptă criptare pe 40 de biți și 128 biți sau orice altă schemă de criptare suportată de PPP.

OpenVPN

OpenVPN este o aplicație software open-source care folosește un mecanism VPN pentru a crea o conexiune sigură punct la punct în tunelurile virtuale și funcțiile de acces la distanță. Este considerat cel mai sigur protocol VPN capabil să ofere multe funcții mixte și complexe de protocol de securitate.

SSTP - Protocol de securizare a tunelului de soclu

Este utilizat în principal pentru criptarea high-end în Windows, deoarece este un protocol proprietar Microsoft, astfel încât OpenVPN nu este acceptat SSTP poate fi implementat pentru același nivel de securitate și criptare, și este mai puternic decât PPTP și L2TP / IPSec.

De ce ai nevoie de criptare VPN

VPN-urile sunt utilizate pentru securitate și confidențialitate și este esențial ca acestea să fie criptate, astfel încât să vă asigurați că toate datele dvs. și activitățile de pe Internet sunt ascunse oricui încearcă să spioneze în rețeaua dvs..

Ei bine, acesta este scopul principal al utilizării unui serviciu VPN, dar da, există unele VPN-uri care vă pot păstra în ceea ce privește securitatea și criptarea și poate acestea sunt VPN fără criptare.

V-am oferit informații succinte despre modul în care se criptează VPN și ce sistem și mecanism utilizează pentru a oferi securitate și criptare, așa că de acum încolo știți ce trebuie să căutați într-un VPN pentru cea mai bună confidențialitate și securitate.

Securitate Sockets Layer (SSL) Criptare VPN

Spre deosebire de alte protocoale VPN tradiționale, care sunt utilizate în special software VPN, criptarea Secure Sockets Layer SSL VPN este utilizată pentru browserul web și poate fi utilizată în extensii de browsere care nu necesită nicio aplicație specifică pentru instalare și configurare.

Poate fi adăugat direct la browserul de internet și are un comutator de pornire / oprire pentru a-l opera atunci când trebuie să îl utilizați și să îl opriți când ați terminat cu acesta. Este folosit în principal pentru a oferi utilizatorilor de la distanță accesul la aplicațiile client / server, aplicații Web și conexiuni la rețeaua internă, etc.

criptare vpn

Criptare VPN pentru comutarea etichetelor multi-protocol (MPLS)

Comutarea cu etichete multi-protocol (MPLS) este o metodă utilizată pentru a construi VPN-uri de rețele private virtuale. Este un mod convenabil și flexibil de direcționare și de transfer al diferitelor tipuri de trafic de rețea folosind structura coloanei vertebrale MPLS, cele mai frecvente tipuri de VPN-uri MPLS utilizate astăzi sunt

  1. Punct în punct (Pseudowire)
  2. Stratul 2 (VPLS)
  3. Stratul 3 (VPRN)

Tunel VPN criptat

Un tunel VPN este o modalitate prin care se conectează computerul la serverul său și este crucial că trebuie să fie complet securizat și criptat, un tunel VPN care este criptat asigură că toate datele dvs. care călătoresc prin el, sunt ascunse de ochii oricui încearcă. pentru a încerca rețeaua dvs., în timp ce un tunel necriptat vă poate scăpa informațiile de date din cauza protocoalelor slabe de criptare.

VPN Fără criptare

Nu este necesar ca toate VPN-urile să ofere criptare. Este un caz foarte rar că un tunel VPN este necriptat, dar se întâmplă, unele VPN s-ar putea să nu folosească criptarea pentru protecția datelor care călătoresc printr-un tunel. De exemplu, este posibil ca un tunel VPN configurat între două gazde să utilizeze Encapsularea de rutare generică (GRE), care este de așteptat să fie criptată, dar nu este nici sigur, nici de încredere.

Astfel de VPN fără criptare sunt periculoase și captează datele utilizatorilor, deoarece utilizatorul consideră că toate datele lor sunt sigure și nimeni nu poate vedea ce fac online, dar de aceea greșesc și uneori chiar folosesc astfel de persoane VPN necriptate. atacat de cibernetici.

Algoritmi de criptare VPN

VPN folosește protocoale și unii algoritmi de criptare pentru protecția confidențială finală, există în principal trei algoritmi de criptare VPN care sunt folosiți de companiile comerciale sau standard VPN AES, RSA și SHA etc., care pot fi descrise succint mai jos.

AES-AES (Standard Advanced Encryption Standard)

Este un algoritm sigur utilizat în criptarea cheilor simetrice. Acceptă diferite lungimi de cheie de 128, 192 și 256 biți, cu cât lungimea cheii ar fi mai puternică criptarea, ceea ce înseamnă, de asemenea, că necesită mai mult timp în procesare, ceea ce duce la o viteză de conectare mai mică..

RSA

Se bazează pe numele inițiale a persoanelor care au descris oficial acest algoritm în anii trecuți. Este folosită într-un sistem de chei publice asimetrice, ceea ce înseamnă că o cheie publică este utilizată pentru criptarea datelor, dar o altă cheie privată este folosită pentru a le decripta. Este de obicei utilizat de toate protocoalele VPN actuale, cum ar fi OpenVPN, SSTP, etc. pentru cea mai bună și puternică criptare.

Algoritmul Securitate Hash (SHA)

SHA - Algoritmul Securitate Hash (SHA) creat de Cisco; acest algoritm este foarte sigur și puternic și necesită atât expeditorul cât și receptorul să se implice cu acest algoritm în timp ce criptează și decriptează mesajul sau datele care călătoresc prin tunelul VPN.

Concluzie

După toate discuțiile pe care le-am făcut pentru a vă anunța în întregime despre ce face un VPN pentru confidențialitatea și securitatea dvs. și cum face acest lucru, am ajutat un pic mai mult la protejarea vieții private și criptarea dvs..

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me