Hidastaako VPN Internet-nopeutta? [Ratkaistu]

[ware_item id=33][/ware_item]

Lyhyt vastaus tähän kysymykseen: Olettaa, että VPN-yhteys vähentää nopeutta salausprotokollien takia. VPN reitittää Internet-liikenteesi erittäin salatun tunnelin läpi, minkä vuoksi tunnet aina tukkana yhteyden selaamisen aikana. Jos käytät parasta ja laillista VPN-palvelua, se ei vähennä yhteyden nopeutta yli 5% - 6% tavallisesta Internet-nopeudesta.


Joissain tapauksissa VPN on todella hyödyllinen työkalu, kun Internet-palveluntarjoajasi katkaisee yhteytesi. On monia syitä, miksi Internet-palveluntarjoaja kuristaa kaistanleveyttä, keskustelemme siitä tarkemmin tässä artikkelissa. Toinen etu on VPN-salaus, joka parantaa Internet-yhteyttäsi tarjoamalla yhteydellesi yksityisyyttä ja suojausta.

VPN: n suostumus piilottaa IP-tiedot ja salata Internet-yhteyssi, joten hakkerit, huijarit ja huijaukset eivät voi lähestyä yksityisiä tietojasi, kun selaat Internetiä julkisessa yhteyspisteessä tai tavallisessa Internet-yhteydessä.

VPN: n eduista huolimatta monet VPN-käyttäjät ovat huolissaan siitä, kuinka VPN häiritsee Internetin nopeutta. Niin, hidastaako VPN Internetiä? Pohjimmiltaan on enemmän kuin muutama ongelma, joka voi vaikuttaa Internetin nopeuteen riippumatta siitä, oletko VPN-palvelimen takana.

Kysymys ”Onko VPN hidastaa Internetiä?” -Kysymys ei ole yksinkertainen kyllä ​​vai ei vastaus, se voidaan selittää tietyissä vaiheissa:

Miksi VPN: t hidastavat Internet-nopeutta:

Jotkut VPN-palveluntarjoajat voivat väittää lisäävänsä Internet-yhteyden nopeutta VPN: n avulla tai jopa väittävät auttavansa ohittamaan ISP-katkaisun..

Emme kuitenkaan pysty vastaamaan tähän kysymykseen. Mutta jos käytät VPN: ää, se ei ole varma, hidastaako se tai ei hidasta Internet-nopeuttasi. On kuitenkin muutamia tekijöitä, jotka ilmestyvät yhteydellesi ollessasi VPN-tilassa. Sinun on oltava tietoinen:

1 - Palvelimen fyysinen sijainti:

On havaittu ja testattu, että kun muodostat yhteyden VPN-palvelimeen, joka on kaukana fyysisestä sijainnistasi, voi johtaa hitaaseen yhteyteen. Tämän ongelman ratkaisemiseksi voit valita muita lähellä olevia palvelimia vastausajan pidentämiseksi. Käyttämällä joitain parhaiten suositeltuja VPN-palveluntarjoajia voit valita valtavan määrän palvelimia.

2 - Salauksen laatu:

Salaustyyppi on myös syy hitaaseen Internet-yhteyteen, kun olet yhteydessä VPN-asiakasohjelmaan. VPN-palveluntarjoaja tarjoaa erilaisia ​​protokollia erityyppisten pyyntöjen käsittelemiseksi. Voit optimoida nopeuden vähentämällä yksityisyyttäsi ja salausa, mikä tarkoittaa, että voit kokeilla erilaisia ​​protokollia, jotka sallivat sinulle erilaisia ​​ominaisuuksia.

3 - Muuta protokollia:

Eri Internet-palveluntarjoajat tukevat erilaisia ​​protokollia. Jos kärsit hitaasta nopeudesta, viritä protokollien välillä, ts. PPTP, L2TP ja OpenVPN. Protokollien poistaminen ratkaisee myös katkaisukysymyksen.

Yleisimmin VPN: t tarjoavat 3 tyyppisiä protokollia, PPTP, L2TP / IPsec ja OpenVPN, jotka on suunniteltu käsittelemään erityyppisiä tarpeita eri laitteilla. Sinun tulisi aina yrittää selvittää oikea protokolla itsellesi.

Katsotaanpa mikä protokolla on sinulle paras!

PPTP (point-to-point tunnelointiprotokolla): Käyttämällä 128-bittistä salausmenetelmää tämä protokolla tarjoaa parhaan nopeuden, mutta vähemmän turvallisen ympäristön. Voit myös määrittää tämän protokollan OpenVPN: llä, joka on pluspiste.

L2TP-IPSec: Tässä protokollassa saat huippuluokan tietoturvaa verrattuna PPTP: hen. Se hidastaa Internet-nopeutta salatun tunnelin tai VPN-tunneloinnin vuoksi, mutta se varmistaa, että tarjoat nimettömän yhteyden. Haittapuoli olisi ”vaikea selvittää OpenVPN: n avulla”.

OpenVPN: Se on paras vaihtoehto kaikille, nopeus, yksityisyys ja turvallisuus. Saatat kohdata vaikeuksia asettaessasi asioita Open VPN: n avulla, ja tarvitset myös toisen ohjelmiston tämän asennuksen määrittämiseen. OpenVPN on kätevä käyttää ja käsitellä nopeutta ja turvallisuutta todella hyvin.

4 - Lataa palvelimia:

Tämä on yleinen ongelma, kun käytät minkä tahansa VPN-palveluntarjoajan ilmaista tai Trail-versiota. Se ei salli sinun valita tai sekoittaa palvelinluettelon välillä. Siksi monet ihmiset ovat edelleen yhteydessä samaan palvelimeen, ja näissä olosuhteissa saatat varmasti kohdata hitaat yhteydet tai heikko selauskokemus.

Markkinoilla on jopa maksettuja VPN-verkkoja, joilla ei ole riittävästi palvelimia palvelun jakamiseksi keskenään, mikä luo saman numeron.

5 - P2P-tiedostonjako:

Tämä on tosiasia, että P2P (vertaisverkko) tiedostojen jakaminen on suurin syy ISP: n kurkistamiseen. Valtava määrä latausta torrent-sivustojen kautta tekee Internet-palveluntarjoajista tarkkaavaisia ​​ja rajoittaa kaistanleveyttä.

Käyttämällä VPN-palvelua voit ohittaa ISP: n kurkistuksen, mutta sinun on kysyttävä VPN-palveluntarjoajaltasi, sallivatko ne P2P: n vai eivät. Muussa tapauksessa sinulla on sama tilanne kuin edessäsi ennen VPN-yhteyttä.

6 - Internet-palveluntarjoajan nopeusrajoitukset:

Internet-palveluntarjoajan nopeusrajoitukset voivat johtua laajakaistasta tai suoraan Internet-palveluntarjoajasta. Olen jo maininnut syyn siihen, miksi ja milloin voit kokea tällaisen ongelman. Suuri määrä torrentteja on yleisin syy tähän.

Joskus laajakaista- tai verkonhallintalaitteet asettavat joitain rajoituksia säännölliselle Internet-yhteytellesi seinän takana, mikä asettaa saman tilanteen, ja tunnet hitaan yhteyden.

7 - Yhteydet VPN-palveluntarjoajan välillä & ISP:

Molemmat: Internet-palveluntarjoajasi ja VPN on kytketty toisiinsa, molemmat osallistuvat nopeuden rajoittamiseen.

ISP-kuristimen testaaminen:

Jos Internet-palveluntarjoajasi on mukana kaistanleveyden rajoittamisessa, sinun on tarkistettava se ennen VPN-palvelun yhdistämistä.

Noudata seuraavia vaiheita tarkistaaksesi nopeutesi:

  1. Katkaise VPN-yhteys
  2. vierailun www.speedtest.net
  3. Yhdistä VPN

Tässä prosessissa saat selkeän tuloksen, jos Internet-palveluntarjoajasi on ottanut käyttöön sellaisia ​​nopeusrajoituksia.

Palomuurin asetukset:

Erityiset reitittimet ja kolmannen osapuolen palomuurit aiheuttavat myös nopeus- ja kytkentäongelmia. Poista Router / 3.party tai Windowsin palomuuri käytöstä ja tarkista yhteyden johdonmukaisuus ja nopeus. Kun määrität VPN-yhteyden, varmista, että tietokoneesi palomuuriasetukset on määritetty. Vain VPN voi toimia luotettavasti. Palomuurin asetukset eivät usein vaikuta VPN: ään, mutta vaikuttavat prosessorin nopeuteen, mikä voi saada VPN: n hidastamaan Internet-yhteyttäsi.

Yleensä et välttämättä näe niin vakavaa muutosta Internet-yhteyden nopeudessa, kun käytät VPN-verkkoa. Hiljaisen VPN-verkon kokonaisnopeus riippuu nykyisestä Internet-yhteytesi nopeudesta. Joten niin kauan kuin se on vakaa, hidastuminen on vain pieni segmentti, joka ei ehkä edes ole havaittavissa.