Hoe te controleren of uw VPN daadwerkelijk is gecodeerd

[ware_item id=33][/ware_item]

Een Virtual Private Network (VPN) heeft de belangrijkste functie om de privacy van gebruikers te beschermen en hun gegevens te beveiligen. Als uw VPN-verbinding echter niet efficiënt is om uw gegevensverkeer te coderen, wat is dan het voordeel dat u er door krijgt?


VPN is een technologie die gebruikersgegevens beschermt tegen rondkijkende ogen zoals hackers, overheidsinstanties en ISP's. Door IP- en DNS-bescherming te verdoezelen blijft de gebruiker anoniem tijdens het surfen op het web.

Gemaskeerd IP-adres helpt u om websitebeperkingen te omzeilen en om de kans te vermijden dat uw gegevens worden gevolgd door een derde partij. Terwijl uw echte IP-adres wordt toegewezen door uw internetprovider waardoor uw locatie en webverkeer bekend zijn bij de ISP. Je hebt bijvoorbeeld een display-bericht gezien als "sorry, deze video is niet beschikbaar in jouw land" of een vergelijkbare disclaimer tijdens het openen van video-inhoud. Dit komt omdat uw echte IP uw locatie onthult en u geen inhoud kunt bekijken die is geblokkeerd in uw regio.

Hoe ISP Throttling te omzeilen Stop ISP-monitoring met gemak

Dit is de reden waarom VPN een buitengewone en uitzonderlijke aandacht krijgt, maar een enorme stijging is te zien bij de VPN-gebruikers. Maar helaas zijn veel mensen nieuw in deze technologie en zijn ze zich niet bewust van beveiligingsrisico's die een VPN zou kunnen hebben.

Waar een VPN kwetsbaar kan zijn

Een recent ontdekte fout die de beveiliging zou kunnen verminderen door foutieve VPN-codering, is de fout waarvan de meeste mensen zich niet bewust zijn. Externe sites profiteren van de WebRTC-functie van de browser, ingebouwd in bijna elke browser.

VPN-coderingsgids: en hoe het werkt?

Dit kan helpen het echte IP-adres van de gebruiker te onthullen, zelfs als ze een VPN-service op hun apparaat hebben aangesloten. Hoewel de websites deze techniek tot nu toe niet gebruiken, zal het niet ongebruikt blijven door de websites zoals Netflix, Hulu en andere die gretig op zoek zijn naar een manier om VPN-gebruikers de toegang tot hun diensten te ontzeggen.

Verborgen VPN-details, zoals uw echte locatie en internetprovider, kunnen worden ontdekt via een paar coderegels. WebRTC-kwetsbaarheid is een webgebaseerd probleem, maar dit kan van invloed zijn op de applicaties die webpagina's kunnen weergeven. Snoopende entiteiten zoals overheden, internetproviders, marketeers en andere kunnen uw gegevensverkeer en browsegeschiedenis bijhouden.

Controleer daarom uw VPN-verbinding en implementeer privacymaatregelen om een ​​plotselinge blokkade van uw favoriete services zoals BitTorrent, Netflix of andere streaming- en browse-inhoud te voorkomen..

Hoe u uw Traffic Encryption Tools kunt controleren

VPN-beveiligingstest kan worden uitgevoerd via verschillende testtools om een ​​perfect werkende en veilige VPN-verbinding te garanderen. De genoemde technieken zijn degenen die een paar minuten duren en zijn echt eenvoudig te volgen. Ze kunnen u echter beschermen tegen extreme gegevensdiefstallen, ISP-rondneuzen, overheidstoezicht en cyberdreigingen.

1 - DNS-lektest

Om DNS-lekken te analyseren, moet u de DNS-lektest bezoeken om het DNS-lekprobleem van uw verbinding binnen enkele seconden te verifiëren. Voer eerst de test uit zonder VPN-verbinding in te schakelen en noteer uw IP-adres en locatiegegevens.

Schakel nu uw VPN-service in en ga naar de website om de test opnieuw uit te voeren. Het weergegeven resultaat moet een vals IP-adres bevatten dat aan u is toegewezen door de VPN-provider en de locatie moet worden gewijzigd op basis van uw verbonden VPN-server. Terwijl, als je vorige gegevens dezelfde zijn als die met een VPN-verbinding, je DNS lekt.

2 - P2P Torrent IP-adrestest

P2P torrenting is de meest populaire oorzaak waarvoor de gebruikers VPN-services kiezen om anoniem te blijven. Als uw anonimiteit echter niet beveiligd is via een bepaalde VPN, wat is het voordeel van het gebruik ervan? Daarom is het echt belangrijk voor u om de P2P torrent IP-adrestest uit te voeren.

ipleak-test is een efficiënte toepassing die u een snelle torrent-IP-controle zou kunnen bieden. Onder de applicatie heb je een torrent IP check-test waarvoor je het test torrent-bestand op je P2P-client moet downloaden. Na het downloaden opent en analyseert u de IP-adresgegevens die het bevat. Als uw echte IP-adres en DNS worden weergegeven, zijn uw VPN-services defect en bent u niet veilig.

3 - IP-adrestest

U moet uw IP-adres controleren via whatismyipaddress.com. Ook hier als u informatie krijgt die vergelijkbaar is met uw echte IP-adres en locatie dan bevat uw VPN-verbinding waarschijnlijk kwetsbaarheden.

Ga echter naar de IP-lektest om een ​​uitgebreide IP-adrestest uit te voeren. Deze applicatie zal u helpen om uw VPN-prestaties voor Java en Flash te analyseren, die zullen vertellen dat deze beschermd zijn of uw echte DNS-informatie lekken.

Hier is de YouTube-zelfstudie

Hoe VPN-verkeer te controleren is gecodeerd of niet

Om de VPN-verbinding op uw apparaat te controleren, is er een eenvoudige manier waarmee u de coderingsprestaties van uw VPN-provider kunt beoordelen.

Gegevenscodering analyseren op pc

  • Download eerst gratis software zoals Wireshark en installeer het op uw apparaat.

Hoe te controleren of uw VPN daadwerkelijk is gecodeerd

  • Om het proces van gegevensanalyse te starten, moet u een webpagina ontdekken die niet veilig is. De site die u kiest, mag bijvoorbeeld niet 'HTTPS’In het webadres. Een veilige webpagina zou het voor u moeilijk maken om de coderingskwetsbaarheden te achterhalen.
  • Open nu WIRESHARK en klik op de knop 'Vastleggen”Optie bovenaan de weergegeven pagina getoond. Druk daarna op 'opties”.

Hoe te controleren of uw VPN daadwerkelijk is gecodeerd

Hoe te controleren of uw VPN daadwerkelijk is gecodeerd

  • Dit brengt u naar een ander menu met hetzelfde menu als het vorige.
  • Klik op "Ethernet”Waarmee u het IP-adres van uw router of het normale IP-adres kunt bekijken als u zich niet achter een router bevindt.

Hoe te controleren of uw VPN daadwerkelijk is gecodeerd

  • Klik nu op de 'begin"En laad de geopende webpagina opnieuw op uw pc. Voer het herlaadproces zo snel mogelijk uit.

Hoe te controleren of uw VPN daadwerkelijk is gecodeerd

  • Druk op de Rode Kruis-knop die wordt weergegeven bovenaan 'Vastleggen via Ethernet”Om een ​​lange lijst met onnodige resultaten te stoppen.

Hoe te controleren of uw VPN daadwerkelijk is gecodeerd

Uit de weergegeven lijst met vastgelegde resultaten ziet u protocollen sectie met verschillende protocolresultaten zoals DNS, TCP, HTTPS, enz.

Hoe te controleren of uw VPN daadwerkelijk is gecodeerd

  • Klik nu één voor één op de verschillende vastleggingen en je zult veel leesbare dingen zien, zoals de namen van webpagina's, in de onderstaande tekst.

Hoe te controleren of uw VPN daadwerkelijk is gecodeerd

Dit is het resultaat wanneer u echter niet bent verbonden met een VPN-provider om de prestaties van uw VPN te inspecteren; u moet het vorige proces opnieuw uitvoeren nadat u de VPN-verbinding op uw apparaat hebt ingeschakeld. Terwijl je een paar seconden aan je VPN moet geven voor een juiste verbinding.

Na het uitvoeren van het vastlegproces, controleert u de protocollen uit de weergegeven lijst. Voor een efficiënte werkende VPN moeten alle protocollen ‘UDP’ zijn. Als u op de vastleggingen klikt, moet er ook inhoud verschijnen die onleesbaar is. Als dit niet het geval is, is er een fout opgetreden in uw VPN-codering en moet u een authentieke provider overwegen.

Hoe te controleren of uw VPN daadwerkelijk is gecodeerd

Hoe te controleren of uw VPN daadwerkelijk is gecodeerd

Video-instructies

Hoe te beschermen tegen dergelijke problemen

U kunt een gemakkelijke prooi zijn voor hackers en personen met kwaadaardige bedoelingen als u een inefficiënte en onbeschermde VPN-service gebruikt. De meeste personen zijn zich niet bewust van de kwetsbaarheid van WebRTC die een VPN kan infecteren.

Daarom moet een intelligente gebruiker zijn VPN-service controleren en maatregelen nemen om de kwetsbaarheidsrisico's te omzeilen. Hier zijn enkele van de meest handige tips die u onmiddellijk kunt volgen om uzelf te beschermen.

Schakel WebRTC uit in uw browser

Als u getuige bent geweest van de tests en deze in uw browser hebben gewerkt, wordt dit beïnvloed en moet u het beveiligingslek zo snel mogelijk verhelpen. Browsers zoals Chrome, Firefox en Opera en degenen die hierop zijn gebaseerd, schakelen meestal standaard WebRTC in. Terwijl Internet Explorer en Safari niet op dezelfde manier werken totdat u WebRTC in het bijzonder inschakelt.

Mensen zouden denken om hun browser te schakelen om degene te krijgen zonder WebRTC ingeschakeld. Preventieve maatregelen voor uw bestaande browsers zijn echter minder tijdrovend en moeiteloos. Ook willen de gebruikers van deze populaire browsers niet van browser wisselen.

  • Voor Chrome en Opera, installeer de Chrome Web Store-extensie ScriptSafe in uw browser. Dit kan ook in de Opera-browser worden geïnstalleerd en zal WebRTC in uw browser uitschakelen.
  • Voor Firefox, u kunt kiezen tussen twee opties, installeer de WebRTC-add-on uitschakelen vanuit de Mozilla-add-ons of u kunt WebRTC rechtstreeks vanuit uw browserinstellingen uitschakelen.

Open een tabblad in uw Firefox-browser en ga naar "about: config" in de URL-balk. Zoek nu en stel "media.peerconnection.enabled" in op false.

Schakel WebRTC uit op Firefox, Chrome en Opera - 2018 bijgewerkt

De efficiënte privacy-extensies zoals Adblock, PrivacyBadger en Disconnect kunnen echter tegen dergelijk gedrag helpen. Hoewel deze WebRTC niet konden stoppen, maar u zeker zullen updaten om WebRTC in de nabije toekomst te blokkeren.

Conclusie

Veel van de VPN-services bieden hun gebruikers een proefperiode om te controleren of de VPN efficiënt is en voldoende privacy kan bieden aan hun gegevens of niet. Daarom is het beter om een ​​VPN-prestatie te controleren door deze tools te implementeren voordat u deze overweegt.

Een paar minuten iinvestments kunnen u redden van het verliezen van uw geld en vooral uw gevoelige gegevens van snoopers.