Hogyan ellenőrizhető, hogy a VPN valóban titkosítva van-e

[ware_item id=33][/ware_item]

A virtuális magánhálózat (VPN) elsődleges funkciója a felhasználók magánéletének védelme és adataik biztonságának biztosítása. Ha azonban a VPN-kapcsolat nem hatékony az adatforgalom titkosításához, akkor mi az az előnye, hogy átjutsz rajta?


A VPN egy olyan technológia, amely megvédi a felhasználói adatokat a szemektől, például a hackerektől, a kormányzati ügynökségektől és az internetszolgáltatótól. Az IP és a DNS védelem elhomályosítása révén a felhasználó névtelen marad az internetes böngészés közben.

Álarcos IP-cím segít megkerülni a webhely korlátozásait, és megkerülni az adatok harmadik fél általi nyomon követésének esélyét. Mivel a valódi IP-címét az internetszolgáltató rendeli, amelyen keresztül a helyét és az internetes forgalmat az ISP ismeri. Például észrevette a képernyőn megjelenő üzenetet, például: „bocs, ez a videó nem érhető el az Ön országában”, vagy hasonló nyilatkozatot, miközben hozzáfér a videótartalomhoz. Ennek oka az, hogy a valódi IP feltárja a tartózkodási helyét, és nem tudja megtekinteni a régiójában blokkolt tartalmat.

Hogyan lehet megkerülni az ISP fojtását Állítsa le az ISP figyelését egyszerűen

Ez az oka annak, hogy a VPN rendkívüli és rendkívüli figyelmet kap, ám hatalmas növekedés figyelhető meg a VPN felhasználók körében. De sajnos sok ember újszerűen alkalmazza ezt a technológiát, és nem ismeri a VPN által okozott biztonsági kockázatokat.

Ahol egy VPN biztonsági rést okozhat

A közelmúltban felfedezett hiba, amely a VPN-titkosítás hibájával csökkentheti a biztonságot, az a legtöbb ember nem ismeri. A távoli webhelyek szinte minden böngészőhöz beépített böngésző WebRTC funkciójának előnyeit élvezik.

VPN titkosítási útmutató: és hogyan működik??

Ez segíthet felfedni a felhasználó valódi IP-címét akkor is, ha VPN-szolgáltatása van csatlakoztatva az eszközükhöz. Annak ellenére, hogy a webhelyek eddig nem használják ezt a technikát, ám ezt nem fogják használni azok a webhelyek, mint a Netflix, a Hulu és más, amelyek lelkesen keresik a módját, hogy megakadályozzák a VPN-felhasználókat a szolgáltatásokhoz való hozzáféréstől..

A VPN által elrejtett részletek, mint például a valódi tartózkodási helyed és az internetszolgáltató, néhány sornyi kód segítségével kitalálhatók. A WebRTC sebezhetősége web alapú probléma, de befolyásolhatja azokat az alkalmazásokat, amelyek weboldalakat jeleníthetnek meg. Snooping szervezetek, például kormányok, internetszolgáltatók, marketingszakemberek és más szervezetek nyomon követhetik az adatforgalmat és az internetes böngészési előzményeket.

Ezért ellenőriznie kell a VPN-kapcsolatot, és végre kell hajtania az adatvédelmi intézkedéseket, hogy elkerülje a kedvenc szolgáltatások, például a BitTorrent, a Netflix, vagy bármilyen más streaming és böngészési tartalom hirtelen blokkolását..

Hogyan ellenőrizhetem a forgalom titkosító eszközöket

A VPN biztonsági tesztet különféle tesztelési eszközökön keresztül elvégezhetjük a tökéletesen működő és biztonságos VPN kapcsolat biztosítása érdekében. Az említett technikák azok, amelyek néhány percet igénybe vesznek, és nagyon egyszerűek követni őket. Megóvhatják azonban a szélsőséges adatlopásoktól, az internetszolgáltatók szimatolásától, a kormányzati megfigyeléstől és a számítógépes fenyegetésektől.

1 - DNS szivárgásteszt

A DNS-szivárgás elemzéséhez meg kell látogatnia a DNS-szivárgástesztet, amely néhány másodpercen belül ellenőrzi a kapcsolat DNS-szivárgásának problémáját. Először végezze el a tesztet a VPN-kapcsolat engedélyezése nélkül, és jegyezze fel IP-címét és helyadatait.

Most kapcsolja be a VPN szolgáltatást, és lépjen tovább a webhelyre, hogy ismét elvégezze a tesztet. A megjelenített eredménynek tartalmaznia kell egy hamis IP-címet, amelyet a VPN-szolgáltató rendel hozzá, és a helyet a csatlakoztatott VPN-kiszolgálónak megfelelően kell megváltoztatni. Mivel, ha korábbi adatai megegyeznek a VPN-kapcsolattal rendelkező adataival, akkor a DNS szivárog.

2 - P2P Torrent IP-címteszt

A P2P torrenting a legnépszerűbb ok, amely miatt a felhasználók úgy döntöttek, hogy a VPN-szolgáltatások névtelenül maradnak. Ha azonban anonimitása nem biztonságos egy adott VPN-en keresztül, akkor mi a haszna annak használata. Ezért nagyon fontos, hogy elvégezze a P2P torrent IP-cím tesztet.

Az ipleak teszt egy hatékony alkalmazás, amely gyors torrent IP-ellenőrzést biztosíthat Önnek. Az alkalmazás alatt van egy torrent IP-ellenőrző teszt, amelyhez le kell töltenie a teszt-torrent fájlt a P2P-kliensen. A letöltés után nyissa meg és elemezze a benne található IP-cím részleteit. Ha megjeleníti az igazi IP-címet és a DNS-t, akkor a VPN-szolgáltatások hibásak, és nincs biztonságban.

3 - IP cím teszt

Ellenőrizze IP-címét a whatismyipaddress.com webhelyen. Itt akkor is szerepelhet, ha a valós IP-címhez és helyhez hasonló információt kap, mint a VPN-kapcsolat, valószínűleg biztonsági réseket tartalmaz.

Ha kiterjesztett IP-címet tesztel, akkor ugorjon az IP-szivárgástesztre. Ez az alkalmazás segít a Java és Flash VPN-teljesítményének elemzésében, amely azt jelzi, hogy védettek vagy szivárognak a valódi DNS-adatok.

Itt található a YouTube bemutatója

Hogyan lehet ellenőrizni, hogy a VPN forgalma titkosítva van-e vagy sem

A VPN-kapcsolat ellenőrzéséhez a készüléken egyszerűen meg tudja ítélni a VPN-szolgáltató titkosítási teljesítményét..

Adatok titkosításának elemzése PC-n

  • Először töltsön le olyan ingyenes szoftvereket, mint a wireshark és telepítse a készülékre.

Hogyan ellenőrizhető, hogy a VPN valóban titkosítva van-e

  • Az adatok elemzésének megkezdéséhez meg kell találnia egy nem biztonságos weboldalt. Például a választott webhelynek nem tartalmaznia kell „HTTPS”A webcímen. A biztonságos weboldal megnehezítené a titkosítási sérülékenységek kiszámítását.
  • Most nyissa meg a WIRESHARK szoftvert, és kattintson a „Elfog”Lehetőséget a megjelenített oldal tetején. Ezután nyomja meg a „opciók”.

Hogyan ellenőrizhető, hogy a VPN valóban titkosítva van-e

Hogyan ellenőrizhető, hogy a VPN valóban titkosítva van-e

  • Ezzel egy másik menüponthoz juthat, amely ugyanaz, mint az előző.
  • Kattintson "Ethernet”, Amelyen keresztül megnézheti útválasztójának IP-címét vagy a szokásos IP-címet, ha nem az útválasztó mögött áll.

Hogyan ellenőrizhető, hogy a VPN valóban titkosítva van-e

  • Most nyomja meg a „Rajt”Gombot, és töltse be újra a megnyitott weblapot a számítógépére. A lehető leggyorsabban hajtsa végre az újratöltési folyamatot.

Hogyan ellenőrizhető, hogy a VPN valóban titkosítva van-e

  • Üsd a Vöröskereszt gomb amely a „Felvétel Ethernetről”Fül, hogy leállítsa a felesleges eredmények rögzítésének hosszú listáját.

Hogyan ellenőrizhető, hogy a VPN valóban titkosítva van-e

A rögzített eredmények megjelenített listáján láthatja jegyzőkönyvek szakasz, amelynek változó protokoll eredményei vannak, például DNS, TCP, HTTPS stb.

Hogyan ellenőrizhető, hogy a VPN valóban titkosítva van-e

  • Most kattintson a különféle rögzítésekre egyenként, és az alább megjelenő szövegben sok olvasható dolgot, például weboldalneveket észlel..

Hogyan ellenőrizhető, hogy a VPN valóban titkosítva van-e

Ez az, amit eredményez, ha nem kapcsolódik VPN-szolgáltatóhoz, hogy ellenőrizze VPN-jének teljesítményét; a készülék VPN-kapcsolatának bekapcsolása után meg kell ismételnie az előző eljárást. Mivel néhány másodpercet kell adnia a VPN-nek a megfelelő kapcsolathoz.

A rögzítési folyamat elvégzése után ellenőrizze a protokollokat a megjelenített listából. A hatékony VPN működéséhez az összes protokollnak UDP-nek kell lennie. A rögzítésekre kattintva egy olvashatatlan tartalmat is megjeleníthet. Ha nem ez a helyzet, akkor a VPN titkosítása hibás, és hiteles szolgáltatót kell figyelembe vennie.

Hogyan ellenőrizhető, hogy a VPN valóban titkosítva van-e

Hogyan ellenőrizhető, hogy a VPN valóban titkosítva van-e

Video bemutató

Hogyan lehet védeni az ilyen kérdésekkel szemben

Könnyű zsákmány lehet a hackerek és a rosszindulatú szándékú személyek számára, ha nem hatékony és nem védett VPN-szolgáltatást használ. Az egyének többsége nem ismeri a WebRTC sebezhetőségét, amely bármelyik VPN-t megfertőzheti.

Ezért egy intelligens felhasználónak ellenőriznie kell a VPN szolgáltatását, és intézkedéseket kell tennie a sebezhetőségi kockázatok elkerülésére. Íme néhány a legkényelmesebb tipp, amelyet azonnal követhet, hogy megvédje magát.

Kapcsolja ki a WebRTC-t a böngészőben

Ha szemtanúja volt a teszteknek, és azok a böngészőjükbe bevitték őket, az nem érinti azokat, és a sérülékenységet a lehető leghamarabb ki kell javítania. Az olyan böngészők, mint a Chrome, a Firefox és az Opera, valamint az ezekre épülő böngészők alapvetően engedélyezik a WebRTC használatát. Míg az Internet Explorer és a Safari csak addig működnek, amíg Ön nem kapcsolja be a WebRTC-t.

Az emberek azt gondolnák, hogy váltanak a böngészőjükre, hogy a WebRTC engedélyezése nélkül lehessen. A meglévő böngészők számára azonban a megelőző intézkedések kevésbé időigényesek és erőfeszítésesebbek. Ezen kívül a népszerű böngészők felhasználói sem szeretnék váltani böngészőjüket.

  • Chrome-ra és Opera-ra, telepítse a Chrome Internetes áruház ScriptSafe kiterjesztését böngészőjére. Ez telepíthető az Opera böngészőbe is, és letiltja a WebRTC-t böngészőjében.
  • Firefox számára, választhat két lehetőség közül: telepítheti a WebRTC kiegészítő letiltását a Mozilla kiegészítőkből, vagy közvetlenül a böngészőbeállításokból letilthatja a WebRTC-t.

Nyisson meg egy lapot a Firefox böngészőben, és lépjen a „about: config” elemre az URL-sávon. Most keresse meg és állítsa a „media.peerconnection.enabled” értékét hamis értékre.

A WebRTC letiltása a Firefox, a Chrome és az Opera operációs rendszeren - 2018 frissítve

A hatékony adatvédelmi kiterjesztések, például az Adblock, a PrivacyBadger és a Disconnect azonban segíthetnek az ilyen viselkedés ellen. Bár ezek nem tudták megállítani a WebRTC-t, de feltétlenül frissítik Önt, hogy blokkolja a WebRTC-t a közeljövőben.

Következtetés

Számos VPN-szolgáltatás próbaidőszakot biztosít a felhasználók számára annak ellenőrzésére, hogy a VPN hatékony-e, és elegendő adatvédelmet tud-e biztosítani adataikhoz. Ezért jobb, ha megvizsgálja a VPN teljesítményét ezen eszközök végrehajtása előtt.

Néhány perces beruházás megmentheti Önt pénz elvesztéséből, és ami a legfontosabb: a snoopers-től származó érzékeny adatok.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me