I2P εναντίον TOR vs VPN vs Proxy που είναι πιο εξασφαλισμένο;

[ware_item id=33][/ware_item]

Τα εργαλεία ασφαλείας όπως το I2P, το Tor, το VPN και το Proxy είναι τα πιο προνομιούχα σε μια εποχή παρόμοιων προβλημάτων μυστικότητας. Όλα αυτά παρέχουν κατά το μάλλον ή ήττον τα ίδια χαρακτηριστικά ασφαλείας με διαφορετικές εντάσεις. Το Tor VS VPN σάς προσφέρει μια απάντηση που θα μπορούσε να αποκρύψει τη διεύθυνση IP σας, να ξεμπλοκάρει τους περιορισμένους ιστότοπους και να κρυπτογραφεί την επισκεψιμότητά σας και με τις δύο τεχνικές.


Ενώ το I2P VS Proxy σάς προσφέρει μια απάντηση που μπορείτε να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας και να περιηγηθείτε στον ιστό ανώνυμα.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι όροι που κάνουν όλα αυτά διαφορετικά μεταξύ τους και κάνουν ένα από αυτά προτιμότερο από το άλλο. Εδώ θα τονίσαμε τις διαφορές σήμανσης μεταξύ του Tor και του VPN, του I2P και του Proxy που διευκολύνουν τους ίδιους τους αναγνώστες να αποφασίσουν τον εαυτό τους με πιο αποτελεσματική απόδοση.

Πώς λειτουργούν όλες αυτές οι τεχνολογίες!

Όλοι οι χρήστες του Διαδικτύου δεν γνωρίζουν τα πρότυπα εργασίας των Tor, VPN, I2P και Proxy. Μέσω της κατανόησης αυτής, θα ήταν εύκολο για τους αναγνώστες να καταλάβουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που συζητούνται αργότερα στο άρθρο. Ωστόσο, αυτοί που είναι εξοικειωμένοι με τις λειτουργίες τους θα μπορούσαν να περάσουν από αυτό και να μεταβούν στην ενότητα που εξηγεί τα Tor VS VPN και I2P VS Proxy.

TOR (Δίκτυο TOR)

Το Tor είναι λογισμικό που σας επιτρέπει να περιηγείστε στο Διαδίκτυο ανώνυμα. Χωρίς χρεώσεις, κατεβάζει από το διαδίκτυο. Το πρόγραμμα περιήγησης Tor λειτουργεί διαφορετικά από ένα VPN. Τα δεδομένα κρυπτογραφούνται με διάφορους κόμβους. Οι τρεις διακομιστές ή οι κόμβοι που διατηρούνται μεταξύ της σύνδεσής σας και της προορισμένης θέσης για καλύτερη ανωνυμία.

Με κάθε κόμβο διέλευσης, τα δεδομένα κρυπτογραφούνται. Ενώ οι κόμβοι στους οποίους διαβιβάζονται δεδομένα γνωρίζουν απλώς τη θέση στην οποία θα μεταφέρουν τα δεδομένα και από πού έρχονται. Επομένως, ολόκληρη η διαδρομή, η προέλευση των δεδομένων και ο προορισμός αυτών των δεδομένων παραμένουν ανώνυμα.

I2P εναντίον TOR vs VPN vs Proxy που είναι πιο εξασφαλισμένο; Το κύκλωμα ρελέ δικτύου Tor επαναρυθμίζεται μετά από κάθε 10 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο, η προηγούμενη ενέργεια σας παρακολουθεί εύκολα.

I2P εναντίον TOR vs VPN vs Proxy που είναι πιο εξασφαλισμένο;

Οι κόμβοι λειτουργούν από διαφορετικούς εθελοντές και έτσι ο μεγαλύτερος αριθμός εθελοντών καθιστά το δίκτυο πιο αποτελεσματικό.

I2P εναντίον TOR vs VPN vs Proxy που είναι πιο εξασφαλισμένο;

Ως εκ τούτου, είναι δύσκολο ακόμη και για το NSA να αποσυντονίσει έναν χρήστη του Tor μέσω της σύνδεσης της αλυσίδας με το σημείο προέλευσης. Το Tor επίσης σταματάει τους μεσάζοντες να κατασκοπεύουν, όπως η παρακολούθηση ISP ή άλλοι κυβερνητικοί κυβερνήτες με κακόβουλες προθέσεις.

Ενώ τα δεδομένα σας βρίσκονται σε κίνδυνο ευπάθειας όταν φθάνουν στον τελευταίο διακομιστή όπου εμφανίζεται η αποκρυπτογράφηση. Ένας χειριστής στον προηγούμενο διακομιστή θα μπορούσε να διαβάσει όλες αυτές τις πληροφορίες και μπορεί να το χρησιμοποιήσει για οποιοδήποτε τέτοιο κακόβουλο σκοπό. Επομένως, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το HTTPS κατά την αποστολή των προσωπικών σας δεδομένων ώστε να παραμείνει κρυπτογραφημένο.

VPN (εικονικό ιδιωτικό δίκτυο)

Τα VPN είναι ένας πολύ γνωστός όρος για τους χρήστες του διαδικτύου της παρούσας ηλικίας. Μια τεχνολογία ασφάλειας που παίρνει τεράστια αναγνώριση και εξέταση είναι ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN), λόγω ορισμένων από τις ισχυρές δυνατότητες προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Η διαδικτυακή σας κίνηση κρυπτογραφείται μέσω ενός διακομιστή. Για παράδειγμα, αν επισκέπτεστε έναν ιστότοπο κατά τη σύνδεση με μια υπηρεσία VPN, από την πρώτη θα μεταβεί προς ένα διακομιστή και στη συνέχεια στην ιστοσελίδα. Αυτή η διαδικασία κρυπτογράφησης παρέχει πολλά πλεονεκτήματα για την ασφάλεια των δεδομένων σας.

Η κρυπτογράφηση της κυκλοφορίας σημαίνει ότι ένα άτομο μεταξύ σας και του διακομιστή δεν θα μπορούσε να πάρει τα δεδομένα σας. Όταν ένας πάροχος Διαδικτύου ή οποιαδήποτε άλλη οντότητα κοιτάζει προς τα κρυπτογραφημένα δεδομένα, εμφανίζεται ως ακατάλληλο κείμενο με juggled που δεν αναγνωρίζεται.

Επίσης, μια υπηρεσία VPN σάς επιτρέπει να ξεπεράσετε τους γεωπεριβάλλοντες μέσω της διαδικασίας κρυπτογράφησης. Για παράδειγμα, εάν είστε παρόντες στο Πεκίνο και ο διακομιστής VPN με τον οποίο συνδέεστε είναι στις Η.Π.Α. Στη συνέχεια, ο ιστότοπος που επισκέπτεστε θα σας θεωρήσει ως κάτοικο των Ηνωμένων Πολιτειών. Ως εκ τούτου, μπορείτε να μεταδώσετε περιεχόμενο που έχει αποκλειστεί ή περιοριστεί στο Πεκίνο και είναι διαθέσιμο για τους Αμερικανούς πολίτες όπως Netflix, HULU, κ.λπ..

Ωστόσο, η χρήση ενός VPN καθιστά τα δεδομένα σας ορατά στους διακομιστές VPN για τους οποίους οι περισσότεροι πάροχοι VPN ισχυρίζονται την πολιτική μηδενικής καταγραφής. Όμως, ποτέ δεν γνωρίζετε ότι αυτή είναι μια πραγματική υπόσχεση ή όχι και ότι αυτή η πολιτική θα παραμείνει η ίδια στο μέλλον. Έτσι, ένα VPN θα μπορούσε επίσης να αποκαλύψει τα δεδομένα σας ειδικά στους κρατικούς φορείς που είναι πιο πιθανό να αναγκάσουν τους παρόχους VPN να σπάσουν τον κανόνα τους.

I2P Anonymous Network

Το I2P ή το Invisible Internet Project είναι ένα αποκεντρωμένο δίκτυο ανωνυμοποίησης. Χτίζει με τη χρήση της Java σε παρόμοιους λόγους με τον Tor. Το I2P είναι ένα διαδίκτυο στο διαδίκτυο.

Αν συνδεθείτε σε αυτό το δίκτυο, μπορείτε γρήγορα να στείλετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να περιηγηθείτε σε ιστότοπους, να χρησιμοποιήσετε το blogging και το λογισμικό φόρουμ, να φιλοξενήσετε ιστοσελίδες, να επωφεληθείτε από την αποθήκευση αρχείων, να απολαύσετε ανώνυμη συνομιλία σε πραγματικό χρόνο και πολλά άλλα. Επιπλέον, μπορείτε άνετα να περιηγηθείτε στον ανοιχτό ιστό ανώνυμα.

Όχι σαν άλλα δίκτυα ανωνυμοποίησης, το I2P δεν προσπαθεί καν να παράσχει ανωνυμία κρύβοντας τον δημιουργό κάποιας επικοινωνίας, ενώ δεν είναι ο παραλήπτης. Οι συμμαθητές χρησιμοποιούν το I2P για να επικοινωνούν μεταξύ τους ανώνυμα. Σε αυτό το δίκτυο, ο αποστολέας και ο παραλήπτης δεν αναγνωρίζονται μόνο μεταξύ τους αλλά και σε τρίτους.

Ένα σύνολο κόμβων ή δρομολογητών δημιουργεί το δίκτυο I2P. Περιέχει επίσης πολλές μονοκατευθυντικές εισερχόμενες και εξερχόμενες εικονικές διαδρομές. Ένα κρυπτογραφικό γνωρίζει κάθε κόμβο. Οι κόμβοι επικοινωνούν μεταξύ τους με υπάρχοντες μηχανισμούς μεταφοράς όπως το TCP, το UDP, το οποίο περνάει μερικά μασάζ.

Οι εφαρμογές-πελάτες έχουν τον προορισμό τους ή κρυπτογραφικό αναγνωριστικό που επιτρέπει την αποστολή και λήψη μηνυμάτων. Οι πελάτες είναι ελεύθεροι να συνδεθούν με οποιοδήποτε δρομολογητή και να εγκρίνουν την προσωρινή μίσθωση ορισμένων σηράγγων. Αυτές οι σήραγγες χρησιμοποιούν για τη μετάδοση και λήψη σημάτων από το δίκτυο.

Το I2P διαθέτει την εσωτερική βάση δεδομένων του δικτύου για να διανέμει τη δρομολόγηση και να επικοινωνεί σταθερά με τις πληροφορίες.

Το δίκτυο I2P προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα στους χρήστες. Μοιράζεται αρχεία με ταχύτερο ρυθμό. Επιπλέον, δεν υπάρχουν επιθέσεις χρονισμού και ο άνθρωπος στις Μέσες επιθέσεις. Αλλά επιβάλλει και ορισμένους κινδύνους. Το δίκτυο I2P δεν εγγυάται ανωνυμία όταν το χρησιμοποιείτε δημόσια.

Επιπλέον, λειτουργεί τέλεια, όταν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις σωστές προδιαγραφές. Το δίκτυο I2P δεν λειτουργεί στον τυπικό χρήστη με σύστημα Window ή Mac. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λειτουργικό σύστημα Linus για να επιβεβαιώσετε χρήσιμη ανωνυμία.

Υπηρεσία αντιπροσώπων

Ο πληρεξούσιος είναι σαν μια πύλη μεταξύ του χρήστη και του διαδικτύου. Λειτουργεί ως ενδιάμεσος εξυπηρετητής που διαιρεί τους τελικούς χρήστες από τον ιστότοπο που πραγματοποιούν. Ο διακομιστής μεσολάβησης προσφέρει διαφορετικά επίπεδα ασφάλειας, προστασίας προσωπικών δεδομένων και λειτουργικότητας ανάλογα με την ανάγκη, τη χρήση ή την πολιτική οργάνωσής σας.

Όταν χρησιμοποιείτε υπηρεσία διακομιστή μεσολάβησης, τα δεδομένα κίνησης διαδικτύου εκτελούνται μέσω του διακομιστή μεσολάβησης για να απαντήσουν στο αίτημά σας. Το αίτημα που επιστρέψαμε στον ίδιο διακομιστή μεσολάβησης. Αργότερα ο διακομιστής μεσολάβησης προωθεί τα δεδομένα που λαμβάνονται από τον ιστότοπο.

Ένας διακομιστής μεσολάβησης δεν είναι παρά ένας υπολογιστής στο διαδίκτυο. Η διεύθυνση IP είναι ήδη γνωστή στον υπολογιστή σας.

Το αίτημα web πηγαίνει πρώτα στον διακομιστή μεσολάβησης. Αργότερα ο διακομιστής μεσολάβησης εκ μέρους σας υποβάλλει αίτημα ιστού. Επιπλέον, ο διακομιστής μεσολάβησης συλλέγει την απόκριση από τον διακομιστή ιστού και προωθεί τα δεδομένα της ιστοσελίδας. Με αυτόν τον τρόπο, βλέπετε τη σελίδα μέσα στο πρόγραμμα περιήγησης.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι όταν ο διακομιστής μεσολάβησης προωθεί το αίτημα ιστού, είναι πιθανό να κάνει αλλαγές στα δεδομένα σας και να σας δώσει τις πληροφορίες που υποθέτετε να βλέπετε.

Ένας διακομιστής μεσολάβησης μπορεί να αλλάξει τη διεύθυνση IP σας. Κρύβει τη διεύθυνση IP, αλλά δεν είναι σε θέση να κρυπτογραφήσει δεδομένα. Επίσης, ένας διακομιστής μεσολάβησης μπορεί να εμποδίσει την πρόσβαση σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες, ανάλογα με τη διεύθυνση IP.

Tor VS VPN: Ποια είναι η κύρια διαφορά

Με την ίδια βασική λειτουργικότητα που είναι ανωνυμία, και οι δύο τεχνολογίες ασφαλείας είναι αποτελεσματικές σε διαφορετικές συνθήκες. Επίσης, η χρήση τόσο για το VPN όσο και για τον Tor διαφέρει ο ένας από τον άλλο.

Για ροή: Tor VS VPN

Για streaming σκοπό, θέλετε να παρακάμψετε geo-περιορισμούς. Οι περισσότερες χώρες έθεσαν αυτούς τους περιορισμούς στο περιεχόμενο άλλων εθνών. Το Tor VS VPN για τέτοια χρήση είναι το ίδιο για την παροχή ανωνυμίας, ωστόσο, το πιο σημαντικό πράγμα ενώ το περιεχόμενο συνεχούς ροής είναι η ταχύτητα. Ως εκ τούτου, είναι προφανές ότι ένα VPN έχει το πλεονέκτημα έναντι του Tor όσον αφορά την ταχύτητα.

Πολλοί από τους χρήστες του Tor διαμαρτύρονται για εξαιρετικά αργή ταχύτητα, η οποία είναι μια ακραία ενόχληση για τους ανθρώπους που βλέπουν περιεχόμενο. Η ροή περιεχομένου με λανθασμένη ταχύτητα ενοχλεί τους ανθρώπους, ειδικά όταν δημοφιλή περιεχόμενα όπως το Netflix, το Hulu, το HBO και άλλοι είναι μεγάλα κανάλια συνεχούς ροής.

Tor VS VPN για σκοπούς ανωνυμίας

Αν χρειάζεστε ένα υψηλό επίπεδο ανωνυμίας από ένα πρόγραμμα περιήγησης Tor θα μπορούσε να είναι η καλύτερη επιλογή σε σύγκριση με ένα VPN. Λόγω πολλών κόμβων και διαφορετικών δικτύων, είναι δύσκολο για τους κρατικούς φορείς όπως οι κυβερνήσεις και οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου να εντοπίζουν την προέλευση των δεδομένων.

Torrenting μέσω του Tor VS VPN

Το Torrenting είναι μια πράξη που έχει αυστηρούς κανόνες στις περισσότερες χώρες. Είναι δύσκολο να καταλάβουν για τους περισσότερους ανθρώπους. Ωστόσο, με τη χρήση τεχνολογιών όπως το Tor και το VPN, θα μπορούσατε να κάνετε σίγουρα λήψεις torrent και κοινή χρήση αρχείων P2P.

Αλλά το ερώτημα εδώ είναι ότι μεταξύ του VPN και του Tor που το ένα είναι πιο αποτελεσματικό ενώ torrenting. Το βαρύ περιεχόμενο πολυμέσων, όπως οι ταινίες HD, απαιτεί πολύ χρόνο για λήψη. Ο Tor είναι μια σχετικά αργή υπηρεσία καθιστά πιο χρονοβόρο καθώς αποτελείται από πολλούς κόμβους. Ως εκ τούτου, torrenting θα μπορούσε να είναι τόσο ταχύτερη και ασφαλέστερη με μια υπηρεσία VPN.

Ποιο είναι καλύτερο για την προστασία προσωπικών δεδομένων & Ασφάλεια

Έχουμε επισημάνει πολλές πτυχές στις οποίες το ένα έχει πλεονέκτημα έναντι των άλλων. Ανυπομονούμε όμως για τη συνολική εντύπωση που δημιουργείται από αυτές τις πτυχές του Tor και του VPN. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Tor είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε όταν θέλετε ανώνυμη περιήγηση. Ωστόσο, το VPN εξυπηρετεί με πολλά χαρακτηριστικά, όπως spoofing γεω-περιορισμούς, ανωνυμία, torrenting, ταχύτερη ροή και ασφάλεια από hackers.

Αν και συνιστάται να επιλέξετε τις καλύτερες υπηρεσίες VPN που εμπιστεύονται οι χρήστες του Διαδικτύου και είναι αποτελεσματικές για τις υπηρεσίες τους.

I2P VS Proxy: Ποια είναι η κύρια διαφορά:

Τόσο το I2P όσο και το Proxy παρέχουν ανωνυμία στους χρήστες υπό διαφορετικές συνθήκες. Αυτές οι διαφορές εξετάζονται παρακάτω:

Για ροή: I2P VS Proxy:

Η ροή συνδέεται με την ταχύτητα. Ο πληρεξούσιος λειτουργεί πολύ πιο γρήγορα από τον I2P. Εάν χρησιμοποιείτε διακομιστή μεσολάβησης, τότε δεν υπάρχει πιθανότητα ότι η σύνδεσή σας στο Internet θα επιβραδυνθεί, ωστόσο το I2P λειτουργεί με πιο αργή ταχύτητα και ως εκ τούτου δεν είναι καλή επιλογή για streaming.

Εάν πρέπει να επιλέξετε μεταξύ I2P και Proxy για streaming τότε συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ένα διακομιστή μεσολάβησης.

I2P VS Proxy: Ανωνυμία Σκοπός:

Τόσο το I2P όσο και ο Proxy παρέχουν διαφορετικά επίπεδα ανωνυμίας στους χρήστες. Αν θέλετε να περιηγηθείτε στον ιστό ανώνυμα με την απόκρυψη της πραγματικής διεύθυνσης IP σας τότε μπορείτε να πάτε με Proxy. Ωστόσο, αν θέλετε να πλοηγηθείτε στο Dark Web ή σε οποιοδήποτε άλλο ιδιωτικό ιστό ανώνυμα τότε θα πρέπει να επιλέξετε το δίκτυο I2P.

Ποιο είναι καλύτερο για την προστασία προσωπικών δεδομένων και την ασφάλεια:

Και τα δύο εργαλεία παρέχουν διαφορετικά επίπεδα ιδιωτικότητας και ασφάλειας.

Ένας διακομιστής μεσολάβησης δεν προσφέρει δυνατότητα κρυπτογράφησης, αλλά αποτελεσματικά κρύβει τη διεύθυνση IP των χρηστών. Το I2P κρυπτογραφεί αποτελεσματικά τα δεδομένα της διαδικτυακής κίνησης αλλά αποτυγχάνει να κρυπτογραφήσει τη δραστηριότητα του δικτύου.

Ως εκ τούτου, το Proxy παρέχει ιδιωτικότητα και ασφάλεια όσον αφορά την απόκρυψη της πραγματικής διεύθυνσης IP, ενώ το I2P παρέχει ασφάλεια μέσω της κρυπτογράφησης των δεδομένων.

Ποιο είναι καλύτερο για streaming

Το VPN είναι μια καλύτερη επιλογή από Tor, Proxy και I2P. Η υπηρεσία VPN σπάνια επιβραδύνει και ως εκ τούτου είναι καλύτερο για streaming.

Ο Tor λειτουργεί με εξαιρετικά χαμηλή ταχύτητα, λόγω της οποίας τα δεδομένα ανεπιθύμητα αναποδογυρίζουν πολλοί κόμβοι, καθένας από τους οποίους μπορεί να είναι οπουδήποτε στον κόσμο. Επομένως, η χρήση του Tor είναι οδυνηρή καθώς η ταχύτητα είναι αργή και χρειάζεται αρκετός χρόνος για να ρέει.

Ενώ το I2P λειτουργεί πολύ πιο γρήγορα από τον Tor. Ο Tor είναι γεμάτος από αδιευκρίνιστες υπηρεσίες, πολλές από τις οποίες είναι πολύ γρηγορότερες από τα ισοδύναμα που βασίζονται σε Tor. Ωστόσο, ένας πληρεξούσιος δεν επιβραδύνει το διαδίκτυο. Αλλά μπορεί να κάνει την σύνδεση στο Internet να αισθάνεται πιο αργή έτσι είναι μια καλύτερη επιλογή από Tor και I2P αλλά όχι καλύτερη από VPN.

Ποιος παρέχει καλύτερη ανωνυμία:

Εάν η κύρια ανησυχία σας συνδέεται μόνο με την απόκρυψη της πραγματικής διεύθυνσης IP σας τότε πρέπει να πάτε με μια υπηρεσία proxy.

Ωστόσο, εάν θέλετε ιδιωτική πρόσβαση σε ορισμένες κρυφές υπηρεσίες και τεχνικές ανταλλαγής μηνυμάτων μέσα σε ένα κατανεμημένο δίκτυο συνεργατών, θα πρέπει να επιλέξετε I2P.

Εάν θέλετε να κρυπτογραφήσετε όλη την διαδικτυακή σας κίνηση και επίσης δεν θέλετε να συμβιβαστείτε στην ταχύτητα. Έτσι, το VPN είναι η καλύτερη επιλογή για ανωνυμία. Αλλά αν θέλετε να έχετε πρόσβαση σε ιδιωτικούς ιστότοπους και σκούρο ιστό τότε θα πρέπει να συμπεριλάβετε την ταχύτητα και να επιλέξετε τον Tor.

Ποιος παρέχει καλύτερη ασφάλεια και ιδιωτικότητα:

Όλοι τους παρέχουν καλύτερη ασφάλεια και ιδιωτικότητα με έναν τρόπο ή άλλο με ορισμένες παραλλαγές.

Το VPN προστατεύει την ιδιωτική ζωή των χρηστών, αποκρύπτοντας τη διεύθυνση IP και κρυπτογραφώντας την κίνηση στο διαδίκτυο. Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι δωρεάν πάροχοι VPN που δεν παρέχουν πάντα ασφάλεια και ιδιωτικότητα στους χρήστες.

Ομοίως, το I2P προστατεύει επίσης την ιδιωτική ζωή μέχρι να το χρησιμοποιείτε σε κανονική περιήγηση στο διαδίκτυο. Κρυπτογραφεί τα δεδομένα αλλά δεν κρυπτογραφεί τη δραστηριότητα δικτύου του συστήματος.

Ο Tor παρέχει καλύτερη ασφάλεια και ιδιωτικότητα σε όλες τις πτυχές. Κατά τη χρήση του Tor κανείς δεν πρόκειται να σας εντοπίσει οπουδήποτε. Ενώ ο πληρεξούσιος απλά κρύβει τη διεύθυνση IP, το επίπεδο προστασίας δεν είναι τόσο καλό όσο το Tor.

Ελπίζουμε ότι τώρα γνωρίζετε πλήρως τις βασικές διαφορές μεταξύ του VP Vs VPN και του I2P Vs Proxy και μπορείτε να αποφασίσετε ποιο εργαλείο είναι το πιο ασφαλές.