I2P versus TOR versus VPN versus proxy Wat is meer beveiligd?

[ware_item id=33][/ware_item]

Beveiligingstools zoals I2P, Tor, VPN en Proxy zijn de meest geprefereerde in een tijdperk van dergelijke privacy-rompslomp. Al deze bieden min of meer dezelfde beveiligingsfuncties met verschillende intensiteiten. Tor VS VPN geeft u een antwoord dat u uw IP-adres zou kunnen verbergen, geblokkeerde websites deblokkeren en uw verkeer codeert via beide technieken.


Terwijl I2P VS Proxy u een antwoord geeft dat u uw IP-adres kunt verbergen en anoniem op internet kunt surfen.

Er zijn echter bepaalde voorwaarden waardoor ze allemaal van elkaar verschillen en de ene de voorkeur verdient boven de andere. Hier zouden we de markeringsverschillen tussen Tor en VPN, I2P en Proxy benadrukken, waardoor het voor de lezers zelf gemakkelijk is om te beslissen wie efficiënter is.

Hoe al deze technologieën werken!

Niet alle internetgebruikers zijn op de hoogte van de werkpatronen van Tor, VPN, I2P en Proxy. Door dit te begrijpen, zouden de lezers gemakkelijk de voor- en nadelen kunnen achterhalen die later in het artikel worden besproken. Degenen die bekend zijn met hun functies, kunnen er echter doorheen bladeren en in het gedeelte springen waarin Tor VS VPN en I2P VS Proxy worden uitgelegd.

TOR (TOR-netwerk)

Tor is software waarmee u anoniem op internet kunt surfen. Het wordt kosteloos gedownload van internet. De Tor-browser werkt anders dan een VPN. De gegevens coderen met verschillende knooppunten. De drie servers of knooppunten worden bewaard tussen uw verbinding en de bestemde locatie om een ​​betere anonimiteit te bieden.

Met elk voorbijgaand knooppunt versleutelt de data. Terwijl knooppunten waarnaar gegevens worden overgedragen, alleen op de hoogte zijn van de locatie waarnaar de gegevens worden overgedragen en van waar deze vandaan komen. Daarom blijven de hele route, de oorsprong van de gegevens en de bestemming van die gegevens anoniem.

I2P versus TOR versus VPN versus proxy Wat is meer beveiligd? Het relaiscircuit van het Tor-netwerk wordt na elke 10 minuten gereset. Op deze manier kun je de vorige actie gemakkelijk volgen.

I2P versus TOR versus VPN versus proxy Wat is meer beveiligd?

De knooppunten werken door verschillende vrijwilligers, dus het grotere aantal vrijwilligers maakt het netwerk efficiënter.

I2P versus TOR versus VPN versus proxy Wat is meer beveiligd?

Daarom is het zelfs voor de NSA moeilijk om een ​​Tor-gebruiker de-anonimiseren door de keten te relateren aan het oorsprongpunt. Tor stopt ook met snuffelen tussen mannen, zoals de ISP-tracking of andere cybergoons met kwaadaardige bedoelingen.

Terwijl uw gegevens kwetsbaar zijn wanneer ze de laatste server bereiken waar de ontsleuteling plaatsvindt. Een operator op de vorige server zou al deze informatie kunnen lezen en voor dergelijke kwaadaardige doeleinden kunnen gebruiken. Gebruik daarom HTTPS terwijl u uw persoonlijke gegevens verzendt, zodat deze gecodeerd blijven.

VPN (Virtual Private Network)

VPN's zijn een bekende term voor internetgebruikers van deze tijd. Een beveiligingstechnologie die enorme erkenning en aandacht krijgt, is een Virtual Private Network (VPN) vanwege enkele van de robuuste privacyfuncties.

Uw internetverkeer versleutelt via een server. Als u bijvoorbeeld een website bezoekt terwijl u verbinding maakt met een VPN-service, gaat deze eerst naar een server en vervolgens naar de webpagina. Dit coderingsproces biedt vele voordelen voor uw gegevensbeveiliging.

Het coderen van verkeer betekent dat een persoon tussen u en de server uw gegevens niet kon ontvangen. Wanneer een internetprovider of een andere entiteit neerkijkt op de gecodeerde gegevens, wordt deze weergegeven als een ongepaste jongleerbare tekst die onherkenbaar is.

Met een VPN-service kunt u ook de geografische beperkingen omzeilen door het coderingsproces. Als u bijvoorbeeld aanwezig bent in Beijing en de VPN-server waarmee u verbinding maakt zich in de VS bevindt. Dan zal de site die u bezoekt u als inwoner van de Verenigde Staten denken. Daarom kun je een inhoud streamen die geblokkeerd of beperkt is in Beijing en beschikbaar is voor de Amerikaanse burgers zoals Netflix, HULU, enz..

Het gebruik van een VPN maakt uw gegevens echter zichtbaar voor de VPN-servers waarvoor de meeste VPN-providers hun nulregistratiebeleid claimen. Maar u weet nooit dat dit een echte belofte is of niet en zou dit beleid in de toekomst hetzelfde blijven. Een VPN kan uw gegevens dus ook onthullen, vooral aan de statelijke actoren die vaker VPN-providers dwingen hun regel te overtreden.

I2P Anoniem netwerk

Het I2P of Invisible Internet Project is een gedecentraliseerd anonimiserend netwerk. Het bouwt door Java te gebruiken op vergelijkbare gronden als Tor. I2P is feitelijk een internet binnen een internet.

Als u verbinding maakt met dit netwerk, kunt u snel e-mails verzenden, websites surfen, bloggen en forumsoftware gebruiken, websites hosten, profiteren van gedecentraliseerde bestandsopslag, genieten van anonieme realtime chat en nog veel meer. Bovendien kunt u comfortabel anoniem op het open web surfen.

In tegenstelling tot andere anonimiserende netwerken, probeert de I2P niet eens anonimiteit te bieden door de maker van bepaalde communicatie te verbergen terwijl niet de ontvanger. De collega's gebruiken I2P om anoniem met elkaar te communiceren. In dit netwerk zijn de afzender en ontvanger niet alleen voor elkaar, maar ook voor derden onherkenbaar.

Een set knooppunten of routers maakt het I2P-netwerk. Het bevat ook talloze unidirectionele inkomende en uitgaande virtuele paden. Een cryptografie kent elk knooppunt. De knooppunten communiceren met elkaar door bestaande transportmechanismen zoals TCP, UDP, die verschillende massages doorgeeft.

De client-applicaties hebben hun bestemming of cryptografische identificatie waarmee berichten kunnen worden verzonden en ontvangen. De clients kunnen verbinding maken met elke router en de tijdelijke lease van sommige tunnels goedkeuren. Deze tunnels worden gebruikt voor het verzenden en ontvangen van signalen door het netwerk.

I2P beschikt over een interne netwerkdatabase om routering te distribueren en stevig contact te maken met de informatie.

I2P-netwerk biedt verschillende voordelen voor de gebruikers. Het deelt bestanden sneller. Bovendien zijn er geen timingaanvallen en Man in the Middle Attacks. Maar het brengt ook bepaalde risico's met zich mee. I2P-netwerk garandeert geen anonimiteit wanneer u het in het openbaar gebruikt.

Bovendien werkt het perfect, wanneer het binnen de juiste specificaties wordt gebruikt. Het I2P-netwerk werkt niet op de typische gebruiker met een Windows- of Mac-systeem. U kunt Linus OS gebruiken om nuttige anonimiteit te bevestigen.

Proxy-service

Een proxy is als een gateway tussen de gebruiker en het internet. Het fungeert als een intermediaire server die de eindgebruikers scheidt van de website die ze bezoeken. Proxy biedt verschillende niveaus van beveiliging, privacy en functionaliteit afhankelijk van uw behoefte, gebruik of organisatiebeleid.

Wanneer u een proxyservice gebruikt, worden internetverkeersgegevens door de proxyserver geleid om uw verzoek te behandelen. Het verzoek hebben we teruggebracht naar dezelfde proxy-server. Later heeft de proxy-server de gegevens verkregen van de website.

Een proxyserver is niets anders dan een computer op internet. Het IP-adres is al bekend bij uw computer.

Het webverzoek gaat eerst naar de proxyserver. Later doet de proxy-server namens u een webverzoek. Bovendien verzamelt de proxyserver het antwoord van de webserver en stuurt de webpagina-gegevens door. Op deze manier ziet u de pagina in uw browser.

Er moet aan worden herinnerd dat wanneer proxy-server het webverzoek doorstuurt, het mogelijk is dat het wijzigingen in uw gegevens aanbrengt en u de informatie geeft die u veronderstelt te zien.

Een proxyserver kan uw IP-adres wijzigen. Het verbergt het IP-adres maar kan geen gegevens coderen. Een proxyserver kan ook de toegang tot specifieke webpagina's blokkeren, afhankelijk van hun IP-adres.

Tor VS VPN: wat is het belangrijkste verschil

Met dezelfde kernfunctionaliteit die anonimiteit is, zijn beide beveiligingstechnologieën effectief in verschillende omstandigheden. Ook verschilt het gebruik voor zowel VPN als Tor van elkaar.

Voor streaming: Tor VS VPN

Voor streamingdoeleinden wilt u geografische beperkingen omzeilen. De meeste landen leggen deze beperkingen op de inhoud van andere landen. Tor VS VPN voor dergelijk gebruik is hetzelfde in het bieden van anonimiteit, maar het belangrijkste bij het streamen van inhoud is de snelheid. Daarom is het een voor de hand liggend oordeel dat een VPN een voorsprong heeft op Tor met betrekking tot snelheid.

Veel van de Tor-gebruikers klagen over extreem lage snelheid, wat een extreme ergernis is voor de mensen die inhoud bekijken. Het streamen van inhoud met een gebrekkige snelheid is beangstigend voor de mensen, vooral wanneer populaire inhoud zoals Netflix, Hulu, HBO en anderen enorme streamingkanalen zijn.

Tor VS VPN voor anonimiteit

Als u een hoge mate van anonimiteit nodig heeft, is een Tor-browser wellicht de betere optie in vergelijking met een VPN. Vanwege veel knooppunten en uiteenlopende netwerken, is het moeilijk voor de statelijke actoren zoals overheden en wetshandhavingsinstanties om de oorsprong van gegevens te volgen.

Torrenting via Tor VS VPN

Torrenting is een handeling die in de meeste landen strikte regels heeft. Ze zijn moeilijk te begrijpen voor de meeste mensen. Door technologieën zoals Tor en VPN te gebruiken, kunt u echter veilig torrent-downloads en P2P-bestandsuitwisseling doen.

Maar de vraag is hier welke bij VPN en Tor efficiënter is tijdens torrenting. Zware media-inhoud zoals HD-films duurt lang om te downloaden. Omdat Tor een relatief langzame service is, is het tijdrovend omdat het uit veel knooppunten bestaat. Daarom kan torrenting zowel sneller als veilig zijn met een VPN-service.

Welke is beter voor privacy & Veiligheid

We hebben veel aspecten benadrukt waarin de ene een voorsprong heeft op de andere. Maar ik kijk uit naar de algehele indruk die wordt gegenereerd door deze aspecten van Tor en VPN. Je zou kunnen zeggen dat Tor beter te gebruiken is als je anoniem wilt browsen. VPN heeft echter veel functies, zoals geofuncties voor spoofing, anonimiteit, torrenting, snellere streaming en beveiliging tegen hackers.

Hoewel, het wordt aanbevolen om de beste VPN-services te kiezen die worden vertrouwd door internetgebruikers en die effectief zijn voor hun services.

I2P VS Proxy: wat is het belangrijkste verschil:

Zowel I2P als Proxy biedt anonimiteit aan de gebruikers in verschillende omstandigheden. Deze verschillen worden hieronder besproken:

Voor streaming: I2P VS Proxy:

Streaming hangt samen met de snelheid. De proxy werkt veel sneller dan I2P. Als u een proxyserver gebruikt, is er geen kans dat uw internetverbinding vertraagt, maar I2P werkt op een lagere snelheid en is daarom geen goede optie voor streaming.

Als u moet kiezen tussen I2P en Proxy voor streaming, is het raadzaam om een ​​Proxy-server te gebruiken.

I2P VS Proxy: Anonimiteit Doel:

Zowel I2P als Proxy biedt verschillende niveaus van anonimiteit voor de gebruikers. Als u anoniem op internet wilt surfen door uw echte IP-adres te verbergen, kunt u kiezen voor Proxy. Als u echter anoniem op Dark web of een ander privéweb wilt surfen, moet u het I2P-netwerk kiezen.

Wat beter is voor privacy en beveiliging:

Beide tools bieden verschillende niveaus van privacy en beveiliging.

Een proxyserver biedt geen coderingsfaciliteit, maar verbergt het IP-adres van de gebruiker efficiënt. I2P codeert effectief de internetverkeersgegevens, maar codeert de netwerkactiviteit niet.

Daarom biedt Proxy privacy en beveiliging in termen van het verbergen van het echte IP-adres, terwijl I2P beveiliging biedt door de gegevens te coderen.

Welke is beter voor streaming

VPN is een betere optie dan Tor, Proxy en I2P. De VPN-service vertraagt ​​zelden en staat daarom bekend als het beste voor streaming.

Tor werkt op een extreem lage snelheid, waardoor gegevens nonchalant door vele knooppunten worden teruggestuurd, die elk overal ter wereld aanwezig kunnen zijn. Daarom is het gebruik van Tor pijnlijk omdat de snelheid langzaam is en het veel tijd kost om te streamen.

Terwijl I2P iets sneller werkt dan Tor. Tor zit vol met niet-onthulde services, waarvan vele veel sneller zijn dan Tor-gebaseerde equivalenten. Een proxy vertraagt ​​het internet echter niet. Maar het kan de internetverbinding daardoor langzamer laten aanvoelen, het is een betere optie dan Tor en I2P maar niet beter dan VPN.

Welke zorgt voor een betere anonimiteit:

Als uw belangrijkste zorg alleen is gekoppeld om uw echte IP-adres te verbergen, moet u een proxy-service gebruiken.

Als u echter privétoegang wilt tot sommige verborgen services en berichttechnieken binnen een gedistribueerd netwerk van peers, moet u I2P kiezen.

Als u al uw internetverkeer wilt coderen en ook geen concessies wilt doen aan de snelheid. VPN is dus de beste optie voor anonimiteit. Maar als u toegang wilt krijgen tot privé-sites en dark web, moet u de snelheid bepalen en Tor kiezen.

Welke betere beveiliging en privacy biedt:

Ze bieden allemaal op een of andere manier betere beveiliging en privacy met enkele variaties.

VPN beschermt gebruikersprivacy door het IP-adres te verbergen en ook het internetverkeer te coderen. Er zijn echter verschillende gratis VPN-providers die niet altijd veiligheid en privacy bieden aan de gebruikers.

Op dezelfde manier beschermt I2P ook de privacy totdat u deze gebruikt tijdens een normale webbrowser. Het codeert de gegevens maar niet de netwerkactiviteit van het systeem.

Tor biedt betere beveiliging en privacy in alle aspecten. Tijdens het gebruik van Tor zal niemand je ergens identificeren. Terwijl proxy ook alleen het IP-adres verbergt, wat betekent dat het beschermingsniveau niet zo goed is als dat van Tor.

We hopen dat u nu volledig op de hoogte bent van de belangrijkste verschillen tussen Tor Vs VPN en I2P Vs Proxy en kunt beslissen welke tool de veiligste is.