I2P vs TOR vs VPN vs Proxy Care este mai securizat?

[ware_item id=33][/ware_item]

Instrumentele de securitate precum I2P, Tor, VPN și Proxy sunt cele mai preferate într-o epocă de astfel de probleme de confidențialitate. Toate acestea oferă mai mult sau mai puțin aceleași caracteristici de securitate cu intensități diferite. Tor VS VPN vă oferă un răspuns care vă poate ascunde adresa IP, deblocați site-urile web restricționate și criptați traficul prin ambele tehnici.


În timp ce Proxy I2P VS vă oferă un răspuns care vă poate ascunde adresa IP și puteți naviga pe anonimat.

Cu toate acestea, există anumite condiții care îi fac pe toți diferiți unul de celălalt și fac ca una dintre ele să fie preferată față de cealaltă. Aici am evidenția diferențele de marcaj dintre Tor și VPN, I2P și Proxy, ușurând cititorii înșiși să decidă pe cel cu performanțe mai eficiente.

Cum funcționează toate aceste tehnologii!

Nu toți utilizatorii de internet sunt conștienți de modelele de lucru ale Tor, VPN, I2P și Proxy. Prin înțelegerea acestui lucru, cititorilor ar fi ușor să-și dea seama de avantajele și dezavantajele care sunt discutate ulterior în articol. Cu toate acestea, cei care sunt familiarizați cu funcțiile lor ar putea să treacă peste ea și să sară pe secțiunea care explică Tor VS VPN și I2P VS Proxy.

TOR (TOR Network)

Tor este un software care vă permite să navigați pe internet în mod anonim. Fără nicio taxă, se descarcă de pe internet. Browserul Tor funcționează diferit de un VPN. Datele criptează cu diverse noduri. Cele trei servere sau noduri păstrate între conexiunea dvs. și locația destinată pentru a oferi un anonimat mai bun.

Cu fiecare nod care trece, datele criptează. Întrucât, nodurile către care transferurile de date sunt doar conștiente de locația către care vor transfera datele și de unde vin. Prin urmare, întregul traseu, originea datelor și destinația acestor date rămân anonime.

I2P vs TOR vs VPN vs Proxy Care este mai securizat? Circuitul de releu al rețelei Tor este resetat după fiecare 10 minute. În acest fel, acțiunea dvs. anterioară urmărește cu ușurință.

I2P vs TOR vs VPN vs Proxy Care este mai securizat?

Nodurile sunt operate de diferiți voluntari, astfel numărul mai mare de voluntari face rețeaua mai eficientă.

I2P vs TOR vs VPN vs Proxy Care este mai securizat?

Prin urmare, este chiar dificil pentru NSA să dezanonimeze un utilizator Tor, raportând lanțul la punctul de origine. Tor oprește, de asemenea, bâlbâitul bărbaților mijlocii, cum ar fi urmărirea ISP sau alte tipuri de cyber goon cu intenții rău intenționate.

Întrucât, datele dvs. sunt expuse riscului de vulnerabilitate atunci când ajung la ultimul server în care are loc decriptarea. Un operator de la serverul anterior a putut citi toate aceste informații și le poate folosi în orice scop rău intenționat. Prin urmare, ar trebui să utilizați HTTPS în timp ce trimiteți datele dvs. personale, astfel încât acestea să rămână criptate.

VPN (rețea privată virtuală)

VPN-urile sunt un termen foarte cunoscut pentru internauții din epoca actuală. O tehnologie de securitate care primește o recunoaștere și o considerație imensă este o rețea virtuală virtuală (VPN) datorită unora dintre caracteristicile sale de confidențialitate robuste.

Traficul dvs. de internet criptează printr-un server. De exemplu, dacă vizitați un site web în timp ce vă conectați la un serviciu VPN decât acesta, mai întâi va merge către un server și apoi către pagina web. Acest proces de criptare oferă multe avantaje pentru securitatea datelor dumneavoastră.

Criptarea traficului înseamnă că o persoană între dvs. și server nu a putut primi datele dvs. Când un furnizor de internet sau orice altă entitate privește datele criptate, acesta apare ca un text jonglat inadecvat care este de nerecunoscut.

De asemenea, un serviciu VPN vă permite să treceți peste geo-restricții prin procesul de criptare. De exemplu, dacă sunteți prezent la Beijing și serverul VPN la care vă conectați este în SUA. Atunci site-ul pe care îl vizitați vă va considera un rezident al Statelor Unite. Prin urmare, puteți transmite în flux un conținut blocat sau restricționat la Beijing și este disponibil pentru cetățenii americani, cum ar fi Netflix, HULU, etc..

Cu toate acestea, utilizarea unui VPN face ca datele dvs. să fie vizibile pentru serverele VPN pentru care majoritatea furnizorilor VPN revendică politica lor de înregistrare zero. Dar, nu știi niciodată că aceasta este o promisiune autentică sau nu și această politică va rămâne aceeași în viitor. Așadar, o VPN ar putea de asemenea să vă dezvăluie datele în special actorilor statului care sunt mai susceptibili să oblige furnizorii VPN să încalce regula lor.

Rețea anonimă I2P

Proiectul I2P sau Invisible Internet este o rețea de anonimizare defavorizată. Se construiește folosind Java pe motive similare cu Tor. I2P este efectiv un internet pe un internet.

Dacă vă conectați la această rețea, puteți trimite rapid e-mailuri, navigați pe site-uri web, puteți utiliza bloguri și software-uri forum, gazdă site-uri web, beneficiați de stocarea de fișiere devoltată, vă puteți bucura de chat-ul anonim în timp real și multe altele. Mai mult, puteți naviga confortabil pe site-ul deschis în mod anonim.

Nu cum ar fi alte rețele de anonimizare, I2P nu încearcă nici măcar să ofere anonimat ascunzând creatorul unei anumite comunicări, în timp ce nu este destinatarul. Colegii folosesc I2P pentru a comunica între ei în mod anonim. În această rețea, expeditorul și receptorul sunt de nerecunoscut nu numai unul față de celălalt, ci și terților.

Un set de noduri sau routere face rețeaua I2P. De asemenea, conține numeroase căi virtuale unidirecționale de intrare și de ieșire. Un criptografic cunoaște fiecare nod. Nodurile comunică între ele prin mecanisme de transport existente, cum ar fi TCP, UDP, care trece mai multe masaje.

Aplicațiile client au destinația sau identificatorul criptografic care permite trimiterea și primirea de mesaje. Clienții sunt liberi să se conecteze la orice router și să aprobe închirierea temporară a unor tuneluri. Aceste tunele sunt utilizate pentru transmiterea și primirea de semnale de către rețea.

I2P deține baza de date a rețelei sale interne pentru a distribui rutarea și a contacta ferm informațiile.

Rețeaua I2P oferă mai multe avantaje utilizatorilor. Partajează fișierele într-un ritm mai rapid. Mai mult decât atât, nu există atacuri în timp și Omul în atacurile din mijloc. Dar impune și anumite riscuri. Rețeaua I2P nu garantează anonimatul atunci când îl folosești în public.

Mai mult, funcționează perfect, atunci când este utilizat în specificațiile potrivite. Rețeaua I2P nu funcționează pe utilizatorul obișnuit cu un sistem Window sau Mac. Puteți utiliza sistemul de operare Linus pentru a confirma anonimatul util.

Serviciul Proxy

Un proxy este ca o poartă de acces între utilizator și internet. Acționează ca un server intermediar care împarte utilizatorii finali de site-ul web pe care navighează. Proxy oferă diferite niveluri de securitate, confidențialitate și funcționalitate în funcție de nevoia, utilizarea sau politica organizației dvs..

Când utilizați un serviciu proxy, datele despre traficul de internet circulă prin serverul proxy pentru a vă adresa solicitarea. Cererea pe care am adus-o înapoi la același server proxy. Mai târziu, serverul proxy transmite datele obținute de pe site-ul web.

Un server proxy nu este altceva decât un computer pe internet. Adresa IP este deja cunoscută de computer.

Cererea web merge mai întâi pe serverul proxy. Mai târziu, serverul proxy în numele dvs. face o solicitare web. Mai mult, serverul proxy colectează răspunsul de pe serverul web și transmite datele paginii web. În acest fel, vedeți pagina din browserul dvs..

Trebuie să ne amintim că atunci când serverul proxy transmite solicitarea web, este posibil să facă modificări în datele dvs. și să vă obțină informațiile pe care presupuneți că le vedeți.

Un server proxy este capabil să vă schimbe adresa IP. Ascunde adresa IP, dar nu este în măsură să cripteze datele. De asemenea, un server proxy este capabil să blocheze accesul la anumite pagini web în funcție de adresa lor IP.

Tor VS VPN: Care este diferența principală

Cu aceeași funcționalitate de bază care este anonimatul, ambele tehnologii de securitate sunt eficiente în circumstanțe diferite. De asemenea, utilizarea atât pentru VPN cât și pentru Tor diferă unele de altele.

Pentru streaming: Tor VS VPN

În scop de streaming, doriți să ocoliți geo-restricțiile. Majoritatea țărilor pun aceste restricții asupra conținutului altor națiuni. Tor VS VPN pentru o astfel de utilizare este aceeași în furnizarea anonimatului, totuși, cel mai important lucru în timp ce transmite conținut este viteza. Prin urmare, este o judecată evidentă faptul că un VPN are avantajul asupra Tor în ceea ce privește viteza.

Mulți dintre utilizatorii Tor se plâng de o viteză extrem de lentă, ceea ce reprezintă o supărare extremă pentru persoanele care vizionează conținut. Transmiterea conținutului cu o viteză defectuoasă este dificilă pentru oameni, în special atunci când conținut popular, cum ar fi Netflix, Hulu, HBO și altele sunt canale de streaming masive..

Tor VS VPN pentru scop anonimat

Dacă aveți nevoie de un nivel ridicat de anonimat decât un browser Tor ar putea fi opțiunea mai bună în comparație cu VPN. Din cauza numeroaselor noduri și a rețelei divergente, este dificil pentru actorii de stat, cum ar fi guvernele și agențiile de aplicare a legii să urmărească originea datelor.

Torrenting prin Tor VS VPN

Torrenting este un act care are reguli stricte în majoritatea țărilor. Sunt greu de înțeles pentru majoritatea oamenilor. Cu toate acestea, prin utilizarea tehnologiilor precum Tor și VPN, puteți efectua în mod sigur descărcări de torrent și partajare de fișiere P2P.

Dar întrebarea de aici este că, printre VPN și Tor, care este mai eficient în timp ce este torent. Conținutul mass-media, cum ar fi filmele HD, necesită mult timp pentru descărcare. Tor este un serviciu relativ lent, face mai mult timp, deoarece constă din mai multe noduri. Prin urmare, torrenting-ul ar putea fi atât mai rapid cât și sigur cu un serviciu VPN.

Care este mai bun pentru confidențialitate & Securitate

Am evidențiat multe aspecte în care unul are un avantaj față de celălalt. Dar așteaptă cu nerăbdare impresia generală generată de aceste aspecte ale Tor și VPN. S-ar putea spune că Tor este mai bine de utilizat atunci când doriți o navigare anonimă. Cu toate acestea, VPN servește cu multe caracteristici, precum spoofing geo-restricții, anonimat, torrenting, streaming mai rapid și securitate de la hackeri.

Deși, este recomandat să alegeți cele mai bune servicii VPN care sunt de încredere de către utilizatorii de internet și sunt eficiente pentru serviciile lor.

Proxy I2P VS: Care este diferența principală:

Atât I2P cât și Proxy oferă anonimat utilizatorilor în diferite circumstanțe. Aceste diferențe sunt discutate mai jos:

Pentru streaming: Proxy I2P VS:

Streamingul este asociat cu viteza. Proxy-ul funcționează cu o viteză mult mai rapidă decât I2P. Dacă utilizați un server proxy, atunci nu există nicio șansă ca conexiunea dvs. la internet să încetinească, totuși, I2P funcționează cu o viteză mai lentă și, prin urmare, nu este o opțiune bună pentru streaming.

Dacă trebuie să alegeți între I2P și Proxy pentru streaming, atunci este recomandat să utilizați un server proxy.

Proxy I2P VS: anonimat Scop:

Atât I2P cât și Proxy oferă niveluri diferite de anonimat utilizatorilor. Dacă doriți să navigați pe anonim prin ascunderea adresei IP reale, puteți merge cu Proxy. Cu toate acestea, dacă doriți să navigați pe Web Dark sau orice alt web privat în mod anonim, atunci trebuie să alegeți rețeaua I2P.

Ceea ce este mai bun pentru confidențialitate și securitate:

Ambele instrumente oferă niveluri diferite de confidențialitate și securitate.

Un server proxy nu oferă o funcție de criptare, dar ascunde eficient adresa IP a utilizatorilor. I2P criptează în mod eficient datele traficului de internet, dar nu reușește să cripteze activitatea rețelei.

Prin urmare, Proxy oferă confidențialitate și securitate în ceea ce privește ascunderea adresei IP reale în timp ce I2P oferă securitate prin criptarea datelor.

Care este mai bine pentru streaming

VPN este o opțiune mai bună decât Tor, Proxy și I2P. Serviciul VPN rareori încetinește și astfel este cunoscut cel mai bine pentru streaming.

Tor funcționează cu o viteză extrem de lentă, datorită căreia datele sunt respinse casual de multe noduri, fiecare dintre ele putând fi prezent oriunde în lume. Prin urmare, utilizarea Tor este dureroasă, deoarece viteza este lentă și necesită mult timp pentru a face flux.

Întrucât, I2P funcționează mai puțin mai repede decât Tor. Tor este plin de servicii nevăzute, multe dintre ele fiind mult mai rapide decât echivalentele bazate pe Tor. Cu toate acestea, un proxy nu încetinește internetul. Dar poate face ca conexiunea la internet să se simtă mai lent, fiind o opțiune mai bună decât Tor și I2P, dar nu mai bună decât VPN.

Care oferă un anonimat mai bun:

Dacă principala dvs. preocupare este legată doar de a ascunde adresa dvs. IP reală, atunci trebuie să mergeți cu un serviciu proxy.

Cu toate acestea, dacă doriți accesul privat la unele servicii ascunse și tehnici de mesagerie în cadrul unei rețele distribuite de colegi, ar trebui să alegeți I2P.

Dacă doriți să criptați tot traficul de internet și, de asemenea, nu doriți să faceți compromisuri și asupra vitezei. Astfel, VPN este cea mai bună opțiune pentru anonimat. Dar dacă doriți să accesați site-urile private și web-ul întunecat, ar trebui să includeți viteza și să alegeți Tor.

Care oferă o mai bună securitate și confidențialitate:

Toate acestea oferă o mai bună securitate și confidențialitate într-un fel sau altul cu unele variații.

VPN protejează confidențialitatea utilizatorilor prin ascunderea adresei IP și, de asemenea, criptarea traficului de internet. Cu toate acestea, există mai mulți furnizori VPN gratuite care nu oferă întotdeauna securitate și confidențialitate utilizatorilor.

În mod similar, I2P protejează, de asemenea, confidențialitatea până când îl utilizați pe o navigare web obișnuită. Criptează datele, dar nu criptează activitatea rețelei sistemului.

Tor oferă o mai bună securitate și confidențialitate sub toate aspectele. În timp ce folosiți Tor, nimeni nu vă va identifica nicăieri. Deși proxy ascunde și adresa IP, ceea ce înseamnă că nivelul de protecție nu este la fel de bun ca cel al lui Tor.

Sperăm că acum sunteți pe deplin conștienți de principalele diferențe dintre Tor Vs VPN și I2P Vs Proxy și puteți decide care instrument este cel mai sigur.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me