I2P vs TOR vs VPN vs proxy Melyik biztonságosabb?

[ware_item id=33][/ware_item]

A biztonsági eszközök, például az I2P, a Tor, a VPN és a proxy, a legelőnyösebbek az ilyen adatvédelmi problémák korszakában. Mindezek többé-kevésbé ugyanazokat a biztonsági funkciókat biztosítják, különböző intenzitással. A Tor VS VPN választ kap arra, hogy elrejti az IP-címét, feloldhatja a korlátozott webhelyek blokkolását, és mindkét módszerrel titkosítja a forgalmat..


Míg az I2P VS Proxy olyan választ kap, amely elrejti IP-címét, és névtelenül szörfözhet az interneten.

Vannak bizonyos feltételek, amelyek mindegyiket különbözik egymástól, és egyiket előnyben részesítik a másikkal szemben. Itt kiemelem a Tor és a VPN, az I2P és a Proxy közötti jelölési különbségeket, megkönnyítve maguknak az olvasóknak a hatékonyabb teljesítménnyel kapcsolatos döntést..

Hogyan működnek ezek a technológiák?!

Nem minden Internet-felhasználó ismeri a Tor, VPN, I2P és Proxy működési mintáit. Ennek megértése révén az olvasóknak könnyen kitalálhatják azokat az előnyöket és hátrányokat, amelyeket a cikk később tárgyal. Azonban azok, akik ismerik a funkcióikat, átmászhatnak rajta, és ugorhatnak a Tor VS VPN és az I2P VS Proxy magyarázatára..

TOR (TOR hálózat)

A Tor olyan szoftver, amely lehetővé teszi az anonim nélküli böngészést az interneten. Díjmentesen letölthető az internetről. A Tor böngésző másképp működik, mint a VPN. Az adatok különféle csomópontokkal vannak titkosítva. A három szerver vagy csomópont a kapcsolat és a rendeltetési hely között tartotta a jobb névtelenséget.

Az egyes áthaladó csomópontokkal az adatok titkosításra kerülnek. Míg azok a csomópontok, amelyekre az adatátvitel csak tisztában van azzal, hogy hova továbbítja az adatokat, és honnan jön. Ezért az egész útvonal, az adatok eredete és az adatok rendeltetési helye anonim marad.

I2P vs TOR vs VPN vs proxy Melyik biztonságosabb? A Tor hálózat relé áramköre 10 percenként visszaáll. Ily módon az előző művelet könnyen nyomon követhető.

I2P vs TOR vs VPN vs proxy Melyik biztonságosabb?

A csomópontok különféle önkéntesek által működnek, így a nagyobb önkéntesek száma hatékonyabbá teszi a hálózatot.

I2P vs TOR vs VPN vs proxy Melyik biztonságosabb?

Ezért nehéz, még az NSA számára is, hogy a Tor felhasználót anonimizálja anélkül, hogy a láncot a kiindulási pontra kapcsolja. Tor megakadályozza a középkorúak szippantását is, például az internetszolgáltató nyomkövetését vagy más rosszindulatú szándékú számítógépes gonoszokat.

Mivel az Ön adatait a sebezhetőség veszélye fenyegeti, amikor az az utolsó kiszolgálóra érkezik, ahol a visszafejtés megtörténik. Az előző szerver operátora elolvasta ezeket az információkat, és bármilyen ilyen rosszindulatú célra felhasználhatja azokat. Ezért a HTTPS-t használnia kell személyes adatainak küldésekor, hogy azok titkosítva maradjanak.

VPN (virtuális magánhálózat)

A VPN egy nagyon ismert kifejezés a jelen kor internet használói számára. A hatalmas elismerést és figyelmet igénylő biztonsági technológia egy virtuális magánhálózat (VPN), annak robusztus adatvédelmi funkcióinak néhány miatt.

Az internetes forgalom kiszolgálón keresztül titkosítja. Például, ha egy webhelyet látogat meg, miközben csatlakozik egy VPN szolgáltatáshoz, akkor előbb a kiszolgáló felé, majd a weboldal felé fordul. Ez a titkosítási folyamat számos előnnyel jár az adatbiztonság szempontjából.

A forgalom titkosítása azt jelenti, hogy egy személy közted és a szerver között nem tudta megszerezni az Ön adatait. Amikor egy internetszolgáltató vagy bármely más entitás a titkosított adatokra pillant, akkor nem megfelelő zsonglőrként jelenik meg, amely felismerhetetlen.

Ezenkívül a VPN szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a titkosítási folyamat révén legyőzze a földrajzi korlátozásokat. Például, ha Pekingben tartózkodik, és a VPN-kiszolgáló, amelyhez csatlakozik, az Egyesült Államokban található. Akkor a meglátogatott webhely úgy gondolja, hogy Ön az Egyesült Államok lakosa. Ezért a Pekingben blokkolt vagy korlátozott tartalmakat streamálhatja, és az Egyesült Államok polgárai számára elérhető, például a Netflix, a HULU stb..

A VPN használata azonban az adatokat láthatóvá teszi azoknak a VPN-kiszolgálóknak, amelyekre a legtöbb VPN-szolgáltató kijelenti nulla naplózási politikáját. Soha nem tudhatja, hogy ez valódi ígéret-e vagy sem, és vajon ez a politika változatlan marad-e a jövőben is. Tehát egy VPN felfedheti az Ön adatait, különösen az állami szereplők számára, akik nagyobb valószínűséggel kényszerítik a VPN-szolgáltatókat szabályaik megszegésére..

I2P névtelen hálózat

Az I2P vagy a Invisible Internet Project egy névtelenített hálózat egy decentralizált hálózat. A Java használatával épít fel a Torhoz hasonló alapokon. Az I2P valójában internet az interneten belül.

Ha csatlakozik ehhez a hálózathoz, gyorsan küldhet e-maileket, böngészhet weboldalakon, használhat blog- és fórumszoftvert, tárolhat webhelyeket, élvezheti a decentralizált fájltárolást, megengedhet magának anonim valós idejű csevegést és még sok más. Ezen felül kényelmesen kereshet névtelenül a nyílt weben.

A többi anonimizáló hálózathoz hasonlóan az I2P még nem is próbálja meg névtelenséget nyújtani azzal, hogy elrejti valamilyen kommunikáció alkotóját, miközben nem a címzett. A társak az I2P segítségével anonim módon kommunikálnak egymással. Ebben a hálózatban a feladó és a fogadó felismerhetetlen nemcsak egymás, hanem a harmadik felek számára is.

Csomópontok vagy útválasztók készítik az I2P hálózatot. Számos egyirányú bejövő és kimenő virtuális útvonalat is tartalmaz. A kriptográfia minden csomópontot ismeri. A csomópontok létező transzportmechanizmusok, például TCP, UDP útján kommunikálnak egymással, amely több masszázst is átad.

Az ügyfélalkalmazások rendeltetési helyükre vagy kriptográfiai azonosítójukkal rendelkeznek, amely lehetővé teszi üzenetek küldését és fogadását. Az ügyfelek szabadon csatlakozhatnak bármilyen útválasztóhoz, és jóváhagyhatják egyes alagutak ideiglenes bérbeadását. Ezek az alagutak jelek továbbítására és vételére szolgálnak a hálózaton keresztül.

Az I2P rendelkezik belső hálózati adatbázissal az útválasztás terjesztésére és az információk szilárd elérhetőségére.

Az I2P hálózat számos előnyt kínál a felhasználók számára. Gyorsabban osztja meg a fájlokat. Sőt, nincs időzítési támadás és az ember a középtámadásokban. De ez bizonyos kockázatokat is felvet. Az I2P hálózat nem garantálja a névtelenséget, ha nyilvános módon használja.

Sőt, tökéletesen működik, ha a megfelelő előírásoknak megfelelően használja. Az I2P hálózat nem működik a Windows vagy Mac rendszerekkel rendelkező tipikus felhasználóknál. A Linus OS használatával megerősítheti a hasznos névtelenséget.

Proxy szolgáltatás

A proxy olyan, mint egy átjáró a felhasználó és az internet között. Közvetítő szerverként működik, amely elválasztja a végfelhasználókat a szörfözött webhelytől. A Proxy a biztonság, a magánélet és a funkcionalitás különböző szintjeit kínálja, az Ön igényeire, felhasználására vagy szervezeti politikájára vonatkozóan.

Proxykiszolgáló használata esetén az internetes forgalmi adatok a proxykiszolgálón futnak keresztül a kérés megválaszolására. A kérést ugyanahhoz a proxy szerverhez hoztuk vissza. Később a proxykiszolgáló továbbítja a webhelyről beszerzett adatokat.

A proxykiszolgáló nem más, mint egy számítógép az interneten. Az IP-cím már ismert a számítógépével.

A webes kérés először a proxy szerverre kerül. Később az Ön nevében lévő proxy szerver webes kérést tesz. Ezenkívül a proxy szerver összegyűjti a választ a webszerverről, és továbbítja a weboldal adatait. Ily módon a böngészőben látja az oldalt.

Emlékeztetni kell arra, hogy amikor a proxyszerver továbbítja a webes kérést, akkor lehetséges, hogy megváltoztatja az Ön adatait, és megkapja neked azokat az információkat, amelyeket állítólag látni szeretne..

A proxyszerver képes megváltoztatni az Ön IP-címét. Elrejti az IP-címet, de nem tudja titkosítani az adatokat. Ezenkívül a proxyszerver az IP-címtől függően képes blokkolni a hozzáférést az egyes weboldalakhoz.

Tor VS VPN: Mi a legfontosabb különbség?

Ugyanazon alapvető funkcióval, amely anonimitás, mindkét biztonsági technológia különféle körülmények között hatékony. A VPN és a Tor használata egyaránt különbözik egymástól.

Streaming: Tor VS VPN

A streaming célja, hogy megkerülje a földrajzi korlátozásokat. Az országok többsége ezeket a korlátozásokat más nemzetek tartalmára helyezte. A Tor VS VPN ilyen felhasználás esetén azonos a névtelenség biztosításával, azonban a tartalom streamingje során a legfontosabb a sebesség. Ezért nyilvánvaló ítélet, hogy a VPN-nek van előnye a Tor-hoz képest a sebesség vonatkozásában.

A Tor felhasználók közül sokan panaszkodnak a rendkívül lassú sebességről, amely rendkívül bosszantó a tartalmat néző emberek számára. A hibás sebességű streaming streaming az embereket bántó, különösen akkor, ha a népszerű tartalmak, például a Netflix, Hulu, HBO és mások masszív streaming csatornák..

Tor VS VPN névtelenség céljából

Ha magas szintű anonimitást igényel, akkor a Tor-böngésző jobb megoldás lehet a VPN-hez képest. A sok csomópont és az eltérő hálózat miatt az állami szereplők, például a kormányok és a bűnüldöző szervek számára nehéz megfigyelni az adatok eredetét..

Torrent keresztül Tor VS VPN

A zaklatás olyan cselekedet, amely a legtöbb országban szigorú szabályokkal rendelkezik. A legtöbb ember számára nehezen érthető. A Tor és a VPN technológiák használatával azonban biztonságosan elvégezheti a torrent letöltést és a P2P fájlmegosztást.

De itt a kérdés az, hogy a VPN és a Tor között melyik a hatékonyabb, miközben a kínzó. A nehéz médiatartalmak, például a HD filmek letöltése hosszú időt vesz igénybe. A viszonylag lassú szolgáltatás miatt időigényesebb, mivel sok csomópontból áll. Ezért a torrent a VPN szolgáltatással gyorsabb és biztonságosabb is lehet.

Melyik a jobb az adatvédelemért & Biztonság

Sok szempontot kiemeltünk, amelyekben az egyiknek van előnye a másikkal szemben. De várakozással tekintve a Tor és a VPN ezen szempontjai által generált általános benyomás felé. Azt mondhatnánk, hogy a Tor-ot jobb akkor használni, ha névtelen böngészést akar. A VPN azonban számos olyan funkcióval szolgál, mint például a földrajzi korlátozások hamisítása, anonimitás, torrenting, gyorsabb streaming és a hackerekkel szembeni biztonság.

Javasoljuk azonban, hogy válassza ki a legjobb VPN-szolgáltatásokat, amelyek megbízhatóak az internet-felhasználók számára és hatékonyak szolgáltatásaik számára.

I2P VS Proxy: Mi a legfontosabb különbség:

Mind az I2P, mind a Proxy anonimitást biztosít a felhasználók számára, különböző körülmények között. Ezeket a különbségeket az alábbiakban tárgyaljuk:

Streaminghez: I2P VS Proxy:

A streaming a sebességgel van társítva. A proxy sokkal gyorsabban működik, mint az I2P. Ha proxykiszolgálót használ, akkor nincs esély arra, hogy az internetkapcsolat lelassul, azonban az I2P lassabb sebességgel működik, és ezért nem jó lehetőség a streaminghez..

Ha az I2P és a Proxy közül kell választania a streaminghez, akkor javasolt Proxy szervert használni.

I2P VS Proxy: Névtelenség Cél:

Az I2P és a Proxy egyaránt biztosít anonimitást a felhasználók számára. Ha névtelenül szörfözni akarja az igazi IP-cím elrejtésével, akkor lépjen a Proxy-ra. Ha azonban anonim módon szeretne szörfözni a Dark webben vagy más privát webben, akkor válassza az I2P hálózatot.

Melyik a jobb az adatvédelem és biztonság szempontjából:

Mindkét eszköz a magánélet és a biztonság különböző szintjeit biztosítja.

A proxyszerver nem nyújt titkosítást, de hatékonyan elrejti a felhasználók IP-címét. Az I2P hatékonyan titkosítja az internetes forgalmi adatokat, de nem titkosítja a hálózati tevékenységeket.

Ezért a Proxy adatvédelmet és biztonságot nyújt a valódi IP-cím elrejtése szempontjából, míg az I2P az adatok titkosításával nyújt biztonságot.

Melyik a jobb streaming-hez

A VPN jobb választás, mint a Tor, a Proxy és az I2P. A VPN szolgáltatás ritkán lelassul, így a streamingről ismert.

A Tor rendkívül lassú sebességgel működik, amelynek következtében sok csomópont véletlenszerűen visszafordítja az adatokat, amelyek mindegyike a világ bármely pontján jelen lehet. Ezért fájdalmas a Tor használata, mivel sebessége lassú, és sok időbe telik az adatfolyam.

Mivel az I2P gyorsabban működik, mint a Tor. A Tor tele nem feltárt szolgáltatásokkal, amelyek közül sok sokkal gyorsabb, mint a Tor-alapú ekvivalensek. A proxy azonban nem lassítja az internetet. De ez az internetkapcsolatot lassabban érzi magát, így jobb választás, mint a Tor és az I2P, de nem jobb, mint a VPN..

Melyik nyújt jobb névtelenséget:

Ha az Ön fő problémája csak a valódi IP-cím elrejtése, akkor kapcsolatba kell lépnie egy proxy szolgáltatással.

Ha azonban magánjellegű hozzáférést szeretne elérni néhány rejtett szolgáltatáshoz és üzenetküldési technikához az elosztott társaik hálózatán belül, akkor az I2P-t kell választania..

Ha titkosítani kívánja az összes internetes forgalmat, és nem akar kompromisszumot tenni a sebességgel sem. Így a VPN a névtelenség legjobb módja. De ha privát webhelyeket és sötét internetet szeretne elérni, akkor számoljon a sebességről, és válassza a Tor lehetőséget.

Melyik a jobb biztonság és adatvédelem:

Mindegyik jobb és jobb adatvédelmet biztosít valamilyen módon vagy más módon, bizonyos variációkkal.

A VPN védi a felhasználók magánéletét az IP-cím elrejtésével és az internetes forgalom titkosításával. Vannak azonban különféle ingyenes VPN-szolgáltatók, akik nem mindig biztosítanak biztonságot és adatvédelmet a felhasználók számára.

Hasonlóképpen, az I2P a magánélet védelmét is védi addig, amíg szokásos webböngészésig nem használja. Titkosítja az adatokat, de nem titkosítja a rendszer hálózati tevékenységét.

A Tor minden szempontból jobb biztonságot és adatvédelmet biztosít. A Tor használata közben senki sem fog azonosítani. Míg a proxy csak elrejti az IP címet, azaz a védelmi szint nem olyan jó, mint a Toréé.

Reméljük, hogy most már tisztában van a Tor Vs VPN és az I2P Vs Proxy közötti főbb különbségekkel, és eldöntheti, melyik eszköz a legbiztonságosabb..

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me