I2P vs. TOR vs VPN vs. välityspalvelin Mikä on turvallisempi?

[ware_item id=33][/ware_item]

Tietoturvatyökalut, kuten I2P, Tor, VPN ja Proxy, ovat suositeltavinta tällaisen yksityisyyden vaivan aikakaudella. Kaikki nämä tarjoavat suurin piirtein samat turvaominaisuudet, joilla on eri intensiteetti. Tor VS VPN antaa sinulle vastauksen, että voit piilottaa IP-osoitteesi, estää rajoitettujen verkkosivustojen estämisen ja salaa liikenteen molempien tekniikoiden avulla.


Vaikka I2P VS Proxy antaa sinulle vastauksen, että voit piilottaa IP-osoitteesi ja selata Internetiä nimettömästi.

On kuitenkin tiettyjä ehtoja, jotka tekevät niistä kaikista eroja toisistaan ​​ja tekevät niistä yhden parempana kuin toiset. Tässä korostamme Tor- ja VPN-, I2P- ja Proxy-sovellusten merkintäeroja, joten lukijoiden on helppo itse päättää, jolla on tehokkaampi suorituskyky..

Kuinka kaikki nämä tekniikat toimivat!

Kaikki Internet-käyttäjät eivät ole tietoisia Tor: n, VPN: n, I2P: n ja välityspalvelimen toimintamalleista. Tämän ymmärtämisen avulla lukijoiden olisi helppo selvittää edut ja haitat, joista keskustellaan myöhemmin artikkelissa. Toiminnoistaan ​​tuntevat voivat kuitenkin käydä läpi sen ja siirtyä kohtaan, jossa selitetään Tor VS VPN ja I2P VS Proxy.

TOR (TOR-verkko)

Tor on ohjelmisto, jonka avulla voit surffata Internetissä nimettömästi. Se ladataan Internetistä ilman maksuja. Tor-selain toimii eri tavalla kuin VPN. Tiedot salaavat eri solmuilla. Kolme palvelinta tai solmua pidettiin yhteyden ja määränpään sijainnin välillä paremman nimettömyyden aikaansaamiseksi.

Jokaisen ohittavan solmun yhteydessä data salaa. Solmut, joihin tiedonsiirto tietävät, vain sijaintiin, johon se siirtää tiedot, ja mistä se tulee. Siksi koko reitti, tietojen alkuperä ja niiden kohde ovat nimettömiä.

I2P vs. TOR vs VPN vs. välityspalvelin Mikä on turvallisempi? Tor-verkon relepiiri nollataan 10 minuutin välein. Tällä tavalla edellinen toiminta seuraa helposti.

I2P vs. TOR vs VPN vs. välityspalvelin Mikä on turvallisempi?

Solmut käyttävät eri vapaaehtoisia, joten suurempi vapaaehtoisten lukumäärä tekee verkosta tehokkaamman.

I2P vs. TOR vs VPN vs. välityspalvelin Mikä on turvallisempi?

Siksi NSA: n on vaikea edes muuttaa Tor-käyttäjän nimettömänä nimeämällä ketju lähtöpisteeseen. Tor lopettaa myös keskimiehet snooping, kuten Internet-palveluntarjoajan seuranta tai muut cyber goons haitallisilla tarkoituksilla.

Tietosi ovat haavoittuvuusriskissä, kun ne saavuttavat viimeisen palvelimen, jolla salauksen purku tapahtuu. Edellisen palvelimen operaattori pystyi lukemaan kaikki nämä tiedot ja voi käyttää niitä mihin tahansa tällaiseen haitallisiin tarkoituksiin. Siksi sinun tulee käyttää HTTPS: ää lähettäessäsi henkilötietojasi niin, että ne pysyvät salattuina.

VPN (virtuaalinen yksityinen verkko)

VPN-verkot ovat nykyajan Internetin käyttäjille hyvin tunnettu termi. Tietoturvatekniikka, joka saa valtavan tunnustuksen ja huomion, on VPN (Virtual Private Network) joidenkin sen vankkojen tietosuojaominaisuuksien vuoksi.

Internet-liikenne salaa palvelimen kautta. Esimerkiksi, jos vierailet verkkosivustolla muodostaessasi yhteyden VPN-palveluun, se menee ensin palvelimelle ja sitten verkkosivulle. Tämä salausprosessi tarjoaa monia etuja tietoturvallesi.

Liikenteen salaaminen tarkoittaa, että henkilö sinun ja palvelimen välillä ei voinut saada tietojasi. Kun Internet-palveluntarjoaja tai jokin muu yksikkö tarkastelee salattuja tietoja, se näkyy sopimattomana jongloiduna tekstinä, jota ei voida tunnistaa.

Lisäksi VPN-palvelun avulla pääset maantieteellisistä rajoituksista yli salausprosessin kautta. Esimerkiksi, jos olet läsnä Pekingissä ja VPN-palvelin, johon yhteyden muodostat, on Yhdysvalloissa. Sitten käymässäsi sivustossa luulet olevani Yhdysvaltain asukas. Siksi voit suoratoistaa Pekingissä estettyä tai rajoitettua sisältöä, ja se on saatavana Yhdysvaltain kansalaisille, kuten Netflix, HULU jne..

Kuitenkin VPN: n käyttö tekee tietosi näkyväksi VPN-palvelimille, joille useimmat VPN-palveluntarjoajat vaativat nollakirjauskäytäntöään. Et kuitenkaan koskaan tiedä, onko tämä aito lupaus vai ei, ja pysyykö tämä politiikka tulevaisuudessa sama. Joten VPN voi paljastaa tietosi myös erityisesti valtion toimijoille, jotka todennäköisemmin pakottavat VPN-palveluntarjoajat rikkomaan sääntöään.

I2P: n tuntematon verkko

I2P tai Invisible Internet Project on hajautettu nimettömänä oleva verkko. Se rakentuu käyttämällä Javaa samanlaisilla perusteilla kuin Tor. I2P on käytännössä Internet Internetissä.

Jos muodostat yhteyden tähän verkkoon, voit nopeasti lähettää sähköposteja, surffailla verkkosivustoja, käyttää blogi- ja foorumiohjelmistoja, isännöidä verkkosivustoja, hyötyä hajautetusta tiedostovarastoinnista, nauttia nimettömistä reaaliaikaisesta keskustelusta ja paljon muuta. Lisäksi voit selata avointa verkkoa mukavasti nimettömästi.

I2P ei edes yritä tarjota nimettömyyttä piilottamalla jonkin viestinnän luojaa, vaikka et ole vastaanottaja, kuten muutkin nimettömät verkot. Vertaiset käyttävät I2P: tä kommunikoidakseen keskenään nimettömästi. Tässä verkossa lähettäjä ja vastaanottaja eivät ole tunnistettavissa paitsi toisilleen, myös kolmansille osapuolille.

Joukko solmuja tai reitittimiä tekee I2P-verkosta. Se sisältää myös lukuisia yksisuuntaisia ​​saapuvia ja lähteviä virtuaalisia polkuja. Salaus tuntee jokaisen solmun. Solmut kommunikoivat toistensa kanssa olemassa olevilla kuljetusmekanismeilla, kuten TCP, UDP, joka läpäisee useita hierontoja.

Asiakassovelluksilla on määränpään tai salauksen tunniste, joka mahdollistaa viestien lähettämisen ja vastaanottamisen. Asiakkaat voivat vapaasti liittyä mihin tahansa reitittimeen ja hyväksyä joidenkin tunneleiden väliaikaisen vuokrauksen. Näitä tunneleita käytetään signaalien lähettämiseen ja vastaanottamiseen verkon kautta.

I2P: llä on sisäinen verkkotietokantaansa jakaa reititys ja ottaa yhteyttä tietoihin tiukasti.

I2P-verkko tarjoaa käyttäjille useita etuja. Se jakaa tiedostoja nopeammin. Lisäksi keskihyökkäyksissä ei ole ajoittaisia ​​hyökkäyksiä. Mutta se asettaa myös tiettyjä riskejä. I2P-verkko ei takaa nimettömyyttä, kun käytät sitä julkisesti.

Lisäksi se toimii täydellisesti, kun sitä käytetään oikeissa eritelmissä. I2P-verkko ei toimi tyypillisissä Windows- tai Mac-järjestelmien käyttäjissä. Voit vahvistaa hyödyllisen nimettömyyden Linus OS: lla.

Välityspalvelin

Välityspalvelin on kuin yhdyskäytävä käyttäjän ja Internetin välillä. Se toimii välittäjänä palvelimena, joka erottaa loppukäyttäjät verkkosivustostaan, jossa he surffaa. Välityspalvelin tarjoaa erityyppisiä tietoturva-, yksityisyys- ja toiminnallisuuskohteita tarpeitasi, käyttöä tai organisaatiota koskevan käytännön mukaan.

Kun käytät välityspalvelinta, Internet-liikennetiedot kulkevat välityspalvelimen läpi osoittamaan pyyntösi. Palautimme pyynnön samaan välityspalvelimeen. Myöhemmin välityspalvelin välittää verkkosivustolta saatuja tietoja.

Välityspalvelin on vain Internetissä oleva tietokone. IP-osoite on jo tietokoneesi tiedossa.

Verkkopyyntö menee ensin välityspalvelimelle. Myöhemmin puolestasi välityspalvelin tekee verkkopyynnön. Lisäksi välityspalvelin kerää vastauksen web-palvelimelta ja välittää verkkosivutiedot. Tällä tavalla näet sivun selaimessa.

On syytä muistaa, että kun välityspalvelin välittää web-pyynnön, on mahdollista, että se tekee muutoksia tietoihisi ja saa sinulta tiedot, jotka olettaa nähdä.

Välityspalvelin pystyy vaihtamaan IP-osoitteesi. Se piilottaa IP-osoitteen, mutta ei pysty salaamaan tietoja. Lisäksi välityspalvelin pystyy estämään pääsyn tietyille verkkosivuille niiden IP-osoitteesta riippuen.

Tor VS VPN: Mikä on tärkein ero

Samalla ydintoiminnolla, joka on nimettömyys, molemmat tietoturvatekniikat ovat tehokkaita erilaisissa olosuhteissa. Lisäksi sekä VPN: n että Tor: n käyttö eroaa toisistaan.

Suoratoistoa varten: Tor VS VPN

Suoratoistoa varten haluat ohittaa maantieteelliset rajoitukset. Suurin osa maista asettaa nämä rajoitukset muiden kansakuntien sisällölle. Tor VS VPN tällaisessa käytössä on sama kuin nimettömyys, mutta tärkein asia streamin sisällön aikana on nopeus. Siksi on itsestään selvää, että VPN: llä on reuna Toriin nähden nopeuden suhteen.

Monet Tor-käyttäjistä valittavat erittäin hitaasta nopeudesta, mikä on erittäin häiritsevää sisältöä katseleville ihmisille. Sisällön suoratoisto virheellisellä nopeudella on riittävä ihmisille, varsinkin kun suosittu sisältö, kuten Netflix, Hulu, HBO ja muut, ovat massiivisia suoratoistokanavia.

Tor VS VPN nimettömänä

Jos tarvitset korkeaa nimettömyyttä, Tor-selain voi olla parempi vaihtoehto verrattuna VPN: ään. Monien solmujen ja erilaisen verkon vuoksi valtion toimijoiden, kuten hallitusten ja lainvalvontaviranomaisten, on vaikea seurata tietojen alkuperää.

Torrentin kautta Tor VS VPN

Torrenting on teko, jolla on tiukat säännöt useimmissa maissa. Niitä on vaikea ymmärtää useimmille ihmisille. Tor-latausten ja P2P-tiedostojen jakamisen avulla voit kuitenkin turvallisesti käyttää Tor- ja VPN-tekniikoita.

Mutta tässä kysymys on, että VPN: n ja Tor: n keskuudessa kumpi on tehokkaampi torrentin aikana. Raskaan mediasisällön, kuten HD-elokuvien, lataaminen vie kauan aikaa. Koska palvelu on suhteellisen hidas, se vie enemmän aikaa, koska se koostuu monista solmuista. Siksi torrentit voivat olla sekä nopeampia että turvallisempia VPN-palvelun avulla.

Kumpi on parempi yksityisyyttä varten & turvallisuus

Olemme korostaneet monia näkökohtia, joissa yhdellä on etuna toiseen. Mutta innolla kohti kokonaisvaikutelmaa, jonka nämä Torin ja VPN: n näkökohdat ovat luoneet. Voitaisiin sanoa, että Tor on parempi käyttää, kun haluat tuntemattoman selaamisen. VPN palvelee kuitenkin monia ominaisuuksia, kuten maantieteellisten rajoitusten väärentäminen, nimettömyys, torrentit, nopeampi suoratoisto ja hakkereiden suojaus.

On kuitenkin suositeltavaa valita parhaat VPN-palvelut, joihin Internetin käyttäjät luottavat ja jotka ovat tehokkaita heidän palveluilleen.

I2P VS-välityspalvelin: Mikä on tärkein ero:

Sekä I2P että Proxy tarjoavat käyttäjille nimettömyyden erilaisissa olosuhteissa. Näitä eroja käsitellään jäljempänä:

Suoratoistoa varten: I2P VS Proxy:

Suoratoisto liittyy nopeuteen. Välityspalvelin toimii paljon nopeammin kuin I2P. Jos käytät välityspalvelinta, Internet-yhteytesi ei ole hidasta, mutta I2P toimii hitaammin, joten se ei ole hyvä vaihtoehto suoratoistoon..

Jos suoratoistoa varten on valittava I2P tai Välityspalvelin, on suositeltavaa käyttää välityspalvelinta.

I2P VS-välityspalvelin: Nimettömyys Tarkoitus:

Sekä I2P että Proxy tarjoavat käyttäjille eri nimettömyysasteet. Jos haluat surffata verkossa nimettömästi piilottamalla todellisen IP-osoitteesi, voit siirtyä välityspalvelimeen. Jos kuitenkin haluat surffata Dark Webissä tai muussa yksityisessä verkossa nimettömästi, sinun tulisi valita I2P-verkko.

Mikä on parempi tietosuojaan ja turvallisuuteen:

Molemmat työkalut tarjoavat erilaisia ​​yksityisyyden ja turvallisuuden tasoja.

Välityspalvelin ei tarjoa salausta, mutta piilottaa tehokkaasti käyttäjien IP-osoitteet. I2P salaa tehokkaasti Internet-liikennetiedot, mutta ei salaa verkkotoimintaa.

Siksi välityspalvelin tarjoaa yksityisyyttä ja turvallisuutta todellisen IP-osoitteen piilottamisessa, kun taas I2P tarjoaa suojauksen salaamalla tiedot.

Kumpi on parempi suoratoistoon

VPN on parempi vaihtoehto kuin Tor, välityspalvelin ja I2P. VPN-palvelu hidastuu harvoin ja tunnetaan siten parhaiten suoratoistoa varten.

Tor toimii erittäin hitaalla nopeudella, jonka takia monet solmut satunnaisesti poistuvat tiedoista, joista jokainen voi olla läsnä kaikkialla maailmassa. Siksi Torin käyttö on tuskallista, koska sen nopeus on hidas ja virran kuluttaminen vie paljon aikaa.

I2P toimii pienemmin kuin Tor. Tor on täynnä paljastumattomia palveluita, joista monet ovat paljon nopeampia kuin Tor-pohjaiset vastaavat. Välityspalvelin ei kuitenkaan hidasta Internetiä. Mutta se voi tehdä Internet-yhteyden tuntemaan hitaampaa, joten se on parempi vaihtoehto kuin Tor ja I2P, mutta ei parempi kuin VPN.

Kumpi tarjoaa paremman nimettömyyden:

Jos tärkein huolenaihe on linkitetty vain todellisen IP-osoitteen piilottamiseen, sinun on mentävä välityspalvelun kanssa.

Jos kuitenkin haluat yksityisen pääsyn joihinkin piilotettuihin palveluihin ja viestintätekniikoihin hajautetussa vertaisverkossa, sinun tulisi valita I2P.

Jos haluat salata kaiken Internet-liikenteesi etkä halua vaarantaa myös nopeutta. VPN on siis paras vaihtoehto nimettömyydelle. Mutta jos haluat käyttää yksityisiä sivustoja ja pimeää verkkoa, sinun tulee suostua nopeuteen ja valita Tor.

Kumpi tarjoaa paremman suojauksen ja yksityisyyden:

Kaikki ne tarjoavat paremman tietoturvan ja yksityisyyden tavalla tai toisella joillakin muunnelmilla.

VPN suojaa käyttäjien yksityisyyttä piilottamalla IP-osoitteen ja salaa myös Internet-liikenteen. On kuitenkin olemassa erilaisia ​​ilmaisten VPN-palveluntarjoajia, jotka eivät aina tarjoa käyttäjille tietoturvaa ja yksityisyyttä.

Samoin I2P suojaa myös yksityisyyttä, kunnes käytät sitä säännöllisessä selauksessa. Se salaa tiedot, mutta ei salaa järjestelmän verkkoaktiivisuutta.

Tor tarjoaa paremman turvallisuuden ja yksityisyyden kaikilla puolilla. Torin käytön aikana kukaan ei tunnista sinua missä tahansa. Välityspalvelin piilottaa myös vain IP-osoitteen, mikä tarkoittaa, että suojaustaso ei ole yhtä hyvä kuin Torilla.

Toivomme, että nyt tiedät täysin Tor Vs VPN: n ja I2P Vs Proxy -sovelluksen tärkeimmät erot ja voit päättää, mikä työkalu on turvallisin..