Is dat veilig en waardig om te gebruiken? Surfshark VPN-beoordeling

[ware_item id=33][/ware_item]

Bijgewerkt 17 MEI 2019


Ik ben aan het surfen voor een authentieke recensie over SurfShark VPN. Gebruikelijke dingen overal op internet, prijzen, website, ondersteuning en dat soort dingen. Alle recensenten volgen of verzamelen dezelfde informatie als hun providers die op de sites worden vermeld.

nou ... dit wordt niet zoals die review, ik heb het jaarabonnement gekocht en een aantal tests gedaan door eigen expertise en de resultaten hieronder verzameld.

U kunt klikken op "parametertestkoppelingen" om naar het testgedeelte te bladeren

ParameterFindingsStatus
Encryptietesten Ik heb een ESP-coderingsprotocol gevonden dat goed is. Mooi zo
Logbeleid testen Logboekbeleid heeft clausules die tegenstrijdig zijn. Verwarrend
DNS-lektesten Geen lekkage gevonden in de test. Mooi zo
IP-lektesten Er zijn geen lekkages in het gedeelte IP Leak, zelfs niet via webRTC. Mooi zo
Snelheid testen 10 gelijktijdige testpogingen vonden behoorlijk slechte resultaten. 65% langzamere verbinding Arm
Amerikaanse Netflix-tests Het werkt perfect Mooi zo
Torrent testen Het werkt ook met torrenting Mooi zo
Prijsplan testen In vergelijking met andere toonaangevende providers is het behoorlijk goedkoop. Misschien omdat ze te koop zijn en $ 1,99 / m aanbieden met een 2-jarig abonnement Mooi zo

Surfshark is nieuw in de VPN-markt, maar het is snel populair geworden. Ik ben nieuwsgierig naar de werking en functies die het door de zware concurrentie laten overleven.

Laten we om te beginnen met Surfshark VPN-beoordeling eens kijken naar algemene details.

Surfshark is gevestigd op de Britse Maagdeneilanden en heeft 50 serverlocaties waaruit u elke server met onbeperkte server-switches kunt selecteren. Ze claimen no-log beleid, maar geloven dat VPN-claims geen goed idee zijn.

Dus ik zal later in het artikel het privacybeleid nader toelichten, waar we het logboekbeleid beter kunnen afronden.

Voor Surfshark-review had ik hun abonnement van één maand gekozen in plaats van de gratis proefperiode, omdat het moeilijk is om de functies en het efficiëntieniveau van een gratis proefservice te beoordelen..

Laten we beginnen!

Een korte introductie van hoe het eruit ziet en hoe lang het duurt om te surfen op internet met Surfshark VPN-verbinding. Wanneer u zich aanmeldt bij surfshark VPN, verbindt het u automatisch met de dichtstbijzijnde server vanaf uw echte locatie. Het had maar een paar seconden geduurd voor mij. Maar ik heb mijn locatie gewijzigd van een optie onder het servervenster. Dat was een gemakkelijk proces.

SurfShark-investeringen en geld-terug-kansen

Is dat veilig en waardig om te gebruiken? Surfshark VPN-beoordeling

Veiligheid en geld zijn de twee dingen die de meeste mensen bekijken bij elk product dat ze kopen. Ik moet zeggen dat je met het geld een flexibele ruimte hebt met surfshark VPN.

Twee belangrijkste dingen;

  • Zij hebben een gratis proefperiode van 7 dagen.
  • Ook, 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie beschikbaar als u een abonnement hebt geselecteerd.

Maar het maandelijkse abonnement van surfshark VPN lijkt me een beetje duur, wat 11,95 USD is. In vergelijking hiermee zijn de 1-jarige en 2-jarige plannen behoorlijk kosteneffectief.

  • 1-jarig plan voor USD 71,88 in totaal - betekent 5,99 USD per maand en bespaar tot 50%
  • 2-jarig plan voor USD 47,76 in totaal - betekent 1,99 USD per maand en bespaar tot 83% (deze deal is exclusief bij kortingsboncode "xmasholiday")

Nog een ding dat ik leuk vond aan de prijspagina van surfshark is de valutawisselingsoptie inclusief US dollar, Australische dollar, Chinese Yuan, Canadese dollar, Euro en Britse pond.

Elk plan heeft dezelfde functies.

Betalingsmogelijkheden

Samen met conventionele betaalmethoden heeft Surfshark VPN cryptocurrency en PayPal-kanalen voor geldbetalingen die veilig zijn, en u moet deze kanalen verkiezen voor VPN-aankopen.

Is dat veilig en waardig om te gebruiken? Surfshark VPN-beoordeling

Wat coderingsniveau SurfShark biedt

Voor coderingsdetails heb ik een coderingstest uitgevoerd die de verborgen lacunes in codering test, zelfs als alles perfect en veilig lijkt.

Voor de VPN-beveiligingscontrole van surfshark gebruikte ik de Wireshark-coderingssoftware.

Hier zijn de resultaten.

Zonder Surfshark-verbinding:

Ik heb de "Wireshark" -software gebruikt voor VPN-coderingstest. Eerst zal ik je de resultaten laten zien zonder VPN-verbinding, zodat je weet hoe ongecodeerde informatie eruit ziet.

Is dat veilig en waardig om te gebruiken? Surfshark VPN-beoordeling

U kunt zien dat de informatie leesbaar is en dat website-namen gemakkelijk kunnen worden gelezen.

Met Surfshark VPN:

Is dat veilig en waardig om te gebruiken? Surfshark VPN-beoordeling

De coderingsresultaten voor Surfsahrk VPN waren bevredigend. Je kunt zien dat de informatie die zichtbaar was zonder VPN-verbinding niet leesbaar is. Ik heb een enkele screenshot bijgevoegd, maar ik had op het moment van deze test alle informatie bekeken en niets was niet-versleuteld (leesbaar).

Als u VPN-codering wilt controleren, kunt u deze gids volgen.

Laten we eens kijken naar de algemene coderingsdetails.

Protocol: Surfshark ondersteunt het IKEv2-protocol op de mobiele en Mac-app, terwijl Windows-gebruikers zoals ik het OpenVPN- of IKEv2-protocol kunnen gebruiken. (OpenVPN-installatieproces hier)

Coderingsniveau: Ze gebruiken militaire versleuteling van AES 256-bit.

De protocolopties met surfshark VPN zijn vrij beperkt als we het vergelijken met andere in-demand VPN-services. Maar voor gewone gebruikers zoals ik was OpenVPN efficiënt genoeg.

Samen met deze basisconfiguraties hebben gebruikers een optie om een ​​aantal gespecialiseerde en enkele algemene beveiligingsfuncties te gebruiken met Surfshark VPN. Tijdens het uitvoeren van surfshark VPN-beoordelingen, merkte ik dat ze hun service adverteren met enkele nieuwe en minder geziene functies.

Nieuwsgierig?

Hier is de beschrijving van deze functies.

multihop: dit is een andere naam die wordt gebruikt voor een 'keten van VPN's'. Met Surfshark kunt u deze keten bouwen zodat u fouten kunt voorkomen die reguliere VPN's inefficiënt of kwetsbaar maken.

Het werkt ongeveer zo;

Je toestel -> VPN-server 1 -> VPN-server 2 -> internet

CleanWeb: Het is een blocker die voorkomt dat advertenties, trackers en malware uw surfen op internet onderbreken.

Dodemansknop: dit is geen nieuwe functie, omdat het al door enkele populaire VPN's is geïntroduceerd, maar het is een essentiële beveiligingsfunctie bij VPN's.

Killswitch helpt bij het handhaven van gegevenscodering en voorkomt het lekken van gegevens door het internet automatisch te verbreken wanneer de VPN-verbinding plotseling verbreekt.

Surfshark VPN Privacyoverzicht

Privacy hangt vooral af van twee dingen;

  • Het rechtsgebied
  • En het privacybeleid van VPN

Jurisdictie

Met het rechtsgebied kunt u geen perfecte schatting maken van de privacy van VPN.

Maar ja.

Jurisdictie of waar VPN is gebaseerd, kan een belangrijke factor zijn om overheids- of andere officiële beleidsdruk te beoordelen.

Zoals eerder vermeld, is surfshark VPN gevestigd in Britse Maagdeneilanden (BVI) zonder contract met 5-Eyes en ook met het 14-Eyes-contract. Ondanks haar staatszaken valt BVI op de een of andere manier onder de jurisdictie en soevereiniteit van de Britse overheid. We kunnen dus aannemen dat de Britse overheid bedrijven die in BVI werken onder druk kan zetten.

Maar er zijn geen wetten voor het bewaren van gegevens in BVI en de servicevoorwaarden van surfshark VPN's beweren dat alle geschillen zullen worden behandeld in BVI-rechtbanken.

Privacybeleid

Ik geloof meestal niet in no-log claims, want als ik inga op privacybeleid, vind ik meestal opdringerige clausules.

Laten we het privacybeleid van surfshark doorkruisen.

Kijkend naar de twee startlijnen, was het herleven. Ze zijn: "We verzamelen geen IP-adressen, browsegeschiedenis, sessie-informatie, gebruikte bandbreedte, verbindingstijdstempels, netwerkverkeer en andere vergelijkbare gegevens."

Is dat veilig en waardig om te gebruiken? Surfshark VPN-beoordeling

Maar!

De laatste details vielen me tegen. Hier zijn enkele voorbeeldclausules uit hun privacybeleid.

Ze verklaren dat ze verkeer kunnen volgen zonder persoonlijke identiteit, wat betekent dat ze gebruikers targeten voor advertenties of marketingdoeleinden.

Is dat veilig en waardig om te gebruiken? Surfshark VPN-beoordeling

Meer teleurstellend was deze clausule,

"Wanneer u onze website bezoekt, kunnen we ook uw IP-adres, een unieke identificatie voor uw computer of een ander toegangsapparaat bewaren."

Ze stellen meteen dat ze IP behouden voor probleemoplossing, u inhoud bieden volgens uw voorkeuren en hun website ontwikkelen.

Maar IP-opslag betekent IDENTITEIT BLOOTGESTELD!

Is dat veilig en waardig om te gebruiken? Surfshark VPN-beoordeling

Tussen het privacybeleid staan ​​clausules met betrekking tot derden en adverteerders die niet zo belangrijk zijn als die welke ik nu onthul..

Ze verklaren dat ze geen persoonlijke informatie delen, maar "Ze kunnen informatie delen als ze daartoe door een bevoegde rechtbank worden bevolen."

Is dat veilig en waardig om te gebruiken? Surfshark VPN-beoordeling

VPN-tests: DNS-lek, WebRTC-lek en IP-lek

Veel VPN's zijn gevoelig voor DNS-lekken, WebRTC-lekken en IP-lekken die uiteindelijk uw identiteit ontmaskeren.

Zo!

Ik heb al deze tests uitgevoerd voor Surfshark VPN-beoordeling.

Hier zijn de resultaten.

DNS-lektest

Ik was verbonden met de server van de Verenigde Staten toen ik een DNS-lektest had uitgevoerd. De resultaten laten zien Geen DNS LEAK.

Is dat veilig en waardig om te gebruiken? Surfshark VPN-beoordeling

IP-lektest

IP-lektest en WebRTC-lektest werden tegelijkertijd uitgevoerd. Zodra het hulpprogramma werd geopend, werd het IP-adres weergegeven. Omdat deze IP vergelijkbaar was met mijn VPN-server, was er geen IP-lek.

Is dat veilig en waardig om te gebruiken? Surfshark VPN-beoordeling

Voor WebRTC-test voer ik de test uit en deze keer werd ook mijn VPN-server-IP weergegeven, wat betekent dat WebRTC niet lekte.

Is dat veilig en waardig om te gebruiken? Surfshark VPN-beoordeling

Ondanks de bevredigende resultaten, heb ik surfshark VPN-functies doorzocht om de functies te vinden die speciaal voor dergelijke problemen zijn ontworpen.

DNS-lekbescherming - afwezig

IP-lekbescherming (IPv6) - afwezig

Resultaten van de snelheidstest:

Ik heb twee servers getest; omdat ik momenteel een 10 Mbps-verbinding gebruik.

Zonder VPN: snelheidstestresultaten

Is dat veilig en waardig om te gebruiken? Surfshark VPN-beoordeling

Met Surfshark VPN-verbinding:

Is dat veilig en waardig om te gebruiken? Surfshark VPN-beoordeling

Deze resultaten zijn niet bevredigend, maar ik moet één ding vermelden dat mij opviel; de servers in de buurt van mijn echte locatie waren iets sneller dan deze servers, maar die snelheid was ook 50% minder in vergelijking met mijn normale / normale internetsnelheid.

Is Surfshark werkt met Amerikaanse Netflix?

Er is een enorme populatie met als enig doel een VPN-verbinding, en dat is "Amerikaanse Netflix streamen en deblokkeren".

Daarom zou de surfshark VPN-beoordeling onvolledig zijn gebleven als ik deze test had verlaten.

Het was zo verrassend voor mij dat deze nieuwe VPN werkte deblokkeer US Netflix-bibliotheek. Maar waarschijnlijk is dit omdat ze nieuw zijn en Netflix niet heeft geprobeerd hun servers te blokkeren.

Maar wie geeft er om reden als de missie is volbracht.

Is dat veilig en waardig om te gebruiken? Surfshark VPN-beoordeling

Torrenting: efficiëntie, functies en Torrent-test

Torrenting heeft snelheid nodig, en dat is onder het gemiddelde met surfshark VPN. Maar, ik heb dat getest, ondersteunt deze VPN torrenting? En blijft de verbinding gecodeerd tijdens torrenting?

Is dat veilig en waardig om te gebruiken? Surfshark VPN-beoordeling

Surfshark vermeldt op hun website dat ze P2P-verkeer op veel servers toestaan, maar ze leiden het P2P-verkeer om naar hun servers in Nederland.

anyways!

Ik probeerde torrenting met een surfshark VPN-verbinding en niet alleen de VPN werkte voor het delen van P2P-bestanden, maar het had ook behoorlijk goede snelheid geleverd die ik niet had verwacht. Hier wil ik vermelden dat de Killswitch-functie moet worden ingeschakeld tijdens torrenting, omdat de VPN-verbinding meestal wegvalt tijdens torrenting.

Ook kunnen de Android-gebruikers inschakelen Split tunneling voor betere snelheid tijdens torrenting.

Split-tunneling is beschikbaar voor Android-gebruikers van Surfshark VPN. Met deze functie kunt u de onbelangrijke / ongevoelige data-apps scheiden van het passeren van een coderingskanaal. Deze functie vermindert de belasting van VPN, wat resulteert in een hogere snelheid.

Torrent IP-lektest

Het is mogelijk dat een VPN geweldig werkt voor het delen van P2P-bestanden, maar dat uw IP op de achtergrond lekt tijdens torrenting.

Dus ik heb de surfshark-verbinding getest op torrent-IP-lekken.

Hier is het resultaat.

Is dat veilig en waardig om te gebruiken? Surfshark VPN-beoordeling

De testtool heeft een magnetische link van mijn uTorrent-client gedownload en vervolgens het resultaat weergegeven. Zoals je kunt zien, is de resulterende torrent-IP vergelijkbaar met mijn verbonden VPN-server, dus die is er Geen Torrent IP-lek.

Klantenservice

Klantondersteuning moet efficiënt en snel zijn, maar komt na veel vitale aspecten. Omdat, als deze aspecten van VPN krachtig zijn, u niet te vaak klantenondersteuning nodig hebt.

Ze hebben live chat-ondersteuning die snel was toen ik ze met een vraag controleerde.

Nog een ding dat klantenondersteuning inhoudt, is de structuur van de website, en u moet erover nadenken waarom.

Het antwoord is simpel.

Vaak kunt u ontsnappen aan het gedoe van contact opnemen met de klantenservice wanneer uw probleem een ​​eenvoudige oplossing biedt in de weblog, handleidingen of veelgestelde vragen.

Ik vind de surfshark-website bevredigend met betrekking tot de informatie die ze aan de lezers verstrekken. Ook zijn de blogs en veelgestelde vragen geschreven in eenvoudige taal met eenvoudige aanwijzingen.

Wat redittors denken over Surfshark?

Reddit-beoordelingen zijn het tweede wat ik overweeg en geloof na mijn eigen ervaring met VPN-beoordeling.

Hier zijn de opmerkingen die ik had gezien tijdens het zoeken naar surfshark-zoekopdrachten op Reddit.

Kaart

Kaart

Ik ben niet van plan alle reacties te delen, omdat het er zoveel zijn. Maar ik kies deze opmerking omdat ik zelf surfshark VPN niet kan testen. Er zijn echt weinig VPN's die in China werken en als surfshark echt in China werkt, is het een extraatje.

Kaart

Er zijn ook enkele negatieve opmerkingen.

Kaart

Omdat ik zelf torrenting heb ervaren en ook heb gezien dat ik ondersteuning voor torrenting op Surfshark VPN heb gezien, dus ik zal deze opmerking tegenspreken.

Het algemene beeld was positief na het lezen van de meeste reacties op Reddit.