Μπορεί ο ISP να δει την κυκλοφορία VPN; Ας ανακαλύψουμε

[ware_item id=33][/ware_item]

Τι γίνεται αν γνωρίζετε ότι ο παροχέας υπηρεσιών Internet (ISP) δεν θα μπορεί μόνο να παρακολουθεί τις δραστηριότητές σας στο διαδίκτυο, αλλά μπορεί επίσης να πουλήσει το ιστορικό του διαδικτύου σε τρίτο μέρος. Ο υψηλότερος πλειοδότης για ιστορικό περιήγησης θα παραδοθούν με αυτές τις πληροφορίες από τον ISP.


Πώς να κρύψετε το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης από τον ISP - Πείτε όχι στην επιτήρηση 2018

Αυτό είναι πραγματικά αλήθεια για την αλήθεια με την οποία το Οι πολίτες των ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωποι. Ως εκ τούτου, ένας εξαιρετικός αριθμός ανθρώπων κινείται προς ένα αποτελεσματικό εργαλείο προστασίας προσωπικών δεδομένων, ένα VPN. Είτε πρόκειται για ένα πληρωμένο είτε για ένα δωρεάν VPN, έχει αναφερθεί μια τεράστια ροή στις αναζητήσεις VPN σύμφωνα με την Google Trends.

Ένα γράφημα που ανέκυψε σε επίπεδο ρεκόρ των αναζητήσεων VPN πάνω από πέντε χρόνια δείχνει επίσης ότι πολλοί από τους ανθρώπους που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία το απαιτούν και για τον εαυτό τους. Αλλά, πρέπει να υπάρξει μια πρώτη σκέψη σε πολλά από αυτά ότι τι κάνει μου ISP βλέπω όταν χρησιμοποιώ ένα VPN?

Μπορεί ο ISP να δει το VPN σας?

Μια υπηρεσία VPN είναι γνωστό ότι είναι ένα εργαλείο που δημιουργεί μια ασφαλή, κρυπτογραφημένη σύνδεση μεταξύ της συσκευής σας από την οποία έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο και σε έναν ιδιωτικό διακομιστή. Οι κρυπτογραφημένες πληροφορίες που λαμβάνει ο ISP σας αποστέλλονται μέσω ενός διακομιστή VPN στον οποίο είστε συνδεδεμένοι. Αυτό εμποδίζει την παρακολούθηση ή παρακολούθηση της επισκεψιμότητας από οποιοδήποτε τρίτο μέρος, συμπεριλαμβανομένου του ISP σας.

Αλλά, μια ερώτηση είναι ότι ο ISP μπορεί να δει το VPN?

Η απάντηση σε αυτή την ανησυχία είναι ότι ναι ένας ISP θα μπορούσε να δει ότι είστε συνδεδεμένοι με ένα VPN αλλά δεν είναι σε θέση να αποκρυπτογραφήσουν τις πληροφορίες περιήγησης.

Αυτό σημαίνει ότι ένα VPN μετατρέπει την επισκεψιμότητά σας σε μια κρυπτογραφημένη μορφή που δεν είναι τίποτε άλλο παρά πληροφορία που δεν μπορεί να προσδιοριστεί. Ως εκ τούτου, αποφεύγει τα ζητήματα και τους κινδύνους της παρακολούθησης από έναν παροχέα του Internet, καθώς και να τους κρατήσει συγκρατημένα από την πώληση του ιστορικού περιήγησης.

Επίσης, η IP που κατανέμεται σε έναν χρήστη Διαδικτύου από τον ISP δεν είναι αυτή που εμφανίζεται στον πάροχο Διαδικτύου όταν ένας χρήστης είναι συνδεδεμένος με ένα VPN. Ο διακομιστής VPN έχει τη δική του διεύθυνση IP την οποία παρουσιάζει ένας ISP, πράγμα που σημαίνει ότι ο ISP σας βλέπει όταν χρησιμοποιείτε ένα VPN είναι απλά ένας χρήστης που περιηγεί στο Διαδίκτυο. Επομένως, ούτε η ταυτότητά σας ούτε η δραστηριότητα περιήγησής σας είναι εκτεθειμένες.

Ποιες είναι οι ελλείψεις ενός VPN που θα μπορούσαν να παραμείνουν που καθιστά τα δεδομένα σας ορατά στον ISP?

Οι περισσότεροι από τους ειδικούς ασφαλείας και οι αναλυτές προβλέπουν ότι ένα VPN θα μπορούσε επίσης να περιέχει κάποιες ελλείψεις ασφαλείας. Η ιδέα αυτή παρουσιάζεται λόγω του γεγονότος ότι η κυκλοφορία των χρηστών VPN είναι διαθέσιμη στους παρόχους VPN που θα μπορούσαν να τη χρησιμοποιήσουν ανά πάσα στιγμή. Παρόλα αυτά, πολλές υπηρεσίες VPN δηλώνουν σαφώς ότι έχουν μηδενικό κανόνα καταγραφής στην πολιτική απορρήτου τους.

Ένα σωστό VPN θα μπορούσε να σας προστατεύσει από πολλούς κινδύνους, συμπεριλαμβανομένης της κυβερνητικής επιτήρησης, της επίθεσης hacking και, κυρίως, της παρακολούθησης ISP και της πώλησης του ιστορικού σας. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες ελλείψεις που θα μπορούσε να περιέχει ένα αναποτελεσματικό VPN.

Πώς να ελέγξετε εάν το VPN σας είναι πραγματικά κρυπτογραφημένο

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους δεν γνωρίζουν το πρόσφατα εντοπισμένο ελάττωμα που θα μπορούσε να μειώσει την αποτελεσματικότητα της ασφάλειας του VPN μέσω της αποτυχίας της κρυπτογράφησης. Μια τεχνική γνωστή ως WebRTC είναι ενσωματωμένη σε σχεδόν κάθε πρόγραμμα περιήγησης και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από απομακρυσμένες τοποθεσίες.

Επίσης, ένα VPN συνδεδεμένο στη συσκευή σας δεν μπορεί να περιορίσει την αποκάλυψη IP σας εάν ένας ιστότοπος χρησιμοποιεί αποτελεσματικά αυτήν την τεχνολογία. Παρόλο που πολλοί ιστότοποι δεν γνωρίζουν την προσέγγιση αυτή, αλλά πιστεύει ότι οι ιστοτόποι όπως οι Netflix και Hulu που εργάζονται ήδη σκληρά για να περιορίσουν τους χρήστες VPN, θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν στο εγγύς μέλλον.

Δοκιμή για έλεγχο της απόδοσης VPN

Όπως είπατε προηγουμένως, οι τεχνικές και κάποιες κοινές ελλείψεις ασφάλειας που υπάρχουν σε ένα συνηθισμένο VPN ή μερικές φορές σε δημοφιλείς υπηρεσίες VPN θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνες για το απόρρητο των δεδομένων σας. Ως εκ τούτου, έχουμε εξάγει μερικά απλά εργαλεία ελέγχου μέσω των οποίων θα μπορούσατε να ελέγξετε την αξιοπιστία του παροχέα VPN σας. Αυτά τα εργαλεία θα σας δώσουν μια ευρύτερη ιδέα για το τι βλέπει ο ISP σας όταν χρησιμοποιείτε ένα VPN.

Δοκιμή διαρροής DNS

Το σύστημα ονομάτων τομέα ή το DNS αλλάζει την μορφή του ιστότοπου με δυνατότητα αναγνώρισης από τον άνθρωπο, όπως το Beencrypted.com, σε μια αριθμητική διεύθυνση πρωτοκόλλου Internet. Κυρίως, ένα VPN αλλάζει το προηγουμένως διαμορφωμένο ISP DNS μέσω του οποίου ο ISP θα μπορούσε να παρακολουθεί όλες τις δραστηριότητες περιήγησης.

Πρώτον, θα πρέπει να βεβαιωθείτε από τις ρυθμίσεις ότι το DNS σας έχει ρυθμιστεί στο DNS του VPN όταν είστε συνδεδεμένοι στην υπηρεσία.

Με μια ιστοσελίδα δοκιμής, VPNInsights.com θα μπορούσατε να αναλύσετε το Διαρροή DNS. Σημειώστε το DNS του ISP σας ενώ το VPN είναι απενεργοποιημένο και ελέγξτε τη διεύθυνση IP και την τοποθεσία όπως εμφανίζεται από τον ιστότοπο δοκιμών. Τώρα πραγματοποιήστε την ίδια διαδικασία μετά τη σύνδεση στο VPN, το οποίο θα πρέπει τώρα να εμφανίζει διαφορετική διεύθυνση IP και τοποθεσία σύμφωνα με το VPN σας.

Τελικές λέξεις. Thing να θυμάστε ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι λεπτομέρειες που μπορεί να δει ο ISP

Ένα κοινό μέλημα που οι περισσότεροι εμπειρογνώμονες στον τομέα της ασφάλειας είναι ότι δεν θα γνωρίζετε ποτέ την πραγματικότητα πίσω από μια υπηρεσία VPN. Δεν υπάρχει τρόπος να υπολογίσετε τι κάνει ένα VPN με τα δεδομένα των πελατών του και είναι πραγματικά δύσκολο να βρείτε έναν αξιόπιστο πάροχο VPN μεταξύ των πολλών.

Μια απλή διέξοδος για έναν τέτοιο κίνδυνο απορρήτου είναι η αποφυγή δωρεάν υπηρεσίας VPN, καθώς είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικούς τρόπους για να κερδίσουν κέρδη. Επίσης, να είστε προσεκτικοί κατά την επιλογή ενός πληρωμένου VPN και να διαβάσετε προσεκτικά την πολιτική απορρήτου τους.

Όλα αυτά θα ελαχιστοποιήσουν τις ανησυχίες σας σχετικά με το τι βλέπει ο ISP μου όταν χρησιμοποιώ ένα VPN και ο ISP δεν θα μπορεί να σας παρακολουθεί τις δραστηριότητες περιήγησης.