Je to varno in vredno uporabe? Surfshark VPN Pregled

[ware_item id=33][/ware_item]

Posodobljeno 17. maja 2019


Brskal sem po avtentičnem pregledu SurfShark VPN. Običajne stvari po internetu, cene, spletna stran, podpora in podobne stvari. Vsi pregledovalci spremljajo ali zbirajo iste podatke kot njihovi ponudniki, omenjeni na spletnih mestih.

no ... to ne bo tak pregled, kupil sem letno naročnino in opravil nekaj testov z lastnim strokovnim znanjem in zbral spodnje rezultate.

Če se želite pomakniti do preskusnega odseka, lahko kliknete »Poizkusne povezave parametrov«

ParameterFindingsStatus
Šifriranje Testiranje Našel sem protokol šifriranja ESP, ki je dober. Dobro
Testiranje pravilnikov dnevnika Politika dnevnika vsebuje klavzule, ki si med seboj nasprotujejo. Zmedeno
DNS testiranje puščanja V testu ni bilo nobenega uhajanja. Dobro
IP testiranje puščanja V razdelku za puščanje IP ni puščanj, tudi s spletnega mesta. Dobro
Testiranje hitrosti 10 hkratnih poskusov testiranja je našlo precej slabe rezultate. 65% počasnejša povezava Slabo
Ameriško testiranje Netflixa Deluje odlično Dobro
Torrent testiranje Deluje tudi s hudournikom Dobro
Testiranje načrta cen V primerjavi z drugimi vodilnimi ponudniki je precej poceni. Mogoče zato, ker so v prodaji, in ponujajo 1,99 $ / m na dveletnem načrtu Dobro

Surfshark je nov na trgu VPN, vendar je dobil hitro priljubljenost. Zanima me njegovo delovanje in lastnosti, ki mu omogočajo preživetje zaradi močne konkurence.

Za začetek pregleda VPN Surfshark, poglejmo splošne podrobnosti.

Surfshark ima sedež na Britanskih Deviških otokih in ima 50 lokacij strežnikov, s katerih lahko izberete kateri koli strežnik z neomejenimi stikali strežnika. Trdijo, da ni pravil za prijavo, vendar prepričanje v trditve VPN ni dobra ideja.

Politiko zasebnosti bom podrobneje opisal pozneje v članku, v katerem lahko bolje zaključimo njeno politiko beleženja.

Za pregled Surfsharka sem namesto brezplačnega preskusnega programa izbral enomesečni načrt, saj je na brezplačni preskusni storitvi težko presoditi lastnosti in raven učinkovitosti.

Začnimo!

Kratek uvod, kako izgleda in kako dolgo traja, da začnete brskati po internetu s Surfshark VPN povezavo. Ko prijavite surfshark VPN, vas samodejno poveže z najbližjim strežnikom z vaše prave lokacije. Vzelo mi je le nekaj sekund. Sem pa spremenil svojo lokacijo iz možnosti, ki je bila prisotna pod oknom strežnika. To je bil enostaven postopek.

SurfShark naložbe in povratne kvote

Je to varno in vredno uporabe? Surfshark VPN Pregled

Varnost in denar sta dve stvari, ki jih večina ljudi pogleda na vsak kupljen izdelek. Moram reči, da imate glede denarja prožen prostor s surfshark VPN.

Dve najpomembnejši stvari;

  • Imajo a brezplačno preskusno obdobje 7 dni.
  • Tudi, 30-dnevna garancija za vračilo denarja na voljo, če ste izbrali kateri koli načrt.

Ampak mesečni načrt surfhark VPN se mi zdi nekoliko drag, kar znaša 11,95 USD. V primerjavi s tem sta enoletni in dvoletni načrti precej stroškovno učinkovita.

  • Enoletni načrt za skupaj 71,88 USD - pomeni 5,99 USD na mesec in prihranite do 50%
  • Dvoletni načrt za 47,76 USD skupaj - pomeni 1,99 USD na mesec in prihranite do 83% (Ta ponudba je izključna pri kodi kupona "xmasholiday")

Še ena stvar, ki mi je bila všeč na strani o cenah za deskanje na deski, je možnost menjave valut, vključno z ameriškim dolarjem, avstralskim dolarjem, kitajskim juanom, kanadskim dolarjem, evrom in britanskim funtom.

Vsak načrt ima enake lastnosti.

Možnosti plačila

Poleg običajnih načinov plačila ima Surfshark VPN tudi kriptovalute in PayPal kanale za plačilo denarja, ki so varni, zato bi morali imeti prednost pri nakupu VPN..

Je to varno in vredno uporabe? Surfshark VPN Pregled

Kaj ponuja nivo šifriranja SurfShark

Za podrobnosti o šifriranju sem opravil test šifriranja, ki preizkuša skrite vrzeli v šifriranju, tudi če se vse zdi popolno in varno.

Za varnostni pregled surfhark VPN sem uporabil programsko opremo za šifriranje Wireshark.

Tu so rezultati.

Brez Surfershark povezave:

Za test šifriranja VPN sem uporabil programsko opremo "Wireshark". Najprej vam pokažem rezultate brez povezave VPN, da boste spoznali, kako izgledajo nešifrirane informacije.

Je to varno in vredno uporabe? Surfshark VPN Pregled

Vidite, da so informacije berljive in imena spletnih mest zlahka prebrana.

S Surfshark VPN:

Je to varno in vredno uporabe? Surfshark VPN Pregled

Rezultati šifriranja za Surfsahrk VPN so bili zadovoljivi. Vidite, da informacije, ki so bile vidne brez VPN povezave, niso berljive. Priložil sem en posnetek zaslona, ​​vendar sem si v času tega testa ogledal vse informacije in nič ni bilo šifrirano (berljivo).

Če želite preveriti šifriranje VPN, lahko sledite tem navodilom.

Poglejmo splošne podrobnosti šifriranja.

Protokol: Surfshark podpira protokol IKEv2 v aplikaciji za mobilne naprave in Mac, medtem ko lahko uporabniki programa Windows, kot sem jaz, uporabljajo protokol OpenVPN ali IKEv2. (Tukaj odprite postopek nastavitve OpenVPN)

Raven šifriranja: Uporabljajo vojaško šifriranje 256-bitnega AES-a.

Možnosti protokola s surfshark VPN so precej omejene, če ga primerjamo z drugimi storitvami VPN po povpraševanju. Toda za redne uporabnike, kot sem jaz, je bil OpenVPN dovolj učinkovit.

Skupaj s temi osnovnimi nastavitvami imajo uporabniki možnost uporabe nekaterih specializiranih in nekaj skupnih varnostnih funkcij s Surfshark VPN. Med opravljanjem pregleda surfhark VPN sem opazil, da oglašujejo svojo storitev z nekaterimi novimi in manj vidnimi funkcijami.

Radoveden?

Tu je opis teh funkcij.

Multihop: to je drugo ime, ki se uporablja za "verigo VPN-jev". Surfshark vam omogoča, da zgradite to verigo, da se izognete kakršni koli napaki, zaradi katere so redni VPN-ji neučinkoviti ali ranljivi.

Deluje nekako takole;

Vaša naprava -> VPN strežnik 1 -> VPN strežnik 2 -> Internet

CleanWeb: To je zaviralec, ki omejuje oglase, sledilce in zlonamerno programsko opremo, da ne bi motili vašega brskanja po internetu.

Kill Switch: to ni nova funkcija, saj so jo že uvedli nekateri priljubljeni VPN, vendar je ključna varnostna funkcija z VPN-ji.

Killswitch pomaga ohraniti šifriranje podatkov in prepreči uhajanje podatkov s samodejnim odklopom interneta, ko povezava VPN nenadoma pade.

Pregled zasebnosti Surfshark VPN

Zasebnost je v glavnem odvisna od dveh stvari;

  • Pristojnost
  • In VPN-jeva politika zasebnosti

Pristojnost

V pristojnosti ne morete popolnoma ugibati o zasebnosti VPN-ja.

Ampak, ja.

Pristojnost ali na kateri temelji VPN bi lahko bila pomemben dejavnik za presojo pritiska vlade ali druge uradne politike.

Kot smo že omenili, surfshark VPN ima sedež na Britanskih Deviških otokih (BVI) je izven 5-Eyes in tudi 14-Eyes pogodbe. Kljub svojim državnim zadevam je BVI nekako pod jurisdikcijo in suverenostjo vlade Združenega kraljestva. Tako lahko domnevamo, da bi vlada Združenega kraljestva lahko pritiskala na podjetja, ki delajo v BVI.

Toda v BVI ni zakonov o hrambi podatkov in pogoji storitve surfshark VPN trdijo, da se bodo vsi spori reševali na sodiščih BVI.

Politika zasebnosti

Ponavadi ne verjamem trditvam, da se ne prijavljajo, ker pri iskanju pravil o zasebnosti običajno najdem vsiljive klavzule.

Presečimo pravilnik o zasebnosti surfharka.

Če pogledamo dve začetni črti, se je podoživelo. To so: "Ne zbiramo naslovov IP, zgodovine brskanja, informacij o sejah, uporabljene pasovne širine, časovnih žigov povezave, omrežnega prometa in drugih podobnih podatkov."

Je to varno in vredno uporabe? Surfshark VPN Pregled

Ampak!

Slednje podrobnosti so me razočarale. Tu je nekaj primerov klavzul iz njihove politike zasebnosti.

Navajajo, da lahko spremljajo promet brez osebne identitete, kar pomeni, da ciljajo na uporabnike zaradi oglaševanja ali trženja.

Je to varno in vredno uporabe? Surfshark VPN Pregled

Bolj razočarano je bila ta klavzula,

"Ko obiščete našo spletno stran, bomo lahko obdržali tudi vaš IP naslov, edinstven identifikator vašega računalnika ali druge naprave za dostop."

Takoj navajajo, da obdržijo IP za reševanje težav, vam zagotavljajo vsebino po svojih željah in razvijajo njihovo spletno mesto.

Toda shranjevanje IP pomeni, IZPOSTAVLJENO IDENTITETO!

Je to varno in vredno uporabe? Surfshark VPN Pregled

Med politiko zasebnosti obstajajo klavzule glede tretjih oseb in oglaševalcev, ki niso tako zaskrbljujoče kot tiste, ki jih zdaj razkrivam.

Navajajo, da osebnih podatkov ne delijo, "pa bi lahko podatke delili, če jim to naloži pristojno sodišče."

Je to varno in vredno uporabe? Surfshark VPN Pregled

Preizkusi VPN: puščanje DNS, puščanje WebRTC in puščanje IP

Veliko VPN-jev je nagnjenih k puščanju DNS, WebRTC in IP puščanju, ki na koncu razkrijejo vašo identiteto.

Torej!

Vse te teste sem opravil za pregled Surfshark VPN.

Tu so rezultati.

DNS test puščanja

Ko sem opravil test puščanja DNS, sem bil povezan s strežnikom Združenih držav Amerike. Rezultati kažejo Brez DNS LEAK-a.

Je to varno in vredno uporabe? Surfshark VPN Pregled

IP test tesnosti

Istočasno sta bila izvedena tudi preizkus tesnjenja IP in test puščanja WebRTC. Takoj, ko se je orodje odprlo, je prikazalo naslov IP. Ker je bil ta IP podoben mojemu VPN strežniku, ni prišlo do puščanja IP.

Je to varno in vredno uporabe? Surfshark VPN Pregled

Za test WebRTC zaženem test in tudi tokrat je bil prikazan IP mojega strežnika VPN, kar pomeni, da WebRTC ne pušča.

Je to varno in vredno uporabe? Surfshark VPN Pregled

Kljub zadovoljivim rezultatom sem iskal funkcije surfhark VPN, da sem ugotovil tiste, ki so posebej zasnovane za takšne težave.

DNS zaščita pred uhajanjem - odsoten

Zaščita pred puščanjem IP (IPv6) - odsoten

Rezultati preizkusa hitrosti:

Preizkusil sem dva strežnika; saj trenutno uporabljam 10 Mbps povezavo.

Brez VPN: Rezultati preizkusa hitrosti

Je to varno in vredno uporabe? Surfshark VPN Pregled

S povezavo Surfshark VPN:

Je to varno in vredno uporabe? Surfshark VPN Pregled

Ti rezultati niso zadovoljujoči, vendar naj omenim eno stvar, ki sem jo opazil; strežniki v bližini moje resnične lokacije so bili nekoliko hitrejši od teh strežnikov, vendar je bila ta hitrost tudi za 50% manjša v primerjavi z mojo normalno / redno internetno hitrostjo.

Ali Surfshark deluje z ameriškim Netflixom?

Ogromna populacija ima edini namen VPN povezave in to je "pretakanje in deblokiranje ameriškega Netflixa."

Zato bi pregled VPN surfharka ostal nepopoln, če bi zapustil ta test.

To me je tako presenetilo, da je ta novi VPN deloval odblokirajte knjižnico ZDA Netflix. Verjetno je to zato, ker so novi in ​​Netflix ni poskušal blokirati njihovih strežnikov.

Koga zanima razlog, če je misija opravljena.

Je to varno in vredno uporabe? Surfshark VPN Pregled

Torrenting: učinkovitost, lastnosti in preizkus torrentov

Torrenting potrebuje hitrost in to je podpovprečno pri surfarskem VPN-ju. Ampak, to sem preizkusil, ali ta VPN podpira hudourništvo? Ali ostane povezava šifrirana med hudourniki?

Je to varno in vredno uporabe? Surfshark VPN Pregled

Surfshark na svojem spletnem mestu omenja, da dovolijo P2P promet na številnih strežnikih, vendar pa P2P preusmerijo na svoje strežnike, ki se nahajajo na Nizozemskem.

Vsekakor!

Poskusil sem s torrenting s surfhark VPN povezavo, in VPN ni delal samo za skupno rabo datotek P2P, ampak je bil tudi precej hiter, kar nisem pričakoval. Tu bi rad omenil, da je treba funkcijo Killswitch med hudourništvom omogočiti, ker VPN povezava večinoma pade med hudourništvom.

Prav tako lahko uporabniki androidov omogočijo Split tuneliranje za boljšo hitrost med hudourniki.

Split tuneliranje je na voljo za Android uporabnike Surfshark VPN. S to funkcijo lahko nepomembne / neobčutljive podatkovne aplikacije ločite od prehoda skozi šifrirni kanal. Ta funkcija zmanjšuje obremenitev VPN, kar ima za posledico večjo hitrost.

Torrent IP Test tesnosti

Mogoče je, da VPN deluje odlično pri skupni rabi datotek P2P, a vaš IP v ozadju pušča med hudourniki.

Torej, preizkusil sem povezavo surferskega loka za puščanje torrentov IP.

Tu je rezultat.

Je to varno in vredno uporabe? Surfshark VPN Pregled

Orodje za testiranje je s svojega odjemalca uTorrent preneslo magnetno povezavo in nato prikazalo rezultat. Kot vidite, je dobljeni torrent IP podoben mojemu povezanemu strežniku VPN, zato obstaja Ni puščanja Torrent IP.

Pomoč strankam

Podpora strankam bi morala biti učinkovita in hitra, vendar se pojavi po številnih življenjskih vidikih. Ker so ti vidiki VPN močni, ne potrebujete prepogosto podpore strankam.

Imajo podporo za klepet v živo, ki je bila hitra, ko sem jih preveril z vprašanjem.

Še nekaj, kar pomeni podporo strankam, je struktura spletnega mesta in morate razmišljati, zakaj.

Odgovor je preprost.

Velikokrat se lahko izognete težavam, ko se obrnete na podporo za stranke, ko ima vaša težava enostavno rešitev v spletnem dnevniku, vodnikih ali pogostih vprašanjih.

Glede na informacije, ki jih posredujejo bralcem, se mi zdi spletno mesto za surfanje res zadovoljivo. Tudi dnevniki in pogosta vprašanja so napisani v preprostem jeziku z enostavnimi navodili.

Kaj mislijo Redittorji o Surfsharku?

Ocene Reddit so druga stvar, ki jo upoštevam in verjamem po lastnih izkušnjah s pregledom VPN.

Tu so komentarji, ki sem jih videl med iskanjem poizvedb o brskanju po programu Reddit.

Kartica

Kartica

Vseh komentarjev ne nameravam deliti, ker jih je toliko Ampak izberim ta komentar, ker sam ne morem preizkusiti surfhark VPN. Resnično je malo VPN-jev, ki delujejo na Kitajskem, in če surferski lok na Kitajskem resnično deluje, je to še dodatno.

Kartica

Nekaj ​​je tudi negativnih komentarjev.

Kartica

Ker sem tudi sam doživel torrenting in sem videl trditev o podpori hudournikov na Surfshark VPN, zato bom temu komentarju nasprotoval.

Po branju večine komentarjev o Redditu je bil celoten pogled pozitiven.

David Gewirtz Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me