Kajian dan Views DotVPN Dengan Alternatif

[ware_item id=33][/ware_item]

Seperti banyak perkhidmatan VPN, DotVPN juga merupakan penyedia VPN yang dipercayai menyulitkan trafik data anda, membuka sekatan laman web dan kandungan streaming.


Mereka telah membuat senarai pengguna yang panjang yang hampir 880,000 di Kedai Web Chrome. Tidak lama lagi sejak DotVPN dilancarkan dan dari 2014 ia telah mengambil alih perkhidmatan VPN lain dengan lebih daripada 10 juta muat turun dari 160 negara di seluruh dunia.

Mari Mulakan Kajian DotVPN

DotVPN adalah perkhidmatan VPN yang berpangkalan di Hong Kong yang telah mendapat hampir 7000 ulasan pengguna dengan 4 daripada 5 bintang di Google Web Store. Ia adalah sambungan VPN percuma tetapi juga menawarkan perkhidmatan premium untuk ciri-ciri canggih.

Mereka mendakwa mempunyai pelayan di hampir sepuluh negara yang terbuka untuk pengguna versi premium dan percuma untuk beralih di antara mereka. DotVPN boleh dimuat turun sebagai pelanjutan penyemak imbas untuk Chrome, Firefox, dan Opera dengan perisian aplikasi yang tersedia untuk Android dan iOS.

Laman web DotVPN

Walau bagaimanapun, laman web mereka tidak mempunyai maklumat yang mencukupi tentang syarikat yang memiliki sambungan DotVPN. Mereka baru sahaja memaparkan alamat mereka dan beberapa matlamat perniagaan.

Dasar Privasi

Oleh kerana sambungan DotVPN berpusat di Hong Kong, seseorang mesti mengharapkan semua maklumat diteruskan di sana. Walau bagaimanapun, didapati bahawa laman web itu dihoskan di Jerman yang sedikit mengenai penghuni privasi kerana dasar privasi mereka mendakwa bahawa maklumat pengguna hanya disimpan di Hong Kong.

Juga, halaman privasi mereka memaparkan bahawa data pelanggan dikumpulkan untuk tujuan untuk membuat pembaharuan pengalaman penyemakan imbas pengguna. Ia menyatakan, "Kami menjejaki penggunaan Perkhidmatan anda untuk menyediakan pengguna statistik dan untuk mengoptimumkan, memperbaiki dan mengembangkan perkhidmatan."

Mereka mempunyai dasar untuk menyimpan alamat IP sebenar seorang individu selama 24 jam iaitu untuk mengelakkan isu-isu seperti spam, penipuan atau lain-lain perbuatan jahat.

Ciri-ciri DotVPN

Kajian dan Views DotVPN Dengan Alternatif

Mengikut laman web mereka, mereka mempunyai banyak ciri-ciri cekap yang menjadi lebih maju untuk pelanggan berbayar mereka. Kelebihan utama mendapatkan tarikan pengguna ialah lokasi pelayan mereka yang boleh membantu mereka untuk memintas kebanyakan sekatan kandungan dan sekatan dalam talian.

DotVPN mendakwa menyediakan penyulitan 4096-bit kepada data pengguna mereka yang kelihatan sedikit teduh. Ini kerana mereka merujuk kepada RSA walaupun ini juga mempunyai 2048 bit. Untuk apa yang kami dapati untuk pembaca kami ialah mereka sebenarnya menggunakan AES 128 bit dan AES 256 bit, namun, RSA digunakan untuk jabat tangan dan pertukaran kunci penyulitan simetri (AES). Tujuan untuk menggunakan taktik sedemikian ialah membuat VPN mereka menonjol dari semua yang lain.

DotVPN menyatakan kemudahan sambungan dengan sambungan klik tunggal mudah. Juga, mereka mendakwa prestasi pembasmian yang cekap disebabkan lokasi pelayan mereka, namun seperti yang diuji oleh kami dan ditangani oleh banyak pengguna lain, VPN tidak dapat mengakses kandungan popular seperti NetFlix dan Hulu dengan pelayan Amerika Syarikat.

Satu perkara yang perlu anda ingati adalah bahawa VPN tidak digunakan apabila identiti anda berisiko. Ini juga berlaku dengan DotVPN; alamat IP pengguna boleh dibocorkan akibat penyekat WebRTC dan pemain flash tidak tersedia.

Prestasi DotVPN

Prestasi pelanjutan DotVPN diperiksa melalui pelbagai alat ujian supaya kami dapat memberikan pembaca kami maklumat tulen yang menyelamatkan mereka dari kesulitan setelah mempertimbangkannya.

Kajian dan Views DotVPN Dengan Alternatif

Untuk Kelajuan, kami menggunakan alat seperti speednet.net dan fast.com untuk menguji prestasi DotVPN. Seperti kebanyakan perkhidmatan VPN ia juga menjadikan kelajuan yang agak lambat. Peratusan yang ditunjukkan oleh alat ujian tidak begitu lembab berbanding dengan apa yang kita alami semasa kandungan streaming dan laman web yang memuat naik terutama yang memerlukan sedikit data berat.

Ia mudah Penggunaan seperti yang diuji dan dialami oleh kami. Anda boleh berhubung dengan mudah dengan penyemak imbas tambahan serta juga aplikasi mudah alih.

Sejauh mana Sokongan pengguna bimbang, ia agak lembab dan pengguna diberi sambutan yang amat perlahan.

Permohonan Mudah Alih daripada DotVPN melakukan lebih baik berbanding dengan add-on browser. Walau bagaimanapun, anda mungkin mengalami beberapa masalah kelajuan pada perisian mudah alih juga.

DotVPN sebagai Ditinjau oleh Pengguna

Kebanyakan pengguna yang telah berkongsi pengalaman mereka di Kedai Web Chrome telah menangani masalah sambungan pelayan, terutamanya dengan versi percuma.

Kajian dan Views DotVPN Dengan Alternatif Kajian dan Views DotVPN Dengan Alternatif

Walau bagaimanapun, ramai pengguna kecewa dengan versi premium mereka juga, mengatakan bahawa prestasi masih tidak cekap kerana mereka sedang mengalami penggunaan versi percuma mereka. Sama ada isu pelayan, mengakses kandungan seperti Hulu atau Netflix, dan menghadapi masalah kelajuan yang sama.

Kajian dan Views DotVPN Dengan Alternatif Kajian dan Views DotVPN Dengan Alternatif

Inilah di mana pengguna menjadi marah kerana isu-isu serius yang terus meningkat apabila pengguna tetap berhubung dengan DotVPN. Mengalami semua ini dan menangani tindak balas tersebut telah kami menapis beberapa sambungan VPN percuma yang baik berbanding dengan DotVPN yang mempunyai masalah yang agak sedikit.

Mari Ambil Perhatikan Ke Alternatif DotVPN

Mempunyai VPN tidak cukup. Anda mesti memilih yang cukup selamat untuk melindungi data anda dari ancaman yang berpotensi seperti serangan siber, pengawasan kerajaan, dan penyampai data pihak ketiga. Kebanyakan VPN tidak berkesan dalam menyediakan keselamatan yang mencukupi dan terlibat dalam data yang bocor, tanpa pengguna dimaklumkan mengenainya. Walau bagaimanapun, pendekatan pintar adalah untuk memeriksa sambungan VPN anda, tidak kira penyedia VPN yang anda gunakan.

Ini juga berlaku dengan DotVPN. Dasar keselamatan data dan privasi penggunanya tidak jelas dengan beberapa kenyataan bertentangan. Sama seperti setiap penyedia VPN, DotVPN juga mendakwa untuk menyulitkan trafik data pengguna tetapi juga menyatakan dasarnya untuk memantau aktiviti dalam talian mereka.

Walaupun, DotVPN mendakwa tingkah laku ini sebagai satu langkah untuk menambah baik pengalaman dalam talian dan perkhidmatan mereka, bagaimanapun, sekali maklumat tidak dilindungi, sesiapa sahaja boleh menyelinap menerusinya. Juga, mereka memindahkan kuki penyemak imbas anda ke pelayan mereka sendiri. Dasar sedemikian jika tidak disalahgunakan oleh syarikat itu dapat memberikan akses data yang relatif mudah bagi pengguna kepada mereka yang melakukan perbuatan jahat.

Oleh itu, individu yang benar-benar mahukan keselamatan tidak akan berkompromi terutama untuk perkara yang mereka keliru. Juga, apabila anda mempunyai pelbagai pilihan, anda mesti memilih yang anda fikir paling sesuai dan patut dipertimbangkan. Walau bagaimanapun, satu perkara yang tidak boleh diabaikan adalah bahawa VPN percuma atau sambungan VPN tidak boleh menjadi cekap sebagai perkhidmatan VPN berikrar dan penuh.

5 Alternatif DotVPN Terbaik untuk Privasi Maksimum

1 - Cyberghost VPN

Cyberghost adalah proksi percuma yang juga telah mengeluarkan aplikasi Cyberghost yang mudah dipasang pada peranti anda sama ada ia adalah PC atau mudah alih. Mereka mendakwa untuk menyediakan keselamatan dan kesamaan nama data anda sekaligus membuka kunci kandungan tetapi matlamat utamanya adalah untuk melindungi.

Ia mempunyai sambungan penyemak imbas yang mudah digunakan dengan proses log masuk yang mudah. Pelanjutan Chrome CyberGhost VPN sangat mudah digunakan kerana ia memastikan satu klik yang tidak rumit yang membolehkan dan melumpuhkan. Dengan sambungan VPN CyberGhost percuma anda disediakan dengan hampir setiap ciri yang diperlukan seperti Kandungan sekatan yang tidak diblokir, mengelakkan serangan siber yang berpotensi, dan yang paling penting adalah tidak mahu namanya disiarkan dengan penyulitan data.

Walau bagaimanapun, semua ciri ini didorong ke tahap yang luar biasa dengan perkhidmatan premium mereka yang mempunyai, lebih banyak, ciri untuk dicari.

2 - VPN TunnelBear

TunnelBear adalah sambungan VPN yang popular di seluruh dunia. Ia boleh menjadi penyelesaian yang hebat untuk mereka yang mencari privasi terutama mereka yang kerap bersambung ke rangkaian Wi-Fi yang tidak selamat atau kebanyakannya disambungkan ke Wi-Fi awam.

Melalui ciri perlindungan ini, pengguna diberikan pengalaman penyemakan yang selamat tanpa risiko pengesanan dalam talian. Menurut Kedai Web Chrome, TunnelBear adalah perkhidmatan VPN yang disertai oleh lebih daripada 14 juta pengguna yang mempunyai sambungan satu klik mudah. Walau bagaimanapun, seperti setiap VPN percuma, TunnelBear juga mempunyai masalah mengenai kandungan streaming berat terutama Netflix. Tetapi isu-isu ini boleh dipenuhi dengan lebih besar apabila pengguna beralih kepada perkhidmatan premium mereka.

Kajian dan Views DotVPN Dengan Alternatif

3 - Pelayar Tor

Apabila bercakap tentang tanpa nama, pelayar Tor adalah populariti yang berterusan mendapatkan perisian menyulitkan data individu. Ia menghalang laman web tidak selamat untuk mempertaruhkan privasi anda dan mengelakkan kemungkinan pengesanan data oleh mana-mana sumber dalam talian tersebut.

Pelayar Tor VS VPN perkhidmatan, anda mungkin mengalami kelajuan yang agak perlahan tetapi ia juga menyediakan anda dengan hampir sama ciri-ciri VPN. Mereka boleh membuat pengalaman penyemakan imbas anda lebih selamat dengan menyekat pengintipan data yang tidak diingini dan tidak diinginkan. Walau bagaimanapun, tapak yang disekat juga boleh diakses melalui penyambungan pelayar Tor.

Anda boleh dengan mudah menyambungkan Tor pada Windows, Mac OS X, atau Linux tanpa memuat turun sebarang perisian.

4 - Browsec VPN

Di antara beribu-ribu sambungan VPN percuma, Browsec VPN disenaraikan dalam beberapa yang cekap yang disukai oleh banyak pengguna di seluruh dunia. Walaupun fakta bahawa hampir semua VPN percuma mempunyai beberapa masalah serius yang membahayakan privasi pengguna, Browsec VPN tidak menimbulkan ancaman yang sangat besar terhadap privasi.

Dengan Browsec VPN anda boleh mengakses sebahagian besar kandungan yang disekat yang tidak dapat diakses tanpa sebarang proksi. Juga, kebimbangan dan risiko utama semasa mengakses tapak tersebut boleh menjadi pengesanan data dan pendedahan identiti yang hampir lenyap melalui IP yang dikelilingi oleh Browsec.

Bagaimanapun, anda boleh mendapatkan semua ciri ini dengan proses sambungan mudah iaitu klik tunggal VPN yang membolehkan dan melumpuhkan.

VPN Gom Web

5 - Dengan Gom Web VPN, anda boleh mendapatkan perlindungan yang mungkin tanpa melabur wang. Berbanding dengan banyak sambungan VPN percuma ini boleh menjadi penyelesaian yang lebih baik untuk kesulitan dalam talian anda. Ia boleh mengakses laman web yang disekat, memintas penjejakan yang tidak diingini dan juga perlindungan data melalui penyulitan.

Sama seperti semua perkhidmatan VPN percuma, ia mungkin bertindak balas lambat tetapi itu bukan isu berkaitan sejauh mana anda selamat ketika sedang dalam talian. Selain itu, sesetengah pengguna mengadu tentang sokongan pelanggan mereka yang perlahan dan tidak responsif.

Kajian dan Views DotVPN Dengan Alternatif

Keputusan Penyunting

Anda pastinya telah melihat banyak muat turun VPN percuma walaupun pada hakikatnya mereka mempunyai banyak masalah serius. Ini kerana seseorang masuk ke senarai pengguna selepas melihat beberapa ciri menarik yang dipaparkan oleh kebanyakan sambungan VPN. Walau bagaimanapun, kebanyakan pengguna menghadapi kerengsaan yang mengganggu dengan serta-merta selepas memuat turun VPN tersebut termasuk sambungan DotVPN.Comment dari perbincangan Adalah sambungan Lanjutan VPN Hola?.

Oleh itu, cadangan kami adalah untuk melabur wang anda dan bukannya mempertaruhkan privasi anda. Beberapa penyedia VPN terbaik dengan ciri-ciri yang cekap dan respons pelanggan yang hebat kini boleh didapati pada kos yang sangat rendah seperti NordVPN dan ExpressVPN.