Kajian VPN Betternet: Adakah Layak Dipakai?

[ware_item id=33][/ware_item]

Betternet adalah perkhidmatan VPN percuma dan premium yang menawarkan akses kepada pengguna percuma melalui sokongan iklan dan kepada pengguna akaun berbayar dengan ciri-ciri premium.


Ia menawarkan pelayan di 10+ lokasi di seluruh dunia. Betternet membolehkan pengguna menyekat kira-kira 1000 laman web di iOS, Mac OS X, Android dan peranti Windows dengan percuma dengan infrastruktur rangkaian terdahulu.

Ini adalah pilihan yang sangat baik untuk pengguna yang menuntut antara muka yang mudah digunakan dan satu-sentuh penyelesaian larangan kunci.

Betternet adalah salah satu daripada pembekal VPN percuma terbaru, dan mereka yang ingin kekal tanpa nama ketika melayari Internet sedang berkeliaran di sekitar perkhidmatan Betternet, itulah sebabnya ia mempunyai 10 hingga 50 juta muat turun sahaja di Google Play.

Berikut adalah kajian VPN Betternet komprehensif yang memberi penerangan tentang aspek-aspek yang berbeza dari pembekal VPN Betternet:

Mari bermula dengan kebaikan & Cons Of Betternet VPN

PROS:

 • Percuma atau sangat murah
 • Antara muka pengguna yang mudah
 • Perintah P2P
 • Tiada log penggunaan
 • Tiada had data
 • BBC iPlayer tersedia
 • Pemilihan pelayan sentuhan satu
 • Kelajuan sambungan yang baik

KEBURUKAN:

 • Sokongan pelanggan yang lemah
 • Bilangan pelayan yang terhad
 • Simpan log sambungan
 • Prestasi purata
 • US Netflix tidak boleh diakses
 • Kekurangan keselamatan yang kukuh

Mari Kita Perhatikan Ke Betternet Features:

Rancangan Harga

Betternet VPN adalah perkhidmatan percuma untuk pengguna sistem yang berbeza. Pengguna percuma tidak terhad kepada penggunaan data yang terhad. Jika anda memerlukan perkhidmatan VPN, untuk mengatakan perjalanan perniagaan kecil, maka anda mungkin melindungi maklumat anda di lokasi baru dengan menggunakan perkhidmatan percuma oleh Betternet tanpa perlu membayar langganan bulanan hanya untuk beberapa hari.

Pelanggan berbayar, yang menggunakan pelan Premium Betternet, mendapatkan kelebihan atas pelanggan percuma dan menikmati kelebihan berikut:

 • 5 sambungan serentak
 • Pelayan berdedikasi, kelajuan yang lebih pantas
 • Lokasi pelayan yang hebat
 • 24/7 sokongan pelanggan
 • Perkhidmatan bebas iklan

Pelan harga premium yang ditawarkan oleh Betternet datang dengan versi percubaan percuma 7 hari. Pelan Premium adalah seperti berikut:

 • 1 bulan pada $ 11.99 sebulan
 • 6 bulan pada $ 3.99 sebulan - Jimat 65%
 • 12 Bulan pada $ 2.99 sebulan - Jimat 75% Betternet-VPN-review

Kedua-dua pakej premium menawarkan ciri yang agak serupa tetapi mereka masih tidak mempunyai pilihan pemilihan protokol. Langganan Premium adalah $ 11.99 sebulan yang agak mahal jika dibandingkan dengan Premium VPN seperti ExpressVPN.

Jaminan Pulangan Betternet

Betternet VPN menawarkan pengguna mereka kelonggaran jaminan wang balik 30 hari supaya pelaburan mereka tidak berisiko. Tetapi dasar bayaran balik dari Betternet VPN berada dalam keadaan yang ketat. Anda hanya layak mendapat bayaran balik jika anda telah menggunakan kurang daripada 50 MB data. Itu bermakna tidak ada penggunaan dasar bayaran balik 30 hari dan ini kerana 50 Mb digunakan hanya untuk menyambung ke internet. Oleh itu, adalah mustahil untuk memeriksa perkhidmatan mereka tanpa melabur wang.

Ciri Multi-Masuk:

Perkhidmatan VPN terbaik berusaha keras untuk menawarkan lebih daripada satu sambungan peranti serentak melalui VPN anda. Contohnya, jika anda melakukan perjalanan, maka anda boleh menyimpan komputer riba, telefon bimbit, dan tablet anda semua bersambung dengan perkhidmatan VPN anda pada satu masa. Ini memberikan pengguna kemudahan kerana dia tidak perlu memutuskan peranti untuk menyambung ke VPN melalui mana-mana peranti lain.

Mengikut kajian VPN Betternet kami, ia menyediakan sehingga lima sambungan serentak supaya anda boleh menggunakan mana-mana lima peranti anda pada satu masa. Ciri berbilang log masuk yang ditawarkan oleh Betternet adalah tanpa mengira jenis peranti dan OS pengguna menggunakan selagi ia mempunyai sokongan VPN.

Sambungan Peer-to-Peer:

VPN Betternet tidak dikemas dengan ciri tambah nilai. Itu tidak menghairankan kerana ia menyediakan perkhidmatan VPN percuma terutamanya. Oleh itu, jika anda mencari VPN yang penuh dengan ciri-ciri eksklusif, maka anda boleh memilih untuk beberapa VPN berbayar lain seperti NordVPN atau ExpressVPN. Walaupun apa yang ditawarkan Betternet tanpa mengira perkhidmatan percuma adalah ia membenarkan muat turun P2P.

Walau bagaimanapun, adalah penting untuk ambil perhatian bahawa, mengenai pemberitahuan DMCA, Betternet menyatakan dengan jelas, "Sekiranya kami menerima notis penyingkiran DMCA atau perintah mahkamah yang sah, kami mematuhi sepenuhnya notis tanpa mengganggu atau menjejaskan sebarang privasi pelanggan. Seperti yang dinyatakan sebelum ini, kami tidak menyimpan apa-apa log, IP, pelabuhan, maklumat pengguna atau cap waktu. Oleh itu, untuk memenuhi keperluan undang-undang daripada penyedia jalur lebar, kami tidak mendedahkan sebarang data pengguna kepada pihak berkuasa. Setakat ini kami tidak menerima apa-apa perintah mahkamah yang sah yang memerlukan kami untuk memberikan sesuatu yang kami tidak ada. "

Tetapi dalam kajian VPN Betternet kami, kami mempunyai banyak isu untuk menentang. Pertama, Betternet VPN terletak di Kanada yang mempunyai bidang kuasa undang-undang secara langsung dan cekap. Kedua, VPN ini tidak menipu kerana kebocoran maklumat jika pengguna tidak cukup berhati-hati. Ketiga, anda perlu memahami insentif, nilai dan kedudukan penyedia akses anda, sama ada anda cuba melanggar hak cipta.

Betternet menawarkan sambungan P2P, tetapi tidak ada yang membuktikan sama ada mereka adalah syarikat yang menguntungkan dengan pasukan yang sah dan insurans yang sesuai atau tidak.

Keselamatan dan Privasi

VPN dianggap sebagai pilihan paling selamat yang tersedia di kalangan perkhidmatan dan alat lain. Keselamatan dan privasi yang ditawarkan, menurut kajian VPN Betternet kami, memastikan privasi lengkap pengguna melalui OpenVPN dengan penyulitan AES256 dan IPsec dengan 128-bit AES-CBC.

Betternet VPN mengedarkan semua trafik pengguna lebih dari seratus IP berkongsi yang memastikan lalu lintas pengguna bercampur di kerumunan dan dengan itu memastikan tidak dikenali kerana tidak ada yang tahu tentang identitas sebenar anda.

Satu lagi perkara yang penting di sini adalah bahawa Betternet VPN diaktifkan pada penyemak imbas anda, jadi hanya prihatin dengan apa-apa aktiviti Internet yang dialihkan melalui pelayar itu dan apa-apa aktiviti Internet lain yang dialihkan melalui cara lain, oleh itu tidak dienkripsi atau tersembunyi. Itulah sebabnya jika anda berfikir bahawa sambungan anda adalah failsafe maka itu tidak benar.

Oleh itu, untuk keselamatan dan privasi yang tegas, anda perlu memilih beberapa pembekal perkhidmatan VPN yang lain seperti NordVPN yang mempunyai ciri penyulitan Double yang mendarabkan kekuatan penyulitan dan keselamatan.

Kuki

VPN Betternet membolehkan organisasi pihak ketiga menyuntik cookie ke dalam peranti pengguna. Itu dinyatakan dalam istilah perkhidmatan Betternet, dan menurut mereka, amalan ini adalah untuk menganggarkan keberkesanan perkhidmatan VPN. Walau bagaimanapun, kaedah sedemikian mungkin berisiko untuk pelanggan kerana pihak ketiga bebas daripada semua latihan tanpa kawalan Betternet.

Sokongan pengguna

Menurut kajian VPN Betternet kami, sokongan pelanggan yang ditawarkan sangat miskin. Seperti yang kita percaya, syarikat harus telus mengenai dirinya sendiri, dan ia harus menyediakan maklumat yang cukup tentang dirinya sendiri. Sebagai contoh, pengguna tidak perlu menggali jauh ke arah mendapatkan maklumat yang diperlukan. Walaupun pengguna menghadapi sebarang masalah, maka sokongan pelanggan harus sedemikian rupa sehingga menyelesaikan masalah ini sebagai keutamaannya. Tetapi dalam hal Betternet, sokongan pelanggan nampaknya hampir tidak wujud.

Terdapat juga seksyen Soalan Lazim yang ringkas dan tidak disenangi juga. Betternet juga mempunyai 'Pangkalan Pengetahuan' yang juga tidak dikenali. Oleh itu, satu-satunya cara yang mungkin untuk mendapatkan sokongan langsung adalah dengan menghantar permintaan yang ditandatangani ke pusat pengetahuan di mana anda perlu menunggu lama sebelum isu anda diselesaikan. Tetapi jika anda membayar untuk perkhidmatan Premium, maka anda boleh mendapatkan sokongan pelanggan sepanjang masa yang nampaknya bertentangan dengan pengguna percuma.

Dasar Pembalakan

Di Betternet VPN kami meninjau apa yang kami jumpai adalah bahawa Betternet tidak menyimpan log untuk sebarang maklumat yang mendedahkan identiti seperti alamat e-mel atau nama anda, kerana ia tidak mempunyai maklumat yang disimpan. Tetapi tidak menjanjikan hakikat bahawa sambungan anda tidak dilog masuk. Seperti yang dinyatakan sebelum ini, Betternet boleh kembali melalui data sambungan jika terdapat keperluan untuk mematuhi permintaan undang-undang.

Untuk kebaikan perkhidmatan mereka, aktiviti pengguna bebas boleh dikompromi oleh pengiklan pihak ketiga. Seperti yang dinyatakan dalam dasar privasi Betternet VPN,

"Pihak Ketiga boleh menggunakan teknologi untuk mengakses beberapa data termasuk tetapi tidak terhad kepada kuki untuk menganggarkan keberkesanan iklan mereka. Betternet tidak mengawal aktiviti Pihak Ketiga dan, ini tidak termasuk dalam dasar privasi Betternet tetapi berkaitan dengan dasar privasi pengiklan pihak ketiga kami. "

Walau bagaimanapun, beberapa VPN lain seperti ExpressVPN dan NordVPN mengikuti dasar log tidak ketat di mana mereka tidak menyimpan log sambungan.

Prestasi dan Kelajuan

VPN bertindak sebagai orang tengah sambungan Internet anda dan dengan itu menyebabkan kehilangan kelajuan dengan penggunaan mana-mana VPN. Walau bagaimanapun, VPN yang baik seperti NordVPN atau ExpressVPN melampaui mil tambahan hanya untuk mengurangkan kependaman serta lebar jalur.

Walau bagaimanapun, kajian VPN Betternet menunjukkan bahawa ia melepaskan bot pada kedua-dua mereka dan mempunyai beberapa keputusan memuaskan; Betternet-VPN-review

Tetapi ia juga menunjukkan keputusan yang sangat berbeza seperti; Betternet-VPN-review

Untuk prestasi yang cemerlang dan cemerlang, anda boleh menggunakan salah satu VPN berbayar seperti NordVPN, PureVPN atau ExpressVPN.

Bagaimana Betternet Make Money?

Perkhidmatan VPN adalah mahal dan membosankan untuk menjalankan itu sebabnya tidak ada yang akan menawarkan perkhidmatan secara percuma. Kami tahu bahawa Betternet menawarkan pelan Premium kepada pengguna mudah alih. Walau bagaimanapun, Betternet mengatakan bahawa ia menghasilkan periuk wangnya dengan kaedah berikut:

 1. Dengan menyediakan apl tajaan percuma:
  Terdapat butang "Pasang apl" di dalam aplikasi mudah alih kami. Anda ditawarkan aplikasi lain untuk pemasangan semasa anda mengklik butang ini. Untuk setiap aplikasi yang dipasang, Betternet mendapat wang dari penerbit aplikasinya.
 2. Dengan menawarkan video:
  Dengan mengklik butang "Tonton video dan bersambung" di dalam aplikasi Betternet, anda boleh menonton video pendek. Setiap kali anda menonton video, anda membantu Betternet mendapatkan wang.
  Betternet-VPN-review

Apabila menggunakan aplikasi mudah alih Betternet, ia kadang-kadang menawarkan peluang untuk memasang aplikasi percuma dan untuk menonton video juga sebagai balasan yang membolehkan anda untuk sambungan melalui Betternet. Tetapi anda juga boleh dengan mudah menolak tawaran ini dan menikmati perkhidmatan yang ditawarkan. Inilah sebabnya mengapa persoalan timbul lagi bagaimana sebenarnya model bekerja untuk Betternet untuk menghasilkan wang? Yang mana jawapan Betternet,

"Adakah model ini berfungsi untuk kita? Setakat ini ia berfungsi dengan baik, terima kasih kepada sokongan pengguna kami yang hebat. Kami mempunyai banyak e-mel harian dari pengguna kami, yang berkongsi cintanya dengan kami dengan memberitahu kami mereka telah memasang apl kami yang disyorkan dan mendapati mereka berguna. "

Di mana Prestasi Betternet Kurang?

Sebenarnya ialah walaupun alat yang paling berkesan tidak 100% sahih; sama halnya dengan Betternet. Walau bagaimanapun, semasa kajian VPN Betternet terdapat sedikit kekurangan dalam bidang kritikal ciri VPN.

Ciri yang paling penting adalah keselamatan, dan kajian menunjukkan VPN Betternet dalam senarai VPN yang mungkin telah disuntik dengan malware atau adware. Kekurangan ini lebih berkaitan kerana hakikat keselamatan menjadi ciri VPN utama. Namun, VPN Betternet mendakwa selamat dan masih ada, dan terdapat muat turun besar untuknya.

Sepanjang Betternet VPN, rangsangan kepada alat VPN adalah sebahagian besarnya disebabkan oleh tujuan membuka kunci laman web dan kandungan terhad streaming. Netflix menjadi saluran penstriman yang paling popular mempunyai permintaan di seluruh dunia, tetapi malangnya, ia hanya sah di beberapa lokasi. Oleh itu, ia juga merupakan antara keutamaan tertinggi pengguna. Malangnya, pengguna Betternet VPN tidak dapat menyahsekat Netflix walaupun dengan versi premium mereka.

Juga, penghinaan berat dengan Betternet VPN akan mendedahkan anda kepada isu kelajuan yang menjengkelkan semasa fail torrent sedang dimuat turun.

Satu lagi perkara yang menjengkelkan dengan Betternet adalah paparan iklan mengganggu semasa anda melayari internet. Paparan iklan ini adalah masalah dengan hampir semua VPN percuma, dan versi percuma Betternet juga kekurangan itu. Walau bagaimanapun, penyedia perkhidmatan telus dan memaklumkan pengguna tentang bagaimana mereka membuat wang yang jarang dilihat.

Laman Web Betternet

Laman web rasmi Betternet VPN difahami dan mudah untuk pengunjung baru. Mereka menyediakan akses mudah ke muat turun aplikasi percuma dengan butang yang diserlahkan. Walau bagaimanapun, mereka tidak mempunyai maklumat paparan mengenai perkhidmatan premium mereka dan harga. Malah mereka tidak memberikan sebarang petunjuk tentang perkhidmatan Premium Betternet dan anda diberitahu mengenainya apabila anda memuat turun aplikasi premium.

Kajian VPN Betternet: Adakah Layak Dipakai?

Namun, disebutkan pada halaman "Bagaimana Kami Membuat Wang" dan di bahagian FAQ di laman web mereka.

Panduan Penyediaan VPN Betternet

Betternet VPN mengikuti prosedur pemasangan mudah dan mudah tujuh langkah. Jika bagaimanapun, anda tidak biasa dengan pemasangan VPN pada platform yang berlainan, maka berikut adalah prosedur pemasangan VPN Betternet yang mudah untuk Windows:

 1. Buka laman web rasmi VPN Betternet
 2. Pergi ke bahagian Muat turun
 3. Muat turun aplikasi Betternet VPN Windows dan kemudian pasang
 4. Pelancaran perisian Betternet
 5. Lanjutkan lagi dengan melangkau petunjuk dan panduan
 6. Klik butang Sambungkan dan tunggu sehingga sambungan anda selesai.
 7. Apabila sambungan berjaya, nikmati kebebasan anda di Internet! Betternet-VPN-review

Kesimpulan - Adakah Betternet Cukup Baik?

Berhubung dengan kajian VPN Betternet kami, perkhidmatan tersebut perlu disahkan mengikut terma sendiri. Betternet adalah perkhidmatan murah atau agak percuma yang mempunyai kepakaran dalam geo-spoofing lokasi anda, blok laman web, memintas beberapa firewall sederhana, atau hanya melindungi penggunanya di hotspot WiFi awam. Jika tidak, jika anda ingin melindungi privasi anda dan melaksanakan beberapa langkah keselamatan, maka sebaiknya anda mencari beberapa alternatif Betternet seperti NordVPN, ExpressVPN, atau PureVPN.

Betternet adalah perkhidmatan yang agak baru dalam industri VPN dan dibungkus dengan kawasan besar yang memerlukan perbaikan. Bermula dengan pemilihan pelayan kecil yang mereka boleh bekerjasama untuk berkembang. Namun, perkhidmatan lain seperti protokol terowong beberapa di mana beberapa protokol perlu ditambah, akhirnya kita boleh menggali jalan ke kelemahan dalam dasar privasi yang perlu diperbaiki juga.

Sebagai kesimpulan, ia boleh dikatakan hanya Betternet adalah perkhidmatan VPN yang baik dan percuma tetapi perkhidmatan itu tidak cukup baik untuk menutup kemungkinan bahaya yang tidak diketahui namanya dan keselamatan anda.