Как да проверите дали вашата VPN е действително криптирана

[ware_item id=33][/ware_item]

Виртуалната частна мрежа (VPN) има основната функция да защитава поверителността на потребителите и да осигурява сигурност на техните данни. Ако обаче вашата VPN връзка не е ефективна за криптиране на трафика на данни, отколкото каква е ползата, която получавате от него?


VPN е технология, която защитава потребителските данни от хвърлящи очи като хакери, правителствени агенции и интернет доставчици. Чрез закриване на IP и DNS защита потребителят остава анонимен по време на уеб сърфиране.

Маскиран IP адрес ви помага да заобиколите ограниченията на уебсайтове и да избегнете шанса вашите данни да бъдат проследявани от която и да е трета страна. Като има предвид, че вашият истински IP адрес се определя от вашия интернет доставчик, чрез който вашето местоположение и уеб трафик са известни на интернет доставчика. Например, забелязахте дисплейно съобщение от рода на „съжалявам, този видеоклип не е наличен във вашата страна“ или подобен отказ от отговорност при достъп до видео съдържание. Това е така, защото вашият истински IP адрес разкрива вашето местоположение и не можете да видите съдържание, което е блокирано във вашия регион.

Как да заобикаляте пропускането на ISP Спрете мониторинга на ISP с лекота

Ето защо VPN получава изключително внимание и изключително внимание, но при потребителите на VPN се наблюдава огромно покачване. Но за съжаление много от хората са нови за тази технология и не са наясно с рисковете за сигурността, които може да има VPN.

Когато VPN може да има уязвимост

Наскоро открит недостатък, който би могъл да намали сигурността чрез грешно VPN криптиране, е този, за който повечето хора не знаят. Отдалечените сайтове се възползват от функцията WebRTC на браузъра, вградена в почти всеки браузър.

Ръководство за шифроване на VPN: И как работи?

Това може да помогне да се разкрие истинският IP адрес на потребителя, дори ако той има свързана VPN услуга в устройството им. Въпреки че досега уебсайтовете не използват тази техника, тя няма да остане неизползвана от уебсайтове като Netflix, Hulu и други, които с нетърпение търсят начин да блокират VPN потребителите да имат достъп до техните услуги.

Закритите VPN подробности, като вашето истинско местоположение и интернет доставчик, могат да бъдат разбрани чрез няколко реда код. Уязвимостта на WebRTC е проблем, базиран на уеб, но може да засегне приложенията, които могат да визуализират уеб страници. Отпадащите образувания като правителства, интернет доставчици, маркетинг и други могат да проследят вашия трафик на данни и историята на уеб сърфиране.

Следователно, трябва да проверите вашата VPN връзка и да приложите мерки за поверителност, за да избегнете внезапна блокада на любимите си услуги като BitTorrent, Netflix или друго съдържание за стрийминг и сърфиране.

Как да проверите инструментите си за шифроване на трафика

VPN тестът за сигурност може да се извърши чрез различни инструменти за тестване, така че да се осигури перфектно работеща и сигурна VPN връзка. Споменатите техники са тези, които ще отнемат няколко минути и са наистина прости за следване. Те обаче могат да ви предпазят от екстремни кражби на данни, прослушване на интернет доставчика, държавно наблюдение и кибер заплахи.

1 - DNS тест за теч

За да анализирате изтичане на DNS, трябва да посетите тест за изтичане на DNS, който ще провери проблема с изтичането на DNS на вашата връзка в рамките на няколко секунди. Първо извършете теста, без да активирате VPN връзка и да запишете вашия IP адрес и данни за местоположението.

Сега включете вашата VPN услуга и се насочете към уебсайта, за да извършите теста отново. Показаният резултат трябва да съдържа фалшив IP адрес, който ви е присвоен от VPN доставчика и местоположението трябва да бъде променено според свързания ви VPN сървър. Като има предвид, че ако предишните ви детайли са същите като тези с VPN връзка, то вашият DNS изтича.

2 - P2P Тест за торент IP адрес

P2P торентът е най-популярната причина, поради която потребителите избират VPN услугите да останат анонимни. Ако обаче вашата анонимност не е защитена чрез конкретна VPN, от това каква е ползата от използването й. Следователно, наистина е важно да проведете P2P тест на торент IP адрес.

ipleak test е ефективно приложение, което може да ви осигури бърза проверка на торент IP. Под приложението имате тест за проверка на торент IP, за който трябва да изтеглите тестовия торент файл на вашия P2P клиент. След изтегляне отворете и анализирайте детайлите на IP адреса, които съдържа. Ако той показва вашият реален IP адрес и DNS, вашите VPN услуги са повредени и не сте сигурни.

3 - Тест на IP адрес

Трябва да проверите вашия IP адрес, като посетите whatismyipaddress.com. Тук също така, ако получите информация, която е подобна на вашия реален IP адрес и местоположение, отколкото вашата VPN връзка вероятно съдържа уязвимости.

Въпреки това, за да извършите разширен тест на IP адрес, отидете на IP тест за изтичане. Това приложение ще ви помогне да анализирате VPN производителността си за Java и Flash, което ще покаже, че те са защитени или изтичат вашата реална DNS информация.

Ето ръководството за YouTube

Как да проверите дали VPN трафикът е шифрован или не

За да проверите VPN връзка на вашето устройство, има лесен начин, чрез който можете да прецените ефективността на криптирането на вашия VPN доставчик.

Анализ на криптиране на данни на компютър

  • Първо, изтеглете безплатен софтуер като Wireshark и го инсталирайте във вашето устройство.

Как да проверите дали вашата VPN е действително криптирана

  • За да започнете процеса на анализ на данни, трябва да намерите уеб страница, която не е защитена. Например избраният от вас сайт не трябва да съдържа „HTTPSВ уеб адреса. Защитената уеб страница би ви затруднила да разберете уязвимостите на криптирането.
  • Сега отворете WIRESHARK и кликнете върху „Улавяне”Опция, показана в горната част на показаната страница. След това натиснете „настроики".

Как да проверите дали вашата VPN е действително криптирана

Как да проверите дали вашата VPN е действително криптирана

  • Това ще ви преведе в различно меню от същото нещо като предишното.
  • Кликнете върху "Ethernet“, Чрез който можете да видите IP адреса на вашия рутер или обикновения IP, ако не сте зад рутер.

Как да проверите дали вашата VPN е действително криптирана

  • Сега натиснете „начало"И презаредете уеб страницата, която сте отворили в компютъра си. Провеждайте процеса на презареждане възможно най-бързо.

Как да проверите дали вашата VPN е действително криптирана

  • Удари Бутон на Червения кръст което се показва в горната част на „Заснемане от Ethernet“, За да спрете дълъг списък от заснемане на излишни резултати.

Как да проверите дали вашата VPN е действително криптирана

От показания списък на заснетите резултати ще видите протоколи секция, която има различни резултати от протоколи като DNS, TCP, HTTPS и т.н..

Как да проверите дали вашата VPN е действително криптирана

  • Сега кликнете върху различните заснемания едно по едно и в текста, който се показва по-долу, ще забележите много четими неща, като имена на уеб страници.

Как да проверите дали вашата VPN е действително криптирана

Това е резултатът, когато не сте свързани с доставчик на VPN, за да проверите ефективността на вашата VPN; трябва да извършите предишния процес отново, след като включите VPN връзката в устройството си. Като има предвид, че трябва да дадете няколко секунди на вашия VPN за правилна връзка.

След като извършите процеса на заснемане, проверете протоколите от показания списък. За ефективно работещ VPN всички протоколи трябва да са „UDP“. Освен това при щракване върху залозите трябва да се покаже съдържание, което не може да се чете. Ако случаят не е такъв, вашето VPN криптиране е погрешно и трябва да помислите за автентичен доставчик.

Как да проверите дали вашата VPN е действително криптирана

Как да проверите дали вашата VPN е действително криптирана

Видео урок

Как да се защитим срещу подобни проблеми

Може да бъдете лесна плячка за хакери и лица със злонамерени намерения, ако използвате неефективна и незащитена VPN услуга. Повечето от хората не знаят за уязвимостта на WebRTC, която може да зарази някоя от VPN.

Следователно интелигентен потребител трябва да провери VPN услугата си и да следва мерките за избягване на рисковете за уязвимост. Ето някои от най-удобните съвети, които бихте могли да следвате веднага, за да се защитите.

Деактивирайте WebRTC във вашия браузър

Ако сте били свидетели на тестовете и те са работили във вашия браузър, отколкото това е засегнато, и трябва да коригирате уязвимостта възможно най-скоро. Браузъри като Chrome, Firefox и Opera и тези, базирани на тях, предимно активират WebRTC по подразбиране. Докато Internet Explorer и Safari не работят по подобен начин, докато не включите специално WebRTC.

Хората биха помислили да превключат браузъра си, за да получат този без WebRTC. Превантивните мерки за вашите съществуващи браузъри обаче отнемат по-малко време и по-лесно. Освен това потребителите на тези популярни браузъри не биха искали да превключват браузъра си.

  • За Chrome и Opera, инсталирайте разширението на уеб магазина на Chrome ScriptSafe във вашия браузър. Това може да бъде инсталирано и в браузъра Opera и ще деактивира WebRTC във вашия браузър.
  • За Firefox, можете да изберете между две опции: или да инсталирате Disable WebRTC добавка от Mozilla Add-ons или да деактивирате WebRTC директно от настройките на браузъра си.

Отворете раздел в браузъра си Firefox и отидете на „about: config“ в URL лентата. Сега намерете и задайте „media.peerconnection.enabled“ на false.

Деактивирайте WebRTC за Firefox, Chrome и Opera - 2018 г. Актуализиран

Въпреки това, ефективните разширения за поверителност като Adblock, PrivacyBadger и Disconnect могат да помогнат срещу подобно поведение. Въпреки че те не могат да спрат WebRTC, но определено ще ви актуализират, за да блокирате WebRTC в близко бъдеще.

заключение

Много от VPN услугите предоставят на своите потребители пробен период, за да проверят дали VPN е ефикасен и би могъл да осигури достатъчно поверителност на техните данни или не. Затова е по-добре да проверите VPN производителността, като внедрите тези инструменти, преди да ги обмислите.

Няколко минути инвестициите биха могли да ви спестят да не загубите пари и най-важното чувствителните си данни от снайперисти.