Kan du spores med en VPN? La oss finne det ut

[ware_item id=33][/ware_item]

Virtual Private Network (VPN) er i seg selv et personvernverktøy som har en lang liste over funksjoner som er kjent for mange. Imidlertid er det spørsmål angående ektheten til en VPN og bekymringen som kan VPN spores eller ikke?


Det er ikke en god idé å stole på hver VPN i nåtiden. Dette er fordi; Det er mange ondsinnede enheter som kan bruke VPN-populariteten til et virulent formål, og også snooping-teknikkene blir avanserte.

I denne artikkelen vil vi diskutere noen av de viktigste årsakene som har

Jobber VPN i alle tilfeller?

En VPN bruker prinsippet om kryptering og IP-skjul for å gi en sikker forbindelse mellom enheten og VPN-serveren. All brukerdata er kryptert gjennom VPN-tunneling og sendes til internett som forhindrer ondsinnet aktivitet på grunn av datasnusing.

På grunn av disse VPN-funksjonene brukes den av mange grunner, for eksempel å fjerne blokkering av nettsteder, sikker torrenting, omgå forbruk av ISP, forbli sikker mens den er på offentlig Wi-Fi og andre grunner.

Anonymitet betyr ikke at aktiviteten din blir usynlig, men den kunne ikke føres tilbake til deg. For eksempel er torrentingen din synlig for alle inkludert Internett-leverandøren din, men de kan se den med en falsk VPN IP-adresse, og ingen kan spore tilbake til den virkelige IP-adressen din hvis VPN-en din fungerer bra.

Dessverre er det visse feil som kan gjøre din virkelige IP-adresse synlig selv med en VPN-tilkobling. Hvis du tidligere har søkt etter VPN-detaljer, kan du være klar over disse feilene, og hvis ikke, her er et raskt blikk på det.

IP-lekkasje

IP-lekkasje oppstår på grunn av mange årsaker, men med en VPN lekker du IP hovedsakelig på grunn av DNS-forespørslene. De fleste enhetene har en standardinnstilling av ISP DNS-server som alle DNS-forespørsler behandles gjennom, og internettleverandøren kan overvåke all brukeraktivitet.

Når en VPN er tilkoblet, endrer den imidlertid enhetens DNS-innstillinger til de anonyme VPN DNS-serverne. Gjennom slike innstillinger er det sørget for at nettstedet du får tilgang til, samt internettleverandøren din forblir uvitende om din virkelige IP-adresse.

Noen ganger går enhetens innstillinger noen ganger tilbake til standard ISP DNS-servere i nærvær av VPN, og de forblir ignorert. Dette gjør din virkelige IP-adresse synlig for internettleverandøren og online enheter.

Det er mange årsaker til tilbakeføring av standard DNS-innstillinger, men en VPN med DNS-lekkasjebeskyttelse kan likevel unngå dette problemet med kontinuerlig overvåking av at hver DNS-forespørsel er produsert av VPN DNS eller ikke.

Denne typen lekkasje er også kjent som DNS-lekkasje.

WebRTC Lekkasje

WebRTC-lekkasje er ikke en VPN-feil, men det kan gjøre IP-en din synlig i nærvær av en VPN-leverandør, og du kan spores.

Det er en relativt ny nettleserfunksjon som hjelper i sanntidskommunikasjon uten tilleggsutvidelse eller plug-in. WebRTC fungerer og fenomenet er litt komplisert så vel som dypt som du kan få detaljert her.

Likevel er det viktigste å vite at et nettsted kan dra nytte av WebRTC-funksjonen for å få tilgang til IP-detaljer fra STUN-serveren, ved å bruke et enkelt skript. STUN-serveren brukes også av VPN til å oversette lokal IP-adresse til en ny offentlig IP-adresse og omvendt. Gjennom denne prosedyren oppretter STUN-serveren en tabell som inneholder VPN-basert offentlig IP samt brukerens virkelige IP-adresse i nærvær av VPN. Derfor, med hjelp av JavaScript, kan disse forespørslene brukes til å få brukerens lokale og offentlige IP-adresse.

Denne funksjonen er også standard aktivert i de fleste av de populære nettleserne som Chrome, Firefox og Opera. Slik lekker du ubevisst ut IP-adressen din i nærvær av VPN.

Hvem kan spore deg mens du er koblet til en VPN

Ovennevnte eksempler på IP-lekkasje og sporingsmuligheter er når en VPN mangler et sted. Imidlertid er det noen aspekter ved VPN-sporing som vi ofte neglisjerer som VPN-bruker.

Nesten alle VPN-leverandørene selger poenget at de er helt trygge og har ingen loggføringspolitikk. Dessverre er det ingen måte å finne ut eller bekrefte et slikt krav fra en VPN-tjeneste. Det er ingen VPN-leverandør som ikke lagrer et eneste stykke data, men det er viktig å vite typen og hvor mye data som er lagret.

VPN-er oppgir for det meste at de ikke fører logger og videre i personvernreglene oppgir de detaljene for data de lagrer. De holder også slike klausuler vage, og derfor forsømmer de fleste brukere dem.

VPN-leverandører logger brukerens nettaktivitet, påloggings- og utloggingstider. De holder også IP-adresser og varigheten av surfing kan være mer enn det som bør lagres. Ifølge dem er imidlertid grunnen til å logge brukerinformasjon for å forbedre kundeopplevelsen. For å sørge for at ingen ulovlige aktiviteter blir utført. Men er det klart at informasjonen som blir lagret, bare vil være hos VPN-leverandøren?

Overvåkingsbyråene som NSA kunne tvinge VPN-ledelse til å gi dem brukerinformasjonen. Det er derfor noen anerkjente VPN-tjenester ikke fører logger for å forsvinne mulighetene for slike overbevisende.

Hvordan kunne du miste sjansene for VPN-sporing

Mulighetene for VPN-sporing kan bli redusert gjennom noen betraktninger før du velger en VP-tjeneste.

  • Sjekk VPNs hjemland

Før du velger et VPN for deg selv, bør du sjekke “Om oss” -siden eller informasjon om VPN. Det er viktig å kjenne hjemlandet til leverandøren. Det er fordi stedet bestemmer om personvernlover som kan tvinge leverandøren i fremtiden.

  • Må lese VPNs personvernregler nøye

Det er veldig viktig å lese detaljene i VPNs personvernregler før du velger den. VPN-tjenesten som bryr seg om brukernes personvern, hold retningslinjene klare og enkle som lett forstås.  

Legitime VPN-leverandører lagrer så lite data som mulig. For eksempel kunne de bare kreve navn, e-postadresse, betalingsdata og faktureringsadresse. De gjør dette slik at de kan fortsette med VPN-abonnement. De nevner også tydelig i personvernreglene at de ikke ville logge brukerens IP-adresse, tilkoblingsstider og båndbreddebruk.

  • Husk å bruke flere personvernverktøy for å sjekke VPN-effektiviteten

Med den andre hele oppgavelisten, bør du ta hjelp av ytterligere personvernverktøy. Ved å gjøre det kan du sjekke om du blir sporet i VPN-tilstedeværelse eller ikke. Verktøy som DNS-test, IP-lekkasjetest og WebRTC lekkasjetest kan gi deg detaljer om VPNs ytelse.

Avsluttende ord

Alle som er opptatt av sitt privatliv og VPN-effektivitet, må ha et spørsmål som kan VPN spores eller ikke?

Et lojal svar på dette er ja, en VPN kan spores. Det er mange VPN-er der, og veldig få er autentiske sammen med de anerkjente funksjonene. VPN-leverandøren kunne når som helst se data og trafikk for en bruker. Dermed må du stole på løftene gitt av en VPN.

VPN-er er gode på mange måter, men ingenting er perfekt. Husk derfor å sjekke de ovennevnte detaljene før du velger en VPN-leverandør.