Kan du spåras med ett VPN? Låt oss ta reda på

[ware_item id=33][/ware_item]

Virtual Private Network (VPN) är i sig ett integritetsverktyg som har en lång lista med funktioner som är kända för många. Det finns emellertid frågor angående äktheten av ett VPN och oro som kan VPN spåras eller inte?


Att lita på varje VPN i den aktuella eran är ingen bra idé. Det här är för att; det finns många skadliga enheter som kan använda VPN-populariteten för ett virulent syfte och även snooping-teknikerna blir avancerade.

I den här artikeln kommer vi att diskutera några av de viktigaste skälen som har

Fungerar VPN: n i alla fall?

En VPN använder krypteringsprincipen och IP-dölja för att tillhandahålla en säker anslutning mellan enheten och VPN-servern. All användardata krypteras via VPN-tunneling och skickas till internet vilket förhindrar skadlig aktivitet på grund av datasnabbing.

På grund av dessa VPN-funktioner används den av många skäl, till exempel för att blockera webbplatsen, säker torrenting, kringgå ISP-throttling, förbli säker medan den är på offentlig Wi-Fi och andra skäl.

Anonymitet betyder inte att din aktivitet blir osynlig, men den kunde inte spåras tillbaka till dig. Till exempel är din torrenting synlig för alla inklusive din ISP men de kan se den med en falsk VPN IP-adress och ingen kunde spåra tillbaka till din riktiga IP-adress om din VPN fungerar bra.

Tyvärr finns det vissa brister som kan göra din riktiga IP-adress synlig även med en VPN-anslutning. Om du tidigare har sökt efter VPN-detaljer kanske du känner till dessa brister och om inte, här är en snabb titt på det.

IP-läcka

IP-läcka uppstår på grund av många skäl men med en VPN läcker du IP huvudsakligen på grund av DNS-förfrågningarna. De flesta enheter har en standardinställning av ISP-DNS-servern genom vilken alla Internet-DNS-förfrågningar behandlas och internetleverantören kan övervaka all användaraktivitet.

När en VPN är ansluten ändrar den dock enhetens DNS-inställningar till de anonyma VPN-DNS-servrarna. Genom sådana inställningar säkerställs det att webbplatsen du öppnar samt din internetleverantör förblir omedveten om din riktiga IP-adress.

Tyvärr återgår ibland dina enhetsinställningar till standard ISP-DNS-servrar i närvaro av VPN och de förblir ignorerade. Detta gör din riktiga IP-adress synlig för internetleverantören och onlineenheterna.

Det finns många skäl för att återvända till standardinställningar för DNS, men ändå kan ett VPN med DNS-läckskydd undvika detta problem med kontinuerlig övervakning att varje DNS-begäran produceras av VPN DNS eller inte.

Denna typ av läcka kallas också DNS-läcka.

WebRTC Leak

WebRTC-läcka är inte ett VPN-fel, men det kan göra din IP synlig i närvaro av en VPN-leverantör, och du kan spåra.

Det är en relativt ny webbläsarfunktion som hjälper till i realtidskommunikation utan extra tillägg eller plug-in. WebRTC-arbetet och fenomenet är lite komplicerat och djupt som du kan få i detalj här.

Ändå är det viktigaste att veta att en webbplats kan utnyttja WebRTC-funktionen för att få tillgång till IP-detaljer från STUN-servern med ett enkelt skript. STUN-servern används också av VPN för att översätta lokal IP-adress till en ny offentlig IP-adress och vice versa. Genom denna procedur skapar STUN-servern en tabell som innehåller VPN-baserad offentlig IP samt användarens verkliga IP-adress i närvaro av VPN. Med hjälp av JavaScript kan därför dessa förfrågningar användas för att få användarens lokala och offentliga IP-adress.

Dessutom är denna funktion som standard aktiverad i de flesta av de populära webbläsarna som Chrome, Firefox och Opera. Så här läcker du omedelbart din IP-adress i närvaro av VPN.

Vem kan spåra dig när du är ansluten till ett VPN

Ovanstående exempel på IP-läckage och spårningsmöjligheter är när en VPN saknar någonstans. Det finns dock vissa aspekter av VPN-spårning som vi ofta försummar som VPN-användare.

Nästan alla VPN-leverantörer säljer att de är helt säkra och säkra med noll loggningspolicy. Tyvärr finns det inget sätt att räkna ut eller bekräfta ett sådant påstående från en VPN-tjänst. Det finns ingen VPN-leverantör som inte lagrar en enda data men det är viktigt att veta vilken typ och mängd data som lagras.

VPN: er uppger mestadels att de inte behåller loggar och vidare i sin integritetspolicy anger de detaljerna för data de lagrar. De håller också sådana klausuler vaga och därför försummar de flesta användare dem.

VPN-leverantörer loggar användarens webbaktivitet, inloggnings- och utloggningstider. De håller också IP-adresser och webbläsningens längd kan vara mer än vad som borde lagras. Enligt dem är dock anledningen till att logga användarinformation att förbättra kundupplevelsen. Se också till att inga olagliga aktiviteter genomförs. Men är det bestämt att den information som sparas kommer att finnas kvar hos VPN-leverantören?

Övervakningsorganen som NSA kan tvinga VPN-ledningen att förse dem med användarinformationen. Det är därför som vissa ansedda VPN-tjänster inte håller loggar för att försvinna möjligheterna med sådana övertygande.

Hur kan du tänka på chansen för VPN-spårning

Möjligheterna till VPN-spårning kan minskas genom vissa överväganden innan du väljer en VP-tjänst.

  • Kolla in VPN: s hemland

Innan du väljer ett VPN för dig själv bör du kolla på sidan "Om oss" eller information om VPN. Att känna till leverantörens hemland är viktigt. Det beror på att platsen bestämmer om sekretesslagar som kan tvinga leverantören i framtiden.

  • Måste läsa VPN: s sekretesspolicy noggrant

Det är verkligen viktigt att läsa detaljerna i VPNs sekretesspolicy innan du väljer den. VPN-tjänsten som bryr sig om användarens integritet, håller policyn tydlig och enkel som är lätt att förstå.  

Legitima VPN-leverantörer förvarar så mindre data som möjligt. Till exempel kunde de bara kräva namn, e-postadress, betalningsdata och faktureringsadress. De gör detta så att de kan gå vidare med VPN-prenumeration. Dessutom nämner de tydligt i sin sekretesspolicy att de inte skulle logga in användarens IP-adress, anslutningstider och bandbreddanvändning.

  • Kom ihåg att använda ytterligare sekretessverktyg för att kontrollera VPN-effektiviteten

Med den andra hela listan för att göra, bör du ta hjälp av ytterligare sekretessverktyg. Genom att göra det kan du kontrollera om du spåras i VPN-närvaro eller inte. Verktyg som DNS-test, IP-läcktest och WebRTC-läcktest kan ge dig information om VPN: s prestanda.

Sista ord

Alla som är bekymrade för sin integritet och VPN-effektivitet måste ha en fråga som kan VPN-spåras eller inte?

Ett lojalt svar på detta är ja, en VPN kan spåras. Det finns många VPN där ute och väldigt få är äkta tillsammans med de välrenommerade funktionerna. VPN-leverantören kan när som helst se en användares data och trafik. Därför måste du lita på löften från en VPN.

VPN: n är bra på många sätt men ingenting är perfekt. Kom därför ihåg att kontrollera ovanstående detaljer innan du väljer en VPN-leverantör.