Kan ISP se VPN-trafik? Låt oss ta reda på

[ware_item id=33][/ware_item]

Vad händer om du får veta att din Internetleverantör (ISP) inte bara kommer att kunna spåra dina onlineaktiviteter utan de kan också sälja din internethistorik till en tredje part. Den högsta budgivaren för sökhistorik skulle överlämnas med den informationen av ISP.


Hur man döljer webbläsarhistorik från ISP - Säg nej till övervakning 2018

Det är en riktigt rörande sanning genom vilken Amerikanska medborgare konfronteras. Därför går ett extraordinärt antal människor mot ett effektivt sekretessverktyg, ett VPN. Antingen är det en betald eller en gratis VPN, ett enormt flöde har rapporterats i VPN-sökningarna enligt Google Trends.

En graf upp till en nivå på mer än fem års rekord för VPN-sökningar visar också att många av de människor som inte känner till tekniken också kräver det för sig själva. Men det måste vara en första tanke hos många av dem att vad som gör mina isp se när jag använder ett VPN?

Kan din Internetleverantör se ditt VPN?

En VPN-tjänst är känd för att vara ett verktyg som skapar en säker, krypterad anslutning mellan din enhet från vilken du kommer åt internet och en privat server. Den krypterade informationen som mottagits av din ISP skickas via en VPN-server till vilken du är ansluten. Detta förhindrar att din trafik snokas eller spåras av någon tredje part inklusive din ISP.

Men en fråga är att ISP kan se VPN?

Svaret på detta problem är att ja en ISP kan se att du är ansluten till ett VPN men de kan inte dechiffrera din surfinformation.

Detta innebär att en VPN konverterar din trafik till en krypterad form som bara är oidentifierbar information. Därför undviker det problem och risker för att spåras av en internetleverantör såväl som att hålla dem kvarhållna från att sälja din surfhistorik.

Den IP som allokeras till en internetanvändare av deras ISP är inte den som visas för internetleverantören när en användare är ansluten till ett VPN. VPN-servern har sin egen IP-adress som en ISP presenteras med, vilket betyder vad din ISP ser när du använder ett VPN bara är en användare som surfar på internet. Därför utsätts varken din identitet eller din surfaktivitet.

Vilka är bristerna kan en VPN kvarstå som gör dina data synliga för Internet-leverantören?

De flesta gånger förutspår säkerhetsexperter och analytiker att ett VPN också kan innehålla vissa säkerhetsbrister. Detta koncept presenteras på grund av det faktum att trafiken för VPN-användare är tillgänglig för VPN-leverantörerna som också kan använda den när som helst. Trots säger många VPN-tjänster tydligt att de har en noll loggningsregel i sin integritetspolicy.

En rätt VPN kan skydda dig mot många risker inklusive regeringsövervakning, hackingattack och viktigast av allt ISP spårar och säljer din historia. Det finns dock vissa brister som en ineffektiv VPN kan innehålla.

Hur du kontrollerar om ditt VPN är verkligen krypterat

De flesta människor är inte medvetna om den nyligen upptäckta bristen som kan minska VPN: s säkerhetseffektivitet genom att felaktiga dess kryptering. En teknik som kallas WebRTC är inbyggd i nästan alla webbläsare och kan användas av fjärrplatser.

En VPN-ansluten till din enhet kan inte begränsa din IP-uppenbarelse om en webbplats använder den här tekniken effektivt. Även om många webbplatser inte är medvetna om detta tillvägagångssätt men det är en stark tanke att webbplatserna som Netflix och Hulu som redan arbetar hårt för att begränsa VPN-användare kan använda det inom en snar framtid.

Testa för att kontrollera VPN-prestanda

Som tidigare nämnts kan teknikerna och vissa vanliga säkerhetsbrister som finns i en vanlig VPN eller ibland i populära VPN-tjänster vara riskabla för din datasekretess. Därför har vi extraherat några responsiva och enkla testverktyg genom vilka du kan kontrollera din VPN-leverantörs trovärdighet. Dessa verktyg ger dig en bredare uppfattning om vad ser din internetleverantör när du använder ett VPN.

DNS Leak Test

Domännamnsystemet eller DNS ändrar den mänskliga läsbara webbplatsformen som Beencrypted.com till en numerisk Internetprotokolladress. Oftast ändrar en VPN din tidigare konfigurerade ISP-DNS genom vilken ISP kan övervaka alla dina surfaktiviteter.

Först ska du från inställningarna se till att din DNS är konfigurerad till VPN: s DNS när du är ansluten till tjänsten.

Med en testwebbplats, VPNInsights.com, kan du analysera DNS-läcka. Notera din ISP-DNS medan VPN är inaktiverat och kolla in IP-adressen och platsen som visas av testplatsen. Utför nu samma procedur efter anslutning till VPN, som nu ska visa en annan IP-adress och plats enligt din VPN.

Sista ord; Att komma ihåg för att minimera den information ISP kan se

En vanlig oro som de flesta säkerhetsexperter presenterar är att du aldrig kunde veta verkligheten bakom en VPN-tjänst. Det finns inget sätt att ta reda på vad en VPN gör med sina kunders data och det är verkligen svårt att ta reda på en ansedd VPN-leverantör bland de många.

En enkel väg ut för en sådan integritetsrisk är att undvika gratis VPN-tjänst eftersom de är mer benägna att använda alternativa sätt att vinna vinst. Var också försiktig när du väljer ett betalt VPN och läs deras sekretesspolicy noggrant.

Allt detta minimerar dina oro över vad ser min internetleverantör när jag använder ett VPN och ISP kommer inte att kunna spåra dina surfaktiviteter.