Kan ISP se VPN-trafikk? La oss finne det ut

[ware_item id=33][/ware_item]

Hva om du får vite at Internett-leverandøren din (ISP) ikke bare vil kunne spore dine online aktiviteter, men de kan også selge internettloggen din til en tredjepart. Høyestbydende for nettleserlogg vil bli overlevert med denne informasjonen av Internett-leverandøren.


Hvordan skjule nettleserhistorikken fra Internett-leverandøren - Si nei til overvåkning 2018

Det er en virkelig om sannhet som Amerikanske statsborgere blir konfrontert. Derfor går et ekstraordinært antall mennesker mot et effektivt personvernverktøy, en VPN. Enten er det en betalt eller gratis VPN, det er rapportert om en enorm flyt i VPN-søk i henhold til Google Trends.

En graf hevet opp til et nivå på mer enn fem års registrering av VPN-søk viser også at mange av menneskene som ikke er kjent med teknologien, også krever det for seg selv. Men det må være en første tanke hos mange av dem at det som gjør mitt isp se når jeg bruker en VPN?

Kan Internett-leverandøren din se VPN-en?

En VPN-tjeneste er kjent for å være et verktøy som skaper en sikker, kryptert forbindelse mellom enheten din du får tilgang til internett og en privat server fra. Den krypterte informasjonen mottatt av ISPen din sendes via en VPN-server som du er koblet til. Dette forhindrer at trafikken din blir snopet eller sporet av tredjepart, inkludert din ISP.

Men et spørsmål er at ISP kan se VPN?

Svaret på denne bekymringen er at ja en ISP kunne se at du er koblet til et VPN, men at de ikke kan dechifisere nettlesingsinformasjonen din.

Dette betyr at en VPN konverterer trafikken din til en kryptert form som ikke er annet enn uidentifiserbar informasjon. Derfor unngår det problemene og risikoen ved å bli sporet av en Internett-leverandør, så vel som å holde dem tilbakeholdne fra å selge surfeloggen din.

IP-en som er tildelt en internettbruker av deres ISP er heller ikke den som vises til internettleverandøren når en bruker er koblet til en VPN. VPN-serveren har sin egen IP-adresse som en ISP blir presentert for, noe som betyr at ISPen din ser når du bruker en VPN bare er en bruker som surfer på internett. Verken din identitet eller surfeaktivitet blir derfor utsatt.

Hva er manglene en VPN kan vedvare som gjør dataene dine synlige for Internett-leverandøren?

De fleste ganger spår sikkerhetseksperter og analytikere at en VPN også kan inneholde noen sikkerhetsmangel. Dette konseptet presenteres på grunn av at trafikken til VPN-brukere er tilgjengelig for VPN-leverandørene som også kan bruke det når som helst. Til tross for, sier mange VPN-tjenester tydelig at de har null loggregler i personvernreglene.

En riktig VPN kan beskytte deg mot mange risikoer, inkludert myndighetsovervåking, hackingangrep, og viktigst av alt ISP-sporing og salg av historikken din. Imidlertid er det noen mangler som en ineffektiv VPN kan inneholde.

Slik kontrollerer du om VPN-en din faktisk er kryptert

De fleste er uvitende om den nylig oppdagede feilen som kan redusere sikkerhetseffektiviteten til VPN ved feil på krypteringen. En teknikk kjent som WebRTC er innebygd i nesten alle nettlesere og kan brukes av eksterne nettsteder.

En VPN koblet til enheten din kan heller ikke begrense IP-avsløringen din hvis et nettsted bruker denne teknologien effektivt. Selv om mange nettsteder ikke er klar over denne tilnærmingen, men det er en sterk tanke at nettsteder som Netflix og Hulu som allerede jobber hardt for å begrense VPN-brukere, kan bruke dette i nær fremtid.

Test for å sjekke VPN-ytelsen

Som fortalt før, kan teknikkene og noen vanlige sikkerhetsmangel som er til stede i en vanlig VPN eller noen ganger i populære VPN-tjenester, være risikabelt for ditt personvern. Derfor har vi trukket ut noen responsive og enkle testverktøy der du kan sjekke troverdigheten til VPN-leverandøren din. Disse verktøyene vil gi deg en bredere ide om hva ser din ISP når du bruker en VPN.

DNS-lekkasjetest

Domenenavnsystemet eller DNS endrer den menneskelige lesbare nettstedsformen som Beencrypted.com, til en numerisk Internett-protokolladresse. Stort sett endrer en VPN din tidligere konfigurerte ISP-DNS der ISP kan overvåke alle nettlesingsaktivitetene dine.

Først bør du sørge for fra innstillingene at DNS-en din er konfigurert til VPN's DNS når du er koblet til tjenesten.

Med et testnettsted, VPNInsights.com, kan du analysere DNS-lekkasje. Noter ISP-DNS-en mens VPN er deaktivert, og sjekk ut IP-adressen og plasseringen som vises av teststedet. Utfør nå den samme prosedyren etter at du har koblet til VPN, som nå skal vise en annen IP-adresse og plassering i henhold til VPN-en din.

Avsluttende ord; Ting å huske for å minimere detaljene ISP kan se

En vanlig bekymring som de fleste sikkerhetseksperter presenterer, er at du aldri kunne vite virkeligheten bak en VPN-tjeneste. Det er ikke en måte å finne ut hva en VPN gjør med dataene til kundene sine, og det er virkelig vanskelig å finne ut anerkjent VPN-leverandør blant de mange.

En enkel utvei for en slik personvernrisiko er å unngå gratis VPN-tjenester, ettersom de mer sannsynlig bruker alternative måter for å få overskudd. Vær også forsiktig når du velger en betalt VPN og les personvernreglene nøye.

Alt dette vil minimere bekymringene dine for hva ser Internett-leverandøren min når jeg bruker VPN, og ISP vil ikke kunne spore nettleseraktivitetene dine.