Kan ISP VPN-verkeer zien? Laten we het uitzoeken

[ware_item id=33][/ware_item]

Wat als u te weten komt dat uw internetprovider niet alleen uw online activiteiten kan volgen, maar ook uw internetgeschiedenis aan een derde kan verkopen. De hoogste bieder voor browsegeschiedenis met die informatie door de ISP zou worden overhandigd.


Hoe browsergeschiedenis van ISP te verbergen - Zeg nee tegen Surveillance 2018

Dat is echt een zorgwekkende waarheid waarmee de Amerikaanse burgers worden geconfronteerd. Daarom gaan een buitengewoon aantal mensen op weg naar een effectieve privacytool, een VPN. Of het nu een betaalde of een gratis VPN is, er is een enorme stroom gemeld in de VPN-zoekopdrachten volgens Google Trends.

Een grafiek tot een niveau van meer dan vijf jaar record van VPN-zoekopdrachten laat ook zien dat veel mensen die niet bekend zijn met de technologie het ook voor zichzelf nodig hebben. Maar er moet in veel van hen een eerste gedachte zijn dat wat mijn doet isp zien wanneer ik een VPN gebruik?

Kan uw ISP uw VPN zien?

Een VPN-service staat bekend als een hulpmiddel dat een veilige, gecodeerde verbinding tot stand brengt tussen uw apparaat van waaruit u toegang hebt tot internet en een privéserver. De gecodeerde informatie die uw ISP ontvangt, wordt verzonden via een VPN-server waarmee u bent verbonden. Dit voorkomt dat uw verkeer wordt gesnuffeld of gevolgd door derden, inclusief uw internetprovider.

Maar een vraag is dat ISP VPN kan zien?

Het antwoord op deze bezorgdheid is dat een internetprovider inderdaad kan zien dat u bent verbonden met een VPN, maar dat ze uw browsegegevens niet kunnen ontcijferen.

Dit betekent dat een VPN uw verkeer omzet in een versleutelde vorm die niets anders is dan niet-identificeerbare informatie. Daarom ontwijkt het de problemen en risico's van het worden gevolgd door een internetprovider en voorkomt het dat ze uw browsegeschiedenis verkopen.

Ook is het IP-adres dat door hun ISP aan een internetgebruiker wordt toegewezen niet het IP-adres dat aan de internetprovider wordt getoond zodra een gebruiker is verbonden met een VPN. De VPN-server heeft zijn eigen IP-adres waarmee een ISP wordt gepresenteerd, wat betekent dat uw ISP ziet wanneer u een VPN gebruikt, gewoon een gebruiker is die op internet surft. Daarom wordt noch uw identiteit, noch uw browse-activiteit blootgesteld.

Wat is het gebrek aan een VPN dat kan blijven bestaan ​​die uw gegevens zichtbaar maakt voor de ISP?

Meestal voorspellen beveiligingsexperts en -analisten dat een VPN ook enkele beveiligingsgebreken kan bevatten. Dit concept wordt gepresenteerd vanwege het feit dat het verkeer van VPN-gebruikers beschikbaar is voor de VPN-providers die het ook op elk moment kunnen gebruiken. Desondanks stellen veel VPN-services duidelijk dat ze geen logboekregel hebben in hun privacybeleid.

Een juiste VPN kan u beschermen tegen vele risico's, waaronder overheidstoezicht, hackaanvallen en vooral uw internetprovider. Er zijn echter enkele tekortkomingen die een inefficiënte VPN kan bevatten.

Hoe te controleren of uw VPN daadwerkelijk is gecodeerd

De meeste mensen zijn niet op de hoogte van de recent ontdekte fout die de beveiligingsefficiëntie van de VPN zou kunnen verminderen door de codering te overtreden. Een techniek die bekend staat als WebRTC is ingebouwd in bijna elke browser en kan worden gebruikt door externe sites.

Ook kan een VPN die is verbonden met uw apparaat uw IP-onthulling niet beperken als een website deze technologie efficiënt gebruikt. Hoewel veel sites zich niet bewust zijn van deze aanpak, maar het is een sterke gedachte dat de websites zoals Netflix en Hulu die al hard werken om VPN-gebruikers te beperken, dit in de nabije toekomst kunnen gebruiken.

Test om de VPN-prestaties te controleren

Zoals eerder gezegd, kunnen de technieken en enkele veel voorkomende beveiligingsgebreken die aanwezig zijn in een gewone VPN of soms in populaire VPN-services riskant zijn voor uw gegevensprivacy. Daarom hebben we enkele responsieve en eenvoudige testtools geëxtraheerd waarmee u de geloofwaardigheid van uw VPN-provider kunt controleren. Deze tools geven u een breder idee van wat uw ISP ziet wanneer u een VPN gebruikt.

DNS-lektest

Het domeinnaamsysteem of DNS verandert de voor mensen leesbare websitevorm zoals Beencrypted.com in een numeriek internetprotocoladres. Meestal verandert een VPN uw eerder geconfigureerde ISP DNS waardoor ISP al uw browse-activiteiten kon controleren.

Eerst moet u ervoor zorgen dat uit de instellingen dat uw DNS is geconfigureerd voor de DNS van de VPN wanneer u bent verbonden met de service.

Met een testwebsite, VPNInsights.com, kunt u het analyseren DNS-lek. Noteer uw ISP DNS terwijl de VPN is uitgeschakeld en bekijk het IP-adres en de locatie zoals weergegeven door de testsite. Voer nu dezelfde procedure uit nadat u verbinding hebt gemaakt met de VPN, die nu een ander IP-adres en een andere locatie zou moeten tonen op basis van uw VPN.

Laatste woorden; Wat u moet onthouden om de details die ISP kan zien, te minimaliseren

Een veel voorkomende zorg die de meeste beveiligingsexperts presenteren, is dat je nooit de realiteit achter een VPN-service zou weten. Er is geen manier om erachter te komen wat een VPN doet met de gegevens van hun klanten en het is echt moeilijk om een ​​gerenommeerde VPN-provider te vinden bij de vele.

Een eenvoudige uitweg voor een dergelijk privacyrisico is om een ​​gratis VPN-service te vermijden, omdat ze eerder alternatieve manieren gebruiken om winst te maken. Wees ook voorzichtig bij het selecteren van een betaalde VPN en lees hun privacybeleid zorgvuldig.

Dit alles minimaliseert uw zorgen over wat mijn ISP ziet wanneer ik een VPN gebruik en ISP zal u niet kunnen volgen surfactiviteiten.