Кои са най-добрите безплатни VPN за Mac OS

[ware_item id=33][/ware_item]

Сигурен съм, че няма да искате да обсъждаме термина VPN от нулата. Но трябва да знаете няколкото функции, които правят най-добрия VPN за Mac.


Някои от вас може да си помислят, че VPN е свръхпечатлив, но в такъв случай трябва да помислите отново. Също така ще обсъдя някои причини, поради които VPN за Mac е полезен и необходим.

първи, погледнете функциите, които не трябва да пренебрегвате в Mac VPN;

 • Поддръжка на Mac
 • компетентност
 • Разширени функции (превключвател за убийство, защита от течове на DNS, разделяне на тунели)

Сред хилядите VPN мрежи има само няколко, които са съвместими с Mac. Не забравяйте, че VPN, които претендират за съвместимост с MacOS, не винаги изпълняват своето изявление.

Следователно, преди да напиша тази публикация в блога, бях извършил някои жизненоважни VPN тестове и работа на VPN на моя MacBook PC.

VPN тестове, които извърших бяха;

 • IP тест за теч
 • DNS тест за теч
 • Тест за криптиране
 • Netflix тест
 • Торент IP тест

Тези тестове удостоверяват VPN услугата не само за обявяването й за най-добра VPN за Mac, но във всяка перспектива. Ето защо VPN, които преминават тези тестове, могат да се считат за най-добрите VPN услуги.

Но тъй като сте тук, за да видите най-добрите безплатни VPN за Mac, така че ще изброя безплатните VPN мрежи според ефективността, която показаха в тези тестове.

Защо имате нужда от Mac VPN?

Обща концепция е, че Mac е по-сигурен от Windows. Това убеждение е вярно до известна степен, но има някои недостатъци, които могат да ви изплашат, ако и вие сте потребител на Mac.

Ето някои причини, които са кошмар за потребителите на Mac и които ги принуждават да обмислят VPN.

Шпиониране в уеб камера

Малкият индикатор за светлина ви показва, че вашата уеб камера е включена или не, нали?

Но това не е вярно, ако използвате Mac. В по-старите версии на Mac вграден софтуер деактивира светлината на уеб камерата / камерата напълно.

Създаване на Ghost акаунт

В Mac всеки може лесно да създаде нов акаунт без разрешение от собственика или администратора на това устройство.

По принцип това става чрез метода, който подмамва устройството на Mac да мисли, че устройството се настройва за първи път.

Ето как.

 • Рестартирайте Mac устройство, натиснете Cmd + S по време на процеса на зареждане. Тази стъпка ще ви отведе до черен екран с бял текст.
 • Въведете mount-uw и натиснете enter.
 • Въведете rm / var / db / .AppleSetupDone и щракнете върху enter.
 • След това въведете sudi рестартиране и натиснете enter отново.
 • Ще се появи екран с текст „Добре дошли в новия ви Mac!“ И ще ви бъде разрешено да създадете нов администраторски акаунт.

Този процес няма да промени или премахне нито един файл от устройството, просто се добавя нов контрол на акаунта.

За да избегнете такъв риск, можете да зададете парола за фърмуер, който също може да блокира атаките за кражба на данни на вашия Mac. Но в случай, че загубите или забравите тази парола, трябва да я поправите от Apple.

Нулиране на парола

Всеки може да нулира паролата ви за Mac с физически достъп до минути. Това може да се случи, ако нямате парола за фърмуер, но обикновено това управление и работа с паролата е доста критично и можете да я загубите по всяко време.

Има много начини за нулиране на паролата за Mac и един, който знам, започва със сходния процес на зареждане, обсъден по-горе при създаването на акаунта.

Освен това е важно да се спомене, че за смяна на паролата не е необходимо удостоверяване, освен когато Apple ID е свързан с вашия акаунт. Съществуват обаче и други методи, които също могат да заобиколят това.

Gapkeeper Security Gap

Gatekeeper беше представен в Mac OS 10.7.5 с цел ограничаване на злонамерен софтуер. По-късно обаче това се превърна в караница и за разработчиците, и за потребителите.

Защо? Това е причината.

„За приложения, които се изтеглят от места, различни от Mac App Store, разработчиците могат да получат уникален идентификационен номер на програмист от Apple и да го използват за цифрово подписване на приложенията си. Идентификационният идентификатор на програмист позволява на Gatekeeper да блокира приложения, създадени от разработчици на зловреден софтуер, и да провери дали приложенията не са били подправени от момента на подписването им. Ако приложението е разработено от неизвестен разработчик - такъв без идентификатор на програмист - или е подправен, Gatekeeper може да блокира приложението да бъде инсталирано. "

Трябва да плащате 99 долара годишно, ако искате вратар за себе си.

Освен това, поради правни процеси, някои компании деактивират вратаря като част от процеса на инсталиране.

Снимка на пролуката в сигурността на Gatekeeper

Можете да прочетете пълните подробности за записване и процес тук.

изчакайте!

Въпреки че има вратар, злонамерен софтуер може да получи достъп до вашето Mac устройство. Също така, Apple представи функцията "Auto Rearm" на вратаря в Йосемити, която автоматично се включва след 30 дни бездействие. Използвайки терминал, тази функция може да бъде деактивирана, но терминалът остава страшен за много потребители на Mac.

Защо хората избягват безплатни VPN?  

Има големи шансове да смятате, че кампанията срещу безплатен VPN е инструмент, който да накара хората да харчат пари. Но поради някои законни причини и доказателства експертите по сигурността препоръчват да не използвате безплатен VPN.

Споменавам някои недостатъци на безплатни VPN, които забелязах и виждам такива, сигурен съм, че ще свържете и опита си, ако някога сте използвали безплатен VPN.

Но първо, мислили ли сте някога, че всяка услуга може да бъде безплатна без никаква печалба?

Отговорът е НЕ.

Ето някои вероятни източници, чрез които безплатните VPN търсят полза.

 • Изскачащите реклами, които могат да бъдат от източници на трети страни с познания за предпочитанията на потребителите. Тези рекламодатели плащат на доставчиците на услуги, за да получат потребителски данни.
 • Безплатните VPN също продават потребителска честотна лента и пример за това са новините, които съобщават известната VPN „Hola“, продаваща потребителската честотна лента..

Безплатните VPN мрежи са ниско оценени поради някои доказани липси на сигурност.

 • Проучването на CSIRO, проведено през 2016 г., доказа, че от 283 тествани VPN 75% от VPN съдържат проследяване до известна степен. Както бе споменато по-горе, това проследяване е главно с цел получаване на парична полза чрез продажба на данните на трета страна.
 • Политиката за поверителност също е важно да се забележи. Повечето хора избягват да четат дългия текст и като цяло те грубо преминават през подчертания текст или ключови точки.

Ето кога VPN най-вече измамва или заблуждава потребител. На форуми и в подчертани точки или в началото на политиката за поверителност VPN винаги претендира за никакво регистриране на данни и продажба на информация на трета страна. Но копаенето дълбоко в подразделенията може да разкрие предимно сенчести клаузи.

 • Проследяването на активността също е често срещано искане срещу безплатни VPN мрежи, включително и някои платени. Но безплатните VPN обикновено участват в дейности за мониторинг, като разглеждани уебсайтове, времето, което прекарвате там и когато сте посетили сайта. Проучването, споменато по-горе, разкри и факта, че 72% от безплатните VPN мрежи имат вграден трекер.

Освен тези крайни липси на сигурност, има някои недостатъци, които изключително много отблъскват интернет потребителите да използват безплатен VPN.

 • Най-досадната причина е изключително изоставане и влошаване на скоростта. Може да сте изпитали този проблем, ако сте използвали безплатна VPN услуга по всяко време в миналото.
 • Ограничението на данни или ограничението на честотната лента е очевидно в безплатната VPN стратегия или план. Повечето безплатни услуги споменават ограничението на данните в безплатния си пакет, но някои честотна лента на газта без предварително предупреждение.
 • Повечето хора използват VPN, за да деблокират US Netflix и за споделяне на P2P файлове. Въпреки това, само няколко VPN предоставят привилегия на торент и за Netflix не можете да намерите безплатна VPN услуга. Поне не съм имал отблокиране на Netflix с нито една от безплатните VPN услуги, които тествах досега.

Безплатните VPN недостатъци, които споменах по-горе, са често срещани проблеми с потребителите, но освен тях може да има и много други проблеми. Сблъсквате се с този проблем поради някои причини, включително, паричните ползи и ниските инвестиции в безплатен план (разбира се, никой няма да инвестира максимум, когато има по-малко начини за получаване на печалба).

Но тъй като повечето безплатни VPN имат собствена премия (платена) услуга, това са тактиките за придвижване на потребителите на безплатна версия към премиум версията.