Kuinka tarkistaa, onko VPN todella salattu

[ware_item id=33][/ware_item]

Virtuaalisella yksityisellä verkolla (VPN) on ensisijainen tehtävä suojata käyttäjien yksityisyyttä ja suojata heidän tietojaan. Jos VPN-yhteytesi ei kuitenkaan ole tehokasta salaamaan tietoliikennettä, mitä hyötyä siitä saat?


VPN on tekniikka, joka suojaa käyttäjätietoja räjäyttämästä silmiä, kuten hakkereita, valtion virastoja ja Internet-palveluntarjoajia. Salaamalla IP- ja DNS-suojaukset käyttäjä pysyy nimettömänä web-selailun aikana.

Naamioitu IP-osoite auttaa sinua ohittamaan verkkosivustojen rajoitukset ja välttämään mahdollisuuden, että tietosi kolmannet osapuolet seuraavat. Internet-palveluntarjoajasi määrittää todellisen IP-osoitteesi, jonka kautta sijaintisi ja verkkoliikenne Internet-palveluntarjoajan tiedetään. Esimerkiksi, olet huomannut näyttöviestin, kuten "anteeksi, tätä videota ei ole saatavana maassasi" tai vastaavaa vastuuvapauslauseketta, kun käytät videosisältöä. Tämä johtuu siitä, että todellinen IP paljastaa sijaintisi, etkä voi nähdä sisältöä, joka on estetty alueellesi.

Kuinka ohittaa ISP: n kuristus | Lopeta Internet-palveluntarjoajan valvonta helposti

Tästä syystä VPN: lle on kiinnitetty poikkeuksellista ja poikkeuksellista huomiota, mutta VPN-käyttäjät ovat kuitenkin nähneet valtavan nousun. Mutta valitettavasti monet ihmiset ovat uusia tämän tekniikan suhteen eivätkä tiedä tietoturvariskeistä, joita VPN: llä voi olla.

Jos VPN: llä voi olla haavoittuvuus

Äskettäin löydetty virhe, joka voi vähentää tietoturvaa viallisen VPN-salauksen aiheuttamalla virheellä, on se, josta suurin osa ihmisistä ei tiedä. Etäsivustot hyötyvät selaimen WebRTC-ominaisuudesta, joka on sisäänrakennettu melkein jokaiseen selaimeen.

VPN-salausopas: ja miten se toimii?

Tämä voi auttaa paljastamaan käyttäjän todellisen IP-osoitteen, vaikka heidän laitteeseensa olisi kytketty VPN-palvelu. Vaikka verkkosivustot eivät ole käyttäneet tätä tekniikkaa toistaiseksi, mutta ne eivät jää käyttämättä verkkosivustoilla, kuten Netflix, Hulu ja muut, jotka etsivät innokkaasti tapaa estää VPN-käyttäjiä pääsemästä palveluihinsa.

VPN-palvelimen peittämät yksityiskohdat, kuten oikea sijainti ja Internet-palveluntarjoaja, voitaisiin selvittää muutaman koodirivin kautta. WebRTC-haavoittuvuus on verkkopohjainen ongelma, mutta se voi vaikuttaa sovelluksiin, jotka voivat tuottaa verkkosivuja. Snooping-yksiköt, kuten hallitukset, Internet-palveluntarjoajat, markkinoijat ja muut, voisivat seurata tietoliikennettäsi ja Web-selaushistoriaasi.

Siksi sinun tulee tarkistaa VPN-yhteytesi ja toteuttaa tietosuojatoimenpiteet välttääksesi äkillistä tukkeutumista suosikkipalveluihisi, kuten BitTorrent, Netflix tai muuhun suoratoisto- ja selaussisältöön.

Kuinka tarkistaa liikenteen salausvälineet

VPN-suojaustesti voitaisiin suorittaa erilaisten testaustyökalujen avulla, jotta voidaan varmistaa täydellisesti toimiva ja turvallinen VPN-yhteys. Mainitut tekniikat ovat niitä, jotka vievät muutaman minuutin ja joita on todella helppo seurata. Ne voivat kuitenkin suojata sinua äärimmäisiltä tietovarkauksilta, Internet-palveluntarjoajien snoopingilta, hallituksen seurannalta ja tietouhilta.

1 - DNS-vuototesti

DNS-vuotojen analysoimiseksi sinun on vierailtava DNS-vuototestissä, joka tarkistaa yhteyden DNS-vuoto-ongelman muutamassa sekunnissa. Suorita ensin testi ottamatta VPN-yhteyttä käyttöön ja kirjoita IP-osoitteesi ja sijaintitiedot.

Käynnistä nyt VPN-palvelu ja siirry verkkosivustolle suorittamaan testi uudelleen. Näytetyn tuloksen tulisi sisältää väärä IP-osoite, jonka VPN-palveluntarjoaja on määrittänyt sinulle, ja sijainti on muutettava kytketyn VPN-palvelimen mukaan. Ottaa huomioon, että jos aiemmat tietosi ovat samat kuin VPN-yhteydellä, niin DNS: stä vuotaa.

2 - P2P-torrentin IP-osoitetesti

P2P-torrentit ovat suosituin syy, jonka vuoksi käyttäjät valitsevat VPN-palvelut pysyä nimettöminä. Jos nimettömyys ei ole kuitenkaan tietyn VPN: n kautta suojattu, sen hyöty on. Siksi on todella tärkeää suorittaa P2P-torrentin IP-osoitetesti.

ipleak-testi on tehokas sovellus, joka voisi tarjota sinulle nopean torrent-IP-tarkistuksen. Sovelluksen alla on torrent-IP-tarkistustesti, jota varten sinun on ladattava testi-torrent-tiedosto P2P-asiakasohjelmistasi. Lataamisen jälkeen avaa ja analysoi sen sisältämät IP-osoitetiedot. Jos se näyttää todellisen IP-osoitteesi ja DNS-osoitteen, VPN-palvelusi ovat viallisia, etkä ole turvassa.

3 - IP-osoitetesti

Sinun tulisi tarkistaa IP-osoitteesi käymällä osoitteessa whatismyipaddress.com. Täällä myös, jos saat tietoja, jotka ovat samanlaisia ​​kuin todellinen IP-osoite ja sijainti kuin VPN-yhteytesi sisältää todennäköisesti haavoittuvuuksia.

Suorittaaksesi kuitenkin laajennetun IP-osoitetestin, mene IP-vuototestille. Tämä sovellus auttaa sinua analysoimaan Java- ja Flash-VPN-suorituskykyäsi, mikä kertoo, että ne ovat suojattuja tai vuotaa oikeita DNS-tietojasi.

Tässä on YouTube-opas

Kuinka tarkistaa VPN-liikenne on salattu vai ei

Laitteesi VPN-yhteyden tarkistaminen on helppo tapa arvioida VPN-palveluntarjoajasi salausominaisuuksia.

Tietojen salauksen analysointi PC: llä

  • Lataa ensin ilmainen ohjelmisto, kuten Wireshark ja asenna se laitteeseesi.

Kuinka tarkistaa, onko VPN todella salattu

  • Tietoanalyysin aloittamiseksi sinun pitäisi löytää verkkosivusto, joka ei ole suojattu. Esimerkiksi valitsemassasi sivustossa ei pitäisi olla ”HTTPS”Verkko-osoitteessa. Suojattu verkkosivu vaikeuttaisi salauksen heikkouksien selvittämistä.
  • Avaa nyt WIRESHARK ja napsauta “Kaapata”-Vaihtoehto näytetyn sivun yläosassa. Sen jälkeen paina “vaihtoehtoja”.

Kuinka tarkistaa, onko VPN todella salattu

Kuinka tarkistaa, onko VPN todella salattu

  • Tämä vie sinut eri valikkoon, joka on sama kuin edellinen.
  • Klikkaa "EthernetJonka kautta voit tarkastella reitittimen IP-osoitetta tai tavallista IP-osoitetta, jos et ole reitittimen takana.

Kuinka tarkistaa, onko VPN todella salattu

  • Nyt paina “alkaa-Painiketta ja lataa avattu verkkosivu uudelleen tietokoneellesi. Suorita uudelleenlatausprosessi mahdollisimman nopeasti.

Kuinka tarkistaa, onko VPN todella salattu

  • Lyö Punaisen Ristin painike joka näkyy "Kaappaaminen Ethernetistä”-Välilehti lopettaa pitkän luettelon tarpeettomista kaappaustuloksista.

Kuinka tarkistaa, onko VPN todella salattu

Näyttöön otettujen tulosten luettelosta näet protokollat osio, jolla on erilaisia ​​protokollatuloksia, kuten DNS, TCP, HTTPS jne.

Kuinka tarkistaa, onko VPN todella salattu

  • Napsauta nyt eri kaappauksia yksi kerrallaan ja huomaat alla olevassa tekstissä paljon luettavissa olevia asioita, kuten verkkosivujen nimiä..

Kuinka tarkistaa, onko VPN todella salattu

Seurauksena on, kun et ole kuitenkaan yhteydessä VPN-palveluntarjoajaan tarkistaaksesi VPN: n suorituskykyä; sinun on suoritettava edellinen prosessi uudelleen, kun VPN-yhteys on kytketty laitteeseen. Sinun on annettava muutama sekunti VPN: lle oikean yhteyden muodostamiseksi.

Kun olet ottanut talteenottoprosessin, tarkista protokollat ​​näytetystä luettelosta. Jotta VPN toimisi tehokkaasti, kaikkien protokollien tulisi olla UDP. Sieppauksia napsauttamalla pitäisi näkyä myös lukukelvoton sisältö. Jos näin ei ole, VPN-salaus on viallinen ja sinun on harkittava aitoja tarjoajia.

Kuinka tarkistaa, onko VPN todella salattu

Kuinka tarkistaa, onko VPN todella salattu

Video-opas

Kuinka suojautua sellaisilta aiheilta

Voit käyttää helppoa saalista hakkereille ja haitallisille tarkoituksille, jos käytät tehotonta ja suojaamatonta VPN-palvelua. Suurin osa henkilöistä ei tiedä WebRTC-haavoittuvuudesta, joka voi saastuttaa minkä tahansa VPN: n.

Siksi älykkään käyttäjän on tarkistettava VPN-palvelunsa ja noudatettava toimenpiteitä haavoittuvuusriskien välttämiseksi. Tässä on joitain kätevin vinkkejä, joita voit seurata heti suojautuaksesi.

Poista WebRTC käytöstä selaimessasi

Jos olet nähnyt testit ja ne ovat työskennelleet selaimessa, kuin se vaikuttaa, sinun on korjattava haavoittuvuus mahdollisimman pian. Selaimet, kuten Chrome, Firefox ja Opera, sekä näihin perustuvat selaimet mahdollistavat WebRTC: n pääsääntöisesti oletuksena. Internet Explorer ja Safari eivät toimi samalla tavalla ennen kuin otat erityisesti käyttöön WebRTC: n.

Ihmiset ajattelevat vaihtaa selaimensa saadakseen sellaisen, jolla WebRTC ei ole käytössä. Ennaltaehkäisevät toimet nykyisille selaimille ovat kuitenkin vähemmän aikaa vieviä ja vaivattomampia. Myös näiden suosittujen selainten käyttäjät eivät haluaisi vaihtaa selaintaan.

  • Chromelle ja Operalle, asenna selaimeesi Chrome Web Store -laajennus ScriptSafe. Tämä voidaan asentaa myös Opera-selaimeen ja poistaa WebRTC käytöstä selaimessasi.
  • Firefoxille, voit valita kahden vaihtoehdon välillä: asentaa joko Poista WebRTC-lisäosa Mozilla-lisäosista tai voit poistaa WebRTC: n käytöstä suoraan selaimen asetuksista.

Avaa välilehti Firefox-selaimessa ja siirry “about: config” URL-palkkiin. Nyt etsi ja aseta ”media.peerconnection.enabled” vääriksi.

Poista WebRTC käytöstä Firefoxissa, Chromessa ja Operassa - Päivitetty 2018

Tehokkaat tietosuojalaajennukset, kuten Adblock, PrivacyBadger ja Disconnect, voivat kuitenkin auttaa tällaisessa käyttäytymisessä. Nämä eivät kuitenkaan pystyneet pysäyttämään WebRTC: tä, mutta päivittävät sinut ehdottomasti estämään WebRTC: n lähitulevaisuudessa.

johtopäätös

Monet VPN-palvelut tarjoavat käyttäjilleen kokeilujakson tarkistaakseen, onko VPN tehokas ja pystyykö he tarjoamaan riittävän yksityisyyden heidän tietoihinsa. Siksi on parempi tarkistaa VPN-suorituskyky ottamalla nämä työkalut käyttöön ennen kuin harkitset sitä.

Muutaman minuutin sijoitukset voivat säästää rahaa menettämiseltä ja mikä tärkeintä, arkaluontoiset tietosi snooppereilta.